Прекалено много се притеснявам за абсолютно всичко - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Прекалено много се притеснявам за абсолютно всичко
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1488 пъти
Мислих да го кача в раздел: тийнейджъри, но това се отнася главно за здравето. От както се помня съм прекалено притеснена за абсолютно всичко. Буквално, счупя чаша- притеснявам се. В момента се уча да готвя -паника съм, треперя. Постоянно мисля как ще направя нещо лошо, как няма да се справя, как ще се проваля. Като ме оставят да работя в магазина (мама има магазин..)И да като работя и там съм притеснена, бързам като луда. Страх ме е да не направя лошо впечатление, да не сбъркам някоя сметка, да не направя нещо лошо и така нататък. Не е само в главата ми това. Най-добрите ми приятелки са го забелязали, собствената ми майка ми казва: трябва вече да се отървеш от това притеснение. Но не знам как. Разбирате ли...цял живот, подчертавам цели 17 години съм си притесненото, стеснително, срамежливо и най-вече ревливо момиче. Толкова много съм го свикнала, че не виждам как се убивам. Хора...Ако ми имахте моето притеснение, нямаше да издържите и ден. Повярвайте ми...Много пъти си казвам: как още не съм в болница или лудница. Не се чувствам добре изобщо..и психически и физически вече. Нямам желание да правя нищо, мързелива съм ужасно много от около ..ЦЯЛ живот отново. Сякаш нямам енергия за нищо, просто искам цял ден да лежа и да не правя нищо. Това е. Знам, че така си пропилявам годините..спестете ми този коментар. Наясно съм с характера ми. Обаче не знам как да променя тва тъпо притеснение. Буквално: треперене, главоболие да не говоря, изпотяване, сърцебиене, всичко съм имала. Трябва да има нещо, с което ще се спася. Не е нормално като счупя чаша да рева знам хах. Не е смешно, трагично е. Ноо съм го решила вече. То отдавна трябваше, ама явно сега осъзнах колко много си вредя. На 17 съм сигурно ще е трудно да променя толкова годишен навик, но да видим. Давайте съвети, ако може...Как най-притесненият човек на света може да стане спокойно ангелче...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: e5bb6fff6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Точно сега е моментът да се разделиш с тези притеснения. На 17 си, животът е пред теб. Това не е характерът ти, просто страдаш от някаква лека форма на тревожност. Концентрирай се върху нещата, с които се справяш. Може да си направиш дневник, в който да записваш успехите си колкото и малки да ти се струват. Ежедневно го препрочитай. Чети книги за самоусъвършенстване и приложна психология. Има в книжарниците най-различни, има и в интернет безплатно да си изтеглиш. Грешките са необходими, за да израстваш. Не се страхувай от тях, приеми, че ще правиш грешки. Няма нищо фатално и да объркаш нещо.
Пожелавам ти щастлив и спокоен живот
Ж 27

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 4f05a8336e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Иди си провери щитовидната жлеза, че това са характерни симптоми за проблеми с хормоните.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 14cfedb829
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Важното е да не ти пука от нищо. Там е разковничето на щастието.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 344edcc762
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Хей, здрасти. Аз бях като теб. Един ден ми попадна книжката на Уейн Дайър - “Вашите слаби места”. Тя ми помогна да изляза от това състояние и ми стана като настолно четиво. Четеш и препрочиташ пак след време когато почувстваш че влизаш наново в капана на безпокойството …и така до сега е до мен въпреки че вече не ми е необходима.. препоръчвам ти я горещо.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: c64416d334
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Яко си нервак, значи? Провери да не е някакво нервно заболяване! Ако не е, значи просто си с по-активна нервна система.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 76a78ce106
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Провери си хормоните наистина, както каза номер 2. Аз съм абсолютно същата като теб, само дето съм на 23 вече, откриха ми проблеми с щитовидната жлеза на 11.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b0af3017d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Мило момиче, ти се справяш - сама каза, че работиш в магазина на майка си. Няма как да те оставят там, ако нищо не можеш, явно си можеш доста, но не го виждаш.. :) И това е така, защото през това време - ти мислиш за негативни неща. Отпусни се и дишай. Вече знаем, че можеш да мислиш много, а сега е ред да започнеш, да мислиш само хубави неща. Ще се опитваш. Ако не стане първите 20 пъти, ще пробваш пак. Бъди благодарна за всеки ден, радвай се на малките неща, занимавай се с хобитата си, работи си, излизай сред природата, отпусни се и заживей в спокойствие. Дойде ми идея, че може да си записваш всеки ден по нещо - "Правя страхотни сандвичи", "Никога не закъснявам, винаги съм точна", "Честна съм", "Имам вкус, обличам се добре" и каквото още щеш. Сигурна съм, че правиш много повече хубави неща, отколкото лоши. И за чашите... В един ресторант пляскат на сервитьорите, когато счупят нещо, даже имат реклама с Катето Евро и сина ѝ, е, много ми е забавна. :D Ако бях бях във вашето семейство, щях да навия всички да ти пляскаме, да те видя тогава, колко ще ти е готино.
Е

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4e091bee5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Мисля че притеснението от счупването на чаша се дължи не че си счупила чаша, а от самия звук на счупването й. Предполагам се дължи на подсъзнателна травма/асоциация. Може като си била много малка да се е счупило нещо около теб и да те е стреснало, и оттогава да си така. Тази асоциация може да се превъзпита чрез създаване на нови асоциации покрай счупването и звука - но този път приятни.

Страхът в магазина пък подчертава проблемът ти по принцип - липса на самочувствие и затова търсиш външна валидация от всички около теб. И това може да се превъзмогне, но изисква много да работиш върху себе си. Трябва да си направиш дълбок самоанализ и интроспекция - какви са ти недостатъците, да, НО и какви са ти силните страни. Какво можеш да направиш за недостатъците. Примерно да не объркаш сметка, това става само с решаване на задачи, да се научиш да смяташ бързо и наум. Страх да не се изложиш, ок, всеки го е страх от това, но при теб идва с предимството, че знаеш какво е и ако някой друг се изложи около теб, няма да им се присмиваш, а ще ги успокояваш.

А за недостатъците за които нищо не можеш да направиш и са изцяло извън контрола ти - и такива недостатъци имат ВСИЧКИ - тях можеш единствено да приемеш. В крайна сметка съвършенството е невъзможно, а ако беше, то тогава всички щяхме да сме еднакви и съответно скучни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker