Проблем с лимфните възели (моля за компетентни отговори) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121004)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Проблем с лимфните възели (моля за компетентни отговори)
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 4578 пъти
Здравейте,
на 22 години съм от софия.
Преди да тръгна по прегледи,
ще помоля за няколко компетентни отговора, от някой който се е сблъскал с подобни проблеми или е достатъчно компетентен в областта, защото знам че пътят ми по кабинетите ще е дълъг а грешните диагнози няма да са малко...
Ще се опитам да бъда максимално ясен,
Благодаря предварително!

Последици след многото работа и малко време:

По специални изследвания в последните 5 години не съм си правил.
(Точно в тези години усетих целият неизбежен стрес, в училище и неспирна работа на крак + безуспешни тренировки за покачване на изобщо някаква маса.

Преди две седмици ме заболяха лимфите под ушите, спокойно ги напипвам, значи са достатъчно големи.
Твърди са и леко наболват но само при натиск.
Съмненията ми са, че е най- вероятно са се оголемили на бактериална основа понеже имам и стоматологични проблеми, подути и кървящи венци, а на горните предни 4 зъба имам мост който ми беше слаган на 17 годишна възраст и предполагам има някаква разлика в големината на главата ми след толкова години (което се замисли и стоматолога когато ми го слагаше),
а над моста ми извади и корена на горният десният зъб където има разстояние и тече най- обилно кръв при миене на зъби и за мен е най- вероятното място за проникване на бактерий.

Не съм сигурен дали първо да не отида при стоматолог, защото имам и 2 отлагани кариеса от поне 3 месеца

Целият врат започна да ми се схваща което до преди година не ми се бе случвало а сега по 3-4 минути го загрявам на ден за да го движа нормално.

В момента съм висок 1.82 см. и тежа 65 кг.
В доста късен период от побертета израснах за много кратко време най-много 3 месеца дори околните го забелязваха грубо: от 1.62см.(57-59кг.) до 1.82(58-60) и то с тренировки нерви и висене по лостове. След този период започнаха болки в кръста и може би усетих промяна в структората на прешлените или внушение че ми се е изкривил кръста но настъпваха и болки, постепенно се засилваха и започна и кръста да ме боли.
От около година пия ленено масло и нямам типичните болки, пропусна ли ден-два пак болка.

Тренировъчният ми период беше доста грешен, защото освен че храненето ми беше напълно неправилно (което си е нормално при неопитното начало) хранех се максимум 3 пъти на ден и имах доста нарушен сън..

В началото тренирах доста и все без успех около 8 месеца в зала приемах различни видове сурватачни протеини (който в последствие разбрах че са доста спорни и преработката на сурватка може да доведе до по-нататъчни проблеми)
пък и какви ли биха били правилните дози протеин при 3-те хранения и малкото сън, със сигурност съм прекалявал то е ясно.
Креатин също съм приемал на два пъти за сила, но мисля че получавах сериозни схващания по цялото тяло, например при отхапване на сандвич ми се схваща целият вратен мускул точно под брадичката или пък в залата на краката, пръсец също и мускула точно по средата на ходилото и болката е неописуема.

След около 2 години почти не бях дръпнал на тегло 1-2 кг.
Тогава се почувствах по подкотвен от така отлаганите стероиди и след много изчетена информация направих пирамида със около 4-5 по 0.05мг. блистера метандростенолон и около 3 ампули сустанон 250 в последствие смених евтиния дростенолон с дианабол 200 хапа по 0.10мг. И сустанона с 10-15 мл. Тестостерон суспензия който се приемаше всекидневно, защото е воден стероид
приемах карсил, кетотефин, и тамоксифен

след цикъла бях 75кг. Но спрях да тренирам и загубих малко повече кила без тренировки и държах 66-67кг. Здравословно се чувствах добре и не мисля че от цикъла идват сегашните ми проблеми но знам че трябваше да си смъкна температурата с кленбутерол но финансите ме оставиха само с идеята.

След известно време започнах пак да тренирам като бях с друга нагласа изчислих точно колко килокалории ми трябват за моята физика и мойте физични натоварвания започнах да ям през 2 часа и половина и намалях въглехидратите от събуждането към лягането, защото работя 2 на 2 нощни смени и не ми е винаги от сутрин към вечер преди лягане най- вече извара ядох, защото се усвоява по дълго време от организма и резултат: още при първите дни на този режим се видяха разликите който от скоро си записвах, повече сила, повече издръжливост, по добър сън НО: тогава осъзнах че продължавам мускулният застой, че проблема не е само от гена и бързия метаболизъм, тогава и лимфите се надуха който ги свързах и с предполагаемата екзема на главата, която също може да ги надуе лимфите или пък с многото приета храна изведнъж да съм си объркал обмяната на веществата и така да натрупвам токсини който да се натрупват в лимфите...

В пубертета съм консумирал доста алкохола, цигари съм запалвал но много рядко в месеца един път на градус но нямах никотинова зависимост.
Сега от нерви прибягнах по 1 на ден но това лесно ще го откажа.

А не знам в момента да тренирам ли... Дали не описвам някое сериозно заболяване...
ще съм благодарен на хората който не ме критикуват най-важният ми въпрос е какви изследвания да си направя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: b9840ef7ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти, първо искам да ти кажа - по-спкойно! Не се вманиячавай в каквото и да е било!

Съветвам те да отидеш на стоматолог - виж си мъдърците. Ако те боли челюстта при дъвчене, със сигурност са те, боли и главата. Аз съм жена, скоро станах на 27 и мъдърците ми растат много добре от години, не ми препоръчват да ги изкарвам, но много от колегите ми в университета си ги изкараха, защото им са растяли накриво. Изключи това първо.
Ако не е проблемът в мъдърците, отиди на лекар да ти изпишат антибиотик, прав си за вероятност за бактериална инфекция. Ако това е така, ако имаш и температура, само антибиотици!

Съветвам те да си смениш и мостовете, но да не слагаш зъбни импланти. Аз имам гънгрена на заден зъб и го лекувам в момента, много лекари искаха да ми го изкарат и да ми продадат имплант за 2000 лв. Проблемът при нас, младите хора е, че това е като винт в костта, т. е. натоварва се костта. И понеже ние ще живеем поне следващите 40 годнини активно, никой не знае, какви ще са последиците. Мостове издържат по 40 години, без последици за костта на челюстта.

За фитнеса

Аз тъкмо идвам от там и не мога да повярвам, какво си причинявате мъжете. Моля, спри да се тъпчиш насила с глупости и да правиш безцелни мускули. Жените харесваме стегнатото мъжко няло, не изпъкнали мускули.
Не ограничавай толкова въглехидратите!!! Това е храна за мозъка, мозъка се храни буквално с тях. Те ще ти дадат естествена енергия. Особено от хляб не се лишавай, витамин Е!!! Ти си слаб човек, яж си, каквото ти се хапва, слушай тялото си повече, по-малко мозъка! Белтъчната диета натоварва дроб и бъбреци. Те именно чистят кръвта!
Успех и спокойно - ще се оправиш! Според мен и без това са мъдърците, през това сме минали всички -много е гадно!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: bb8a4f62ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има ли заболяване което ти го нямаш ти си цяла аптека бе човек. Иначе относно лимфните възли с тях внимаваи много иди на лекар ако се чустваш отпаднал потиш се много напрегнат си изнервен не се храниш това са симптоми на линфома не пишеш дали имаш подобни оплаквания абе бегаи на лекар тва е нещата ше са управят Хектор

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: e12301ce7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Компетентно мнение = лекарско мнение. Какво чакаш? !

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 9f750c5fa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Прекалено много си втлпяваш и прекалено много химия вземаш. Вместо като млад мъж да да си хапнеш голяма пържола с гарнитура ти се нагълтваш с химия която се отлага в организма ти и за напред проблемите ще се увеличават. Мислиш ли, че е добре да пиеш дори полезното ленено масло в продължение на година без прекъсване, е не, не е добре и не от него са ти минали болките в кръста. Пренасищането дори с полезни неща е опасно. Може да имаш пренатрупване на някой от съставките на нещата който пиеш. Което с обикновенни кръвни изследвания няма да се види.

Направо към въпроса лимфните възли, съвсем нормално е при слаб човек да са изпъкнали ако са болни те се надуват топчести като топки стават зад ушите и при разтриване "загряване от по 3-4 минути" биха се втърдили и надули повече а не да отминат. Причината при теб може да е просто неудобна възглавница това го казвам защото твойте симптоми "Целият врат започна да ми се схваща което до преди година не ми се бе случвало а сега по 3-4 минути го загрявам на ден за да го движа нормално"

Болките в мускулите може да се дължат на химията която приемаш или просто на късен пубертет, да порастнеш за 3 месеца 20 см и то около двайсетте не е нормално дори бебетата не растът с по 20 см на тримесечие.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: b3b8e16f36
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не изчетак цялата история, но ще те посъветвам да отидеш първо при личния си лекар. Вярно, не разбират много, но това ми се струва, че е възпаление на лимфните възли, оправя се с антибиотик, не със стоматолог.

Мег*

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: a9cfaf9a9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   на 14 съм и имах същите лимфни възли мислех, че е заушка, но отидох на кожен лекар и след 7 дни, антибиотици се оправих...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker