На 16 съм и взимам валидол - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

На 16 съм и взимам валидол
преди: 3 години, 1 ден, прочетена 1244 пъти
Здравейте, прочели сте заглавието вече. Доста е необичайно, така е. Искам да попитам ако приемам по 2 таблетки на ден, може ли да ми стане нещо, така да се каже? Не говоря всеки Божи ден, но 2-3 пъти макс в седмицата например? Моля за отговор и преди да ме съдите - не знаете какво и как се случва в живота ми, не пия хапченца за кеф дори изобщо не е похвала това, но..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 ден
hash: 07ef4d4cbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Нищо няма да ти стане, Валидол е безобидно "лекарство" без рецепта. Ако имаш тревожност, може да опиташ и със Седатиф - хомеопатично е и също без рецепта. Ако имаш по-сериозни проблеми обаче, може да се наложи да потърсиш лекар и по-сериозно медикаментозно лечение.

 
  ...
преди: 3 години, 1 ден
hash: 21971ae34b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Мисля, че не е проблем, но все пак е най-добре да попиташ лекар или поне в аптеката.

 
  ...
преди: 3 години, 1 ден
hash: cd46f70e9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Непременно отиди и се консултирай с лекар. И тръгни на психолог.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 ден
hash: 916421d261
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Захарно хапче.. има по-голям плацебо ефект отколкото действителен такъв.

 
  ...
преди: 3 години, 1 ден
hash: 2713ac1ece
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ако е за успокояване, пий валериан. Валидолът е за сърце(аритмии и подобни). Валерианът е за успокояване на нервната система, безобиден, билков, доста време си пиех по 2-3 на ден.

А като цяло и аз ако трябва да изразя мнение - психолог. Защото аз започнах на валериан и стигнах до ксанакс и клонарекс. Разминах се на косъм от антидепресантите, благодарение на неолексанът (съдържа пет-хидрокситриптофан), който за разлика от антидепресантите, ти стимулира мозъка да си произвежда серотонин (който освен хормон на щастието, намалява и стресът и напрежението), а не както АД - да ги доставят на мозъка наготово и той "забравя" и спира съвсем да произвежда серотонин.

И след това вече тръгнах на психотерапия и след година и половина, вече не пия абсолютно нищо и се чувствам прекрасно.

Успех ♡

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 ден
hash: 3efa69a6f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Такива лекарства не се препоръчват,защото не са изпробвани върху лица под 18 години.Искам също така да ги кажа,че при всяко лекарство е възможен страничния ефект.Примерно Лазеа,дето има всъщия ефект и е главно на биологична основна причинява оригване,болки в стомаха и понякога диария.Ти сигурно го вземаш това лекарство заради паник атаки.То обаче е прекалено слабо за подобен тип проблем.И стига вече с този срам да отидеш при психолог,защото си едва ли не полудял.Отиди и човека ще ти каже как да се справиш с проблема,иначе ще си пиеш безполезни лекарства,докато не направиш някакъв коктейл от тях на своя глава и не отидеш в спешното.Ако все пак решиш да не го правиш дай тука малко инфо поне като:килограми,височина,пушиш ли,пиеш ли,дрогираш ли се,приемаш ли други лекарства,имаш ли болести някакви и от колко време използваш това лекарството(ефекта при всяко лекарство намалява с времето и са нужни по-големи дози) .

 
  ... горе^
преди: 3 години, 18 часа
hash: f280185d9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Задух, сърцебиене, високо кръвно ли имаш, че вземаш валидол. Валидолът се смуче под езика, не се пие като таблетка и напрактика разширява леко сърдечния мускул, тъй че да може да изпомпва по-лесно кръвта... обаче. Не е редно да го вземаш на своя глава било то и по две таблетки на ден, нищо че е без рецепта. Ако имаш горните симптоми, то може да се въздейства и по друг начин, за да влезеш в някакви граници. Трябва да се търси причината! Ако е на психологическа основа, вземай мента, глог и валериан на таблетки и се консултирай с психолог или хора, които ще ти окажат психологическа помощ... май дори имаше такива телефони за консултация на тинейджъри... порови се и виж. Може проблемът и да е здравословен, тогава върви на лекар.

 
  ...
преди: 3 години, 13 часа
hash: 659d86f809
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Нищо няма да ти стане. На самата листовка пише допустимата доза, ти я спазваш. Няма проблем да смучеш по 2 през няколко дни. Хомеопатията и билковите лекарства са по-подходящи за възрастта ти, отколкото тежките лекарства. Можеш да се консултираш и с фармацевт, при закупуване. Мента, Валериана и Глог също е един вид безопасен вариант за теб, стига да спазваш предписанието. Лошо е единствено, че ти се налага да пиеш нещо, за да запазиш спокойствие, съжалявам за което.
Валидолът помага при чувства като страх и тревога, недотам за нервност или гняв. Ако не забелязваш ефект или считаш, че състоянието ти е по-сериозно от просто стрес, задължително се консултирай със специалист. На първо четене и училищният психолог би ти бил от полза. Ако търсиш вариант с лекарства, вземи си направление от личния лекар за психиатър, ти си млада и е абсурдно да ти изпишат тежка химия. Не си луда, не е страшно, просто такъв специалист може да те посъветва най-добре относно лекарствата, стабилизиращи нервната система. Всичко ще бъде наред. Не си мисли, че някой ще те съди само защото имаш проблеми, изпитваш затруднения и приемаш билково лекарство, за да се справиш.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: dd8e9d9c56
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Валидолът не се пие , той се слага под езика докато се разтопи и изчезне . Също след това не трябва да приемаш течности поне 30 мин . Наистина помага , за дозировката пише на кутията , на листовката и от колко годишна възраст е препоръчително да се ползва . Мента , глог и валериан също помагат . Мисля , че то беше подходящо за лица над 12 год. възраст.Те са леки успокоителни по принцип но оказват помощ . Вече за паник атаки и силна тревожност с родител и на психиатър

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f204d942ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Миличка,напълно нормално е . Аз на твоите години също го взимах. Имах ужасна депресия . На 18 вече само Валидол не помагаше и започнах с много тежки лекарства за успокояване и вече 5 години съм с тях. Силни са колкото наркотиците за жалост. Валидол не е нещо лошо. Важното е ,че може да спре да помага и да имаш нуждата от по-силни лекарства след време.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker