Мисля, че страдам от депресия. Какво да правя от тук нататък? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Мисля, че страдам от депресия. Какво да правя от тук нататък?
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1256 пъти
Здравейте! Последните седмици се чувствах доста странно и ми се случваха доста странни неща (няма да навлизам в подробности). След като проверих на какво могат да се дължат навсякъде пишеше, че може да са признак на депресия. До сега не бях много запозната с депресията, но след като прочетох по-подробно за симптомите и причините мисля, че страдам от депресия (буквално всички признаци и симптоми съвпадаха с моето състояние). Въпроса е какво да правя сега? Наистина не знам и съм много объркана. Ще ме е страх да отида на някакъв лекар...просто ще се чувствам много странно, но и без това тъй като съм на 16 ще трябва да споделя първо с майка си, а тя най-много да ми се изсмее в лицето и да ми каже, че се превземам и, че съм ненормална...(не поддържам връзка със баща си, имам баба и дядо, но не бих искала да притеснявам хората, все пак са на възраст и имат достатъчно техни проблеми със здравето). И не, че не мога да отида сама на лекар, но майка ми ми следи всяка стъпка и няма как да скрия от нея. Моля посъветвайте ме какво да правя. Благодаря предварително за отговорите ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: eee7a68c83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Привет!

Какво те кара да се чувстваш така? Опитай преди да споделиш с някого да анализираш ситуацията и проблема с писане :) според мен това ще ти помогне да видиш на какво трябва да наблегнеш и ако нещо те притеснява, изгори листата след това :) Обърни внимание на малките неща, колкото и клиширано да звучи, излез на слънце "да заредиш батериите" - според мен помага.

Успех :)

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9765885d90
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Тъй като си във възраст, в която още растеш и се променяш, не е ясно дали е депресия. Сподели с баба си и дядо си какво те тревожи. Те имат житейски опит и ще ти дадат някакъв съвет. Също започни да правиш нещата, които те изпълват с енергия и щастие - танцувай, разхождай се сред природата, рисувай или доброволствай - каквото ти харесва. Успех.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 486f92b16b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Депресията не е болест, а е белег, че преминаваш през нещо драматично в живота си. Съответно тялото и душата ти реагират на събитието и резултатът от това можем да наречем "депресия".
Намери първопричината, която я предизвиква! След което има 2 варианта - 1) да продължиш с процеса, докато го избуташ до край, преживееш и надживееш, и 2) да се откажеш...
АКо нямаш опит с тези неща - посети психолог.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 79393a6c8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз също съм имал депресия дълги години. Има ли нещо, което да те дразни в живота, да те тревожи, да не се е случило, както ти се иска или просто някой да те е наранил сериозно някога (човек или събитие) и изобщо има ли нещо, от което да не си удовлетворена по някакъв начин? Или нещо, което не приемаш в себе си?

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 4dfe60617e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Отиди сам на лекар. Майка ти не може да ти попречи, а ако ти се смее, това е само още една призина да потърсиш помощ.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 7fa97ce111
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Като за начало психолог или психотерапевт. Много помага.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f288f51624
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не си описала симптомите. Мисля, че за да стигнеш до депресия се иска много повече време и определено ще си сигурна че е това без да търсиш симптомите. Просто думата депресия се използва много често и за други по-леки състояния. Съдейки по това, което си написала, адекватно е и мисля, че нямаш труден за преодоляване проблем. В твоето училище трябва да има психолог с който да говориш свободно. Попитай класният ти за това и пиши какво е развитието отново тук. Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 3ef27eaf89
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здравей, мило дете. Не бъди така наивна и притеснителна от всичко, което чуеш и прочетеш. Пречупвай имформацията през призмата на логичното мислене и опита, който оттук нататъка ще трупаш. Дали е депресия или не, както са ти казали горе не е нито сигурно, нито страшно. През живота си човек преминава през различни фази и честно казано през колкото повече, толкова по-израстнал е той. Така, чв "всяко зло за добро" се оказва не лоша поговорка.

За лекар не те съветвам, не защото си малка, а защото е хубаво човек да се познава сам и да знае кога какво му е. Учи се да разчиташ повече на себе си и ще изградиш силен характер.
В интернет можеш да намериш много неща, а ако си чела достатъчно и, че тези симптоми биха могли да са абсолютно всичко. Депресията е следствие, а не болест и може да е знак както за физическа и психическа болест, така и за напълно здраво тяло, преминаващо през чужд за него етап.

Вземи едно листче и химикал и напиши как се чувстваш. Напиши как ти минава ежедневието и дали нещата се развиват спрямо твоите представи. Напиши слабостите и несигурностите си. Така хем ще изхвърлиш първо ще изхвърлиш товар от раменете си, второ в процеса на писане мозъкът ще пренареди хард диска ти и трето после го имаш на черно на бяло кое-как е. Можеш да го прочетеш пак, да анализираш начина си на мислене и защо се чувстваш по начина. по който се чувстваш, а и да помислеш какво точно не ти харесва за да го промениш и излезеш от това състояние.
Хората са социални създания и обичат да споделят, но е важно с кого. Тъй като понякога хората не са преминали през това, през което ние преминаваме и не показват разбиране. Тогава би се почувтвала сама и неразбрана. Това ти го казвам и за в бъдеще, когато някой сподели нещо с тебе. Показвай разбиране и ЕМПАТИЯ. През твоята възраст обаче, повечето сме минали или минаващи. Така, че няма да е много трудно да намериш съмишленик. Опитай с някого, на когото имаш доверияе. Мама, баба, дядо, приятел. Ще почувстваш голямо облекчение, когато разбереш, че не си "луда" и всеки минава през разни неща в живота си.

Съвет: Не споделяй с много хора. Това е като твоя тайна и слабост. Искаш само някой близък да знае, който може да помогне, а не да се подиграва. Не искаш и да чуваш много мнения по въпроса. Необходимо ти е само едно или две. Така хем няма да се объркаш в суматохата от мнения, които всеки дава, а и ще изградиш специална връзка на доверие с дадения човек.
Не се притеснявай, това ще мине, най-хубавите ти дни те очакват. Пий вода, стой на слънце и може би малко магнезий и витамин Д. Предполагам хормоните ти нещо са объркани, ама ти сега си в пубертет, то всичко ти е с главата надолу. Няма се шашкаш, ей!


П. С.
Като тръгнеш да споделяш на някого, говори как и защо се чувтваш, а не к'ви глупости си чела в интернет за депресията! Успех миличка!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker