Проблем с избухливостта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Проблем с избухливостта
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 6835 пъти
Здравейте, на 20 години съм момче.
Проблемът ми е, че колкото и да се опитвам да бъда спокоен не се получава. Когато се опитвам да съм спокоен усещам вътре в мен все едно някаква гореща течност се пълни постепенно нагоре и се стига до момента в който избухвам просто за да ми стане по-леко.

Сами знаете, че това е адски глупаво и тъпо, търся съвет как да стана спокоен човек. Много често не мога рационално да си реша проблемите, загубвам търпение стават скандали, а ако се скарам с мъж и до бой се стига, което после ми тежи. Рядко се бия, но когато ме изкарат от нерви много викам и обиждам, даже близки хора, които обичам и не искам да им го причинявам. Искам да мога по-дипломатично да си решавам проблемите.

Първо ми пречат нервите, а после вината че не съм успял да ги подтисна. Някак си не мога да се успокоя и не знам защо така става. Не съм тъпо момче, не съм някакъв изверг, но съм така от около година, преди това си бях спокоен. Искам да се успокоя и да стана нормален човек, защото това доста ми пречи. Търся съвети от вас какво мога да направя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 69bbfb4189
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм момиче и аз имам същия проблем точно както си го описал... не знам ако знаех нещо щях да ти кажа ама... и аз не знам. Но мисля да опитам с успокоителен чай :D. Пробвай и ти ако искаш ;).

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: ccd13514d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   След раздялата с приятелката ми която адски обичах и аз станах същият. Дано да има некав лек иначе никои няма да ни търпи. Хектор

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: decdfff17d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Момиче съм и имам същия проблем, но почти успях да се справя с него. Първо разбери на какво се дължи избухливостта ти. Аз например избухвам, когато съм недоволна от себе си-чувстам се безполезна, ненужна, неудовлетворене от себе си, често дори с чувство за малоценност. Избухвам и при други случай-когато правя нещо, което не ми харесва. Например:почнала съм да готвя и съм объркала нещо, обърквм се, започвам да се чувствам виновна че съм изхабила продуктите, започвам да си мисля че съм слабоумна щом не мога да сготвя едн ядене, почвам да се обвинявам и за да ми мине трябва да си излея агресивността. Просто трябва да приема че съм обикновен човек, който допуска грешки. Друг пример:имам голяма страст към танците и имаше един период от време, когатоне можех да танцувам. Полудях, избухвах често -бях лишена от възможността да правя едно от любимите си неща. Или пък много се депресирем че нямам лично простронство, защото спя в една стая с двете си сестри. Друга причина за избухливостта ми е че не мога да изразявам емоциите си и не мога да се радвам истински, не умея да се изразявам. Това ми пречи страшно много и ме кара да експоадирам. Причините се някакви вътрешни. Първо открий самите причини, после се опитай да си помогнеш, като задължително споделиш на някой близък, който те познава добре и щ ти даде най-добър съвет. И накрая, опитвай се да се сдържаш. Много е трудно -знам-тъй като действаме импулсивно и без да мислим. Когато някой ти каже нещо, което не ти допада, каквото и да става, трябва веднага да се успокоиш. Ако искаш го псувай на ум или си представи как му размазваш физиономията. И се замисли дали човекът пред теб е длъжен да търпи изблиците ти! И аз обиждах сестра си, но вече спрях-защо да й развалям деня, а после от угризения на съвестта да се измъчвам и самата а? Просто трябва да споделиш на някой близък за проблемите си. За да се поуспокоя ми трябваха няколко месеца, в които ми беше нужно да се "изповядвам" най-малко десет пъти. Знаеш ли как започнах да се променям? Започнах да си повдигав самочувствието, да говоря мило с всички, да пея на глас, да се усмихвам постоянно, да се смея, да помагам колкото мога повече на другите. Прави неща, които ти харесват, гледай оптимистично на всичко което се случи, и дори и да не ти харесва да правиш нещо, постарай се да извлечеш от него всичко хубаво. Може ли да ти задам няколко въпроса? Имаш ли някакви страхове, свързани с това че"няма да улееш в нищо"? Нерешителен ли си? Пасивен? Притесняваш ли се когато се намираш сред много хора? Отчайваш ли се лесно? Как си със самочувствието си? Отговори си на тези въпроси.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 0bd4728d7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Избягвай ситуации в който да се ядосваш, ако попаднеш, , майната ви" и пътя. С близките не знам, с приятелката внимавай, в никакъв случай не я удряй, макар че ме съмнява, с мъжете полека, удряй масата, стената, не човека. То всички имаме такива периоди, ще ти мине не си болен.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: a49e1bd2b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ами контролирай се,
мисли преди да деистваш.. поговори с близки по тази тема,
небива да се притесняваш, защото ако не го решиш този проблем навреме
после ще стане по-лошо : )
Успеех!

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: d410bc3c88
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Аз съм на 19.. и по същият начин се изнервям за отрицателно време, избухвам - ужасна съм на моменти.
На мен ми пречи липсата на сексуален партньор. Ако правя секс редовно, по-много, качествен и с емоция.. съм много, много по-спокойна.
Много секс му е лечението!
Успех

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: db688afb02
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Същия съм брат.. все едно слушам себе си. Имам огромен проблем с това. Не мога да си държа нервите. Случвало се е и дори човека, когото най - много обичам да обидя. После искам да върна времето назад, но не става и си оставам с действителността. Мисля че, трябва да оставиш всички проблеми на заден план. Забелязъл съм, че когато съм само с любимите си хора - няма проблеми. Може би е от стреса в нашето общество.
АliveSoAlive

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f22dda91d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Спокойно, просто имаш неизразходена енергия и си здрав и млад МЪЖ, т. е. тъпкан си с тестостерон. Питал ли си се, кое кара мъжете да правите войни, да се биете, УБИВАТЕ, трепете по пътищата с 250 км. в час?
Ами значи не си изключение, но просто сега си млад и явно доста здрав и имаш енергия и много, много, много тестостерон.

Имаш две решения, за да не се убиеш и не убиеш народа около теб.

1. Изразходвай си сексуалната енергия много често. Ако нямаш приятелка, с мастурбация. Ако имаш - пак (хе хе), това е един от проблемите ти - малко според организма ти секс.
2. ПОЧНИ ФИТНЕС, някакъв спорт. Там си изразходваш енергията и си ОК!!! Освен това се отделят ендорфини, ставаш по-щастлив човек. Разбери, един млад и енергичен мъж ИМА НУЖДА да си изразходва енергията
3. Запиши се в армията, в полицията, като охранител или друга професия, в която агресията е желана...
Използвай енергията си, тя е все пак пари.
Има и различни игри като пейнтбол, в които можеш да изживяваш легитимно агресията си и да печелиш приятели дори - тренирай някакво бойно изкуство и т. н., зависи си от теб, но не си ненормален или болен - просто си млад и здрав МЪЖ успех!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: daa7d65ae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   8, недей обвинява тестостерона за всичко. Жените също правят катастрофи, убиват, скубят си косите. А войните обикновено се правят от мъже, за да има къде жените да си клатят дебелите пърдялници.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f22dda91d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9, вярваш ли си?

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 282f7a24bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   запиши се на бокс

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 2939a42a3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   И аз имам същия проблем. Момиче съм много съм агресивна, дори да замахна с ръка да си оправя нещо по мен се пазят хората. Крещя, за най-малкото вдигам скандал, но си се харесвам такава и да искам немога да го променя:)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: f8fd5a5e63
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   13, виж си хормоните - по-точно тестостерона.
Имаш проблем с тях. Виж се за кисти ... Не можеш да го контролираш!
Ако и циклът ти е нередовен, 100% е от това.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 17dedf2c59
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   На първо време всяка вечер вземай мента, глог и влериян. И понеже не е здравословно да си сдържаш гнева, купи си една боксова круша и когато ти придойде гнева удряй колкото можеш. :Д Така ще се освободиш от лошата енергия.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 1c528970bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Здравеите, аз също съм на 20 год. и имам същия проблем както всички тук. И ако някои е забелязал попринцип това маи се случва на по младите наи вече в нашта възрастова група, това са някакъв вид нервни истерии, които наистина не са приятни както за самите нас така и за останалите около нас, аз дори в повечето случаи плача от нерви в себеси те избиват по някакъв начин.

Аз лично се успокоявам когато съм сама и слушам приятна музика, нещо тихо и нежно, в същото време си мисля за хората които, обичам и за, нещата които бих изкала да направя. Вярно, ще се потдадете на рев можеби, но точно затова след това ми олеква..

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 484fb8625b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Здрасти аз пия деанксит и се чувствам по спокойна и не избухвам често.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6eab0f10ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Почни да пушиш марихуана или хашиш и ще си точен! :) стига да имаш контрол и да не опиташ други неща.. ПИЙС

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: fae1566a3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Пич преди и аз бех така.... не че може да се каже че са съм по спокоен, но до няква част може би! Пих мента глог и валериян. Тренирах бокс. После кик бокс, после Бойно самбо! Карам си колата защото ми доставя усоволствие, но винаги ще има нещо в живота което те дразни да си знаеш! Просто си избери да си правиш неща които си доволен че ги правиш и се постарай да не са забранени от закона, защото тогава е лошо..!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 3914cce665
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Здравейте! И аз имам същия проблем с гнева. Дразня се много когато съпругът ми ме пренебрегва и то го прави доста явно. Направо не мога да се контролирам и започвам да обиждам, с което го провокирам и става многоо лошо. Не знам как да се справя с проблема, защото се чувствам в правото си, мисля си, че не е честно той за мен да е номер едно, а аз някъде там в далечината. Това много ме натъжава и от няколко месеца се чувствам ужасно зле, не се усмихвам, не съм удовлетворена, с една дума- нещастна съм. Дайте съвет как да се контролирам и да не обръщам внимание на глупавите му номера?

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 68bffba8a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Авторът: 2 години по-късно, може да се каже, че имам сериозен прогрес в областта на гнева.

Как го постигнах ли? Като благодарение на него изгубих хора на които държа. В отговор на 22 - не трябва да го обиждаш по този начин, аз по същия начин обиждах близки и накрая съвсем естествено те се отдалечиха от мен.

Сега в момента нещата са много по-добре, ядосвам се разбира се, но обикновено на хора извън близкия ми кръг, или някакви глупости в работата - за тях така или иначе не ми пука, но спрях да правя грешката да обиждам близки. Съветвам те и ти да спреш, преди да е късно, макар че твоето може да се дължи на някаква ревност, или той просто да е загубил интерес, което е ужасно, но в крайна сметка аз съм женен и не знам как стоят нещата. Обиждайки го, със сигурност ще го отдалечиш още повече.

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 37f62b3ca8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Здравейте,
и аз имам същият проблем... изпадам в нервни кризи, особено след раждането... хващам се че крещя на детето, обиждам съпруга си, просто не успявам... тя не иска да спи, приспивам я по 2-3 часа всяка вечер и това много ме изнервя.. после мия чинии, подреждам и такива досадни работи и до като се обърна, то стане 2-3 часа и си лягам и това всеки ден.. нямам минутка за себе си, винаги има нещо което трябва да се свърши, веждясала съм здраво, занемарена съм, преди без грим не излизах от вкъщи... сега нямам време... съпругът ми ми помага понякога, но пак не успявам... толкова ли съм некадърна не мога да разбера? !? Не мога да се понасям, особено ако викна на детето, се чувствам неописуемо зле след това... качила съм 30 кг. и нямам никаква воля да върна теглото си... само чистя, мия чинии, готвя, приспивам и храня детето, непрекъснато... аз ли съм неорганизирана, какво става не мога да разбера... и тия задължителни разходки... отегчавам се, не ми се прави секс, което не е добре, постоянно рева, хормоните са ми в ред, правих си изследвания... просто искам да спра да крещя и да се изнервям, искам да се усмихвам на хората които обичам, а не да гледам като някоя зла акула... и говоря по един такъв нервен и напрегнат начин... съпругът ми ми се сърди, че му държа тон и съм груба... а аз не забелязвам дори не искам да съм груба, явно съм изнервена и говора ми е променен и това доста време така, не знам даже как ме търпи... искам да се променя и да бъда добра майка, която не крещи, за да може детето да расте спокойно... не мога да се контролирам

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 2f7a34fde2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Този човек обяснява как е бил определян характера на хората още по времето на Хипократ. И за други неща говори - той е лекар.
http://www.youtube.com/watch?v=To8gcqOvKZY
http://www.youtube.com/watch?v=vhw0WxbkOas

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: a14b64f053
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Потърси съвет от психолог, не от лекар. Състоянието ти може да се дължи на компулсивно разтройство, както при номер 4.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker