Циститът ме съсипва - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Циститът ме съсипва
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 2105 пъти
Здравейте,
миналата година имах цистит пих ципрофлоксацин и се оправих. От две седмици имам пак. Бях на лекар, пак ципрофлоксацин да пия и Цистон. Пих антибиотика само три дни, защото се почувствах по-добре и много ми забавяше цикъла. Е, спрях го, цикъла ми дойде и свърши и пак наново болки... направо едва издържам. Моя е грешката, че не си доизпих антибиотика, който ми изписаха. Но сега се чудя какво да правя? Да го довърша ли или да си взема Монурал, знам че е за пикочни инфекции пак? Работя много напоследък, нямам никакво време да ходя по лекари наново... ежедневието ми също е забързано и просто не мога да си позволя да се бавя повече. Ако има значение, на 22 съм, с редовен сексуален партньор от 4 години. Благодаря ви предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: 44e7382a53
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Никога не прекъсвай антибиотика. Пий го 7 дни обикновено. Така хем не се лекуваш, хем организмът привиква към антибиотика и той може да преставе да ит действа. Според мен отиди на гинеколог или на нефролог да ти пуснат изследвания. Не се самолекувай. Има случаи когато след секс може да се появи цистит. Така че отивай на лекар и спазвай каквото лечение ти дадат.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 742c83d270
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Отрежи му чепа на този твой до теб отрепляк...който те е заарзил..

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 6523acc869
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Спираш всякакъв алкохол ако пиеш. Когато и да било, нито глътка, от нищо. Много вода, чай от лайка също. Спираш млечни, пакетирани храни, хляб. Сега поне има много плодове, наблегни на тях и на салати. Поне две седмици, после малко по малко си включвай неща, които не са откровено вредни. Също кафе ако пиеш, намали го до минимум. Гледай краката и кръста ти да са на топло. Нищо, че е лято. Ти с чорапи! Поне сега докато са кризите.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9db506ed0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Аз преди много страдах, дори лежах в болница. Там другите пациентки ми ксзаха, че почнеш ли да ходиш по болници край, ставаш абонат. Не се оправя и става хронично. Е да ама аз се оправих и вече години нямам цистит. Като цяло спрях да боледувам, преди съм си била постоянно настинала. Краката трябва да са ти топли, да се пазиш да не настинеш и да пиеш вода. Отделно ходих и на тоя камък дето баба юлия прави ритуали. Не знам от какво ама ми мина проклетия цистит. Ама бях много зле.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 6ff2875980
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ти какво очакваш като прекъснеш антибиотика? Ако искаш да се оправиш, трябва да пиеш пълен курс. 3 дни след последното хапче пак се пуска стерилна урина, за да се види дали е останало нещо.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 567f348c3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   2, да ме е заразил? С какво ме е заразил?! С цистит ли?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 6ff5015a83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Благодаря изключително много на всички за коментарите!

н3, не близвам никакъв алкохол, млечните така или иначе искам да ги намаля, защото ми създават други проблеми! Кръста от както е жега все ми е гол.. :D нищо чудно и това да е причината.
н4, така е, да. В понеделник съм на лекар, ща не ща трябва да отида, защото не искам повече да взимам лекарства на своя глава. Баба Юлия и аз отдавна искам да я посетя, но при нея ходенето си нерви. Много хора има май постоянно..

Благодаря ви още веднъж, бъдете здрави. :))

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: bdb949452a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Прочети какво казва хомеопата д-р Михайлов за цистита и го приложи, освен това психосоматика и цистит също е от полза, Луиз Хей и си засили общия имунитет. Всяка болест идва от психиката. Луиз Хей има таблица с болести, много ми помогна.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 2be50552d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Веднага след секс отивай да пишкаш, и 2 капки да има, изпишкай ги, за да не навлязат бактерии навътре.
Монуралът е много силен антибиотик, не го пий повече от веднъж годишно, защото е токсичен.
Пусни си стерилна урина с антибиограма. Стетилната урина е сутрешна дредна струя след направен тоалет. Антибиограмата ще покаже към кои антибиотици е чувствителна или резистентна бактерията.
Пробиотик задължителен, няколко часа преди или след прием на снтибиотик.
Чети по темата и не се запущай, че тръгне ли към бъбреците - лошо.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: eb08276a17
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте!
А защо прибягвате до антибиотик като първо решение ?
Опитали ли сте с цистирен, цистохелп, уринал и т.н. Това са продукти на основата на червена боровинка, разбира се има и други?! Съветвам Ви да опитате с тях, а след това антибиотик (честата му и неправилна употреба води до резистентност)
-Аз като жена, фармацевт, често страдаща от цистит първо избирам червената боровинка. Винаги е имало ефект, не се е налагало да ходя по лекари/болници т.н.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ad1cef49fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Хапвай сушени червени борозвинки! Зимата по няколко пъти ме удря от 2 години насам и хапвам, в комбинация с много наливане с вода. Пожелавам ти здраве и успех с лечението!
М,20

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: bd27c96d61
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   10, благодаря Ви за коментара.
Колкото и червени боровинки да ям не става при мен.. а и да става е много бавно, а аз буквално се мъча, работата ми е на крак и нямам възможност да ходя често до тоалетната. Исках просто бърз ефект, но сметнах, че щом ми е минало на третия ден вече нищо ми няма, а то... по-зле даже направих. Като цяло много лекарства не ми действат. Например Окито, което всички хвалят. Е, сигурно шест едно след друго ми се е случвало да пия и нищо. А пък тези на билкова основа.. имам чувството, че нищо не правят. А не искам да е така, знам колко е вредно да се пият често синтетични лекарства.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 354aa746fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Не се лекувай така на сляпо. Направи си пълни изследвания - урина и стерилна урина за бактерии, влагалищен секрет за бактерии, цервикален секрет за хламидия, уреаплазма и гонорея. Добре е и ехограф и лекари да те погледнат. Скъпичко е толкова неща, но това е единствения начин да разбереш причината за циститните симптоми. 7 дена преди тия изследвания е добре да не са пити антибиотици

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: eac92104bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Наистина не е добре да се самолекуваш или да пиеш често силни антибиотици.Моя лекар ми изписа антибиотик само за три дни и ми мина,но продължих да пия сок от червена боровинка,не консумирам и млечни...И освен всичко горепосочено за и след секс и да се пазиш кръста и долу корема на топло бих ти казала и друго.Ако ходиш с прашки моментално да ги изхвърлиш,защото нищо не пазят,а и са си развъдници на бактерии при движение на тялото(от ануса напред към влагалището и пикочния канал) както и при сядане по различни повърхности отдолу прониква какво ли не към теб.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 64c31b1960
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Чета и ви се чудя на акъла женски. №2 е прав, авторката си мисли, че прави секс с постоянен парнвьор, но дали той не й носи зарази от друго място. Както много лесно се заразявате от цистит, така и много лесно можете да се пазите от тази зараза. Пикочният канал на жената е много къс, само 2-4 см, затова много лесно става заразата, но и много лесно може да се профилактира, достатъчно е да си правите промивки на пикочният мехур(има специални иригатори за това) с топли чойове от лайка, смрадлика, с чеснова вода, със сребърна вода, с цитросепт във вода и много други безвредни средства и никога няма да имате цистит. Антибиотиците едно лекуват, но друго повреждат и така винаги ще бъдете в един омагьосан въртеж.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: eac92104bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   А може и да пробваш един месец без секс да видиш дали пък не е свързано със замърсяване по време на секса.Дори да ходиш до тоалетна след секс,може вече бактериите да са проникнали навътре...На мен ми се е случвало.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 098d0aa05c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Привет, мило момиче! И аз като теб съм лесно податлива на цистит, когато завърших висшето образование тъкмо, имах няколко пъти цистит за половин година, беше кошмарно. Пих и аз Монурал тогава, но този, който ми даде лекарката тогава беше една доза само и струваше 20 лева и тя ми каза да изпия само тази доза за тя е с удължено действие за 7 дни. Да ти кажа честно, оттогава само да усетя нещо прииждащо, веднага гълтам два Цистона и много вода и се пресича. Всички съвети, които са ти дали по-горе са много полезни, само с едно не съм съгласна, цистита не е заразно заболяване. Това, което бих те посъветвала аз е задължително внимателно триене отпред назад при ходене по малка нужда и по възможност след ходене по голяма нужда веднага да се измиваш обилно навсякъде с душ. Гледай да си всекидневно с памучно бельо, да не ползваш ароматизирана тоалетна хартия. Можеш да пиеш някакви витамини малко да си подсилиш организма и не на последно място, може да питаш лекаря дали е ок да си правиш промивки със сребърна вода. Една позната имах, която така се избави от цистита. Успех ти желая! Няма да е лесно, но е постижимо, не си длъжна да живееш с това наказание, ще мине и този зор и друг ще дойде. Сила и кураж!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker