Зъболекар / паник атаки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Зъболекар / паник атаки
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1161 пъти
Здравейте, споделям моя проблем, на някой може и смешно да му се стори но... Търся хора, които са минали през подобно нещо или които могат да ми дадат съвети, окуражаващи или успокояващи думи, или просто да изкажат мнение..
Винаги съм обичала да ходя на зъболекар, с кеф си ходех, на физическа болка нося доста и изобщо не ме притеснява.. Сменях зъболекари, защото търсех най-добрия за мен, така минах през една зъболекарка, която ми причини доста силна болка, с ноктите ми натискаше венеца. Аз физически болката я издържах, но като станах от стола ми стана замаено, краката ми се разтрепереха, пресъхна ми устата и ѝ казах, че ми стана лошо и ще седна малко, даде ми вода, постоях уж ми стана по-добре, тя каза "ех, и цвета си върна" тръгнах си, но бях много изплашена да не пропадна или да не ми стане лошо докато карам.. След това ходих при нея няколко пъти още и реших да спра, защото един зъб ми го правеше половин година и повече.. Така отидох при друг зъболекар, но още с първото сядане при него сърцето ми взе да бие много силно, обляха ме вълни, разтреперех се, стана ми замаено, по-трудно ми се дишаше.. Тогава не знаех какво става мислех, че е от кафето (казах му, че ми е лошо).. На следващия път пак така, при което аз му казвам, че пак ми е лошо, ставам седя до прозореца, уж ми се оправя, сядам и пак същата работа.. Споделих му, че ме е страх да не припадна, а той каза "а неее, само не припадай, много е опасно с тея желяза в устата ако припаднеш, голяма беля може да стане" Аз още повече се изплаших.. Той ми каза, че така не може да работи, да отида на невролог и да видя какъв ми е проблема.. Като съм добре тогава пак да отида... Много ми стана тъжно и срам ме хвана, ама... Тръгнах си.. Ходих до невролог каза ми, че нищо ми няма, да съм си сменила зъболекаря щом при него се получава така.. Ходих на кардиолог, каза, че имам паник атаки.. Изписа ми хапчета Алора и Магнезий.. (не ги взимах редовно, защото преди четири години пак имах ПА и се оправих без хапчета, знам, че мисленето трябва да се промени, но как да приема и да се успокоя, че мога да припадна, при положение, че зъболекарят ми каза, че така може да стане голяма беля.. И сега два месеца не съм ходила на зъболекар, а страшно много искам, защото имам развалени зъби.. Не знам какво да правя.. Чудя се дали и на психотерапевт да не отида..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: aa22879eba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Не се припада толкова лесно, така че се успокой. Ако пък случайно припаднеш, той ще изключи машинката и нищо няма да стане. Аз съм изпитвала зверска болка - бях се подула и се наложи да ми цепят венеца със скалпел, а упойката не ми беше подействала заради абцеса. Беше направо ужасно, но не припаднах. Така че се стегни и отивай да ти оправят зъбите, защото с времето става по-зле.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: aa725b9f43
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Проблемът не е неврологичен. Много уважавам лекарите и тяхната професия, но имам чувството, че винаги, винаги изпускат нишката и взаимосвързаните душа-тяло. Правилно си се насочила към терапевт. Надявам се да намериш точния за теб, защото е изключително важно! Успех :)
П. С. аз също посещавам терапевт.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: aa992d505a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Когато получиш паник атака дишай дълбоко и бавно, често се случва да се стегнеш от страх и да не дистига достатъчно кислород до мозъка. Не трябва да станаш от стола, просто се концентрираш и дишаш. Би било хубаво да ти слагат упойка, така нищо не се усеща.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: c09647a2ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Аз имах паник атаки ПЛЮС страх от шофиране и ме беше страх да не припадна докато шофирам в атака :D ходих на терапевт и тя ми обясни, че целта на паник атаката е да те спаси. Реално дишането ти се учестява, за да се насити кръвта с кислород и да може по-бързо да стигне до крайниците. Пулсът се учестява по същата причина. Защо до крайниците? Защото при паник атака влизаме в режим бий се или бягай.

Тоест - тя сигнализира за опасност (примерно ако някой те нападне, получаваш паник атака, нормално е) и в този момент мозъка решава дали да се биеш с него или да бягаш. И за двете неща ти трябват крайниците, нали? И сила в тях.

Ръцете се изпотяват за да може някой ако те хване, да можеш да се изплъзнеш по-лесно. А трепериш от прилива на адреналин (адреналинът е изчерпаем и можеш да си в такова състояние не повече от 7-8минути). Прилошава ти от плиткото и бързо дишане, от това ти се замайва главата.

Съществената част, която ми обясни терапевтката, е че тъй като целта на паник атаката е да спаси живота ти, докато животът ти е в ТВОИТЕ ръце (дали като шофираш или като не трябва да припадаш на зъболекаря) няма да допусне да припаднеш. Понеже така има риск за живота ти (примерно).

Така, че няма какво да стане, няма да припаднеш. Аз след тези думи се престраших да шофирам, хванах си чантичката и сам сама си направих обиколка из България над 700км. И не припаднах, а напротив - успокоих се и мозъкът ми видя, че нито е страшно, нито се случва нещо животозастрашаващо. Сега нямам този проблем.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 909ec17d8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   “Д-р” Василевски гр. Велико Търново.
Бях много млад и мошеника се възползва.
Този “доктор” в кавички умишлено ми разпробива зъба целия със сила и с опора, така че вместо кариес почистване и пломба, тръгва да ми прави умъртвяване на нерв, лечение на канали, запълване на канали, изграждане и чак накрая пломба. Да ама така ми съкращава живота на зъба с едни ина няма 10-20 годинки.
А кражбата на парите за тези “услуги” е отделно престъпление.
Крадец, убиец и кожодер. Иди при този и сегашните ти проблеми ще ти минат веднага.
А с този аз не съм приключил, вече не съм толкова млад.
Не съм те забравил докторче, ще дойде и твоят час!

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 8afde0180f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Трябва просто да идеш при зъболекар с подход за да те предразположи.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4a9b03a121
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Аз на зъболекър винаги съм с упойка и ми е много добре.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker