Тестостерон - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Тестостерон
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1272 пъти
Здравейте, от известно време обмислям да си направя тест, за да разбера дали нивата ми на тестостерон са в нормата. Има ли някой от вас, който го е правил, някой лекар или някой добре запознат с процедурата? Какво точно се прави, какви бяха причините да се тествате, скъпа ли е процедурата? Доколкото съм запознат се взима кръв, която се изследва, но колко време отнема докато излезнат резултатите? Също така се притеснявам, че по време на пандемията на лекарите няма да им е до моите тестове. Какво да им кажа, че имам някакъв проблем или истинската причина - че просто искам да знам? Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 3ffe143de4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Може да отидеш на частно. Там няма нужда да даваш обяснения.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 97f1d59a6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Виж в лаборатории в твоят град дали правят такова изследване, най-вероятно да. Разгледай сайта на лабораторията. Отиваш казваш трябва ми това изследване, ще ходя с него на лекар, не съм сигурен при кой. И това е. Ще ти вземат кръв, сигурно до ден два най-късно ще е готово. Въпросът е за какво ти е? Имаш ли някакви оплаквания? Да не решиш на своя глава да се самолекуваш нещо. Това не си го и помисляй, хормоните веднъж разбъркат ли се, после е такава каша и такива здравословни проблеми може да си докараш, че ти е бедна фантазията. Затова ако желаеш пусни го, има си референтни граници, долу горе ще си прецениш дали е ок. Ако не е - на лекар!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 1755370c6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Какви лекари, бе мойка.

Отиваш в първата лаборатория, ЦибаЛаб, Синево, Рамус, бла-бла.

Пускаш си изследвания за тестостерон и свободен тестостерон, сигурно ще е около 50-тина лева. Като ти излязат резултатите си ги поглеждаш, там са ти показани референтни стойности на нормата и сам можеш да видиш дали имаш отклонения, чак тогава ако има нещо в резултатите можеш да търсиш ендокринолог.

'Ба мааму, толкова информация има в тоя интернет, а единственото, което правите е да пускате теми в глупанарски сайтове...



Братан.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: edc344c40f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Радвам се, че си решил да се изследваш, тестостеронът е най-важният мъжки хормон който мъжете в днешно време неглежират и който е драстично занижен заради модерният начин на живот който водим. На колкото и години да си, ако излезе под 500-550 и докторите ти казват, че е нормално, НЕ Е! Освен ако не си над 50 годишен. Ниските нива на тестостерон водят до проблеми с ерекцията, настроението, покачване на мускулна маса и още много други неща. Има натурални методи за покачването му. Виж дали нямаш дефицит на витамини, витамин д3(към 5000 IU на ден е оптимално), магнезий или цинк, ако искаш можеш направо да започнеш още от сега да взимат витамин д, бях прочел едно изследване наскоро как повече от 70% от българите имат недостиг на витамин д. Яйцата са доказани, че покачват тестостерона, защото са богати на холестерол, а той се превръща в тест. Навремето старите бодибилдъри да не би всички да са имали достъп до стероиди, буквално са се просирали от ядене на яйца. Тези работи за сънят и храненето реших да ги спестя, защото всички си ги знаем и без това.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 45083cf797
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз съм се тествал, защото мислех, че имам нисък тестостерон (и се оказах прав де). В частна лаборатория, не съм минавал през личния лекар. Няма голяма философия - отиваш в лабораторията, казваш какво искаш да тестваш, плащаш си и ти дават номер за онлайн проверка на резултата, теглят ти кръв и си отиваш. След няколко часа или на следващия ден проверяваш резултата онлайн.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 435444cc6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Тези изследвания не се поемат от касата, така че посещението на лекар се обезсмисля. Просто отиваш в някоя лаборатория, казваш какво искаш и си плащаш. В сайтовете им има ценоразписи. Друг е въпроса, че ако имаш някакъв проблем е хубаво да отидеш на лекар, защото може изобщо да не е хормонален или ако е хормонален да трябва да се видят и други хормони. Ако е просто от любопитство и искаш да си видиш точно тестостерона, отиваш директно в лаборатория. Но само това няма да ти даде пълна картина, защото референтните стойности са относителни и се взимат предвид в комбинация със стойностите на други хормони. Един гол тестостерон няма да ти каже кой знае какво. Например трябва да се види и естрадиола, както и женските хормони, защото може тестостерона да ти е добре, но женските да са ти високи.

Ето един примерен ценоразпис. Няколко изследвания в пакет излизат по-евтино.

LH S 15 лв. 1
FSH S 15 лв. 1
Прогестерон S 15 лв. 1
Естрадиол S 15 лв. 1
Тестостерон S 15 лв. 1
Пролактин S 15 лв. 1
Свободен тестостерон S 35 лв. 1
LH, FSH,пролактин, естрадиол,тестостерон S 55 лв. 1
LH, FSH,пролактин, естрадиол S 48.5 лв. 1
LH, FSH,пролактин, тестостерон S 48.5 лв. 1
LH, FSH,пролактин S 30.5 лв. 1
LH, FSH,естрадиол S 30.5 лв. 1
Пролактин, прогестерон, естрадиол, тестостерон S 48.5 лв.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 9157a3e818
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Виж в сайта Офертомед , това е за сайт за закупуване на ваучери за мед.услуги.Аз от там си купих ваучер за изследване натестостерона за 10, вместо за 15 лв.
Офертата беше за лаборатория в центъра на София.
Много съм доволен, резултатът ми излезе същия ден в 6ч вечерта.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 11ca99bfce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Благодаря на отзовалите се, не очаквах толкова добри отговори. Изследването искам да го правя от любопитство и евентуално ако има проблем да премина към лечение, не планирам да се лекувам сам :D.
Братане, малко е странно точно ти да кажеш "глупанарски сайтове" при положение, че киснеш 24/7 тук. Скоро не те бях виждал де, дано всичко е наред.

Ако някой има какво СЪЩЕСТВЕНО да каже, нека се чувства свободен да го направи, мисля, че темата ще е полезна и на други хора.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 3421dd89a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   А на бас че Братан е над 60 г. пенсиониран военен. Моля покани ме на гости има кво да се научи от теб.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 209b7c1c24
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Преди повече от 5 години се изследвах в частна лаборатория.
Моят съвет е преди това да се посъветваш с ендокринолог и да му изкажеш съмненията си.
Не изследвай само 1-2 хормона. Освен тестостерон, кажи да ти изследват пролактин и други хормони (сега не се сещам кои бяха).
Дори и теста да ти е в норма, може някой друг хормон да е завишен, пролактина примерно.
Иначе не знам на колко години си, как се храниш и как живееш, но теста доста се понижава от прекомерно количество цигари, алкохол, захари и лоша храна и липса на спорт.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 8d6837d20a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз бих те посъветвала директно да се обадиш в някоя лаборатория, а цибалаб имат и онлайн чат на сайта си. Питала съм ги разни неща, отговарят бързо (в работно време).
Не забравяй да попиташ и за условията на взимане на пробата - например дали да е на гладно и т.н.
Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker