Тръгнал съм да спасявам света - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Тръгнал съм да спасявам света
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1138 пъти
Здравейте. Причината да се реша да пиша анонимно тук е съмнението ми, че имам някакво психично разстройство, което се влошава с течение на времето. За това и историята е в "Здраве" Не го правя за да изкажа мъките си, а се надявам се на съвет и напътствия, как да вляза в правият път. Озаглавявайки историята по този начин, вложих огромна доза ирония, но с действията си, де факто си мисля, че правя точно това. Ще се опитам да бъда максимално кратък и разбран.
От известен период от време,около година и половината на, някак си станах по изнервен, напрегнат, с чувство за тревожност, да не казвам и озлобен. Характерът ми е на крайно спокоен, позитивен и уравновесен човек, но нещата се промениха и започнах нещо като двойнствен живот във форумите и интернет.Всички сме заобиколени от несправедливости, фалшиви новини и некоректни търговци например, но изведнъж всичко това започна страшно много да ме дразни. Като за начало започнах да коментирам, обосновавайки се с реални факти, всички провокативни и фалшиви новини по сайтовете. Не зависимо дали са на икономическа, политическа или военна тема. Всички сме срещали троловете в тези сайтове и за жалост аз се поддавай на тези дуели и ставаха огромни фермани, които ми отнемаха часове. При това за какво ? За да изкарам истината на яве..... Не знам да се смея или да съжалявам себе си. На него кой не му пука, още повече нищо няма да се промени, но защо по дяволите се се паля толкова ? Не след дълго преминах и във фейсбук. Разбира се налага куража да правя това с реалното си име и снимка, поради това си направих фалшиви профили, с които започнах да опонирам. Цели часове на ден ми заминават за това. Особено покрай изборите в момента, направо изпуших. Не заявявам, че моята позиция е правилна, но някак си изпитвам върло желание да заявя позицията си, унищожавайки с аргументи отсрещната. Неусетно се превърнах и аз в трол, без никой да ми плаща и да имам някаква изгода за това. Не мога да определя дали причината е да постигна някакъв вътрешен мир или просто защото ми пука за правдата и истината, колкото и налудничаво да звучи. Освен всичко, вдигнах мерника и на измамните търговци, със спонсорираните публикации, които продават ментета и са всеизвестни с измамите си. Трият ме, блокират ме и продължавам да си губя времето и нервите уж за да ги разобличавам.
Най-лошото от цялата ситуация е, че взимам нещата наистина много на сериозно и на вътре. Тези глупости ме изкарват от равновесие, изнервят ме и ме разпалват много, което рефлектира и на реалният ми живот. Гневен, раздразнителен и напрегнат съм през цялото време.Вече личният ми живот търпи сериозни поражения от това !!
Убеден съм, че това се дължи вероятно на някакви душевни проблеми или психични проблеми. Явно подсъзнателно съм си намерил някакъв начин да ги изразявам, но пряко това ме унищожава. Преди това нямах много приятели, а напоследък Да не казвам, че останах почти без. Не отбелязах по рано, че малко преди това, претърпях доста жесток провал в любовта, който ми се отрази и много тежко, като ми докара депресия и неспокойство. Още ме държи и като се сетя за това, направо паник атака получавам. Чувствата ми са все така силни, но нещата просто се провалиха. Възможно ли е това да ме е изкарало от равновесие ?
Благодаря, ако сте дочели до края и ме надявам да с няколко думи да ми налеете малко здрав разум и спасите от това положение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: d9fdd4d7c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Не казваш на колко си, но нямаш ли някакви задачи - учене, работа? Откъде толкова време и енергия да пишеш коментари насам-натам? Май ще ти се отрази добре да отидеш някъде на почивка сред природата, където няма интернет и да си починеш малко от това "спасяване на света". А след това ще си отвикнал и вече няма да ти е интересно да си губиш времето.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 905132b0d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Спри до тук! и аз бях така, интересувам се от изброените от теб тематики, влизал съм в конфликти с коментиращи в Фейсбук,Ютуб и т.н, първо че писането отнема много време (онлайн спор), ти си го забелязал де,аз предпочитам на живо, а и е напълно безмислено, се едно да спориш с съседите в кръчмата, а и явно с теб сме по чуствителни хора и честно и аз след такива спорове ставах нервен и раздразнителен,а и работата на троловете е точно това да накарат противната страна да се изнерви, тук фактите са без значение колкото и да им го обясняваш те толкова те тролят, и по едно време си казах до тук спирам с това, който иска да чуе мненеиято ми ще му го кажа но не в интърнет, като цяло е безмислено да не казвам и че не чета коментари за да не се нервя на глупости, особено на сайтове от типа на Блиц,Факти,Пан,Фокус и т,н, като цяло там 90% от аудиторията е от тролове, вероятно от самия сайт с цел да има спорове и от там трафик, просто се научи да си ги пускаш през х*я тия неща, казвай си неща казани в някакъв си сайт не струват нищо и толкоз.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9e578c1c27
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравейте. Авторът съм. Да, пропуснал съм да споделя някой неща. В работоспособна възраст съм и съм ангажиран. Точно и за това реших да пиша за да търся решение на проблема. Тази мания все по-често ме влачи назад, съсипва времето да почивка, а от скоро започнах и в работно време за правя тези глупости, както ги наричате напълно основателно. Съветът ти е прекрасен, ме ме приложим. Не мога да се отпусна и да си се представя така. Вътрешно ми е крайно не спокойно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: dd1ee0067d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Голямо Его и душа започнала да напредва в развитието си-ужасна комбинация. Еквилибристиката на живота е да подчиниш егото в полза на душата-дяволски трудно. Все пак ти си решаваш.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4af7916e52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Да налагаш настървено не е "спасяване".
Казваш си мнението, ако е базирано на реални факти още по-добре. Който иска истини, ще си проучи повече.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker