Гладолечение - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Гладолечение
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1363 пъти
Здравейте! Някой правил ли е гладолечение? Мисля да го направя за 3 дни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: aee60619c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Епа три дни води ли се гладолечение??? Това си е диета. Ако не си някакъв супер физически активен, няма проблем лятото.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 9628d6c4fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Три дни е опасно .Започни с един ден в седмицата само на вода , после един ден без нищо и така ...След няколко седмици пробвай два дни само на вода или един ден без нищо . Според мен три дни е опасно , но ти си знаеш

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a21f6c78d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Правил съм го за 28 дни. Няколко пъти.
2 дни не е никакъв глад, понеже организмът ползва запасите от гликоген в черния дроб. Първите 3-4 дена олекваш с 5 килограма, но това е от изхвърлената вода, както и от обезсоляването, което не може да задържа водата повече.
Нататък една след сруга се изключват "излишните" системи на тялото - отоплителната, половата... човек започва да се чувства много странно. На 14-тия ден спира перисталтиката. Някъде към 25-ия ден, ако имаш камъни в бъбреците - те просто изпадат. След това всяка вечер се чудиш дали ще се събудиш на другата сутрин, но... събуждаш се :)

Но много по-важно от гладуването е захранването после... Седмица -две само изцедени плодови сокове и нищо твърдо, след това постепенно меки плодове. Първият месец след гладуването се приключва само на плодове. После постепенно се включват зеленчуци - още един месец. И накрая - суровоядство, още един месец.

Та значи след 4 месеца си като нов! Подмладен, с всякакъв род фикснати проблеми. Няма диабет, няма сърцебиене... Тялото е самоизяло най-ненужните си, вредни и опасни тъкани... Вероятността да развиеш рак рязко спада. Умит е бистър. Всичко е ново, свежо.

7 дена можеш да изкараш без храна и без вода - НИЩО! (но не и лятото, естествено!)
Това е разрез с общоприетото схващане, че човек без вода умира след 3-4 дена... Тайната е, че при разграждането на мазнините се отделя доволно количество вода, което е достатъчно за жизнените процеси.
Такова гладуване/жадуване пък рязко спира всякакви вирусни инфекции, и дори някои бактериално. Просто микроорганизмите, същисани от силно неблагоприятната среда, бързо-бързо дават фира :)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 2381511d7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   До 3 дадох ти 5 звезди, само едно нещо си пропуснал че гладуващия като теб трябва и да е безработен, защото по време на такова гладуване няма как да си полезен на работодател, нито физически, нито умствено. Но иначе е възможно вземаш три месеца неплатена и действаш.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a21f6c78d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   4, не събирам звезди - просто споделям опит. На който може да му бъде полезен - да заповяда. Другите да си гледат работата...

Да, наистина, първия път (преди 12 години) беше много гадно. Главно заради това, че разтваряйки мастните депа, в кръвта се освобождават всички токсини (антибиотици, пестциди, диоскини и какви ли не боклуци), които организмът цял живот е депонирал там, за да не се отрови. Човек се чувства като тежко дрогиран през това време. За щастие тогава имах 1 месец отпуска и един месец практика след това (тя ми съвпадна с плодовия режим и тогава направо летях...).
Последния път (април 2020) пък бях хоум-офис и никой не ме усети. НО след първия път всички следващи са доста по-леки и приемливи, главно защото вече си се очистил от опасните отпадъци и разграждаш доста по-качествени тъкани. Освен това организмът е свикнал, подготвен и знае как да се справя със ситуацията без никакви драми. По едно време през годините така бех докарал нещата, че едно хранене да пропусна, и после второ, и веднага замирисвам на ацетон (стартира се мастният метаболизъм).

Сега практикувам т.нар. time-restricted eating (TRE). Това е режим, при който се храниш само през определен интервал от време - примерно от 12 на обяд до 8 вечерта (или дори до 6). Според последни изследвания това рязко понижава количеството на отделения инсулин в организма, а нивата на кръвната захар през по-голямата част от денонощието са перфектно регулирани. При мишки и други гризачи това води до 10-15% удължаване продължителността на живота, както и приключването му в добро здраве.

Мога много да пиша по темата, но като гледам оценките - лумпените тук не го заслужават...

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: c738a7f218
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Това с глада е пълна глупост, ВРЕДНО Е и се води за хранително разстройство. Да, вирусите ще умрат, но заедно с тях и полезните бактерии, мозъчните клетки ще започнат да се изяждат една друга, мускулите ще се разградят и т.н.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a21f6c78d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   6, друг път...
Организмът е доста по-интелигентен, отколкото можеш да си представиш. Той е продукт на няколко милиарда години еволюция, свикнал да оцелява при всякакви условия.
Автофагията засяга предимно мастната и мускулната тъкани, както и всички вредни, съмниелни и т.н. образувания в организма, включително плаки из кръвоносните съдове, камъни, зачатъци на тумори и т.н.
Мускулите се наваксват много бързо след това, особено ако по време на гладуването човек е в определен двигателен режим.
Сега вече има и суплементи (елементарни вещества, а не хранителни субстанции) с помощта на които не липсва нито клетъчна енергия и изобщо процесите са под контрол.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4b2c9c6871
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   3,5 (7?) е запознат. Захранването след гладуване е изключително важно, защото може да има опасни последици ако не се спазва. В момента правя 72 часа водно гладуване. Това е всеки месец, а и 32 часово между това. Нямам за цел отслабване или лечение, а просто превантивно. Къпя се със студена вода, излагам се на жега, намалявам протеина често, включвам и кето диета, но и излизам от кетоза понякога.

Гладуването го има във всички религии, практикувано от множество древни народи. Има причина за това.

Източници на информация:
Wim Hof
Dr. David Sinclair
Thomas DeLauer
Dr. Eric Berg
Dr. Sten Ekberg

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 8395c8e253
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   към номер 3
Би ли обяснил малко повече, как провеждаш гладуването за 28 дни, само на вода ли или приемаш и някакви плодове, сокове? Колко вода трябва да се приема на ден или плодове? Клизми трябва ли да се правят всеки ден или не е нужно?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 132877644a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9, аз не съм номер 3, но току-що приключих 10 дневно гладуване и в момента съм на захранване. На десетия ден приключих, понеже започнаха бодежи в гърдите и сърцето. Но наистина си прероден. Макар че при не е пълния курс от 15 дни и пак се чувствам значително по-добре във всяко отношение - психически, физически и всякак. Но е доста трудно, няма да те лъжа, особено първите 5 дни.

https://docplayer.bg/191161836-гладът-приятел-и-лекарство-лидия-ковачева.html

Ето това е книгата и всичко си пише.

Аз го направих най-вече заради дисковата си херния и наистина имаше значително подобрение. Преди ме болеше нон-стоп, а след петия ден болката изчезна. Но първите 5 дни ме болеше още повече и всичките ми болежки се обостриха още повече. Направо бях на ръба да се откажа. После е малко по-лесно, но пак си трудно.

Имах и лек обрив отстрани на корема, който от години не се влияеше от нищо и към момента е почти изчезнал. Колегит еми казват, че съм отслабнал значително (не съм се теглил) и шекмбето ми се е прибрало и съм бил по-свеж, нямал съм вечно уморен вид като преди и съм румен, а не блед като преди. Наистина се чувствам по-енергичен и по-лек. Движенията вече са леки, няма тежест в стомаха и в ставите. Настроението е по-добро и приемам всичко по-оптимистично. Психиката ми определено стана по-силна и станах по-уверен.

Има три варианта - на плодове, вода и чайове; само на вода и на нищо. Аз направих най-лекия вариант с плодовете. Естествено лятото не е оферта да не пиеш вода, а зимата е малко трудно с плодове, защото няма много варианти. Може би трябва да се съобразиш със сезона.

Иначе за всички подробности прочети книгата, всичко си пише.

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 8395c8e253
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От номер 9 за номер 10
Много благодаря за линка с книгата на Лидия Ковачева "Гладът - приятел и лекарство!
Да си жив и здрав!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 8915f29b68
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   На мен ми е чудно как издържате по толкова време да не ядете. Според мен това е за хора без работа , защото един ангажиран човек със забързан начин на живот не би издържал без храна 10 дни или повече.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 132877644a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   12, чесно казано и аз си задавах същите въпроси преди да започна. Но се оказа, че не само не ми пречи, а дори напротив - станах по-енергичен и работоспособен. Но подчертавам, че аз бях на варианта с плодове. Ако бях само на вода, сигурно нямаше да съм курназ. Даже сега след приключването се чудя как съм ядял толкова много. Наистина на човек реално му трябва доста по-малко храна, отколкото си мислим. Аз ядях 400-900 гр. плодове на ден, което е 200-500 калории, а по калкулатор ми трябват около 2400. Значи аз съм взимал едва 10-20% от уж необходимите ми калории. Сигурно е имало дни, в които съмна 5%. Има племена, които цял живот ядат само няколко плода на ден и са сред най-здравите и с най-висока продължителност на живота. Но това можеш да гоосъзнаеш, само като го изпиташ. Ако това ми го беше казал някой само преди месец, щях да го сметна за луд. Перди не можех да се контролирам и ядях, без да осъзнавам колко много ям ипостоянно бях преял. Снощи изядох един малък варен картоф с един домат и бях доволно сит, даже леко ми се наду стомаха. Преди това няма да ми се окачи на зъба. И между другото ми се подобри ерекцията. А ръцете ми смениха цялата си кожа. Не се бъзикам. Старата просто се олющи и се изхвърли и се показа нова мекичка кожа от долу.

Мен ме надъха един приятел маратонист. Онзи беше средно добър маратонист. Той направи най-хард варианта и за 6 дни спря да яде и да пие вода. Мислех, че ще умре, но се оказак, че мазнините му доставиха доста вода и нямаше проблем. След тия 6 дни и след захранването, лека по лека върна същия интензитет на тренировките. След няколко месеца резултатите му се повишиха значително. От няколко години вече е толкова, че на доста състезания става първи или поне в предните позиции, а преди това беше немислимо за него, защото си беше като всички останали, не зле, но нищо особено.

Но пък и познавам една жена, при която не помогна. Явно е и до организъм.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker