В оковите на зависимостта. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

В оковите на зависимостта.
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1277 пъти
Привет читатели и посетители на spodeli. Радвам се, че този сайт се поддържа вече толкова години и дава възможност на хората да изказват своите проблеми напълно анонимно, същевременно да им предоставя възможност да намерят подкрепа и съвети.

За съжаление дойде време и аз да разкрия своят проблем, който укривам и въпреки, че съм го приел и знам за всичките проблеми, които носи, не мога сам да се избавя от него.
Общо взето съм обсебен от самозадоволяването.Знаю, че това е доста противоречива тема, в която се намесват множество научни изследвания, експерименти и личен опит, но аз ще акцентирам на последното.
Някак си се чувствам странно,че го разкривам, но анонимността ми дава кураж.
Започнах да мастурбирам както повечето момчета на 11-12 сигурно, но с течение на времето се превърна в интензивно занимание. Когато бях в гимназията вече нямаше ден, в който да не го правя, дори по няколко пъти. Начинът по който го правих тогава, а продължавам да го правя и сега си е доста продължителен. Започвам, докато се възбуждам с порно, снимки или с съображения и тъкмо преди да ми дойде спирам. След това продължавам отново и така няколко пъти за 1 час, а понякога съм го правил и по 2-3 часа. Накрая като се изморя, вече свършвам. Така този режим продължи над 10 години, като поне 1 час на ден ми отиваше за това. Тогава не ми правеше впечатление, а и времево бях по-свободен, така че не го приемах като проблем.
В момента съм на 29 години, като преди 2-3 вече започнах да усещам и физически последици от това. Когато го направя за кратко не ме се проявяват симптомите, които ще спомена, но след всяка ежедневна сесия от по 1-2 часа винаги се появяват. Изразяват се в следното. Веднага след еякулация последва сърцебиене, омекване на краката, загуба енергия и моментална смяна на настроението, като почти моментално започвам да съжалявам да се самообвинявам, за поредните 2 часа загубени в самозадоволяване. В следващите 5 минути зрението ми се влошава, в частност започвам да виждам мъгливо, да усещам дискомфорт и чужди тела в очите. Заедно с това ставам така да се каже, "неадекватен". Ако трябва да запиша нещо то много често допускам грешка или просто говоря не свързано и ми отнема много повече време за науча нещо. Дори усещам и хаотичното и мудност в действията ми. Всичко това, заедно със зрението продължава поне 1-2 часа. Накрая се проявяват и по-дълго срочните ефекти - тревожност, депресивното, чувство за отчаяние
И безизходицат, както и тотална загуба на увереност, самочувствие и самооценка. Последните продължават, докато не се събудя следващият ден. И така нов шият ден, започвам свеж, докато не се прибера вкъщи не отново не еякулирам, с което да ми пропадне и останалата част от деня и свободното време. За зла участ понякога съм се изкушаваш да го правя и сутрин, с което предвид упоменатите симптоми е трудно и крайно не приятно.
Останал съм го, приел съм го, но ме мога да се избавя.
Това е лишава от пълноценен живот. От една страна губя часове в мастурбация, а от друга много повече време в унилост и загуба на интерес, като последствие от това.
Спрял съм да излизам, да се забавлявам, да се срещам с хора, да гледам филми, общо взето живота ми се превърна в това еднообразие. Да се прибера, 2 часа да ми е хубаво докато стимулирам пениса и след това чакане на утрешният ден всичко да започне от начало.
На всичкото отгоре отскоро имам и приятелка, колкото и невероятно да звучи, и не е изненада, че ми отсъства всякакво желание за секс с нея, което води до непрекъснати проблеми. Представяте ли си колко съм зависим, предпочитам самозадоволяването пред снимки, от колкото секса........ Преди тя да ме намери, исках да се обвърже, но ме беше страх от момичетата. В буквалният смисъл. Отново ще кажа, че се самообвинявам изключително ниско и нямам никакво самочувствие, следователно дори ме мога да ги погледа в очите, а камо ли да ги заговоря. Просто е трудно да се опише.
За това и реших да споделя проблема си. Това ме съсипва всеячески и психически и физически, а косвено съсипва и професионалното ми развитие и връзката.
Като се сетя преди колко свирепи амбиции имах, желание за развитие и лидерство, не ме беше страх да покорявам нови хоризонти и върхове, а от 2-3 години, с липсата на увереност и самочувствие се притеснявам дори да поискам отпуска и ме е страх да навлязат в нещо ново поради неувереност и липса на ентусиазъм и непрекъсната унилост.
Знам, че еякулацията е в пряка зависимост с нивото на тестостерона и смятам, че това може до огромна степен да влияе и на поведението ми.
Очевидно, осъзнал съм проблема си, но не мога да се избавя от него. Толкова обещания съм си давал, дори и в случаите, които съм успявал да се въздържа 2-3 дни и моментално се почувствам по-добре, не са достатъчният стимул. Преди време имах доста сериозни проблеми, които засегнаха сериозно психиката ми, депресии, ОКР, токове, тревожност и какво ли още не и тогава с тези 2 часа на ден мастурбация, избягвах от всичко това и се чувствах добре. Просто забравях за всичко. В училище ми се подиграваха, дори тормозеха и не ми беше приятно като цяло и с това бягах от реалността и се подобрявах настроението. След това отново ми се появиха проблеми от друго естество и отново намирах начин да бягам от тях или поне да не мисля за тях 2 часа докато се самозадоволявам. От тогава мина време, нещата се оправиха донякъде, и на практика нямам причините да се депресирам и тревожа както преди, но пък за сметка на това, сега сам си го причинявам всеки ден. Все още проявявам симптоми на ОКР, предимно тикове и разни хигиенни ритуали. Отбелязах това, защото считам, че може да има връзка и да е на психическа основа. Това бягство от неприятната реалност да ми е останала от преди.
Иска ми се да споделя още, но се опасявам, че и малкото хора решили да го дочетат до тук, по нататък и те ще се откажат. Малкото хората, покрай мен си нямат представа за това, но са забелязали всичките негативи, основно с поведението ми.
Благодаря на всички ви за отделеното време и ще се радвам да напишете нещо по въпроса. Било то съвет, критика или обвинение. Всичко би ми било много от полза.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: c033e4c656
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   NoFap братле прочети за това движение в нета ,преди време бях писал и на друг като тебе,аз също се борих с тази зависимост дори си имах проблеми заради това,но с воля(инат,упоритост)всичко се преодолява ;)

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: c233d86af2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Аз съм го правил и това и то доведе в по късна възраст до поява не хемороиди, стагнацията на кръв в таза при прекъсване на еякулацията, отлагането и ми увреди хемороидалните възли и сега при всяка еякулация получавам болки и подуване на хемороидите. Съветвам те да спреш с тази практика! Имал съм и другите симптоми които споменаваш!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: fa3265b080
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Спорт ти трябва според мен. Но по-добре да не е фитнес, а някакъв аеробен. След фитнес на мен ми се покачва тестостерона и либидото ми се засилва. След бягане, плуване - обратното. Даже няколко дни подред като бягам и се чудя къде ми е либидото. Затова виж и ти някакъв вид аеробен спорт - бягане, колоездене, плуване и тн.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: e715c868c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Впрегни волята си за промяна и вместо да мадтурбираш, прави секс с приятелката си. Ако не можеш да свършиш така, просто спри и пробвайте пак по-късно или на другия ден. Защото ако продължаваш така, пак ще си останеш сам. Всяка зависимост може да се преодолее с желание и самоконтрол.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d653fc1f9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Авторе, имаш ли излишни 1000 лева? Сериозно те питам! Ако ги имаш, отивай веднага в Технополис и си купуваш една портативна камера, стойка (купува се отделно, останалите консумативи също). карта памет-поне 128 ГБ, още една батерия и твърд диск-4 ТБ за 260 лева, зареждаш батериите и веднага отиваш да заснемаш изкуството-концерти, спортни изяви и беседи-все има нещичко в твоя град-зависи колко е голям! Ако си от някой областен град, нямаш никакво извинение да се самоизолираш у вас и да се депресираш! Аз съм на 38 вече и не си губя времето като теб-мастурбирането не ми е самоцел! Правя го само когато стане нетърпимо! И не, не ме прави неуверен пред хората! Мога да говоря с хората на някоя спирка без да запъна-мастурбирам предимно нощем, но не всяка нощ! Не си прахосвай живота-намери си и някоя мома!

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 251f701421
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   5, забрави да кажеш на автора, че спиш с майка си в една стая и си събираш материала в буркан под кревата. Не мисля, че можеш да даваш каквито и да било съвети, относно зависимисти и психични проблеми.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 80520a926e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Аз съм същата работа като тебе. Едно към едно. Няма смисъл да пиша романи. Окр, тревожност.. сърцебиене.. Ясно ми е.
Аз ходих на църква и повярвах в Господ Исус. Той ме избави (не знам как стана) и вече 8 месеца нито съм се пипал нито съм гледал порно. То някак си не ми е интересно като преди. Не ме влече като погледна голотия по Интернет.
Постене много помага. Бате повече време навън. И бъди с жена ти. Искаш ли да спреш порното ще трябва и чиниите. Те много настървяват

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker