Билки срещу високо либидо, тестостерон и щитовидни хормони? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Билки срещу високо либидо, тестостерон и щитовидни хормони?
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1218 пъти
Здравейте, като ям сладко късния следобед или вечер се случва често да получа полюция. Имам доста висок тестостерон, високи нива и на DHEA. След ядене на сладко вдигам и доста инсулина, хиперинсулинемия имам. Как да ги намаля и да спра да получавам полюции? На 32 години съм, а нивата ми на тестостерон са като на 17 годишен. Уж трябва да е добре, но всичко прекалено е лошо. Някой знае ли билки и добавки за НАМАЛЯВАНЕ на тестостерона, либидото, DHEA, високи щитовидни хормони (само T3 ми е висок, T4 е нормален) и кортизола? Пробвах Витекс, но не действа, а Ашваганда е причината от хипо да премина в хипер функция на щитовидната. Всяка билка е добре дошла! Ендокринолозите отказват да ме лекуват, защото T4 и TSH са ми в норма и казват, че всичко ми е в главата, нищо че Т3, тестостерона и DHEA са супер високи и вдигам инсулина след ядене на въглехидрати.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: 2c587dc633
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Първо спри сладкото, не го намаляй, а го спри. Дай си време, тествай какво работи и какво - не. Човекът не е направен да яде сладко, а защо реагираш така на него нямам представа. Честно казано и не знам какво да те посъветвам, защото ако правиш секс по-редовно най-вероятно ще имаш още по-висок тестостерон, ако тренираш - още по-висок. Но на този етап всичко е относително понеже може би тялото ти има някакви опасения и препроизвежда, може би сексът ще помогне, а може би и не изразходващ енергия и трябва да тренираш. Както виждаш всичко има две страни и не се знае със сигурност. Не се отчайвай, че докторите са такива, а го приеми като знак да обърнеш повече внимание на себе си и да се опознаеш. Телата ни уж еднакви, действат по различни принципи и е необходимо да ги разбираме ако искаме да променим нещо.

За сега си жив, тоест винаги можеш да се върнеш към това положение. Аз препоръчвам да си дадеш време и да опиташ първо със сладкото, после опитай според това колко секс практикуваш(сам или не) да промениш графика, по-често, по-рядко. Опитай с тренировки. Може би ще стане по-зле, може би не. Не се отайвай, явно на проба грешка трябва да се разбереш със себе си. Аз обаче колкото и да ненавиждам доктори мога да се съглася, че е на психическа основа. Не за друго ами, че всичко започва от там. Та, помисли над проблеми и терзания, може да има нещо дето те напряга или си несигурен и организма компенсира.
Друго, което можеш да направиш е да си тестваш семенната течност да видиш, количество ли е- качество ли е...а може би и двете. Може да пробваш при сексулог?

Най-лошият вариант, казвам лош, щото е нелегален поне за сега е тревата. Тя намалява производството на сперма, но казват, че и след дълго време употреба разваля качеството и(пр.10год.) На мен обаче от трева страшно ми се доебаваше например. Обаче забелязах, че по едно време вече хич не ми беше до това. А за отрицателните ефекти -е, всичко бавно ни убива. Но не препоръчвам, опитай нещо друго преди това.


Сега се сещам за "kratom" легална билка, която е с фокусиращи и успокояващи свойства, но се наблюдава 3-4 часа след приема и рязко спадане на тестустерона с до 50%. Имаш доза, която можеш да разделиш на 2 дози дневно и втака напрактика ще си решиш проблема. Това, което казвам обаче го знам само защото аз чета как да си вдигна тестостероновите нива и каналът, който следвам в тубата, човекът се оплака, че от години пие това заради ADHD да се фокусира, но няма либидо.

Пак се връщам на първа точка, че с проба грешка ще стане, но си дай време и се наблюдавай кое как се отразява. А не да вземаш неща и плацебо ефект... А може би си направен за спорт. Много професионални спортисти може би биха ти завидяли, но с този тестостерон си следи и сърцвто! Успех и те чакаме пак да пишеш(когато), какво става с тебе! Хайде успех!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: c03d8d1702
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Ожени се за една парантия и змия и тая ще ти излекува и либидо и тестостетон и полюции, няма и да ги помниш даже.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: e9e3f49cc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   До 1 супер и аз имам ADHD. Работя в отворен офис и е трудно да се фокусирам. А относно секса - имам POIS пост оргазмена болест и го избягвам.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: de3b6b2e97
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Първо трябва напълно да изключиш от храненето шоколад, десерти, морски дарове и риба, особено богатата на Омега 3, като скумрия, сьомга, цаца. Както и лютото дори и да е леко пикантно. Изброените храни макар и полезни за организма предизвикват взрив на хормоните и либидото. Те са нещо като натурална Виагра. Второ. Изразходвай физическата си енергия, иначе тя ще се трансформира в сексуална. Трябва да изгаряш резервоарът с наличната физическа енергия, преди тя да се разпредели в другите депа на организмът едно от което е сексуалното. От билките подходящи са чай от мента, женско биле, както и билкова смес при безсъние на Лековита.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 68e2756f7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Орехи, бадеми, мента, джоджен, ленено семе- част от по-безобидните, полези и регулиращи нивата на тестостерон.
Но диетата е най- важна!
Търси си подходяча диета за теб!

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 1aea2c0af0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Чекия преди лягане не помага ли? Или 2.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 83a0cc1041
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Ашвагандата повишава нивото на тестостерона.
Това за шоколада и сладкото изобщо не е вярно поне при мен. Цял живот ям големи количества сладки неща и с напредването на годините либидото намалява. На 45 години съм и понякога ям 2 шоколада и пакетче сладки за един ден и все едно нищо. Подложен ли е човек на стрес, колкото и сладко да изядеш, ефект няма да има. Не ям сладко за афродизиак, а защото организма си го иска.
Радвай се на потентността си, че някога ще я търсиш тази потентност, но няма да я намериш.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: e9e3f49cc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Да бяхте казали УРОРЕК.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: e9e3f49cc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ашвагандата причинява хипертироидизъм или още Базедова болест.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker