Инсулинова резистентност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Инсулинова резистентност
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1448 пъти
Здравейте,хора! През 2017 ми откриха инсулинова резистентност! Почнах да пия хапчета,първите шест месеца свалих 27 кг! Тогава бях на 14 години, свалих доста поти до 89 кг( в началото тежах 125) . Преместих се в друго училище и от там отново напълнях, заради стрес и най вече смятям,че е от уж моите приятелки,то не бяха подигравки,начин на де контролират и дори да им откажа ме удряха! Почнах отново да ям!!! Предполагам на стресова основа. Правихме изследвания с профил и глюкоза! Всичко беше наред! През 2018 ходих последно на профил и глюкоза! Срам ме е до отида при докторката и да се изложа така!!! Октомври 2020 година ми се наложи да пусна кръвни изследвания и захарта ми беше 4.3. Не съм развила още диабет,нали???? Пия метфогамма 500. Бих казала,че този коронавирус ми се отрази добре от гледна точка,че не ходеш в училище! Искам вече да затворя тази страница с тях,но не мога нямам смелост,ще започнат едни въпроси,защо,как не може!!!!!! Познавам ги! Отново искам да съм на диета,искам да сваля и да си оправя живота!!! Не знам,но не мога да започна без да е перфектното за мен число,трябва да е помеделник, не знам,просто не знам това в мен какво е - искам всичко да е перфектно,дори миналата година да започна,но не бях научила някои неща и си казвам няма да е сега искам да знам всичко и тогава!! МОЛЯ ВИ ЗА ПОМОЩ!!!! БЛАГОДАРЯ
МОЛЯ ДА БЪДЕ ПУБЛИКУВАНО!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: 85da76c9a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Ти вече имаш Диабет тип 2, това означава "Инсулинова Резистентност",ако продължаваш в този дух може да се наложи да преминеш на Инсулин!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f90ad001c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Тази компания ти се отразява много зле. Сега поне идва ваканция, не се събирай с тях.
За инсулиновата резистентност -спасила те е диетата , а не мижавата метфогама 500. За това е много важно отново да намалиш въглехидратите. При това заболяване е висок инсулинът, а той прави кръвната захар ниска. За да си провериш състоянието се прави обременяване с глюкоза и се изследват едновременно КЗ и инсулин след изпиване на разтворена във вода глюкоза.
Това с перфекционизма ми изглежда на ОКР, виж в нета. Мисля, че трябва да посещаваш психолог, за да се овладее от началото.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 55e22a805d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Просто почни да си следиш калориите и подложи тялото си в калориен дефицит.

MyFitnessPal е приложението, което би ти помогнало.

Ако искаш да ядеш повечко, може да ходиш на фитнес, ако не, просто върви, прави поне 15 000 крачки на ден. Pacer е друго приложение, което следи крачките (разбира се не с точност, ориентировъчно).

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9c268c1d89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Номер 1, информирай се преди да пишеш глупости. Инсулиновата резистентност може да доведе до диабет тип 2, но сама по себе си не е диабет. Той обикновено идва в по-късна възраст.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: e7d8c09761
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Инсулинова резистентност не е диабет, а преддиабетно състояние. Номер 1 е крайно незапознат. Проблемът е в инсулина, захарта ти е добре. В твоя случай намаляването на калориите няма да е достатъчно, ще се вкараш в един йо-йо порочен кръг. Мастната тъкан е само симптом на ИР, затова трябва да лекуваш причината. Започни да наблягаш на истинска храна и изхвърли всички преработени боклуци от менюто си. Имаш нужа от свежи зеленчуци, всякакво месо, субпродукти, яйца, морски деликатеси, млечни, ядки, кисели плодове, зехтин, маслини, кафе, чай и достатъчно вода. Всичко извън този списък не трябва да присъства в менюто ти занапред. Ако следваш този принцип, няма нужда да броиш калории. С естествени храни трудно се преяжда, заради хормоналния отговор на ситост, който предизвикват. Прочети внимателно какво е фастинг и как би могла да го прилагаш в твоето ежедневие. Намери си приятно занимание, което включва движение. Средата ти е токсична - тези твои приятелки си избиват комплексите върху теб, мислейки си, че са по-нагоре по веригата, защото тежат Х килограма по-малко. Аз първо тях бих разкарала, пък после бих мислила за отслабването си. Много си млада още, животът е пред теб и ти си отговорна за неговата посока. Вземи здравето си в ръце, в противен случай те чакат поредица от здравословни проблеми.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker