Измама ли е хомеопатията или наистина лекува? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121022)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14345)
 Тинейджърски (21876)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Измама ли е хомеопатията или наистина лекува?
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 2314 пъти
Според много учени хомеопатията е псевдонаука и измама, с която някои хора печелят пари. Според други тя наистина помага. Страдам от някои неща и ще започна лечение. Чудя се обаче коя медицина да избера. Преди съм използвал хомеопатични лекарства и сякаш, че ми помогнаха. Но може би всичко е било заради начина ми на мислене, не знам.
Според вас хомеопатията измама ли е или наистина помага?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: 4d9c16ff79
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Лечението на малария с хинин се базира на хомеопатията - пиеш лекарство, което предизвиква същите симптоми и те взаимно се елеминират. Не е безвредна както някои хора смятат. Трябва сериозна консултация с хомеопат, за да ти изпише най-подходящото за теб лекарство. В някои случаи помага, в други не - зависи от какво си болен.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: aeff96729d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Не съм ползвал кой знае колко хомеопатични лекарства, но шуслеровите соли например определено помогнаха на дъщеря ми за изграждане на имунитет. А за останалите от опита си мога да кажа, че повечето не са ми помогнали.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 94f88b9452
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Номер 1, в грешка си. Не се базира на хомеопатия, дори никак!
Научно доказано е, че хомеопатията не лекува, няма как да лекува и не е лекарство!
Чисто и просто няма как толкова силно разтворени вещества да имат някакъв ефект върху процесите в организма.
Евентуално плацебо.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: aeff96729d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   3,

Дъщеря ми беше на 2, като пи шуслерови соли и имаше голям ефект за нея. На 2 г. няма как да е плацебо. Иначе за повечето съм съгласен, че не работят.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: fe5947cf02
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Скептична съм и имам доста ограничен опит с хомеопатията, но въпреки това единственото "лекарство", което ми е пресичало хремата (при мен протича много гадно и дълго), е хомеопатично. Веднага щом усетя първите симптоми, взимам едно-две и край. Два пъти се е случвало да закъснея с приема и да си се разболея, но все пак пия хапчетата и симптомите са много по-леки и отминават бързо вместо да ме държи седмица с подути очи, нос, сополи, главоболие и т.н. Разбрах за него съвсем случайно във ФБ, където една позната питаше точно как да се справи с досадна хрема и няколко души от приятелите ѝ го бяха препоръчали, което ме учуди... Толкова знам по въпроса.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 92dc3d82cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Натурални минерали и билки с активни лечебни свойства, а не химия измислена от човека именно имитираща свойствата на натуралните!
Натуралните стимулират имунната система, могат да предизвикат симптоми дори на болест която нямаш, но така естествено се "ваксинираш" превантивно срещу болести в бъдеще които са със същите симптоми.
Н 3, или нямаш и най- далечна идея дори или си лекар на принципа "излекуван пациент- изгубен клиент"!

Има страшно много инфо в днешно време, търсете в справочници/сайтове/форуми на професионалисти!!!
Те, лекарите отричат и свойствата на белият хмел за лечение на канцлер, но в скъпите клиники инжектират именно екстракт от него!
Дори в Германия има частна лаборатория която произвежда и продава екстракта. Никак не изнася обаче че, дори само сухи листа и стебла накиснат 8 часа във вода имат същият ефект, но си го купуваш за стотинки или си го береш!
Един линк ви оставям, пък си имате глави на раменете, мислете, проучване повече:
https://www.cancer.gov/about-cancer/treatment/cam/hp/mistletoe-pdq

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 883ccebb92
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Не, не помага хомеопатията. Няма как нещо разтворено в мнооого вода да действа. Не забелязваш ли какво "лекуват" хомеопатите - хрема, кашлица, разстройство... т.е. все неща, които минават и без това от само себе си. Може да е плацебо, а може и от естествен имунитет, все пак организмът си има съпротивителни сили Как никой не лекува тежки състояния с хомеопатия, а все тичат при лекар от традиционната медицина?
Това е бизнес, който обвинява традиционната фармацевтична промишленост, че е такъв :-) Все едно хомеопатията се раздава безплатно :-)

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 0cf8005f9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Имам скромен опит с хомеопатията, но Не положителен. Никога не бих се подложила на лечение с хомеопатия. За разлика от другите вярвам, че действа. Обаче искам да предупредя всеки, който си мисли, че това са просто таблетки със захар и вода. Всъщност ако тъй наречения хомеопат не знае какво прави, ако ви изпише грешно "лекарство", може много много да ви навреди. Хомеопатията действа на друг принцип, много по-дълбоко сравнение с традиционната медицина. И докато при едно лекарство от аптеката може да получиш гадни странични ефекти, които в последствие да отминат, то с хомеопатията може така да те объркат, че никой да не може да поправи проблемите после. Казвам това, заради масовото схващане, че е напълно безвредна. Не е безвредна и ако решите да ходите при хомеопат е нужно наистина да му имате безгранично доверие. Аз такова доверие нямам, затова и не бих опитала повече.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 2069f95612
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Измама е.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 0ae8ec35fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Хомеопатията е нещо си, разтворено хиляди пъти във вода. Все едно да изпия чаша със захар и да кажа "действа".
Но имам чувството, че в България много хора бъркат Хомеопатия с Билколечение.
Хомеопатията не помага с нищо, докато билките помагат при някои случаи.

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b155e3ffae
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   №7, дори и да няма нищо разтворено в многото вода, пак ще има полза-от самата вода. Водата е основното при лечения на която и да е болест. А как според някой действат ваксините, и те са минимални количества, и те са частици, но предизвикват силно въздействие в организъма, и тях ли смятате за плацебо? Доказано е, че и плацебо лекарствата имат ефект, достатъчно е да свалят психическият стрес в болният и организъма сам се справя с болеста. Има случаи, болни с ракови заболявания, които са отписани от лекарите, учудващо със силна воля да оцеляват. Човешкото тяло е неразгадан организъм, и кое точно му въздейства никой не може да каже. Ако хомеопатията се причислява към плацебо, как тя въздейства при малки деца, а и при животни даже, те нямат разум за плацебо? Логиката на хомеопатията е като при ваксините, подобното елиминира подобното в организъма, т.е., с малки количества предизвикваме подобни на болестта симптоми и организъма сам се лекува, ние само стартираме процеса, хомеопатията се ползва като катализатор, а катализаторите винаги въздействат на процеса. Неварващите в хомеопатията са като онези, които гледат жирафа и не вярват, че такова животно може да съществува, за тях такова животно няма!? Същото си мислят и за хомеопатията.Има много начини да се въздейства на човешкият организам. Красноречив е примерът с един хипохондрик. Познати решили да си направят експеримент и решили знаейки маршрута му към работа, няколко човека разделени по един на кръстовище, да се виждат с него и уж изненадани да го питат какво му е, никак не изглежда добре, нещо му има. Този човек едва се добрал до работното си място, където наистина вече не изглеждал добре и когато и колегите му му казали това той съвсем се предал на меланхолията, не бил в състояние да работи. Даже и с плацебо ефект, хомеопатията е полезна и въздействаща!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: bbbfafed4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Абе, номер 6, хайде като даваме съвети, особено в раздел "Здраве", да се постараем и да пишем що-годе грамотно, а! Каква е тази болест "канцлер"? Сега, на мен ми е ясно, че имаш предвид рак, ама хайде по-сериозно, ако обичаш. С тази си небрежност (престъпна за мен) въвеждаш в заблуждение аудиторията, защото, прочитайки поста ти, утре някой отчаян онкоболен ще започне да се налива с отвара от хмел, очаквайки чудодейно изцеление, а всъщност в линка ти се говори за имел. Ама карай, то хмел, имел — все тая...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 92dc3d82cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   13, за такива като теб съм оставила най- долу в коментарът си професионален сайт в който е обяснено що- годе за белият имел.
А който иска, ще си проучи повече!
Сериозно ли за "канцлер" се хвана като е ясно че, е грешка на коректор на телефона, а е съвсем очеизвадно че, е канцер?! А и за грамотност тц, тц...
Ето още един линк :) съжалявам ако е кофти за бизнеса нещо
https://pharmasave.com/health/natural-products/european-mistletoe/

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5b85c4f636
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   №14, защо се опитваш да спориш с дървени философи. Щом бъркат имел с хмел, има ли смисъл да им пълниш главата? Остави ги да си живеят с дървените глави, те нищо не възприемат!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5b50f71790
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Чисто шарлатанство е хомеопатията, подкрепена обаче от фармацевтичните компании на запад, защото чрез нея с минимални средства се реализират огромни печалби. Помисли си сам, кое ще ти помогне срещу главоболие, един аналгин, или една хилядна част от хапчето? Въобще, огромна грешка е фармацевтиката да е в частни ръце, защото вече виждаме, че освен лекарства се разработват и купища нови болести. Това е престъпление срещу човечеството!

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: bf107eb711
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   За разлика от всички вас, аз се излекувах точно с хомеопатия.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: f30dd0ba20
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   №3, плацебото също е лечение с положителин ефект. Автотренингът постига същото, но не всеки може да го усвои, затова са измислени други психологично действащи методи, като плацепо, хипноза и много други. Щом плацебото действа, защо хомеопатията да не действа? Интересен е факта, че малки деца са лекувани с хомеопатични средства и е имало положителни резултати. Бебетата не разсъждават и въпреки това хомеопатията им действа, което значи, че наистина въздейства на организма ни. Не можем да отричаме нещо, само защото не го познаваме. Кой вярва в хомеопатията си я ползва, същото е и с религиите, който не вярва, просто ги одхвърля и това е. Направен е следният експеримент. Колеги на служител, знаейки, че е много мнителен решили да си направят шега. Знаейки пътя му до работа, на всяко кръстовище застанал по един негов колега и уж случайно се засичат. Колегата му го пита, какво му има, защо е така блед, изглежда да е болен и на следващото кръстовище същото. Едва се довлякъл до работното си място и рухнал, наистина бил съсипан и неадекватен, бил неработоспособен. При хомеопатията се гони точно противоположното, тя внушава на болните, че от ден на ден стават все по добре, в това не виждам шарлатанство.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: f30dd0ba20
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   №12, извинявам се, явно съм описал същият случай, който даваш за пример. Аз първо споделям по темата и после чета другите коментари, и затова се получават подобни засечки.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 67c0f15cfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Вижте, науката се занимава с този проблем.
До сега са проведени повече от 100 изследвания, някои от които много прецизни, отговарящи на всички съвременни стандарти.
Самите принципи, на които стъпва хомеопатията, са налудничави, но въпреки това науката е отворена към всичко. Стига да ПОКАЖЕ/ДОКАЖЕ ефективност, значи работи, и се почва ровене как точно работи.

Това са същите стандарти, по които се мери ефективността на всякакви лечения, лекарства и т. н. Изискванията са високи, защото са отчетени много грешки от миналото. Колкото е по-ново изследването, толкова по-добре. Не се доверявайте на изследвания от 1920г. Доверете се на науката, там работят много умни хора.

Науката ДОКАЗА, че хомеопатията не може нищо повече от хвърляне на боб. Същото се отнася например и за ирис диагностиката.


Знам, че веднага ще се намерят 100 човека, които ще ми докажат как тяхното дето му минала хремата, и това е ДОКАЗАНО заради хомеопатията. На абаба им хурката. Болести не минават само и единствено с хапчета. Какво ви става бе хора? !

Причината според мен изобщо хомеопатията да е толкова разпространена е невежеството у хората и неуважението им към сериозните науки.

т. е. собстеното мнение на тези хора (без базови знания по темата) е със значитеоно по-голяма тежест спрямо мнението на науката по конкретния въпрос.

Проблема е голям, особено в България ситуацията с разпространението на хомепатията е тежка и за това можете да потърсите в нета статистика като съпоставка с други страни. В САЩ например мисля, че изобшо не е разрешено да си доктор, и да прокламираш хомеопатия. В България всичко е разрешено. Нашата лична докторка освен че ни дава хомеопатия, ни прати веднъж и на църква. Безумие.

По света има търпимост към хомеопатията точно както има търпимост към бездомните кучета в България. Всички знаем, че не трябва да е така, но се примиряваме.
На всички сериозни доктори е ясно, че хомеопатията е несериозна, НО ИМА КЛИЕНТИ, така че няма как - приобщава се както алкохола и цигарите.

И накрая трябва да отбележа, че под "хомеопатия" минават разни неща, които са далеч от нея. Именно в това се крие риска и хора стигат до спешна медицинска помощ.
Ако купвате само истинска хомеопатия, БЕЗ БИЛКИ, можете да сте спокойни, че не вредите на здравето си, а само на джоба си.

Разберете - хората имат имунна система и всичко, което се отдава на хомеопатията, всъщност се ДЪЛЖИ НА ИМУННАТА НИ СИСТЕМА. Рекламите по телевизията отгледа хора, за които единствения начин да оздравееш, е хапчето. Така от самосебе си, е невъзможно да ти мине.

Скоро БАН излезе със становище. Потърсете в нета "Известни български учени с обръщение-подписка срещу обучението по хомеопатия". Вижте от какви хора е подписан този текст, титлите вижте...

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 3f689f0e00
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Лекува и още как! Но само КЛАСИЧЕСКАТА ХОМЕОПАТИЯ, т е. дава се само едно лекарство.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 02abbec749
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Ами аз имам сериозни подозрения, че т.нар. хомеопатични лекарства не са такива. Просто е много по-лесно да мине сертификации като се обяви за хомеопатия - всеки си вика то това е нищо, няма какво да му изследване. Подобно на хранителните добавки - пак лекарство, но без строг контрол. Иначе оправдания, че в бележката на хомеопатичното лекарство има разни предупреждения едва ли не за по-добра игра и имитация на лекуване.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 26671a8c9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Интересувал съм се като лаик и това, което съм прочел е, че:
- множество сериозни научни изследвания не потвърждават ползи от хомеопатията;
- научни изследвания върху животни (където едва ли можем да говорим за плацебо ефект), не показват ползи;
- научни изследвания върху растения - не съм проучвал.

Мисля, че в този сайт или в някакъв форум бях чел, за някакъв, който изпил шепа хомеопатични сънотворни и после отишъл на дискотека, без да му се доспи :)

Мисля, че едно е сигурно - дори да има някакъв шанс едно на милион, да има някакъв смисъл в хомеопатията, никой не го познава и не го прилага. Ако го прилагаше, щяхме масово да виждаме случаи на повлияване.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: b468fffe9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Пиша този коментар единствено за онези, които са непредубедени и искат да се информират относно хомеопатията. Хомеопатията стимулира жизнената сила на организма чрез принципа на подобието и безкрайно малките дози. КЛАСИЧЕСКИЯТ хомеопат не лекува симптоми, а предписва “лекарството” на базата на индивидуалните физически и психически дадености и оплаквания. Тоест той прави опит да трансформира корена на болестта, това, което изначално я причинява в конкретния организъм на по- фините нива. Това е изключително сложна материя и от класическия хомеопат се изискват знания, но и голяма доза усет и интуиция при работата с пациенти.

Макар и принципите на хомеопатичното лечение да не са доказани научно, много хора могат да потвърдят, че все пак работят- главно излекувани, лекуващи или свидетели. Но понеже те рядко са нискоинтелигентни хора и са наясно със скептицизма, който ще срещнат, не афишират излекуването си. Аз съм един от тези, на които хомеопатията е помогнала - в момент на отчаяние и безизходица, когато бях пробвал всичко останало и нищо не работеше, посетих с голяма доза скептицизъм и без особени очаквания поредния лекар, този път класически хомеопат. Буквално ме върна към живота, който вече ми се изплъзваше.

НО това не означва, че всичко се оправи магически, а че имах отново сила да продължавам да работя върху собственото си излекуване. Хомеопатията си свърши работата да стимулира жизнената ми сила, макар и тогава да не знаех какво означава това.

Накрая е много важно да кажа, че хомеопатията противно на популярното вярване не е безвредна и не трябва да се правят експерименти с нея (каквито аз в един момент пробвах), защото ако се приеме прекалено висока доза от грешно подбрано лекарство, тогава организмът не може да го преработи и е възможно да станат големи “гафове”. Тоест, ако имате хронично или друго заболяване, което не се повлиява от класическата медицина, си струва да направите консултация с класически хомеопат, но се водете от интуицията и тялото си дали това е вашето лечение. Надявам се да съм бил полезен за някого, а на скептиците пожелавам никога да не попадат в ситуация, в която никой да не може да им помогне и единствената им алтернатива да бъдат неконвенционалните лечения.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker