Родителите ми се ваксинираха - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Родителите ми се ваксинираха
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 2108 пъти
Здравейте! Пиша тази история, защото много се притеснявам. Това лято ще ходим до Турция на почивка. Исках да си направим тест за Covid, отколкото да ни бият ваксини! Казах на родителите си, че ваксините имат странични ефекти и че са опасни и те не ми вярват! В момента не знам, ако се доближа до тях какво ще стане. На Вас биха ли Ви ваксина и как се чувствахте? Прочетох в сайт, че не можеш да се къпеш на този ден, щом са ти били ваксина и че не можеш да ядеш яйца и ядки и там подобни ... Даже искат и на мен да сложат, ама то май не може, защото съм под 18 години! Моля, разкажете има ли нещо опасно? Много ме е страх от такива ситуация, само дърпат пари.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 73101f4b7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Имаш законното право да откажеш ваксина!!!
Проучи и си имай под ръка закона за всеки случай най-вече заради родителите ти, че с тях най-много може би ще ти се наложи да се обясняваш..
Отдавна са патентовани 84% човешки генома... нито знаят повечето хора ,нито искат да знаят, овце! Това освен други странични ефекти.
Ти дръж на своето и не допускай да те принуждават!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: df6522fc8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

2.   Що за глупости, да се доближиш и да ти стане нещо?! Уж, млади, интелигентни хора, не някоя баба Гицка и се поддавате на всякакви конспирации! Иначе, предполагам не си спрял/а да миткаш насам-натам, никаква опасност няма, най-страшното са ваксините.
Ваксинирани сме с мъжа ми и то , с най-страшната Астра Зенека ,абсолютно нищо не сме почувствали .
Ум робува, ум царува, ум патки пасе .

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8d7185e23b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   И аз не искам да ме бодат, просто имам нещо като фобия от инжекции. А и с тия конспирации дето излизат постоянно съвсем се отказвам!
Иначе сестра ми малката е на 18 и се ваксинира, тъй като ще пътува в чужбина, а там даже в магазините не те пускат ако нямаш ваксина.. първите дни й беше отпаднало, после ръката я болеше доста, сега на втората доза й се образува някакъв лимфен възел и то доста голям и очакваме да спадне до 3 седмици (така каза лекаря) пък да видим, дано всичко да е наред. Лично аз съм скептична, не искам изобщо да се боцкам с измислена ваксина за измислени вируси.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0da6ddbad0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Стой настрана от тях, ще те облъчат с 5 жи и ще те чипират.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 73101f4b7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Н 2, недей дс лъжеш!!!
Никъде по света не могат да забранят да пазаруваш в магазин без ваксина защото е подсъдимо!!!
Лъжкиня!

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 55e8b4697b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Тази история майтап ли е?
Добре е да се чете научна литература и да се гледат статистиките, а и човек да има малко обща култура.
Спокойно, нищо няма да им стане на родителите ти, нито на теб. Какво би ти станало като се доближиш до тях... А това с къпането ме разсмя доста.
Аз и жена ми сме ваксинирани, всичките ми колеги също са ваксинирани.
Не живея в България, а в Англия (казвам го чисто информативно).
В моят кръг (моят социален балон) хората четат и разсъждават, а не се информират от конспирациите на фейсбоклука и какво баба Гинка от 8-мия етаж казала.
Та, спокойно, нищо няма да им стане на родителите ти, добре са постъпили, че са се ваксинирали.
Жалко, че България е на последни места по ваксинирани, уж се тупаме в гърдите, че сме умен народ, ама... Не знам... Уж българина не беше антиваксър, какво стана... всички изтрещяха.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a69881a9bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Аз също не искам да си бия ваксина от подобен измислен вирус. Не разбирам защо възрастните са толкова наивни, уж са възрастни хора, образовани, видели много. Никой от моите съученици също не вярва в това. Дано не ни накарат утре и от индийският щам да се ваксинираме.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 078644ea85
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Създай вирус и продавай антивируса! Вероятно не ви говори много, тъй като никой не се интересува от факти, всеки следи жълтата преса.

Нямам против ваксините, но не бих си сложил недоразработен антидот, който навсичкото отгоре променя ДНК структурата. Лийкнаха се документи че големи компании като амазон и микрософт са спонсорирали и разработването на вируса, и това на ваксините. Но на никой не му дреме, всеки го е страх.

Последно искам да добавя, че преди около 2 седмици се наложи да правя PCR тест. Служителя даже не ми взе проба, а направо направи теста и той излезна положителен. От момента в който читав тест не могат да сътворят, да не говорим каква стока са ваксините :)

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d356ba9519
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Е как да лъже, че не пускат в магазина без ваксина. В Англия не можеш да си купиш едно кафе от кафене без да покажеш, че си ваксиниран.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6db245714d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Следя този форум от повече от десет години. Това, което наблюдавам, е че посетителите масово изпростяват, извинявам се за неприятната истина! Огромна разлика между интелигентните дискусии от преди време и малоумните теми и коментари сега. Жалко!

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6208706c26
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Аз също адски мразя да се ваксинирам и да ходя по лекари, но в случая ваксините са по-малкото зло. Много по-малкото зло. Много хора имат леки странични ефекти след боцкането, включително и аз - 24 часа температура около 38 градуса и болка в ръката. Опасните случаи на тромбоза са изключително редки - за цяла Европа са няколко стотин, на фона на 700 милиона население. А тромбоза и смърт се получават и от Ковид и то многократно по-често. Така че, за ваше и тяхно спокойствие по-добре да се ваксинират. Баща ми също се ваксинира и имаше същите леки симптоми - за един ден температура и болки в ръката 2-3 дена.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 87ee0d812e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Правилно правиш, като не се доближаваш до тях, тъй като дъхът им е станал токсичен. Сега те са едни ходещи биологични оръжия разнасящи чипове.

Сериозно, как може да има такива теми. Дори и да има странични въздействия те се ограничават до индивида, на когото е поставена ваксината.

Колкото да написаното в коментар 1 - отговорността за лица под 18 години се поема от техните родители или настойници, т. е. дори и да кажеш не искам да ме ваксинират, ако родителите решат, че искат лекарите не могат да откажат. Разбира се, едва ли има родител (особено пък на голямо дете/тийнеджър над 13-14 години), който да не се вслуша в желанието на детето си и да направи нещо без да го пита. Но юридически има такова право, особено ако е в интерес на здравето на детето.

Едва ли има такава страна, в която е забранено да влизаш в магазините, ако не си ваксиниран. Това, ако не е умишлена лъжа е просто преразказване на някакъв слух, който не е бил проверен. Живея в Белгия и това е страната, която беше може би с най-продължителния локдаун (от средата на октомври (мисля около 13-ти), до към края на май (тогава май отвориха заведенията и на закрито), като доста дълго време имаше вечерен час и забрана да се напуска страната без уважителна причина (от края на декември до края на май). През цялото това време хранителните магазини си работиха и всеки можеше да влиза и да си пазарува. Масовото ваксиниране започна да набира сравнително късно скорост от края на април, но никой въобще не говори и за забрани и ограничения, ако не си ваксиниран. В Германия пролетта се правеха бързи тестове безплатно пред общината или пред моловете и ако си е отрицателен ти даваха документ важащ 24 часа, че си чист и можеш да влзизаш (да ходиш на курсове и пр. ). Но вече с напредването на ваксинирането и повишаването на температурите и това отпадна. Естествено сега пък почнаха да плашат с новия вариант (индийски или делта), но още не се вземат мерки, може би чак есента, а ако имаме късмет и никога.

Съветът ми е, ако можеш да пътуваш без да се ваксинираш да не го правиш, това е предимството да си под 18. Ние възрастните трябва или да се тестваме или да се карантинираме или да се ваксинираме, т. е. ако искаш да пътуваш за почивка извън страната, в която живееш нямаш голям избор към днешна дата. Или тест или ваксина.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f7542a5e4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

16.   Оня преподавател физик с деца, които имаха все първи и втори награди по международните олимпиади беше казал "СМЪРТОНОСНО Е ДА СИ ПРОСТ". Ваксините срещу КОВИД 19 са най-обширно проверяваните с възможно най-големите фокус-групи преди одобрението им (за разлика от другите - тук ставаше думи за фокус групи от по между 40 хиляди и 160 хиляди души на първи етап на проучване!!! Та лекарствата, които масово предписват са минавали проучванията с под 10 хиляди души, а при някои едва по няколко стотин души). Процентът на предпазване от тежко боледуване е много по-висок, отколкото примерно грипните ваксини, които пускаха преди ковид пандемията - те се бореха едва за над 50% ефективност. Да, има странични ефекти, но в смешно малък процент на фона на приложените дози. Примерно миокардитите при младите мъже след втора доза Пфайзер - 300 и няколко души общо /но най-вече в групата между 16-26 г. / при ваксинирани 130 милиона души! Страховитата Астра Зенека, установи се, че е опасна в случай, че сте жена, пиеща противозачатъчни и сте уцелили ден на ваксинация, точно, когато сте в овулация. Иначе иглата е толкова тънка, че не се усеща самото боцкане в мускула. Това, което ви инжектират се разпада до 3 дни. Идеята на ваксините е да излъжат имунната система и тя да почне да произвежда антитела. И спрете да се информирате само от фейсбук, а отворете авторитетни научни трудове и четете, ако въобще разберете нещо! Или се обърнете до лекар, който си разбира от работата, че за съжаление е пълно със същатата паплач, както и сред цялото ни население. В света вече са приложени над 1, 3 милиарда дози от различните видове ваксини срещу КОВИД. Добре е, че родителите няма да се подлагат на постоянни ПиСиАр тестове. Голяма част от населението в богатите държави се ваксинираха /надали желаят да уморят хората си с лоши ваксини, нали така? /. При нас засега нещата са спокойни: вярно, че има малко ваксинирани, но и много хора го изкараха и имат защита. НО тия дето не са го карали най-добре да помислят за живота си и да се предпазят.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4d265ac8ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Номер 3 пише глупости, няма такова нещо, че в магазин се влизало само с ваксина- просто преди да дойде лятото и да отхлабят мерките имаше задължителна карантина, искаха ти и на летището тест, който въпреки че е отрицателен пак не те спасява от карантина, за магазините се записваш предварително по интернет за час и искаха и тест направен до еди колко си часа преди посещението, но хранителните магазини и тези със стоки от първа необходимост си работеха. И много решиха да се поднат, но тва им е целта на тия " мерки"- да ти е гадно като неваксиниран и да решиш да го направиш, че да ги нямаш тия главоболия, но тук засега се носят задължително FFP2 маски, иначе в магазините си влизаш свободно. Но вие дето сте по- ограничени като чуете от някой си, че в чужбина едва ли не влизаш в затвора, ако не си ваксиниран и бързате да се боднете. А пък до номер 2, тва че засега нищо ви няма, не значи, че след време няма да има странични ефекти. Много ми е странно как като се набоцкат в България разправят, че нищо им нямало. Тва че ви няма нищо след месец или два, въобще не е причина да вярваме, че " ваксините" са безопасни.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3fc008b95d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Ще се включа единствено за тези, които се подиграват на момичето, че се страхувало да доближи родителите си. По принцип при живите ваксини, примерно МПР, е възможно човек да се зарази от наскоро ваксиниран. И това никой не го отрича. Теоретично е възможно, особено ако ваксинираният развие леки симптоми на болестта, срещу която е ваксиниран. Относно ваксините за коронавирус не съм се интересувала, живи ли са, не са ли. За всеки случай бих си имала едно наум. Иначе станалото, станало. Това е личен избор на родителите ти. Надяваш се да няма странични реакции или поне да са леки и това е. Сега вече и да се притесняваш, минало и заминало. Ако ти нямаш желание да се ваксинираш, имай предвид, че си в пълното си право да откажеш. Както казах - това е личен избор!

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: fcb0a55548
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Виж сега, при всяка лекарство или ваксина има риск от странични ефекти, но като си помислиш колко много хора са умирали от едра шарка или от инфекции, ами май рискът да си сложиш ваксина или да пиеш антибиотик няколко дена си е направо незначителен, въпреки, че теоретично и от ваксината срещу едра шарка може да имаш проблеми. За това няма никакъв смисъл да се паникьосваш. Особено ако родителите ти се чувстват добре. Милиони хора се ваксинираха, е нормално е на няколко хиляди да не им е понесло, но % е нищожно малък на фона на хората, които щяха да умрат или поне да изкарат болестта изключително тежко, ако нямаше ваксини. Така, че спокойно! Нищо им няма на вашите.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 2e4e43df2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

22.   20 - никога няма и да разбереш какви странични ефекти има, защото и социалните мрежи, и медиите са под контрола на тези, които създадоха вируса. Един приятел оня ден помести в гъзбук статия от уважавана научна институция, че няма нужда от ваксини, защото има вече две успешни лекарства, които са тествани вече повече от година и нямат странични ефекти. Какво стана ли? Пратиха му съобщение, че публикува фалшиви новини и го заплашиха да му изтрият профила. Така че новините, които четеш и слушаш са само такива, които са удобни на управляващите.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5255ca65d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   В апликацията "Telegram" има групи за реални, неплатени новини, статии, информация- адвокати, лекари, дори вирусолози.
Който иска да се ваксинира е свободен да го направи, но не скачайте по които имат и нещо е главите и проучват за собствена сметка, а не чакат тв, фейкбук и т.н да им казват какво да правят, какво да мислят.
За овцете вече има подготвен "свят" за другите ще е друг...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5d691cbfe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Номер 22 много си прав. В YouTubе има много видеа от български специалисти, които обясняват всичко. Аз лично никога няма да се ваксинирам. Моята имунна система е толкова силна, че до сега никога не съм хващал грип или както го наричат на запад флу. Как хората не можаха да разберат, че тази пандемия е изкуствено създадена с цел намаляване на световното население и установяване на нов световен ред. Пандемията няма да изчезне, а ще продължава 10 и повече години докато хората свикнат и доброволно приемат робството си. Жал ми е за невежеството на хората.

Н.22 отново те поздравявам. Малко са такива хора като теб и мен, които виждат надълбоко нещата в живота.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 2c483e3e4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   Номер 25, попрочети малко повече. Имам познат, който си отиде от тоя вирус, а беше добре трениращ, вечно внимаващ за състава на храната, която приема. Е... точно прекрасната силна имунна система ГО УБИ. Няколко дни е бил с висока температура, но го е приемал, като нещо естествено предвид положителния тест за КОВИД и после изведнъж се влошава и чак тогава неговите приятели научихме, че е влязъл в болница! Цикотинова буря! Свръх силната му имунна система е реагирала силно срещу вируса, а и е бил погълнал преди това сериозен вирусен товар /цял ден кихал и кашлял ковидясалия колега до него/, и тая имунна система трепела не само заразените, ама и здравите клетки. Отиде си за има няма две седмици от положителния тест! Ако системата беше читава, ако беше направил и кръвни изследвания, щеше да мине по-рано на кортикостероидна терапия и да бъде спасен... Не че нямаше да има последствия от това /повечето след тая терапия стават диабетици/. Ама дори и аз не очаквах, че ще се развият така нещата. Сигурно на негово място щях да направя същата грешка. Да почива в мир! Тъй че, вирусът е доста коварен! Пази се! И дано да не стоиш близо до болен човек дълго, че си има значение, какъв вирусен товар получаваш от раз.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker