Отслабване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Отслабване
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1092 пъти
Да уточня, не знаех в коя тема да сложа историята си, защото хем се отнася за здравето, хем до спорта и красотата.
На 18 съм, юли месец правя 19. Тук идва проблема ми, аз съм 106 килограма 1.80 висок, което си е проблем наистина, а аз смятам да започна сериозно да тренирам и да се отърва от всички вредни навици които имам (най вече свързани с храната) и да вляза във форма. Да уточня, когато бях на 16, отново бях 106 килограма, но тогава лятото се стегнах (да някъде след рожденият ми ден) и за месец и половина свалих 14 килограма с колоездене, тичане и други тренировки. До тук добре, не ми даде никакви отражения на тялото, но се от пуснах и около Коледа и Нова година станах 100 килограма от 92, (признавам обичам да похапвам, а белият хляб ми е най голям враг, защото наистина от него дебелея най много) следователно накъде началото на 2020та преди короната тръгнах на фитнес реших още от рано да започна и в действителност се върнах на 92 за месец кардио и добър хранителен режим, но пък станах 95 и така лятото реших да отслабна и пак за около месец и половина- два свалих 10 килограма и станах 85 (вече правех и упражнения за обща физическа подготовка на тялото, направих и малко мускули) , до тук добре, обаче станаха някои неща и дойде училището после, аз спрях да тренирам и се запуснах, вредните навици от които се отървах се върнаха че и с някои плюсове. Казвам това за да се сдобия с максимално най добрият отговор или съвет. Нека първо отбележа че не пия и не пуша нито приемам наркотици. Та сега искам да попитам, дали е възможно за месец да сваля 10-15 килограма със тренировки и хранителен режим с намалени калории, но не става въпрос за диета при която караш на мускул от тия ниско калориините, смятам просто да намаля приема си на калории с около 1000-1500 и да го следя, като ще изключа вредните храни и тези от които се дебелее или оказват вреден ефект върху тялото и метаболизма. Също така смятам да отделя до 8 часа дневно за тренировки и леки физически дейности. 8 часа сън (от 22:00 до 6 сутринта, за да отпочивам добре и да имам достатъчно време) и 8 часа свободно време. Не съм лишавал тялото си от важни витамини и вещества докато съм тренирал и отслабвал нито от вода и не смятам да го правя, задавам сериозен въпрос и се надявам на компетентни отговори. Напълно съм наясно че с някаква диета не можеш да свалиш много килограми, а ако го правиш си вредиш на тялото или има нещо нередно, заради това подчертавам че аз диета няма да правя и че ще тренирам здраво.

Моля модераторите да одобрят историята ми и им благодаря много както и на всички компетентни коментиращи!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: cac7147282
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Хубаво е , че осъзнаваш защо са ти много килата . Лошото е , че не си постоянен . Моят съвет е , да си вкараш храненето в дългосрочно правилно .Сега има култ към фитнеса , което смятам , че е ненормално .Ясно е , че ти слаб не можеш да бъдеш , но можеш да си с нормално тегло . Тогава няма да има нужда от намколкоси часа тренировки , което е трудно за постоянстване . Просто ,трябва да запазиш нормална физическа активност за млад човек . Да се движиш ,работиш , излизаш с компании , да вършиш някаква физическа дейност в къщи , колело -такива работи .Фитнес , също , но не само това да ти е в главата .
Ако си премахнеш вредните храни , ще отслабнеш бързо и без много напъване . Твоята цел трябва да е , не само да отслабнеш , а да имаш такъв стил на живот , който да ти позволи да останеш с нормално тегло .

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 233c7d5bdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   От автора
Благодаря на номер 1, но първо да отбележа, че не смятам да ставам фитнес маняк който е планина от мускули. Също смятам да превърна въобще тренирането и здравословното хранене като мой начин на живот и въобще да живея по-здравословно. Да признавам, че не бях постоянен и наистина ме е яд, защото ако се бях напънал дори след всички трудности и изпитания пред мен, щях да успея да постигна желаното от мен, но уви, слабият ми характер надделя. И тук идва едно "но" защото съм готов да постигна това което искам, не се надявам на някакъв бърз резултат като да направя тяло или мускули за 2 месеца, но се надявам че ще успея да сваля 20-30 килограма за 2-3 месеца с тренировки, естествено като включвам кардио и упражнения за мускили (лицеви опори, коремни преси, клекове, тежести и т.н.), а след това постепенно ще започна да работя над развиване на мускилите си, не искам да ставам бодибилдър или нещо от този сорт, искам нормални еластични мускули направени по естествен път, не искам ръка 50 сантиметра и нагоре или нещо такова, искам просто едно нормално и красиво тяло, 50 килограма не искам да бъда, надявам се че с тренировките ще стана около 70-75 килограма и ще ги задържа напред във времето. Това е като цяло, а относно часовете трениране- истината е че колкото си по-дебел(или колкото повече тежиш) и колкото повече се натоварваш и тренираш в началото на режима си толкова повече сваляш в началото и съм го изпитал на свой гръб когато за месец от 106 станах на 96 и свалих още 4 килограма за 15 дена. (искам са отбележа че мисля да ползвам и тежести докато правя кардио (колело, тичане, джогинг, ходене (да знаете ходенето помага, поне на мен ми помагаше да намаля стреса и да раздвижа тялото си преди и след хранене)) защото дори изкуствено прибавеното тегло е равно като тези килограми да са си твой)). Не се мисля за фитнес инструктор, нито за професор, някои неща съм ги чел и изпитал на свой гръб, но наистина исках да чуя и друго мнение, защото дори с тренировки и хранителен режим може да постъпвам грешно спрямо тялото си и да си навредя, та заради това питам надявайки се някой който разбира по добре да ме посъветва или да ми каже ако вървя по грешен път или всичко е окей и той/тя самият е правил подобно нещо. Отново благодаря на 1, наистина ми беше полезен, очаквам още мнения.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 7d4d27130d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Казваш, че си 1. 80 висок, а искаш да станеш 70-75кг... това е твърде малко за мъж. Като цяло и идеята ти да сваляш по 10-тина килограма на месец звучи доста нездравословно. Всякакви такива резки сваляния водят до резки качвания. Най-добрия вариант е изключване на вредната храна - захар, тесто, безалкохолни и всякакви храни пълни с оцветители и Е-та. Както и сваляне макс по 1-1. 5кг на седмица. Също така тренировки до 4-5 пъти в седмицата по макс час час и половина. Иначе ще се докараш до пълно изтощение и после пак ще спреш и ще започнеш със стария начин на живот. Калорийният дефицит също трябва да е умерен, а не да вкараш организма в пълен глад и авариен режим. Ако направиш твърде голям дефицит, варианта да се разболееш е голям, както и организма да вземе да трупа запаси защото не му даваш достатъчно калории. Относно тренировките, лесно като културист няма да станеш в това може да бъдеш сигурен :) Желателно е да тренираш всички мускулни групи и можеш да намериш много упражнения както за домашни условия така и за зала (има един известен сайт за фитнес където има и готови програми за начинаещи). Защо е добре да тренираш всички групи а не да правиш само кардио? Защото иначе ще си слаб, но със същата физика като сега и ще изглеждаш скини фат. Ако сваляш пък твърде бързо може да се окажеш с висяща кожа. Добре е да си промениш мисленето и да започнеш с малки стъпки за да го направиш начин на живот иначе рано или късно няма да издържиш на темпото, което си си поставил и ще спреш. Имай в предвид че мазнините са по-обемни и леки от мускула, така че като изграждаш мускулна маса ще тежиш повече. Не гледай кантара, това е най-голямата глупост, която всички правят. По-добре измервай прогреса си със сантиметър.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d39fed0bf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Благодаря на номер 3, всичко което написа ме накара да се замисля и ще последвам съвета ти, но искам само да кажа че аз не планирам само да отслабна, аз искам и да правя мускули и да градя мускулна маса, но отново благодаря, коментарът ти ще ми бъде от полза, вече започнах да преразглеждам заплануваната си програма. А иначе относно преумората - заради това искам да се наспивам качествено, а и вече видях че ми е лесно и имам начини да издържам на темпото, просто последният път станах някои неща у дома и аз за известен период от време имах повече отговорности и неща които трябваше да правя и всичко ми се натрупа, много стрес и психическо натоварване и аз просто се отдадох на удобната почивка и така, започнах и да се подготвям за матурите, но иначе бях 90 кг до Коледа и Нова година след тези празници започнах бавно да качвам, препдолагам защото се и бях доста застоял. Но наистина ще последвам съвета ти, много благодаря отново!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker