Домашна морска сол - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Домашна морска сол
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1098 пъти
Морската вода съдържа минерали които и човешката кръв и то в същите пропорции.
Различни морета- различна соленост, примерно черно море- средна соленост 17-17,5 %
Средиземно море- 36 %
Соленост в човешката кръв- 9 %
В магазина ви продават деминерализирана сол, тоест само сол, без минералите.
Липсва ти калций, махнезий т.н минерали в същите пропорции в морската вода както в човешката кръв? Ше си купиш от аптеката. Защото ти е взета от морската сол,..
Между 3-5 дни в морската вода "умират" бактерии, вируси.
В края на летният сезон, есента или началото на зимата (когато вече няма плажуващи, а техните биологични отпадъци не са вече заплаха) дори е най-подходяшият момент да си напълним шишета с морска вода от някое спокойно местенце.
Влизаме във водата до към кръста да речем, затапваме с ръка шишето/гарафа и я потапяме минимум една педя под повърхостта за да избегнем да влязят вътре боклуци от повърхността и масла (тъй като са по-леки си плуват отгоре) и чак тогава освобождаваме гърлото за да се пълни.

Задължително се филтрира морската вода през няколко слоя марля или памучна тъкан (може и тениска) за да отстраним песъчинки, евентуално парченца пластмаса, водорасли.

Как се приготвя морска вода за пиене:
Много лесно, знеейки солеността на морето от което сме напълнили водата и солеността на кръвта ни, разреждаме морската вода със сладка докато получим 9% соленост.
Водата съдържа всички минерали които съдържа и кръвта ни, а тези които ни липсват, ще набавим като я пием.
Можем да готвим с тази вода, да я пием, да си приготвяме дори смути или лимонада с няколко лимона и няколко стръка мента.

Как да си приготвим морска сол:
В неметален съд сипваме от морската вода. Покриваме с фина мрежичка за да не влиза прах/ косми т.н и оставяме на слънчево и прохладно място. Зависи и от влажността на въздуха колко време ще е необходимо за да се изпари водата и остане само солта. Средно 2 месеца, зимата може и повече. Някой си имат система радиатор за целта.
Когато се изпари водата- имате натурална морска сол с всичките и минерали. Остъргвате солта, слагате я в стъклено бурканче, пускате вътре в кесийка от марля малко ориз (солта ще е влажна) покривате вместо с капачка с памучна тъкан за да "диша" и ластик да я държи.

Главоболие- морска вода
Менструални болки- морска вода
Високо/ ниско кръвно - морска вода
И т н. доста са ползите и най-важното, морската вода е моя, твоя, на всички ни! Тя е гратис, не е в шишенце в аптека с абсурдна цена за нещо което са ти отнели, че да ти продадат после.
Ще кажат/кажете- моретата са замърсени! И ще сте прави донякъде. Както моретата, така и въздухът, така и земята. Но морето се самопречиства!
"Ама мъртви риби" - рибата е филтрирала хиляди литрове замърсена морска вода, ти ще филтрираш и консумираш много по-малко, много по-чиста, с всички необходими за организма ти минерали.

Не искам да ми вярвате, само да си проучите! На различни езици, от различни източници!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: 358be7e838
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Чудесно! Сега ми трябва и море. А! Ама, то много морета има - Черно, Бяло, Червено, Жълто, Мъртво-така, че няма проблем да си направим морска сол.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 257893a1c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Не е вярно, че в морската вода не могат да се разможават бактерии, вируси и паразити. Солеността не е достатъчно висока за да ги убие. От всички посоки се изливат отходни канализации в морето. Химикали и фекални води. Това са мизериите на цели държави. Особено гнусно ми е от Турция която обхваща цялата долна дължина на морето. Това са 80 милиона калпака които се изхождат в него. Ми то морето си мирише на кенеф. Не благодаря. Ползвам само Хималайска сол, а не остатъка от изпарението на отходни води. Черноморската скумрия отдавна обърна корема нагоре. Поглъщане на морска вода гаранция означава престой в болница. А Магнезия не се усвоява от организма чрез поглъщане, а само през кожата външно.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 5f079d4eec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Н 2, затова съм посочила подходящо време за "събиране" на вода- след сезона, най-добре есента или дори началото на зимата. Когато вече плажуващи няма или са много малко, имало е достатъчно време бактерии и вируси да бъдат "умъртвени и изчистени" имайки в предвид, че вирусът не е жив организъм.
Не е вярно че магнезият се абсорбира само през кожата. За предпочитане е да се абсорбира през кожата този, който си купуваш от магазини защото: е труден за възприемане в този си вид от червата, а и не разпределя нито добре, нито достатъчно за цялото тяло. Пиеш го- раздразваш коремна лигавица и черва, малко успява да стигне до кръвта и съответно органи, мускули, сухожилия т. н. Приет през кожата се абсорбира бързо, попада в кръвта откъдето е лесно е отведен до необходимите места.
В морската вода с всички останали минерали си "преминава" без да дразни червата и бива разпределен за цялото тяло.

Относно хималайската сол:
Аз самата ползвам (все по малко и основно за баня) и съм препоръчвала тук. Но (!!! ) ако приемем, че въобще хората успявят да си купят истинската, а не ментета, говорим за планина от толкова поколения назад, че тя няма същата генетична актуализация като твоето, моето и на всички останали тела. Морето обаче е "актуализирано". От друга страна (за това и вече намалих до минимум, до изразходване на количеството) зашо да се рушат древни планини като си имаме (актуализирани) морета? !

При всички положения всеки може да проучи търсейки мнения на независими микро/биолози примерно. За това и изрично посочвам: проучвайте, от различни източници, дори на различни езици!
А който предпочита да си купува сол и минерали поотделно от магазини и фармации, си е негово си решение и право, разбира се.

Всеки е свободен да потърси инфо или не! Аз споделих позабравено знание (дори по някаква причина... не се учат в училище подобни) нататък, свободен избор!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 65117a49f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   До 3

Добре де, не те ли е гнус? Плажуващите са най-малкият проблем. Не можеш да игнорираш фактът, че в Черно море се изливат отходните канализации на държавите около него. Отделно в него се влива една от най-големите реки-Денав която пък по пътя си от Германия до България е обрала отходните канализации на градовете през които минава. Това е дължината на почти цяла Европа. Ще ме извиняваш, но това от отходните канали не изплува на слой на повърхността като маслото, а се разтваря във водата. Това е постоянно и постоянно. Черно море е пред екологична катастрофа от химически замърсявания, отпадъци и фекални води. Като нищо може да стане нещо като при река Ганг в Индия, в която всеки се изхождаше и къпеше в резултат на което възникна холерата. Но да оставим това. Не те ли е гнус, като знаеш какво има разтворено в тази вода(урина, фекалии и повръщано и други телестни течности, една четвърт от което от турци, хубава генетична актуализация, няма що)? Не може да бъде игнориран този факт защото, то просто мирише, няма къде да се скрие. Не те ли отвращава този факт? А хималайската сол е древно изкопаемо с годините на Земята. Тя е там непокътната още от времето на динозаврите и даже те не са близали от нея, защото е в мини. Тя е запомнила кодът от ония древни времена и не е влизала в контакт с други организми от тогава. Малко гнусно, че е от Пакистан, но да се надяваме, че се добива и третира изцяло машинно.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 73d021c5f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Н 4, не, нямам подобни "заболявания" като гнус или страх без причина, по нещо прието само защото някой е казал, без аз да вложа собствени усилия да проуча и стигна до заключения, не абсорбирани от който и да е без съмнение- нарича се информираност. Да се информираш не е лошо, дори в някои случаи е като амброзия за имунната система- бори се успешно с вируси като "безпричинни страхове, паника от несъществуващи "врагове" дори от нелогичният страх от въздуха по който се бил носел някакъв НЕжив организъм, но имал свободна воля да атакува.."
А най- голямото ми съмнение в този случай е: защо отделят минералите от солта и ми ги продават после отделно и на доста висока цена при положение, че ги има натурално и съвсем гратис в морската вода.
Виж: един неврон и си жив, два неврона и се движиш...представи си с повечко неврони какво можеш да направиш!
За последно, ще потретя: всеки е свободен (и трябва) да проучи преди да реши дали, как и от къде!
Дала съм ключе, кой, как и дали ще го използва си е негово решение!
Относно хималайската сол- лично аз няма да купувам повече по споменатите вече в предният коментар причини.
Относно твоето притеснение дали из черноморските води са срали повече турци или българи например...върни и прочети за невроните, повече движение- повече неврони ;)

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 6db05283a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Kучето ми като го заведа на плажа и всеки път пие морска вода като изтървано. После без изключение се посира. Тъй де, пречистващ ефект не е като да няма.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: eab1169d6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Относно кучето дето се посира от морска вода:
Потърси инфо за опита с кучета, казвст, че били умиращи...дали е така, нр зам, за мен лично е изродщина, но екпериментът е факт. Източват им кръв, вливат им морска вода разредена със сладка до % соленост на тяхната кръв и купетата не само оживяват, а са и напълно здрави след това.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 6164562697
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До 6-ти
Как може да причиняваш това на кучето си? Това, че кучета, вълци и други такива хищтници са с приспособени организми и могат да пият вода от локви и ядат мърша без да се разболеят, не е гаранция, че могат да оцелеят, ако пият черноморска вода. Аз не бих го оставил даже да се къпе в тази вода. После космите му ще са като косми от ползвана четка за тоалетна чиния от турско гето.

До 5-ти
Що не вземеш една проба от Черноморска вода и не я дадеш в лаборатироия за изследване, че специалистите да ти кажат, че е пълна с химикали и турска урина и лайна. Сори за изказът, но по добре на турците лайната прочетени на екрана, отколкото реално да се топиш в тях като във вана. Но ми се струва, че сигурно и тогава няма да повярваш на това което ти казвам. Иначе не, че Българската, Румънската, Украинската, Молдовската и Руската, както и тези на половин Европа от вливащият се в Черно море Дунав отходни канализации са по-хубави, ама турските не знам защо са ми особено гнусни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker