Психолог - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Психолог
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 2295 пъти
Здравейте,
Аз съм мъж, на 27 години. Мисля че е възможно да развия депресия, ако вече не съм. Не мога да преценя наистина. Интересувам се дали някой е запознат с това дали съществуват стажанти психолози, които предлагат услуги на по-достъпни цени. Не съм запознат с цените на редовните такива, но предполагам ще са ми непосилни. Търсих в интернет, но не намирам цени, не намирам и стажанти. Никога не съм споделял проблемите си нито с приятелите ми, нито със семейството. Просто съм си такъв, не знам. Мисля че това започва да ми натежава и за да не развия депресия или даже да полудея ще ми се отрази добре да говоря с психолог. Чувствам се много странно и мисля че не съм въобще в добра форма психически, въпреки че няма сериозни признаци за това. Поне на пръв поглед. Благодаря за вниманието.
Става въпрос за София.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 6347bf0b5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Повечето психолози са 40 лева на час. Не знам за стажантите. Дано съм ви бил полезен.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 985424de4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Да, благодаря, полезна ми е тази информация. Предполагах подобна цифра, може би и една идея повече. Ще трябва да опитам една консултация и да видя какво ще стане. Най-вероятно ще трябва нагодя посещенията според бюджета ми. Все пак здравето цена няма. Благодаря.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: fc36475edf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Най-евтиния психолог е 30лв на час до 50 е ок, което е нормална цена според мен за терапия. Ако всеки понеделник даваш по 40-50лв за някакво физическо заболяване ще е ок, но понеже е за психолог ви се виждат много. Психическото и физическото здраве трябва да бъдат еднакво важни за всеки! Грижете се за себе си и не пренебрегвайте депресията, тя е истинска болест.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 7d800a5318
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Може да си за психиатър вече, но първо пробвай с психолог. Наистина цените са около 40-50лв. Ако просто имаш нужда да споделиш проблемите си и да получиш разбиране - може и да има ефект. Но ако мозъка ти не произвежда достатъчно серотонин и си изпаднал в депресия в следствие на това, ще трябва да посетиш психиатър, който да назначи медикаментозно лечение.

Но щом казваш че не може да прецениш, може да е някакво моментно състояние на тъга и липса на мотивация. Иначе, щеше да знаеш - аз плаках постоянно без причина, чувствах се на дъното, тъжен и с мисли за самоубийство. 2г. пия лекарства и качих малко кг, но поне се върнах към нормалния живот.

Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 7d800a5318
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Може да си за психиатър вече, но първо пробвай с психолог. Наистина цените са около 40-50лв. Ако просто имаш нужда да споделиш проблемите си и да получиш разбиране - може и да има ефект. Но ако мозъка ти не произвежда достатъчно серотонин и си изпаднал в депресия в следствие на това, ще трябва да посетиш психиатър, който да назначи медикаментозно лечение.

Но щом казваш че не може да прецениш, може да е някакво моментно състояние на тъга и липса на мотивация. Иначе, щеше да знаеш - аз плаках постоянно без причина, чувствах се на дъното, тъжен и с мисли за самоубийство. 2г. пия лекарства и качих малко кг, но поне се върнах към нормалния живот.

Успех!

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 7d800a5318
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Според мен се надценява работата на психолога или добрите са доста малко. Аз съм посещавала трима и не останах никак доволна, много елементарни ми се сториха начините, по които се опитаха да ме убедят че всичко ще се оправи. Стават за сладки приказки и ако човек дълго е крил някакви неща и сега ги споделя за пръв път, може и да почувства някакво облекчение, но като цяло нищо особено. В крайна сметка успях сама да се справя с душевните си тегоби.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: fc81134118
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Препоръчвали са ми Кристина Сербезова, гр. София, бяха ми казали, че е 30лв на час. Може да се свържеш и да питаш.

Също са ми хвалили и Ренета Минчева, отново гр. София, Лозенец, само че там е 50лв на час.

Дори да не те устройват, можеш самите тях да попиташ за колеги работещи под супервизия, там ще ти е по около 20тина лв на час.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 33c4a82a2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Нормалната цена е около 40 лева на час, но много психолози не таксуват допълнително, ако разговорът потръгне най-сетне и се проточи малко над час.
Доколкото знам има сайтове и телефони, на които се предлага еднократна психологическа помощ безплатно. Проучи въпроса, смятам, че така би могъл поне да разбереш какъв психолог ти е нужен и какви са първите стъпки да се съвземеш. Има всякакви онлайн групи, че дори и форуми. Всичко е на един клик разстояние, възползвай се. Имаш вариант да четеш книги по приложна психология, личностно развитие и така нататък. Измежду плявата се намира и много полезна информация.
Имам опит с тревожност, ходила съм на психолог и в кабинета се запознах с хора, които преживяват депресия и мрачни мисли. Този опит ми даде да разбера, че основната грешка на човек е да се затвори в себе си, да се затвори в дома си и да спре да полага усилия за здравето си. Съветвам те да промениш малко ежедневието си, включи в графика 30-минутна дневна разходка, включи 1 час за хоби, опитай се да промениш начина си на общуване с по-близките до теб хора. Да, вярно, в пандемия сме, но понякога и разговор по телефона с близък може да те вдигне.
Колкото и да струва психологът, здравето е по-скъпо. Не се оставяй в киреча.

 
  ...
преди: 3 години, 28 дни
hash: f93e3bb8e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Според мен първо намери психиатър, които е и психотерапевт едновременно, поне като гарга да е рошава. Той ще ти каже най- точно дали си за психотерапия или за лекарства и няма да има интерес да ти изпише лекарства още от вратата. Не гледай толкова цената, колкото човека да ти допадне когато започваш психотерапия, избери си мъж или жена, млад или възрастен специалист, защото и това има значение. Трябва да си наясно какви проблеми искаш да коригираш в себе си, с една дума трябва да имаш цел, за има насока насока на работа и резултат.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 12 дни
hash: 731e7ffebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако откажеш да се погрижиш за вътрешния си свят, нещата във външния се влошават. Проучи и добри психолози в твоя град и смело давай зависи от състоянието ти може да те карат и веднъж на две седмици което е два пъти в месеца моя случай е подобен и ми взимат 40лв за час. Борбата със себе си е най-трудна и нищо не струва повече от нашия душевен мир и здраве.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 дни
hash: a38797d007
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   С депресиите се занимава психиатър, не психолог! изисква медикаментозна терапия с антидепресанти. Има много психиатри които работят със НЗОК.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker