Ковид въпрос - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Ковид въпрос
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1409 пъти
Има ли някой тук, който е преболедувал Делта варианта? В случай, че има такива, може ли повече инфо като симптоми, как се лекувахте и пр.? Благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: 00d54ae6ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Аз имам съмнение че го карах. Изключително тежко ми беше, а съм само на 19г. Имах много силен задух, буквално когато трябваше да си правя изследвания бяхме спрели срещу болницата, задъхах се докато пресичах на отсрещния тротоар, научих се поне да си контролирам дишането. Нямах темп. тъй като пих грипекс макс, още преди да получа задуха и лекарката ми обясни че съм си подтискала темп. така, но след като оздравях вдигах около 37/37.2. Излекувах се с антибиотик и инхалации, но нервната ми система, психиката ми в момента просто са разбити. Месец по-късно още съм адски стресирана и не мога психически да се съвзема. Въпреки че си направих 3 теста и са отрицателни, мисля че е именно делта вариант. Ще си направя сега и тест за антитела. Пазете се, защото е много опасно, пазете се и заради вас и заради възрастните си роднини, бащи, майки, баби, дядовци. Не е майтап работа. Наистина, на никого не го пожелавам. Също така интересното е че аз имах обоняние през цялото време, както е и сега при Делта варианта.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 6c7d3f28ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   "Как да кажем, че варианта Делта е "ваксината" без да казваме, че варианта Делта е ваксината"
А, да:
- Варианта Делта атакува ваксинирани!

Саркастично изказване в испанска група в telegram - биолози за истината (за който знае испански и иска лично да провери- Difusion.Biologos por la verdad.)

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d97805753e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Усетите ли в носа чувство за стъклена вата, значи там са попаднали вирусни частици на Делта вариант. Докато се опитват да нахлуят в организма правят на пюре всичко до което се докоснат. Всеки ден го прихващам това от ресторант, при това на открито, но масите са доста близо една да друга. Жив съм в момента само заради незабавните промивки на носа със спирт и обилно изхвърляне на сектрети, но най-вече заради горещото време и Слънцето. Тоя един кв. см. заразена площ в носът ми е представителна извадка какво става с клетките на целият организма, когато бъдат обхванати от това. Все едно да ви напълнят всички кръвоносни съдове, дробовете и целият организъм със стъклена вата. Чувство за пробождане във всяка една клетка. Възможна и парализа на дишането, съсипване на нервната система и припадък от шок. Ето това ще усещате, ако ви превземе организма този вариант. Ако оцелеете едва ли некога ще бъдете човекът от преди да се разболеете. Лошото е, че в хипермаркетите, където концентрацията на вирусът е като в ковид отделение, масово шарят с извадени от маски носове и после тия същите Ганьовци заразяват наред всички около себе си през инкубационния(скритият) период. Сами сме си виновни като държава, задето допускаме това. Ако имаше полицаи там и арестуваха веднага такива и после ги съдеха за биотероризъм като заедно с това ги проверяваха и на психиатър дали са нормални за да направят такова нещо, както и се забранят обикновените працалени маски и се задължат само с KN95, проблемът щеше да е козметичен, което ще рече просто тлеещ вирус, но без пълни болници сас заразени. Само няколко души на денонощие.

Чорбаджията на курникът

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 2d20cc51bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Аз съм номер 1 , пиша за да ви кажа че тестът ми за антитела е положителен, тоест въпреки 3те отрицателни теста съм била с коронавирус. Интересно как нито един от тестовете не е успял да улови вируса.. Пазете се хора, защото няма нищо по-важно от здравето. Заради този вирус поне вече знам наистина кое в живота трябва да ми е на 1 място, но номер 3 е адски прав че след вируса не си същия човек. Едва ли някога отново ще бъда толкова позитивна, спокойна и безгрижна, както бях преди да се разболея…

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 10f7096c0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Н 4, хора които не са се заразили над година и половина вече, си вкарват "ваксината" и се разболяват.
"Ваксината" бие директно в имунната система и отключва автоимунни заболявания- информирайте се от НЕплатени, НЕзависими източници!

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 9c1b2b9764
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Номер 3, това което описваш повече звучи като въображаеми симптоми и хипохондрия. Посъветвай се с лекар, за предпочитане уши-нос-гърло относно въображаемото заразяване с делта и какво е възможно да усетиш при заразяване и какво не. При делта варианта латентния период е двойно по дълъг от при нормалния, няма как на секундата да ти пробожда вируса всяка една клетка и да припадаш от шок. Това повече на паническа атака намирисва. Внимавай да не си изгориш и увредиш перманентно лигавицата на носа с тези редовни промивки с чист спирт.
Като толкова те е страх да не се заразиш, какво правиш всеки ден по заведения и ресторанти? После хората наоколо ти виновни. Хем умираш от страх и се ослушваш само за симптоми, хем се буташ където има най-много хора. Малко като да си търсиш сам белята ми звучи.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 6743f81d4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   2/5, стига дрънка анти-ваксърски глупости - ваксинирани сме от месеци вкъщи, както и всички приятели и колеги около мен. Нито някой е отключил генетично заболяване, нито се е разболял от Ковид. За сметка на това, роднините ми, които не се ваксинираха бяха доста тежко болни в болница. Не знам пълни подробности освен, че са имали температура, задух, обилно нощно потене. След “излекуването” от вируса са започнали и същинските им проблеми - високо кръвно над 180, невъзможност за всякаква физическа дейност, задух и болки в гърдите при най-малкото. Правете си сметка дали да се ваксинирате с недоказани анти-ваксърски измишльотини или да се разболеете с доказани дългосрочни странични ефекти.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 805cfad730
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   3-ти до 6-ти

Не си прочел внимателно. Вирусът не ми е пробождал всяка една клетка и не съм припадал от шок, защото не се е разпрострял в целият ми организъм за което е нужно време наречено инкубационен период(през който няма симптоми, но човек може да заразява здраво околните), както и слабо Слънце. Аз само усетих поведението на вирусните частици върху лигавицата на носът ми(където се отлагат почти всичките частици при вдишването на въздух и съответно там са набити страшно много). Това което казах е, че това което се усещаше върху тая малка площ от клетки в носът, същото нещо ще се усеща в целият организъм ако тия частици нахлуят в него и се намножат и разпространят навсякъде и го превземат. Нещо като тестер е моят случай. Сигурен съм, че и човек с изграден имунитет ще усети същото, ако му се набият в носа, защото тия частици са винаги крайно агресивни към човешките клетки и усщането от контакт с тях когато са в особено големи концентрации е като от контакт със стъклена вата-чувство за боцкане и щипане. Друг е въпросът дали имунитетът ще им позволи да превземат целия организъм и да го направят целия на същото пюре като се намножат в него и го напълнят. Няма как да си въобразявам защото това става винаги и само и единствено след като съм бил в близост до струпване на хора без маски. Мислех, че на открито няма да има проблем, поне така твърдяха специалистите, ама уви. Виновен е и Ганьо дето все се вре в мене. Добре, че беше много горещо като ми се набиха в носът тия частици, както и, че имах възможност за спиртна промивка веднага. Ако не беше силното Слънце тогава или бях закъснял малко с провивката сигурно нямаше да пиша сега. Ако сте барали кактус с голи ръце значи вече знаете какво е да ви удари този вирус макар и на най-повърхностно ниво, тъй като от кактусът е само по повърхността, а от вирусът навсякъде. Без маска вече не прекрачвам и прага на вратата.

Лок Даун

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker