Разкъсан на множество парчета, гонещи различни цели - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Разкъсан на множество парчета, гонещи различни цели
преди: 3 години, 21 дни, прочетена 1093 пъти
Здравейте, понеже не се чувствам добре напоследък, реших да потърся съвет.
Работещ студент, учещ магистратура съм и имам проблем с целите които "гоня". Избрах това заглавие, понеже в момента съм решил да се опитвам да постигна множество цели за които не ми достигат сили, но смятам че всяка една от тях е важна и не мога да се откажа от нито една. В крайна сметка като резултат се получава едно голямо "нищо", което ме тормози много и не знам как да успея да го превърна в "нещо", дори малко.
Покрай работата и ученето се налага да помагам и на майка и татко със задачи, защото те не успяват да се справят с всичко.
Покрай това имам и цел да се развивам и напредвам на работа, защото колеги вече са на по-високи позиции а моята още е най-малка и това също не ми влияе добре. Гледам университетът да върви добре и да научавам нови неща.
Имам приятелка с която гледам да прекарвам част от времето си, за да сме заедно. Проблемът е, че малко ѝ завиждам, в добрия смисъл, защото тя работи в екип от готини хора с които излиза и се забавлява понякога, също така се забавлява и през деня, докато е на работа. Опитвам се и аз да си намеря приятели с които да излизам понякога, но ми е много трудно, защото хората с които общувах преди вече не са в същия град, моите колеги от работата не са много общителни и работят от вкъщи. Колегите от университета дори не съм ги виждал на живо, обучението е онлайн. За момента почти всяка вечер, когато тя не е заета, излизам само с нея и рядко с предишни колеги от университета. Старая се да намеря хора с които да излизам и аз, но не се получава за момента, може би защото не съм и от най-общителните хора.
Имам за цел и да спортувам често и да изглеждам добре.
И в крайна сметка от всичко това не успявам да постигна почти нищо и това ме убива и не ме прави щастлив.
Какво мога да направя в тази ситуация според вас? Мрънкам ли за глупости вместо да работя повече за всичко или трябва да се откажа от нещо? Имали ли сте такива ситуации и как сте се измъкнали - с малки стъпки за постигане на всичко или приоритизиране на нещата и работа по най-важните?
Благодаря за отделеното време!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 20 дни
hash: a23bf65000
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Не е мрънкане в пълния смисъл на думата, обаче се опитваш да хванеш много дини под една мишница и каузата ти е обречена.
Леко си се вманиачил, сякаш гониш съвършенство. Не просто искаш да имаш от всичко хубаво в живота, ти искаш да имаш от високото ниво на всичко хубаво в живота.

Като за начало трябва да си подредиш приоритетите. Ако трябва го направи на лист, номерирайки по важност. После трябва да спреш да мислиш едновременно за всички големи цели, като вместо това се концентрираш върху малките дневни задачи- да присъствам на тази лекция, да отида на работа, да си напиша упражнението, да потренирам един час и после съм свободен. Свободното време гледаш да го разпределиш между гаджето, родителите и социализацията. Как да се социализираш? Просто започни да общуваш с колеги в почивките, това е готино и забавно, може да поканиш някого на кафе или разходка, но помни, че това е разпускане и свободно време, а не задължение и работа за постигане на голяма цел. Ти в момента се стресираш излишно много, а си младо момче и не е хубаво да живееш под толкова напрежение. Отпусни се, гледай да си направиш живота забавен. Цял живот имаш да си мериш п*шката с колеги и да си надскачате позициите и заплатите, сега просто трупаш стаж и печелиш пари за себе си.

 
  ...
преди: 3 години, 20 дни
hash: d3848a71ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Според мен си съсипваш здравето за едната гъзария. И като го загубиш, ще е не "нищо" (нула), ами нищо с минус отпред.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker