УЖАС.... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

УЖАС....
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1713 пъти
Здравейте. Имам нещо много странно, мина толкова много време, откакто промених целият си начин на живот и не мога да го върна, защото просто вече не съм същия. Гледам се в огледалото и не мога да се позная, все едно виждам чужд човек. Като изляза навън ми е лошо, имам дереализация и ми е много зле. Какво се случва с мен, страх ме е да не загубя контрол над себе си и да не полудея, да не забравя кой съм напълно и да вляза в лудницата. Не мога да се приема, все едно съм друг човек, заминаха ми целите, заминаха ми мечтите, не съм същия и не знам кой съм. Не мога да се приема. Имам страх от полудяване, шизофрения и тнт. Постоянно ме е страх и като съм с някой приятел гледам да се забавлявам, но както стоя и ми става нереално и гледам да го крия, ту отминава, ту се връща. Имам много колебания в живота си, не знам какво да правя и по какъв път да поема, като се погледна в огледалото, не мога да се позная и имам чувството, че не съм аз, а някой чужд човек.... Винаги си задавам въпроса кой съм аз и ми става много зле....Помогнете ми!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: dd07fddc44
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Вероятно имаш паник атаки, когато се случва ежедневно и постоянно говорим за паническо разстройство. Това е вид невроза, между другото е малкото зло, защото при неврозата имаш връзка с реалността и осъзнаваш всичко, случващо се. Казано по-просто, ти не си луд и няма да станеш луд, но си твърде тревожен.
Какво представляват паник атаките? Ами, при мен почти винаги започват с дереализация, чувството, че сънуваш или се гледаш отстрани. Това те замайва и започва поредица от лоши мисли- ще припадна, ще умра, ще повърна. Получаваш сърцебиене, може крайниците ти да изтръпнат, да те заболи стомах, да ти се повдигне и да не можеш да си поемеш достатъчно въздух. Всички тези симптоми не са опасни за теб, ти няма да умреш, въобще нищо лошо няма да ти се случи. Паник атаката може да ти причини само много силен дискомфорт, не да те убие. Уви, трудно е да мислиш рационално в такъв момент, но с нужната информация човек успява да се събере. Има упражнения за заземяване по време на атака, които наистина помагат. Твоята нагласа е най-важното нещо, колкото по-добре се справяш със страха си, толкова по-бързо преминава всичко. Е, след атака човек обикновено се чувства капнал от умора, но това е съвсем друга тема.

Лекува се, не е опасно и не те прави луд. Можеш да започнеш терапия с психолог и психиатър. Това означава да пиеш лекарства и успоредно да ходиш при психолог, който ще ти дава разни задачи за да увеличиш зоната си на комфорт и да станеш по-деен. Можеш сам да се опиташ да го пребориш и въобще не е изключено да се справиш, но това отнема повече време и особена упоритост. Познавам много хора със същия проблем, аз също вървя по този път. Мога да те уверя, че при правилните усилия и насоки, ти ще се подобряваш постепенно и ще започнеш да водиш напълно нормален начин на живот. Докато се навиеш да се задействаш, си купи валидол. Усетиш ли задъхване и ускоряване на пулса, слагаш една таблетка под езика. Помага за симптомите, не е силно лекарство, не води до пристрастяване, взима се без рецепта, но не трябва да надвишаваш дневната доза.
И си пусни изследвания на хормоните, понякога проблемът идва оттам.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 0109c9c190
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   За такива сериозни неща се говори с професионалисти: психиатри и психотерапевти.
Ако си около София, ти препоръчвам амбулатория за психично здраве „Адаптация“.
adaptacia.info
Не съм свързан по никакъв начин с тях и нищо няма да получа от рекламата: просто знам, че лекарите там са добри и грамотни професионалисти, поне основателите – нещо за съжаление трудно за намиране сред днешните „психолози“.
И не се двоуми или срамувай да отидеш, моля те! НЯМА НИКАКВА НУЖДА ДА СТРАДАШ! Имаш проблем –> решаваш го.
Ако отлагаш, после сигурно ще се биеш по–главата как си могъл да си толкова прост и забит балканец, да не отидеш по–рано... ;-))

Взимаш телефона и звъниш.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 56b6b2f714
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Strahbg.com погледни този сайт.Момчето което го е създало е минало през доста неща. Погледни книгите на Екхарт Толе "Силата на настоящето" .Работи върху себе си,не се отставяи тези мисли да те водят.Разпрасни този страх,как го изкарваш от себе си,поставяш го в ръце и започваш да излъчваш срещу него любов,обливаш го с любов идваща като лъч от сърцето ти и виждаш как той започва да се смалява.Ще се справиш! Друг вариант е консултация със психиатър и лекарства.Ще се справиш!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: e0b095bd65
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Надбъбречните жлези не си вършат работата.

Пий сладък корен вечер.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker