Депресията - Транскраниална магнитна стимулация? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Депресията - Транскраниална магнитна стимулация?
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 2026 пъти
Омръзна ми, вече просто ми омръзна да се боря с простотиите в главата си. Да мисля нещата задълбочени преди да ги кажа, да гледам как другите са весели, а аз не съм, да не мога да привличам хора, защото съм в депресивни и себеподценяващи състояния и един такъв кръговрат без промяна. Да избягвам хората защото съм затворен в тъпата си глава...


Правя Пореден опит да се отърва от това нещо, защото продължава вече доста години. Около 4-5.

Чета за вариантите:

1. АД - бях на такива преди 2 години. Помогнаха за ПА. Тогава имах. Това отмина, вече нямам мисли че ще умра и подобни. Спрял съм ги отдавна.
И като цяло не искам пак лекарства. Мнения? Допамин може ли и без лекарства да се набавя?

2. Енергийна Скенар Терапия - пробвах няколко сеанса. Според мен абсолютна простотия за едни бързи 50 лв от пациентите...

3. Транскраниална Магнитна Стимулация на мозъка - това не съм го пробвал. Някой Мнения??? Мисля че е ново. И мисля да пробвам

4. Други Варианти????

Започнал съм високопротеинова диета и редовен фитнес за маса. Наел съм инструктор.
Тотално спирам лоши храни.
Поне тяло ще направя, ако не друго. Време имам предостатъчно и пари и за няколко месеца коренно ще се променя.

Кажете мили хора, как успяхте да излезнете от тази простотия. Яд ме е. Дълбоко ме е яд, че губя най-хубавите си години в мисли за това.
Това пък още повече ме депресира...
Мъж трийсете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 7b2bf8ec6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Транскраниалната магнитна стимулация е за България нов метод. Замисли се сериозно дали можеш да се подложиш на него. Цената за един курс и при депресия е над 2000 лв, лично аз мисля че би трябвало да пробваш с един по-кратък курс за около 5 10 сеанса. Ако нямаш полза ще ги прекъснеш и ще трябва да се върнеш към лекарствената терапия. Това което е същността на метода е разбиване на полето което е затворено само в себе си и причиняващо депресията. Депресивните състояния са постоянно възбудени огнища в мозъка. ТМГ ги трансформира и състоянието се подобрява.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 83db4ed467
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Ами постави си някакви цели. Да учиш нещо, ето - да направиш добро тяло. Но се отпусни и не прави нищо на всяка цена. Забавлявай се с всичко. Просто промени гледната си точка към нещата. Единственото важно нещо е да си щастлив. Разхождай се сред природата, стани планинар, започни да твориш нещо. Няма значение какъв ще е резултатът, важното е да се забавляваш и така.. Тръгни на йога и медитирай. Успех.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 24548a8bd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Точно защото имаш прекалено време и задълбочаваш нещата и се депресираш. Ако се заобиколиш с хора и затрупаш със задължения, няма да имаш мрачни мисли . Лично на мен това ми помага. Също така започни спорт и си намери някакво хоби и прекарвай повече навън . Не ти трябват магнитни стимулации и лекарства . Ако ти сам не си помогнеш , няма кой…

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 80f2adcc88
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   С това кратко описание на мен не ми звучи като депресия. Поне не и "чиста" депресия.

Не прочетох за опит с психологическа и психотерапевтична работа? Срещал ли си се с такъв тип специалист?
Ако не, каква е причината?

Поздрави!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 5f66d410e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз преди 3 години го закъсах с нервите и развих някаква форма на тревожно разстройство. Бях нервен непрекъснато, имах сърцебиене, виеше ми се свят, не можех да спя. Ужасно беше. Отидох при личната ми лекарка и тя ми даде направление и ме прати при психиатър. Той ме прегледа и ми предписа да пия антидепресант. Почнах да ги пия. Трябваше да мине известно време и почнах да се възстановявам. Отне ми точно 8 месеца за да се възстановя напълно. Това е моята история.

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 697edaa0c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   При мен депресията и тревожността изчезнаха няколко месеца след като спрях глутена. Преди това дълги години изпадах в периоди на депресии. Не страдам от глутенова непоносимост или целиакия, но започнах прогресивно да пълнея, а преди нямах никакви проблеми с килограмите. Изключих напълно и някои други храни от менюто, от които не се чувствах добре, но тестовете потвърдиха, чеса непоносими. Може би трябва да си направиш тестове за непоносимост.
Нивата на серотонин и допамин са закодирани от определени гени и произволното приемане на лекарства, които ги съдържат може да бъде опасно. Има генетични карти, които се правят в една от големите лаборатории у нас. С тях определят гените зсеротонина, допамина, за типа витамин B12, който можеш да приемаш и още много други и дават насоки. Винаги след прием на витамини от B групата ме болеше глава. Оказа се, че трябва да приемам само такива, на които пише methylated, защото имам ген, който не позволява да усвоявам carbonated, които са по-непречистените. С methylated нямам проблеми.
Минаха няколко години, откакто съм на безглутенова диета, но не съм изпадала в тревожност или депресия повече.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 88e2cf8917
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   А с психотерапия опита ли? На мен ми помогна най-много от всичко. Много по-осъзнат съм. Там нещата не стават с 2-3 ходения. Може да ти трябват месеци преди да направиш пробив.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 7b2bf8ec6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   1 съм. Депресивните състояния се дължат на превъзбудено огнище на мозъка, което е блокирано чрез високите нива на покриващото повърхностно напрежение като мехурче и не може да се успокои чрез постепенно намаляване на електрическите потенциали. Чрез транскраниална (извънчерепна, т.е. отвън) магнитна стимулация се премахва обвивката на огнището и депресионното огнище се разсейва.
Да се стегнеш и самоизбавиш от депресия не е възможно със собствени средства. Това е като преместване на гробище с помощ овътре. Трябва ти помощ за да преодолееш болестта. За съжаление дори лекарите не се кекуват сами. Ако едни препарати т.е.лекарства не ти помогнат, има изобилие от съвременни лекарства. Иди на друг лекар, психиатричната помощ е безплатна по здравна каса, ако си осигурен. ТМС е платен метод, юоже да ти помогне бързо в рамките на месец два, но може да трябват 5-6, а и да не е ефективен. Търси добър лекар. Пиши ми откъде си и ще дам съвет. Сайтът superdoc.bg има списък на лекари за всеки град (ако има) и отзиви за тях. Дори можеш да си запазиш час.
Дълги години имах психичноболен родител след смъртта на другия.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 8fbbab6065
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   8,

„...Да се стегнеш и самоизбавиш от депресия не е възможно със собствени средства...“- нищо подобно, това е лъжа, твърдя го от личен опит!!! Сами се вкарваме в депресия, сами трябва да излезем- чрез осъзнаване и алтернативни методи! Никакви химии и стимулации!

6,

можеш ли да кажеш къде се правят такива тестове, независомо в кой българси град?

И към другите читатели, малко встрани от темата- къде мога да си направя ДНК тест?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker