Ще се ваксинирате ли против Ковид? Защо точно сте за или против ваксината? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Ще се ваксинирате ли против Ковид? Защо точно сте за или против ваксината?
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 2720 пъти
От заглавието ми се вижда въпроса, но искам да питам тези които се позовават на това, че специалисти са за или против ваксината, като има специалисти и от двете страни. Ако сте против ваксината, но направят ограничения за пътуващите, бихте ли се ваксинирали?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: 13511a8803
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

1.   Аз лично се ваксинирах още пролетта, ето някои от съображенията ми:

1. вярвам на доктори, които не са политици. Затова и не мога да се доверя на Мангъров. Почти всичи останали лекари са за ваксинацията...

2. Имам познати, които са учени - математици, биолози и т.н - не са лекари, но определено знаят как да се ориентират в морето от (дез)информация - всички без един който го е изкарал са за ваксинацията

3. След като държавата с едно от най-силните разузнавания и едно от най-добрите здравеопазвания в света - Израел ваксинира почти целия си народ - това за мен също е сигурен знак, че ваксинация трябва да има. Още повече че те са в непрекъсната война със съседите - не могат да си позволят грешки

Има и още много какво да се напише, както и за безумните конспиративни теории, но ще се въздържа засега.

М, 39

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: bf8b904a14
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   Ваксинирала съм се, не заради пътувания, а за да се предпазя. Да напомня, че много отдавна има задължителна ваксинация за деца и възрастни за други болести. Някои са изчезнали напълно благодарение на ваксините- вариолата, например. Да не се бърка с варицела, въпреки, че разговорно и на двете казвам едра шарка

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 639a3e44a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

3.   Не съм антиваксър, но специално за тези ваксини съм скептичен. Не може за нещо което не познаваш, само за месеци да направиш ваксина която да победи този неизвестен досега вирус. Ако са били уверени в ефикасността на ваксите против ковида, защо сега се налага да се поставят трета, четвърта и т.н. дози, и въпреки това, страни като Англия, които са на първо място по ваксиниране, днес пак са в пандемия, и то по тежка от тази в България, която почти не е ваксинирана!? Това не е ваксиниране, а РОБОтизиране на населението на земята, иначе как ще го ограбват?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: fb8a06331d
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

4.   Аз не бих се ваксинирал. Доводите ми са много, част от които:
-Никой не ти гарантира, че ще има положителен ефект, но в същото време не ти гарантират, че няма да има и отрицателен ефект върху теб.
-Вече съм изкарал коронавируса, толкова страшно беше, че даже не разбрах че съм болен докато не си направих тест...
-Толкова агресивна кампания за ваксинация не съм виждал никъде. То не бяха заплахи, забрани, ограничения, поощрения и т.н. ако се ваксинираш или не се ваксинираш.
-Не знам за вас, но за мен нещо не е наред в цялата тази работа. Всеки който се ваксинира за мен е наивен човек с липса на критично мислене и след време ще съжалява, че го е направил.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 039c1110bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Няма да се ваксинирам.
Изкарах вируса, като леко.

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 7a43bde23a
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

6.   Цял свят разбра идеята на този измислен вирус, но само тук дълбаем и се делим на мангъровисти и ваксъри. Всичко е очевиден бизнес и експеримент. Самите ваксини може да си ги сложиш, ако нямаш грам интелектуална възможност да се информираш. В България се прикриват десетки случаи на увредени от ваксина хора. Мой приятел познава жена около 30, която от месеци няма цикъл, а е сама и не е правила секс. Друг приятел разказа за братовчед си, че е починал трети месец след ваксинирането, е бил само с диабет, високо кръвно и сърдечни проблеми на 47. Вчера с един луд си говоря и го питам:
- Ще се ваксинираш ли, Къре?
- Не, живее ми се! - отговаря той... Говорим за човек с жълт паспорт!!! Вижте до какво ниво се докарахме. Само консуматори и дезинформация. Как ще избегнем това?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: c7cf6d0d8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   За сега не.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1e895ce84e
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

8.   Вече съм се ваксинирал и с двете дози на прекрасната Пфайзер.
Единственият начин да се справим с пандемията е ваксинирано световно общество!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: ab16a2c695
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   Ще се ваксинирам тогава, когато ваксината се изследва достатъчно добре и дълго във времето и се докаже, че е безопасна. С ваксина, измислена онзи ден няма да се ваксинирам. За момента съм напълно убеден, че не е безопасна. Работя на първа линия и имам достатъчно наблюдения какво се случва с ваксинираните. Някои вече не са сред нас. От 35 медици в нашето отделение се ваксинираха двама и то единия с ясното съзнание, че е рисковано, просто го направи в началото като жест да проучим по-добре ефектите.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a9dad51adf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Никакви ограничения няма да ме принудят да си вкарам това нещо в тялото!
Най- много ще постигнат да се заведе колективен съд! Разбира се с участието на адвокати, медици, биолози и доклади за истинските съдържания на "ваксините" както и реални вторични реакции доказани към момента! Още: реалният документ, че са в пробен период все още. А и разбиира се, абсолютното освобождаване от отговорност за здравето и живота на "ваксинираните" срещу модерният "вирус" те не поемат отговорност, ти не си длъжен дс приемеш "офертата" и да си вкараш нещото, което наричат ваксина.
Виждам, че включиха и доста "инфлуенцери" в рекламата... Но не, няма да стане!

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 83cb789933
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

11.   "Работя на първа линия и имам достатъчно наблюдения какво се случва с ваксинираните. Някои вече не са сред нас."

80% от колегите ми и повечети ми приятели са ваксинирани, някой от тях вече са със втората доза от 2 месеца. Какво се случва? Кажи ни? Подкрепи си изказванията с факти, а не с ":ми виждам:", защото вредиш много.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a23449dd47
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

12.   Категорично не!

1. Това не са ваксини, а са ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ПРЕПАРАТИ, които не са преминали изпитанията от фаза 4 на добрите медицински практики! Затова и производителите се освобождават от отговорност пре евентуални неблагоприятни ефекти (включително смърт) при пациентите.

2. Няма по-добър имунитет от естествено придобития! Ако ще след ваксината антителата ти да са 4000, както се оказва на практика - изобщо не си по-добре защитен от човек, който го е преболедувал и има антитела едва 400... Едва напоследък се заговори за Т-клетъчен имунитет и други подобни фактори, които досега при ваксините не са отбелязвани изобщо, но се оказва, че имат решаващо значение при справяне с реален вирус (не с антигени).

3. Да не говорим, че когато си преболедувал нормално (както всяка вирусна инфекция - без усложнения и т.н.), организъм вече е опознал противника отвсякъде и си е изработил стратегии как да го третира и унищожи. Нещо, което просто няма как да се случи при ваксината.

4. Не само от този, но и от ВСЯКАКЪВ вирус имат основание да се срахуват единствено хора, които са с разклатено здраве, с множество допълнителни заболявания, едва поддържат някакво равновесие в организма си (диабетици, хиертоници, онкоболни и т.н.), и един съвсем лек тласък като този вирус може да ги изкара от равновесие и да ги осмърти.

5. По принцип самото ваксиниране може да се определи като UGLY HACK, който заобикаля всички защити на организма и вкарва антигените директно в кръвта! При нормални условия, организмът си има редица защитни механизми - носоглътка, сливици и т.н., които се възпаляват, бият тревога и активизират имунната система. Инфекцията си има път през дихателната система, докато достигне до вътрешните органи и кръвта. При ваксинирането обаче - всичко това се заобикаля, с всички положителни и отрицателни последствия от което...

6. При продължителност между 7 и 9 месеца на (евентуалното) защитно действие на ваксината, това означава, че веднъж или дори два пъти годишно човек трябва да се ваксинира, за да бъде перманентно защитен. Извинявайте, но рисковете и негативите, които крие едно такава честа реимунизация, са далеч по-големи от евентуалните ползи, които би донесла...

7. За последно се ваксинирах преди 7 години с ваксина срещу жълта трска и още нещо... Тази ваксина е със 70-годишна история, през което време формулата ѝ е коригирана и подобрявана 3 пъти. Има предостатъчно данни за всички позативни и негативни нейни действия, като негативните са коригирани в по-новите версии, а позитивните са подсилени. Това е за мен ваксина - изпитана, некомерсиална..., а не някаква еднодневка, изсмукана от пръстите преди няколко месеца, и очевидно дънеща се в редица случаи (над 65 години, под 65, не знам си какво..)!

8. За разлика от класическите ваксини, повечето от които са векторни. Анти-ковид ваксините изпозлват РНК-механизми, което означава, че диретно се забъркват в генетичната информация на клетката. То ва е не просто нож с 2 остриета, ами си е чист таралеж в гащите! Дори и някой да ми насочи пистолет към челото да се ваксинирам от Ковид, децата ми би ваксинирал само през трупа ми! Въобще не препоръчам на млади хора, които не са си направили/родили децата!

Това е в общи линии.. Има още много, но нека спрем до тук. На критично мислещите хора и така ще им стане ясно. За останаите е безнадеждно...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: ab16a2c695
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

13.   11, определен процент от ваксинираните започват да проявяват сърдечно-съдови проблеми, без преди това са имали такива или каквито и да било други здравослновни проблеми. Имаме дори и няколко смъртни случая, вкл. и на млади хора на около 30-40. В по-редки случаи се отразява и на психичното здраве. Има и такива, които се заразяват въпреки ваксината и дори благодарение на ваксината, защото организмът не винаги успява да реагира адекватно и понякога се получава обратен ефект. Твоите познати просто не са попаднали в този процент, аз имам хиляди наблюдения вече и имам статистически данни върху достатъчно голяма извадка. Не казвам, че всеки втори заболява, но определен процент има. Аз не съм готов да поема този риск, имам малко дете и семейство. Може да са 1-2%, но ако си в тях, това няма да те стопли особено. Нека я доразвият и ще се ваксинирам. Не искам да оставя жена вдовица на 35 и малко дете сирак.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d4aa236a8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   При мен не съществува крещяща нужда да се ваксинирам, затова няма да го правя. НО. Ако ми възникне дългосрочна работа, в процеса на която ще ми се налага да общувам с много хора, или се появи неотложна нужда да пътувам в чужбина, то тогава БИХ се ваксинирал.

Противоречие? Не. Просто бих избрал по-малкото зло.

Факт е, че с ваксините се избърза. Обикновено, разработването на нова ваксина отнема ВРЕМЕ, значителна част от която отива в ТЕСТВАНЕ. Да ми извадиш ваксина за 18 месеца, дори при наличието на SARS-CoV-1 (от 2002 г), е прекалено бързо за да го приема насериозно. Само пред-клиничните тестове отнемат 1-2 години. За клиничните такива (които се състоят от 4 фази, всяка обхващаща все по-голям брой хора) да не говорим. Тези тестове отнемат поне 10 години общо. Къде са 120 месеца, къде са 18?

Таааа... нов световен ред? Илюминати? Рептили? Ктхулу фтагн? Пак не. Стига глупости. Държавите по света просто избират по-малкото зло.

А то е да ваксинираш масите, че да няма повече локдауни и извънредни мерки, а икономиката да не стои замръзнала в лимбо. Ваксинираш масите за да им е спокойно, и защото на всички им писнаха маските. Това не променя ФАКТА, че сте като опитни мишки. За к'во да минават през 4 фази на клинични тестове, когато ВИЕ можете да го направите, за без пари и без претенции. Мога само да уважавам хората, които вече са се ваксинирали - направили сте крачка в името на общото благо... но и си е отново ФАКТ, че може би сте го направили за собствена сметка.

Шансът от странични ефекти на ваксината може да е 1%, може да е 0.1%. Проблемът ми е, че ние това нещо НЕ ГО ЗНАЕМ. В същото време осъзнавам, че никой не може да чака ДЕСЕТ години, за да е напълно сигурен че няма да има странични ефекти. Икономиката не може да издържи толкова време. В същото време обаче ме дразни, че трябва да подписвам декларация за информирано съгласие. Демек, ако нещо се обърка, държавата няма да ми дължи нищо. Няма дори да направи най-елементарното - да приеме отговорност. Измили са си ръцете като Пилат Понтийски, а аз ще го духам. Защото съм се подписал.

Дразни ме също така, че ние така или иначе го духаме с или без ваксини, а в същото време дори във времена на пандемия, най-богатите... я познайте? Стават още по-богати. Дразни ме и че световната икономика е толкова шибана по принцип, толкова да е критично зависима от постоянен растеж, щот иначе балонът ще се спука и още повече ще го духат... познайте пак... ние.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 83cb789933
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

15.   До 13:

Какъв процент? Документира ли го? Колко народ ваксинира, че продължи да налблюдаваш, че чак и смърнти случаи описа, че и психологични проблеми намери?

"аз имам хиляди наблюдения вече и имам статистически данни върху достатъчно голяма извадка."
Щ
КЪДЕ СА! КЪДЕ СА ТИ ДАННИТЕ!
Публикувай ги и ни прати линк!

Аз мога да кажа, че имам наблюдение от 500 000 пациента и при 1000 то тях, вкасината е излекувала рак на простата, дори и при жените! Имам дългогодишни наблюдения в областта, вярайвай ми. Мед. братовчедка съм!

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: bb593e75ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Мои познати са си платили да им издадът кю ар код без да ги бодът, само са ги вкарали в системата на ваксинираните.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 83cb789933
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

17.   Аман от лъжи и глупсоти вече. 1-2% умирали, изкрейзвали, вече има милиард души с ваксината, както и два милиарда с първата доза.

Ако имаше такъв висок процен, трябваше да има някъде между 5, 10 или дори 20 милиона "поразени".

Сега очаквам и трактат за десетките хиляди "аутистчета", дето станали такива след някоя ваксина.


До 14 - Донякъд еси прав, но спри да се самосъжаляваш и се вземи в ръце.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: b77aadad8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

18.   Аз се пазя от безплатните неща. Чуя ли че нещо е безплатно и в името на собственото ми благополучие бягам с 200 във всички посоки.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: ab16a2c695
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

19.   15, 17, попита и ти казах любезно, а ти реагираш с агресия. Ти не искаш обективно мнение, а потвърждение на твоето. Като си държиш на твоето и на челна стойка да ти застана, няма да повярваш и не виждам смисъл от подобни "дискусии". Щом не искаш, не вярвай, аз не убеждавам никого. Питаш ме, казвам ти, не съм казал да си променяш мнението, всеки си има глава на раменете и си преценява и си носи отговорността. Реакцията ти не говори никак добре за теб. Да изразиш мнение е едно, да реагираш като 5-годишно дете на чуждо мнение е друго.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1f04b97e8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Подкрепям 12. Макар, че имам познати доктори дето са за ваксини те, боднали се.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a16a439122
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Не, и то не защото ме е страх, а защото не ми се занимава да трябва да се ваксинирам по хиляда пъти за всеки вариант, който ще се пръкне.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d4aa236a8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   От 14: Не знам защо "изядох" толкова много еднозвездки, ама явно по-неутралното ми мнение не се харесва и на двете страни. Ама не ми дреме. Дали ви харесва или не, ама монетата винаги има две страни и това е ФАКТ. :) :) :) Аре цъкайте същото, като не ви изнася и нямате аргументи против.

До 17: кви самосъжаления бе брат?
А за страничните ефекти - такива могат да се проявят не следващата седмица, месец, година. Именно затова се правят тия предварителни тестове и именно затова отнема толкова време.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a23449dd47
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

25.   До 20 от 12:
Личният ми лекар до последно приемаше и преглеждаше без маска - до момента, в който не ги задължиха и заплашиха с уволнение... Казваше: "Толкова хиляди болни сами минали през ръцете, от какво ли не, и съм оцелял - не вярвам аз в тези пандемии...".
При откровен разговор с него ми сподели следното: "Това нещо е 20% вирус и 80% политика и бизнес!". Напълно подкрепям мнението му.
Човекът е готов да ми издаде имунизационен паспорт и да направи всичко, което е необходимо, без да ме боде...

Вирусът го изкарахме цялото семейство през април 2021 - без усложнения и драми. Малкото изобщо не се разболя, а има антитела 400.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a23449dd47
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

26.   18, безплатно е само сиренцето в капана за мишки...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1c41110bef
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

27.   Ваксините са хубаво нещо по принцип, но и мен нещо в цялата ковид история ме притеснява. Изборът на човек дали да се ваксинира или не, е личен. Това агресивно налагане на ваксината защо е нужно? Защо вместо това не се говори как хората да си подобрят здравето, оттам и имунитета, че да могат да оцелеят след заразяване с ковид и без да си поставят ваксини? Защото Big Pharma не би спечелила от здрави хора, искат ни болни, да бием всяка година по 2 ваксини, да се пълнят нечии гушки за сметка на здравето на други

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d4f7d43841
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

32.   Вече го направих. Защото в момента по-добра алтернатива няма. И зная верните/научните отговори на въпросите, които задават скептиците.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 503016a59a
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

34.   Не! Двама колеги почнаха вече и един роднина е в инвалидна количка! Почти не знам човек, дето да не е загубил близки СЛЕД ваксината!
Хора! Пазете се! Бъдете умни!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1f04b97e8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

35.   34 Сподели ваксината?
Аз съм медицинска сестра и познавам доста ваксинирани, всички са добре.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: bf8b904a14
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

37.   Познавам много ваксинирани, които са живи и здрави. Няма никой починал. Дори нямаха странични ефекти. Разговарях с ЛЛ, която има много пациенти в центъра на София. Няма абсолютно никакви щети от ваксинирани. Според нейния опит, повече странични ефекти имат по млади пациенти, но това са кратки неразположение за ден два. Каквито всеки може да получи по всяко време, без да се тръшка, че е на умиране.
Говоря за напълно ваксинирани, а не разболели се от ковид 2 дена след ваксината. Тогава, все още, няма изграден имунитет и не е зле, човек да си свие малко перките, а не да бръмчи из тълпите.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: b639a7fb73
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

38.   Пандемията е политическо събитие от ранга на олимпийските игри (създадени 19ти век от първите открити глобалисти), само че доста по-ефективно събитие от тях. Всички станахме едно, от страх.

А иначе, вирус има, но и винаги е имало, че и къде-къде по-страшни. Новото наистина е политическата реакция. Която за съжаление май е нужна - в Иран имало днес протести заради недостиг на вода днес. Така ако я караме до десетилетие е вероятно да има войни за ресурси. Така че май една депопулация, не чрез ваксини, ами доброволна депопулация ще бъде на хоризонта -като трябва да избираш между война и доброволно ограничаване на раждаемостта - кое ще избереш. Но не Европа ражда в момента...

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d4f7d43841
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

39.   34, на мен пък чичо ми почина, защото НЕ БЕШЕ ваксиниран!
Писна ми от дезинформация! И такава, която убива!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: c7cf6d0d8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

41.   До 39 не съм 34, но това като аргумент е глупост, от къде си сигурен че ако се беше ваксинирал нямаше пак да умре (не са малко случайте на заболели и след две дози и завършен имунизиционен цикъл), но това са мега смешни твърдения,не знам 24 дали лъже но и ти не правиш по различно от дезинформация. П.с мойте съболезнования за чичо ти!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 79137c6539
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

42.   Не. Причина: не съм лабораторна мишка!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 111b5fed0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

43.   41, защото умря от Ковид!!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 0f5e2940e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

44.   Корона-вирусите се изследват от години. Този беше все още непознат, както и ефекта му върху човека. Ваксините излязоха бързо, поради този факт, но и прескачането на голяма част от бюрокрацията, която е обикновено необходимо при вкарването в действие на определено лекарство. Затова, хората се чудят как така бързо този тип ваксини се пуснаха в употреба. При спирането на световните икономики и промяната на статутковото, представете си фокуса на множество учени, финансирани напълно и върху само един проблем.
Ефекта Дънинг-Кругер обяснява как некомпетентните са големи разбирачи, като зависимостта е обратно пропорционална: колкото е по-незнаещ, толкова по-уверен в убежденията си е даден човек. Докато умните са изпълнени със съмнения, глупавите са със супер самочувствие.

Когато се премери риск и полза, ваксинацията е правилния избор.

И не, Фейсбук не е място за "информираност". Затова уволних тази глупост преди няколко години, а бях от първите с профил там.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a2ed6126ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

45.   Хмм, труден избор. Да слушам ли медицинските експерти, които интензивно изучават това заболяване и много други болести в продължение на десетилетия, с години и години обучение или някаква статия, която видях във Facebook и видеоклип в YouTube на антиваксер, който се опитва да ми продаде етерични масла. Не мога да избера!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: c7cf6d0d8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

46.   Абе като гледам нещо няма много желачещи да се ваксинират,пък вече кой прав кой крив, нека всеки сам помисли за себе си.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 163e58791d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

47.   И аз по никакъв повод няма да се ваксинирам, това не са ваксини, каквито би трябвало да бъдат!...Но платената им пропаганда и ежедневни гостувания в студията по телевизиите очевидно кара много хора да се притесняват и да се чувстват един вид заплашени, че ако не се ваксинират, нито ше ходят на работа, нито ше могат да пътуват по света, нито нищо...Е това не намирисва ли на една огромна далавера?! Така че аз в общи линии подкрепям доц.Мангъров, хубаво е че го канят и него, да разсейва съмненията и страховете на маса народ, който тръгва към ваксинация "като овце на заколение"(извинявам се за това). Според мен е хубаво малко повече доверие да се има на д-р Мангъров, отколкото на Кунчев и още една камара медици, които постоянноги канят в сутрешните блокове, а и не само, да налагат цялото това нещо за ваксините...А и според мен тия вълни са така нагласени, по кое време да протичат(от кога до кога), че дори изглежда наивна работата...
Освен това, защо не се води никаква статистика за починалите вследствие на ваксиниране, а?! В началото на годината ако си спомняте смъртните случаи от Пфайзер в САЩ, Норвегия и още някъде, после тромбозите от ваксиниране с Astra Zeneca и пр.-ама говоря тука за България, защо не се проучват такива данни, както и за преболедувалите, разбира се...Слава Богу, нито майка ми, нито баща ми и думичка не ми обелиха в началото на годината за ваксиниране, че изобщо не повдигнаха този въпрос с мене(понеже имах известни притеснения от това, за щастие не се случи),тя само майка ми до момента е ваксинирана и то с Пфайзер, ама май само една игла...както и да е,дано не се й се случи нищо вследствие на това-но пак казвам, не бих се ваксинирал въобще, не искам участие в този експеримент!...И да е жив и здрав доц.Мангъров, дано повече хора да му вярват.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 416444b92a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

48.   Като цяло ваксините са хубаво нещо, стига да са спазени всички изисквания, етапи, проучвания. За Ковид ваксините това не може да се каже и не че не са вложени много милиарди в проучването им, но има срокове за странични ефекти, които просто не са изтекли, а става дума за години, не за месеци, като те просто не могат да се наваксат и скъсят по никакъв начин. С други думи експерименталният характер на ваксините не може да бъде друг, затова и производителите им, а и правителствата не поемат отговорност за прилагането им. Много йезуитски наистина, хем обществото има полза, ама ако получиш тежък страничен ефект, дори смърт - никой не носи отговорност.
От друга страна правителствата нещо много се загрижиха за хората, та дават мило и драго да ги ваксинират, пропагандата им блика дори от тоалетната чиния, интересно защо не вложиха толкова пари и усилия, за да победят рака, диабета и другите социално значими заболявания? При това уж безплатно за хората. Толкова е съмнително всичко това, че не мога да се доверя на тези ваксини, съжалявам.
М, 43

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 3821195bb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

49.   Ще се ваксинирам единствено защото в страната, в която живея въвеждат много тежки дискриминиращи мерки спрямо неваксинираните и общественият натиск и настроенията срещу неваксинираните са много силни.
Ако не го направя, няма да мога да функционирам нормално в обществото. Не желая да ме изолират, обиждат и дискриминират, нито да ме отбягват все едно имам чума. Жалко е, че хората толкова ги е страх, че се оставят да ги манипулират без всякаква логика. За мен ваксиниране под такъв обществен натиск е равнозначно на липса на избор и принуда.
Логика липсва. Делта варианта заразява и се разпространява и от ваксинирани и от неваксинирани. Симптоми развиват и ваксинирани и неваксинирани. След като над 80 процента от неваксинираните така или иначе го карат леко и безсимптомно, не разбирам защо се изтъква като заслуга на ваксините, че по-голямата част от ваксинираните също го карали леко и безсимптомно. 2 дози не действали, дай да препоръчаме 3та. Като не подейства и 3тата - 4та. Но няма да си признаем, че не работят ваксините - по добре да обвиним неваксинираните. Според мен политиците вместо да признаят провала на ковид ваксините и да понесат отговорност за огромните харчове и поръчки (платени от нашите данъци) избират да настроят ваксинирани срещу неваксинирани. Важното парите да продължават да отиват при когото трябва и да се усвояват средства...

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 9ca8edb3b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

50.   49, те тия дето я сътвориха тая ПЛАНдемия точно на съдействието на такива като теб разчитат да успеят. И успяват, особено в страни с промити мозъци и успан народ. Как не ви минава през ума ,че това има съвсем други цели и не става дума ни за пандемия, ни за грижа за здрвето ви?! Абсолютно шокирана съм от липсата на кричтично мислене на тези от Западна Европа, САЩ, Канада , Нова Зелнадия.
На въпроса - няма да се ваксинирам и не съм антиваксър. До този момент имам всички ваксини и реимунизации. Противогрипна съм правила само веднъж. Дъщеря ми също няма да бъде вакснирана, при никакви обстоятелства. Дългосрочните ефекти от тези експерименталки ще започнат да се проявяват в следващите няколко години. Хич не са розови. Това си е чист геноцид. Времето ще го покаже със сигурност. Значи няма да си купите ел.уред или кола без гаранция, но ще си вакарате най-отговорно нещо в организма, за което никой не ви дава гаранция и не носи никаква отговорност. Е по каква логика?!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 5a95169550
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

51.   49, прав си в разсъжденията си, но ще те попитам дали си струва да компрометираш евентуално здравето си, поставяйки си експериментална ваксина, съзнавайки, че има риск, пред алтернативата да бъдеш един вид аутсайдер в обществото, но здрав. Моето лично мнение е, че скоро ще станат ясни всичките манипулации относно Ковид кризата и ваксинацията, страничните ефектни от ваксините също и тогава ограниченията за неваксинирани ще отпаднат. Може би е добре да изчакаш още малко преди да станеш част от безплатните добровлци, поставили си ваксина, какво мислиш?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: dc49919d96
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

52.   Ваксинирана съм вече. Не вярвам на анти-ваксърски пропаганди тип “няма да имаш деца”, “ще хванеш рак до 5 години” и т. н. тъй като не са базирани на изследвания и доказателства, а на презумции. Все едно аз да ви кажа, че ще оплешивеете до 5 години след ваксината и всички да седим и да чакаме да видим дали това ще стане, а ако съвсем случайно се случи на 10 човека от 100 000 - ето, заради ваксината е. Единствено се посъветвах с приятел лекар коя ваксина да си бия. Препоръча Пфайзер или Модерна. Аз си сложих Пфайзер. Познавам много хора и с Пфайзер, и с Астра Зенека и освен странични ефекти 1-2 дни след самата ваксина (температура, умора, болка на мястото на инджелцията), друго не са имали. За сметка на това, все повече чувам за починали познати и роднини, които не са се ваксинирали, както и такива с тежки странични ефекти след преболедуване на Ковид - задух, умора, високо кръвно 180, отказващо сърце и т. н. Опичайте си акъла и се замислете на кого да вярвате.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: dc49919d96
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

53.   Хайде стига вече с теориите за експериментални ваксини - Пфайзер е официално одобрен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker