Плоскостъпие и широки ходила - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Плоскостъпие и широки ходила
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 6808 пъти
Здравейте! Аз съм на 15 години и от малка имам дюстабан. Към това прибавете и много широки ходила. Има ли начин това да се поправи? От естетична гледна точка този проблем ужасно ме притеснява. Много се надявам да се намери начин, дори да е с хирургическа намеса. Благодаря Ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 0f5ac487de
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, ходене бос оправя дюстабан. Аз лично съм момче и ме притесняваше повече болката, която е ужасна, но след това тренирах 2 години карате и сега нямам болки и като чели сводовете на краката ми се пооправиха, но се оправя или с ортопедични стелки, които се продават и по аптеките(по-големите) или с ходене бос както казах вече

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 523a24b7c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Вземи си ортопедични стелки в специален магазин. Моят приятел е бил така като малък, сега няма проблем - съвсем нормален си е! Само със стелки се е оправил

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 4a7f75f9ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Barefoot обувки... това са обувки с много тънка подметка, широки от пред, така че да имаш достатъчно място за пръстите. Усещането е все едно ходиш бос, защото усещаш настилката на пътя, но едновремено с това те предпазват от нараняване. Нищо не трябва да придържа или притиска изкуствено крака ти. Важно е и как стъпваш. Естствено е първо да стъпиш на петата, после тежеста се разпределя на средния външен край на стапалото, след това на възглавничките в основата на пръстите и накрая приключва с възглавничката на първият пръст и първият пръст. Провери дали стъпваш правилно.
Лола

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: a1009b6271
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На 15 вече си позъксняла за ходенето боса /което се прави на вън в пръстта на възраст 1-5 годинки/, моето дете се роди така и за 3 год с упражнения и стелки предписани от специалист /в София/ се оправи сега стъпалата му са нормални но до осмата годинка му личеше при тичане.
Съветвам те отиди при специалист в София там ще кажат може ли да се направи нещо или не. Когато посещавах този кабинет имаше родители с деца на 15-17 год който все още носеха стелки но са започнали късно след десетата си годинка за тях лекарят казваше по трудно се оправят и може да се наложи цял живот да носят стелките. Здравната каса или социалните / не съм сигурна/ отпускат пари за стелките, който са около 200лв, поинтересувай се.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: adf3101040
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   №4.. тази цена за едни стелки.. е умопомрачителна..
Аз съм на 17 момиче и също имам плоскостъпие.. Ходих на лекар и той ми предписа стелки, които са 45лв. -метални са, а отгоре са покрити с ест. кожа. Нося тези стелки когато съм с обувки и маратонки, НО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НИКОГА ПОВЕЧЕ!! не обувай ниски обувки. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва обувката ти да има ток 3-4 см. Защото ниските обувки yвреждат още повече краката.

Аз имах ужасни болки в краката, дори болката е стигала до колене, че и по нагоре.. но когато започнах да нося тези стелки вече нищо не ме боли. И вече 10 месеца си ходя на високи обувки.. даже имам обувки с 12 см. токове. А и препоръчително е стелките да се носят на по-висока обувка.. смисъл да не е на маратонка.. :)

Дано се оправиш скоро! Ако имаш въпроси питай! :))

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: a1009b6271
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   №5 цената на стелките е в зависимост от производителя и матерялите, социалните плащат това което е предписал лекарят. Това за вредата на ниските обувки какво е? Обясни ми как дете от мъжки пол с подобен проблем ще изглежда на 12 см токчета? Авторката не се оплаква от болки а от "естетична гледна точка" иска да се лекува.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: adf3101040
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 6.. аз говоря за себе си..
Колкото за токчетата, момчетата естествено че не носят токчета, но момичетата да..
така че отиди и попитай лекаря си и да видиш какво ще ти каже за ниските обувки.. че не е хубаво да се носят ниски обувки когато имаш плоскостъпие..

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d7e736fc49
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   На моята дъщеря сега и откриха плоскостъпие а е на 22 години. Предписаха и ортопедични стелки и лекаря и препоръча да не носи равни обувки и обезателно да са с твърд форт отзад а и предстои и операция на коленете, поради хипер атрофия на хофа, За босоногото вървене не знам, като малак не съм я пускала да ходи боса но не е имала вродено плоскостъпие, доколкото разбрах се е получило в последствие от носенето на равна подметка

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: ca77ffb610
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Макар и рядко се срещат обувки, които могат да се носят от хора, които имат широки ходила или имат нормални ходила, но не желаят да си увредят ходилата (бунион) в резултат от носене на нормални обувки.

За целта се купуват обувки с по-голям номер, но се подбират такива, които да не падат (например някои модели на New Feel са такива, продават се в Decathlon и са в ценовия диапазон 20-30 лева).

Повече по темата писах в статията "Как да решим проблема с обувките лесно – просто си купете с няколко номера по-големи обувки и сложете един или повече слоя допълнителни стелки" - там има и снимки на обувки, които съм намерил.

Напишете заглавието на статията в Google за да я намерите.

Днес намерих и едни широки в магазин на Mat Star, но бяха твърде голям номер (казаха, че ще проверят за по-малък номер от същия модел, надявам се да намерят). Търсете на щанда с големите номера.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker