Проблеми с главата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Проблеми с главата
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1385 пъти
Здравейте, от около 10 месеца имам ежедневени проблеми с главата - усещам замайване, тежест, все едно главата ми е сложена в менгеме, което се намира над ушите ми. Често ме боли глава, не се чувствам бодра, когато се събудя сутрин и замайването трае постоянно. Трудно ми е да мисля, да се концентрирам, да запомням. Затормозявам се дори да чета книга, понеже се обърквам в сюжета. Дразнят ме ярки цветове, шум. Замайването не е само при движение - постоянно е.
Ходих на невролог, който каза, че според него имам проблем с вестибуларния апарат и ми изписа Вестибо. Пих го 3 месеца, в които имаше подобрение, но не особено - замайването си беше налично. Стигнах до ЯМР на глава - там излиза, че всичко ми е наред, но лекар не е коментирал резултатите с мен, само ми казаха, че съм добре. Някой от вас знае ли дали в ЯМР на глава се вижда дали човек има синузит(понеже имах такава диагноза по едно време), проблеми с вестибуларния апарат, ако са налични, или с оросяването? Има ли смисъл да правя ЕЕГ, то ще даде ли някаква информация, която да не се вижда на ЯМР?
Личният ми лекар отдавна смята, че проблемът е на психическа основа, което за мен няма повод или корен. Да, психиката ми много пострада вследствие от този проблем, а не обратното. Пих разни успокоителни, които ми изписваха. Успокоявах се, но замайването не си замина.
Искрено ще съм благодавна на всеки, който може да ме посъветва относно въпросите ми и какво да правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: 2c7afe73f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Какви са нивата на кръвното налягане? Ниско ли е? Близки ли са границите? Може би трябва да се измерят нивата на кръвната захар - гликиран хемоглобин, който засича нивата на кръвната захар за 3 месеца назад. Пълна кръвна картина CRP, за да се види дали има възпалителен процес. Ниво на желязо, феритни и хемоглобин. Изследване на хормони на щитовидната жлеза -TSH, f3,f4 и автоимунни маркери на щитовидната жлеза ТАТ, МАТ за изключване на Хашимото или Базедов.
Имате ли зъби с умъртвен нерв, ако да, възможно е да има скрита инфекция. С леко почукване по зъбите с дръжка на вилица или лъжица, ще усетите болка, ако има възпален нерв.
Възможно е и да е хранителна непоносимост или алергия към консерванти в храните или към някоя храна, която консумирате често.
Пиете ли достатъчно вода? Спазвате ли диета с гладуване, защото гладът и обезводняването също водят до главоболие и промяна на нивата на кръвното и кръвната захар

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: bcf2624efa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Какво разбираш под замайване ? Постоянно си със световъртеж ?Силен , слаб ? Винаги в една посока ли е , или се променя ? Би тябвало да може да се види на ЯМР , ако имаш възпалени синуси . Предполагам са гледали и в тази посока . ЕЕГ-то се използва за диагностицирне на епилепсия , туморни образования , проблеми с кръвоносните съдове и други . Дава различна информация от ЯМР . Записва електрическата активност на мозъка . Затова си направи и ЕЕГ . Не е някакво тежко изследване . Различните изследвния се допълват , нещо може да не се види на едноато ,а да го хване друго изследване . Ако си над 25 може да се провериш за някакво ошипяване на врата, шията . За проблеми с кръвоносните съдове , проблеми с кръвоснабдяването също имаше някакво изследване . Иначе тревожност , безпокойство също вървят със световъртеж , ама като си пила успокоителни трябва да го тушира , ако то е причината .
Кръвното следиш ли си го , да си забелязвала някакви отклонения - ниско или високо ? Друга евентуална причина - мигрена .
А да ти си е случвало да получиш световъртежи с пристъпен характер , внезапно да започне да ти се вие свят ? Имаше някаква форма на епилепсия , която се характеризира със световъртежи , ама имат пристъпен характер . Вестибуларна епилепсия , или нещо такова .

Занеси си резултатите от ЯМР и лекар да го види , и той да си каже мнението . Щом са ти казали ,че е ок , обикновено е така , ама все пак никога не е излишно още едно мнение понякога . Понякога проблеми с очите , могат също да предизвикват световъртеж , тях преглеждала ли си ?
Доста изследвания може да станат ,ама световъртежът си е симтом на най-широк спектър от заболявания . Ако всичко е ок , остава - на психична основа . Но той трябва да се повлия от лекарствата от успокотелни , които си пила . А и казваш ,че не си преживявала някаква по-силничка стресова ситуация преди 10 месеца , когато е започнало всичко.
Като начало си направи и ЕЕГ . Ако и там са нормални нещата , провери оросяването , кръвоснабдяване на мозъка. Ако пак всичко е нормално - може консултация с ендокринолог .
Успех и не се притеснявай. Ще се разбере , каква е причината за световъртежите

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 29055d6748
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ковид 19

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: df2ab38597
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   До номер 3-Друго не можа ли да измислиш? Изобщо на се интересен/а

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 3155d5ea10
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ако кръвното ти играе, също те боли и тежи главата. Проследи кръвното.

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: f49d53055f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Имах почти същите симтоми и аз минах ЯМР.
Реших на своя глава да пия магнезии с витамин Б комплекс и сякаш ми помогна. При мен имаше и безсъние и имах тежки мигрени. Сега съм по добре, а да не забравя, спрях алкохола (дори бирата ). Ще се радвам ако съм помогнал.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 3bd252609b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Номер 1, не спазвам диети, цял живот съм около 50кг (сега съм на 29). Досега ми е изследван само TSH, който е добре, но съм решила да си пусна и останалите показатели, които изброихте. Доколкото знам нямам проблеми със захарта. Имам един зъб с умъртвен нерв, който ме боли от години и не мога да ям на него. Той е на долната челюст. Ходила съм много пъти на зъболекар с това оплакване, но никога нищо не с ами намирали, а мен си ме боли. Хм, дали може да е от него... Имам желязодефицитна анемия, за която от месеци пия добавки. Не действат особено.
Номер 2, замайването ми не е съпроводено със световъртеж. Чувствам се все едно съм пила, но без приятната тръпка, само главата ми плува. Все едно главата ми е под вода. Има едно напрежение и очите ми трудно фокусират - не виждам размазано, а пикселирано (все едно гледам телевизия), не е ясно изображението, но не е размазано. Кръвното ми е по-скоро ниско, но съм добре. Правиха ми снимка на врата и ми казаха, че имам шипове, но и казаха, че това не е причина да чувствам точно това, което чувствам. Самото замайване е свързано с дезотиентация. Понякога залитам, един път паднах при клякане. Има дни, в които замайването е поносимо, но има и такива, в които ме е страх да изляза от вкъщи или да отида на работа.
Благодаря ви, много се надявам вече да открият какво ми е и да ме оправят, защото качеството ми на живот много страда от това.
Номер 3, нямам ковид 19 10 месеца

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 8e0d5f06e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторке и аз имам същите симтоми, както ги описа в коментар 7. Жена съм, на 24 години, проявиха се след като си прищипах нерв във врата от тренировки. Врата се оправи наполовина но това замайване със чуство на опиянение си остава. Подобрява се с упражнения за врат, има ги в ютуб. Аз нямам здравни и вяра в лекарите за това и не съм хукнала да си правя луди изследвания по болниците, вижда ми се безмислено че само ще ме мотаят. Моля те, когато откриеш какво причинява това чуство при теб може ли да го споделиш? Наистина ми е много важно, благодаря ти. И най-искрено стискам палци да е нещо малко и лесно поправимо. Успех и бъди силна, не си сама!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 3bd252609b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 6, благодаря за коментара. И аз пия витамин В комплекс и магнезий, не виждам резултат. Алкохол по принцип не обичам да пия, но напоследък дори от 3-4 глътки ми става много гадно на главата и го избягвам изцяло.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: bcf2624efa
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "Имам желязодефицитна анемия, за която от месеци пия добавки. Не действат особено"
Преди време бях свалил доста килограми. Не съм имал анемия, ама много ми падаше кръвното. Понякога се чувствах, все едно се нося по река, или съм в море с вълнение. Тези 50 кг как са спрямо ръста? Да не са малко?
Друго за което се сещам - при рязко ставане от леглото след сън, ми се е случвало да се залитна за секунда. Обясняваха го, че ставало нещо с кръвообращението
Доплерова сонография правила ли си, за да се види, дали няма проблем с кръвоносни съдове

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 252465d599
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 8, благодаря, ще се поинтересувал от упражнения за врат. Мен ме боли всеки ден от над година, но ми казаха, че няма как от това да ми е замаяно всеки ден и да ме дразнят цветове и да не мога да мисля. Ако открия нещо, което работи, ще пиша. Номер 10, килограмите са ми малко малко за 1.72, но цял живот съм с такава конструкция. Не съм си правила доплер. Мислех, че ямр вижда и съдовете или не е така?

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: b1a53b5445
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз бях много зле с главата. Има едни хапчета флуанксол се казват. Малко са като успокоителни, изписват ги за епи припадъци. Където и да ходих нищо не помагаше. Изтръпваше ми под езика, имах тръпки по врата, изтръпваха ми и пръстите на лявата ръка. Главоболието беше толкова силно, че и аулин не помагаше. Пих флуанксол по 1 всяка сутрин и на 4 ден все едно нищо ми е нямало. За 2 седмици ми мина. От 2 години съм добре. Опитай.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4e6ea23265
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Това се получава от чести полови контакти, намали малко секса или ако нямаш партньор, мастурбацията, нарича се посторгазмен синдром.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: bcf2624efa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   От 10
При доплеровото изследване се вижда в реално време кръвотока ( преминаването на кръвта през кръвоносните съдове). ЯМР вижда състоянието на кръвоносните съдове . С две думи - има заболявания при които доплера е по-подходящ, при други - ЯМР . От друга страна щом са ти гледали мозъчните съдове и не са намерили някаква аномалия , би трябвало да са наред там нещата .
Ако се сетя за друга причина , която би могла да обясни състоянието ти , ще пиша

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 3bd252609b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Номер 12, благодаря, аз пия друго успокоително на растителна основа. Страх ме е да вземам по-сериозни неща. То ми помага да се тревожа по-малко, но не ми помага за главата. Тези дни осъзнах, че когато стоя на тъмно, съм по-добре. Имам сериозен проблем с цветове и светлина. Номер 13, нямам прекомерно излагане на тези фактори. 15 не са ми правили доплер, докторите смятат, че на моята възраст е излишно. Решила съм да отида на ЕЕГ. Четох, че в Александровска имат някакви специални тестове за проверка на функцията на вестибуларния апарат. Някой от вас има ли опит с подобни тестове или да е чувал?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker