За оредяването на косата при мъжете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

За оредяването на косата при мъжете
преди: 3 години, 5 дни, прочетена 1378 пъти
Да да знам, поредната темата за оплешивяването при мъжете.

На 27 съм и досега винаги съм си харесвал косата, нормална по дължина, светло кестенява, тънък косъм. Но в последните месеци забелязвам как областта около слепоочието започва да оредява (не да се дърпа назад линията на косата, а просто е малко по-рядка в една област). Усещам, че може би скоро ще заприличам на истински чичак, а досега винаги съм си слагал поне малко паста и съм си оформял косата. В областта на брадата, по принцип нямам късмет, понеже не мога да пусна никаква. Имам само мустаци и брадичка, по бузите ми има общо 10 косъма. Но брадата въобще не ме притеснява, мога и без нея, ако поне си имам косата още дълго време. За капак на всичко имам и акне, представете си каква комбинация се получава.

Гледах как е бил баща ми в това отношение, и при него някъде на тези години е започнала да се отдръпва косата, но пък е имал прилична брада, за разлика от мен.

Някой да има изпробван лек срещу това състояние?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 дни
hash: 623c50bd6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Това е нормално, и при мен се случва. Според китайската медицина не бива мъжете прекомерно много да си хабят сексуалната енергия с еякулацията. Изразходва се “чи” то, жизнената сила, според тях това води до болести. При мен е на сезони, особено пролетта се увеличава, но също зависи и от това което пиша... е, може би си внушавам. Но под душа, когато сложа шампоана, понякога падат десетки косми, понякога само пет-шест... Но ползвам това прозрение, за да наблягам на други неща, имай пред вид жените предпочитат за брак повече човек с хубав характер, отколкото с хубава коса ( : . м29

 
  ...
преди: 3 години, 5 дни
hash: 917fdac263
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Моята коса започна да оредява още на 16-17 години. Баща ми и на 60 години имаше коса и то доста гъста. Но единият ми дядо е бил плешив, а понякога тези неща идват през поколение и аз съм изтеглил късата клечка.
Бях посетил лекар, който ми беше предписал геритамин, после и ревалид, плюс някакъв спирт и мазило.
Пих, мазах, пробвах и някакви народни илачи, масажи и подобни, но нищо не ми помогна. В крайна сметка на 19г си обръснах главата и съм така вече 10 години.
Гледам в момента са много популярни Microneedle Derma Roller. Можеш да видиш какво представляват, общо взето си масажираш скалпа с това валяче, което дразни и стимулира скалпа. Но може цялата работа да е скам.
Според мен не е зле и да си провериш хормоналният баланс, защото наистина хормоните са голямо нещо и се отразяват на тялото.
Другото нещо е стреса и храненето.

 
  ...
преди: 3 години, 4 дни
hash: 7ffd5c5710
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Присаждане на коса май е най-сигурният вариант. Има добър и евтин лосион на Евтерпа срещу косопад, но той е за хора, чийто скалп не се оросява както трябва и това води до оредяване. Ако искаш, може да опиташ ей така, някъде около 10 лева е пък кой знае... http://www.infarmaciq.com/evterpa-serum-kosopad/

За пъпките от личен опит мога да препоръчам само лосиона Акне Аут Актив на Биотрейд. Много е силен, ще ти създаде доста дискомфорт на лицето, но за дни ще имаш значително подобрение. Нищо друго не ми е помогнало независимо от цената, марката, препоръките на дерматолози, хранителни режими и прочее. Разбира се, не лекува причината за акнето, която сигурно е хормонална в твоя случай, но поне нямаш пъпки на стари години.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 дни
hash: 44c568df9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Дихидротестостерон е основният виновник за косопад при мъжете, проучи. Не само, но основно.
Трябват ти задължително:
Витамин Д
Омега 3
Цинк
Ферритин (Не знам дали така се казва точно и на български, но на кирилица ще ти излезе инфо на руски, а с латински букви ще ти излезе на английски и други езици) - отговорен е за складиране, транспортиране и контролирано освобождаване на желязо в организма.

Основните причини са хормонални, диета, вътрешни възпаления.

Желателни като допълнение:
Запарки от розмарин с мащерка и коприва, втриваш добре в скалпа, правиш продължителен масаж от минимум 5 мин. Трябва да раздвижваш скалпа с кръгообразни движения в двете посоки, да загрее и да попива добре течността. Половин час престояване и после отливане с неутрален шампоан или дори ако можеш да се снабдиш с най- обикновен, домашен свински сапун.
Прави си също масажи на скалпа с водка (проучи) като изсъхне не мирише. Дезинфекцира (гъбички т.н) и поддържа затоплено (възбужда фоликула на косъма).

 
  ...
преди: 3 години, 2 дни
hash: d46081ec63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   При мене бе започнало от горе на скалпа да ми оредява косата, направи да пада, оправи се като я пръсках с хининова вода на Милва за 2 лв. има я по аптеките и козметиките. Втривах водата в корените и оставях така да изсъхне.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker