ОКР и травма от детството - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

ОКР и травма от детството
преди: 3 години, 17 дни, прочетена 1853 пъти
Здравейте,пише ви момиче на 18 години! От няколко дни ме тормози тази натрапчива мисъл,че съм обратна! Страдам от окр,макар да не съм ходила на психиатър! Моля помогнете ми това нещо ме бобърква!!! Осъзнавам,че не съм,но тази мисъл ме убива! Изведнъж нахлу, една според мен травма от детството ми. Бях 4 клас,седях до едно момче, което искаше да му пипам половия член или ще ме бие! Не можех да кажа на никой от страх и срам.
МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ МИ!!
МОЛЯ ПОБЛИКУВАЙТЕ ГО,МНОГО БЛАГОДАРЯ!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 17 дни
hash: 0f2fc98a4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Щом имаш терзания, значи не си обратна, а нормална.
Предлагам да се посъветваш с психолог.

 
  ...
преди: 3 години, 16 дни
hash: b6ce95836d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Отиди на психолог и кажи за случката. Не си обратна, а и да си няма нищо срамно . Живей си живота и му се радвай.

 
  ...
преди: 3 години, 16 дни
hash: 91a970a3d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И аз имам натрапчиви мисли, свързани със сексуалността ми (въпреки, че моето не е за хомосексуалност, защото имам различна сексуална ориентация). Моите натрапчиви мисли се появиха на 14. На 15 разбрах, че проявявам симптоми на ОКР, но все пак не искам да си слагам диагноза, тъй като не съм ходил на психолог. И аз имам тежки, ама тежки натрапчиви мисли, които се отразяват бая на учебния ми процес. Честотата на натрапчивите ми мисли е много голяма и разбирам перфектно през какво минаваш.

В подобни случаи е най-добре да се посети психолог, но е друго, когато нямате възможността да посетите такъв или ако Ви е срам от натрапчивите Ви мисли. Сексуалността е изключително чувствителна тема и не е лесно да преглътнеш тези мисли ей така.

Отначалото е много трудно да поемеш контрол над себе си. Това е, защото умът Ви Ви контролира, не Вие самата. ОКР-то обхваща нещата, за които Ви пука най-много и Ви кара да се чувствате сякаш сте робиня на собствения си ум. В подобни случаи, аз бих Ви съветвал да се информирате повече относно темата - да разберете повече за ефектите на ОКР-то и да анализирате самото заболяване.

Трябва да разберете, че мислите не Ви определят като човек. Те не определят сексуалността Ви. ОКР-то е много убедително - по принцип ОКР ти дава "знаци", които те карат да си мислиш, че си с различна сексуална ориентация и че си в постоянно отричане. Пример за знаците са следните: усещане за възбуда при поглед на гениталии от същия пол (но накрая се оказва, че не сте възбудени), постоянна проверка дали Ви харесва определена интимна част, събиране на слюнка в устата при поглед на интимна част (но, това е в моя случай; при мен има смесица от компулсивно взиране и натрапчиви мисли, така че не знам как е при Вас) и какви ли още не неща, които се опитват да ни обедят, че сексуалната ми идентичност е просто една заблуда (имайте напредвид също, че това не са всички знаци, не ме разбирайте погрешно). НО аз знам, че тези мисли не определят сексуалността ми. Понякога е трудно да се различат натрапчивите мисли и нормалните мисли, но в такива случаи трябва просто трябва да се разсеете и да се отдалечите от мислите - звучи трудно, защото то си е, но понякога се получава... даже и да е с часове мъки. Та, защо пиша този роман? Защото искам да разберете, че Вие не сте единствена. Не знам какви са Вашите "знаци" и тъй подобни, но трябва да разберете, че ОКР-то е болест. Ще прозвучи обезокуражащо, но търсейки помощ тук в тази платформа не знам до каква степен ще Ви помогне. На думи много неща са лесни - например някой да Ви каже - нормална си, отиди на психолог... Проблемът е по-дълбок, защото тези мисли са причинени от химичен дисбаланс в мозъка (така четох в интернет, но моля, поправете ме ако не съм прав). Ако сте добре с английския, ще намерите страшно много информация за ОКР. Има курсове, създадени от психолози, които имат богат опит с пациенти с ОКР (специфично за хомосексуално ОКР, което предполагам Вие имате).

Ако не Ви убедих с психолозите и курсовете, тогава просто проучвайте. Не само за ОКР, но и за ЛГБТ общността. Не мога да определя дали сте толерантна към ЛГБТ обществото, но ако не сте - тогава това също е добър вариант.

Сексуалната Ви ориентация е определена порождение - ако имате сексуално и емоционално влечение към мъже, тогава това е - едни мисли няма как да Ви сменят сексуалната ориентация, абсурдно е. Подобни втълпявания никак няма да "Ви обърнат резбата". На думи не е лесно, но е хубаво ако се опиташ да го приемеш - не мислите, а съществуването им... на мен лично много време ми отне да ги приема, но това е нормално - просто си дайте време.

Повярвайте, искам да напиша още неща. Но, тази публикация така ли иначе стана доста дълга и не искам да я удължавам, но просто се замислете над думите ми. Ако натрупате достатъчно увереност в себе си, посетете психолог. ОКР най-ефективно се лекува с ERP (Exposure Response Prevention) и с подходящи медикаменти. Хубаво е да се действа на време, защото с времето не става по-леко. Ох, и също да спомена - анализирайте ERP-то. Това може да е ключът Ви към намаляване честотата на натрапчивите Ви мисли (на мен това ми помага, а повярвайте, при мен това е доста труден и тежък процес).

Пожелавам Ви всичко добро! Успех.

М, 16.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 15 дни
hash: 2072e0f538
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Бъди безразлична към мисълта, когато се появи си казваш :Това не съм аз ,а Окр.Не анализираш, а приемаш. Запомни това: "ако,: има пълно, подчертавам пълно осъзнаване,че не са изтински, ОКР-то си отива"това ми го каза психолог .

 
  ...
преди: 3 години, 13 дни
hash: 4fb3226463
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей,
Аз също получих през 2017 година симптоми на ОКР и веднага отидох при психолог,който ми преписа флувоксамин.Вече 4 години по-късно се чувствам почти оздравял.Като се има напредвид,че го хванах това мое състояние доста бързо в сравнение с други хора,нога да ти кажа,че това са минималните срокове за пълно лечение.Имам разбира се други примери с хора,които бяха в същото състояние преди мен и ми помогнаха да се оправя.Те също бяха в подобно състояние около 5 години.Разбира се този медикамент,ако ти го препишат ще те облекчи доста.Не слушай съветите на хората от горните коментари,защото те не са изпитвали никога нещо подобно и си нямат на представа за какво става въпрос.Няма нищо срамно в това да отидеш на психолог като не се чувстваш здрава.Ако не го направиш ще продължаваш да затъваш докато не се инвалидизираш.Затова мога да те посъветвам веднага да ден консултираш със психолог,колкото по-бързо го направиш,толкова по бързо ще се излекуваш.Ако ти трябва допълнителна помощ,можеш да пишеш в коментарите да ти дам някакъв профил.Било то от фейсбук или Уатсап

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker