Отслабване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Отслабване
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 1163 пъти
Казват, че за да отслабнеш трябва да намалиш въглехидратите и калориите. От познатите ми трима го пробваха това и при всички резултата беше, че цяла година въпреки намалените калории и увеличеното движение нищо не отслабват и чак след около година отслабват рязко, без да са си променяли начина на хранене. Как ще обясните това?

А при мен пък проработи следното: гладолечение, демек ядене на само плодове за 10-25 дни, колкото издържиш, после 10 дни захранване, почиваш още 1-2 месеца и пак същото и така 3-4-5 цикъла. Като при всеки цикъл свалях по 5 кила, после ги задържах до следващия цикъл, понеже стомаха ми толкова се е свил, че физически не можеш да поемеш порции, по-големи от юмрука си. Разбира се, отделно не ядях сладко и бяло тесто и се разхождах всяка вече по час. В рамките на година свалих 20 кила.

Извода, който си направих, че сваля или със шокова терапия на няколко пъти или с умерена диета, но за дълъг период.

Обяснявам си го с това, че организма си има някаква програма градена с годините и дори да намалиш калориите, той забавя метаболизма и пак се стреми към старото ниво на мазнини. Т.е. или трябва да го шокираш, за да не може да се адаптира и така да се препрограмира шоково, или трябва да го препрограмираш постепенно във времето и да се настроиш психически, че 1 г. няма да има резултат.

Аз чисто психологически предпочитам шокавата терапия, защото както има една приказка без едно мога с едно не мога. Ако ям малко, ми отваря апетит за още. По-добре да знам, че ще ям само плодове и толкова. Гладолечението има и много здравословни ползи, но сега няма да се впускам в подрбоности, но определено след гладуване, а и по време на гладуването след петия ден се чувствам нереално добре и с енергия и се наспивам много лесно и бързо. Просто организма ти чисти всички насъбрани гнусотии от тялото. Даже са ми казвали за един, който се излекувал от рак така, но не знам колко е вярно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: ac098ded37
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Според мен стреса над тялото е от значение за отслабването. Например аз бях намалил калориите, но приемах въглехидрати, повече белтъчни и малко мазнини, 1600-1800 клорииен прием дневно (имайте предвид че приемах по 3600 и повече калории преди това) и тренировки по 8 часа дневно, първо силови за да изгоря гликогена в тялото си, а след това веднага 6 часа кардио. То не беше каране на колело, тичане, даже и ходене. Ходех преди и след всяко хранене, разходки от по 15 минути до половин час, така усвоявах по бързо хранителните вещества и тялото ми си почиваше по бързо от наяждането, като не съм преяждал нито веднъж, но тук играе ролята на малките порции също. Та резултатите бяха следните - за месец и половина от 106 станах 92 килограма. Също бях свикнал на високи обороти и да се уморя от не чак толквоа голяма физическа активност (в смисъл ежедневни дейности, час по физическо) беше просто невъзможно, бях свикнал на високото кардио темпо с което тренирах.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 24de631071
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Или просто да спреш/ намалиш драстично глутена в началото, повечко движение и поне малко спорт (дори скачане на място нвколко пъти на ден за 1-2 мин) за съвсем залежали и затлъстели.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: a96ebb88d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ако беше случина на светсни родители, да не са дебели, с атлетично телосложение и бърз метаболизъм и те бяха хранили правилно като дете, нямаше да имаш проблемите сега и да ти трябва да отслабваш.

Това е! Живота е предопределен. От теб нищо независи. Гледам ги едни. И двамата с очила. Е според теб детето им дето го бутат в количката какво е? Ми и то с очила...

Кажи ми , съществува ли човешкия ителект. Мозъка на тия двамата не се различава от мозъка на уличната котка, която е бременна всяка година.

Обаче и двамата са IT ! xD Смях

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 12cf4480dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Първото изречение на 1. - абсолютно вярно.
Иначе на намаляването на въглехидратите, дори да не тренира човек, оказва огромно влияние. Много често хора, които се опитват да ядат по малко въглехидрати, всъщност не свалят килограми, защото грешно смятат колко грама въглехидрати приемат, тоест те си мислят, че ядат малко въглехидрати, а в същност не са ги ограничили достатъчно.
Също трябва малко време на човешкото тяло да започне да сваля килограми на ниско въглехидратен режим, да разбере какво имаш като идея, и да започне да се отървава от натрупаните въглехидрати. Например не може последната година да си ял сутрин банички, на обяд и вечеря манджа с половин хляб, днес да си кажеш "минавам на ниско въглехидратен режим" и веднага да почнеш да сваляш. Първата седмица на такъв режим ще свалиш килограмите от задържаната вода (защото въглехидратите задържат Мн вода в организма), първият месец минимални разлики в килограмоте, но нататък почваш ударно да сваляш

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 3dffe5eb1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   5, говориш изключително неверни неща.
Да, въглехидратите се съхраняват в черния дроб под формата на гликоген (захар), и за всеки грам гликоген се задържат три грама вода, така че по-голямата част от теглото, което качваш след ядене е водно тегло, останалото се складира в мастните депа под формата на мазнини. Но тази захар, заедно с водата, която задържа, се изгаря за 24-48 часа макс, дори за по-малко с интензивна тренировка. Оттам нататък започваш да гориш нормално мазнини. Няма такова нещо като "изчистване от въглехидрати" с месеци, а водата, която си задържал от солта не е толкова много и за 1-2 дена с глад ще я изхвърлиш. След около 3 дни, ако не ядеш нищо, или ако си на кетогенна диета, си гориш изцяло мазнини, а не водно тегло.

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4c6af79333
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   6, не съм 5, ама ИМА такова нещо "чистене с месеци". Само че не е кръвна захар (глюкоза и т.н.) или пък гликогена в черния дроб, а инсулин. Тъй като ми говориш за гладуване и за кетогенната диета, съм сигурен че знаеш за какво иде реч, но да разясня на останалите в сподели:

Има такова нещо като инсулинова резистентност - където покрай приема на захари и въглехидрати, нивото на инсулин е прекалено високо за продължителни периоди от време, и тялото спира да реагира както подобава. Така се получава омагьосан кръг, където след ядене си уморен, а не след дълго... и гладен. И това при наличие на предостатъчно кръвна захар. Съответно си хапваш, натрупаните мазнини си стоят "заключени" от инсулина и даже напротив, продължаваш да качваш килограми с още повече мазнини.

Лично аз смятам, че би помогнало човек да си направи изследване на кръвната захар преди да предприеме дадена диета. Да види дали не е достигнал/а инсулинова резистентност, или в по-лошите случаи - да е в преддиабетно състояние и т.н.

Също от лични наблюдения, мога да кажа че именно с кетогенната диета всекидневни упражнения (30 минути кростренажор, 1 час разходка, 30 минути калистеника) свалих бая килограми за 8 седмици. Отделно на това ударих и един 3-дневен пост. Благодарение на кетозата усещах един тъп глад само на първия ден. На втория и третия - никакъв, даже се чувствах супер, точно както описва автора.

Именно гладуването/постите са разковничето на отслабването, ВЕДНО с упражненията - така тялото ти не изпада в режим "оцеляване" и НЕ разгражда мускули които да използва за енергия, а именно мазнини. Просто така сме устроени от време оно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 12cf4480dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз вече съм 5. и съм свидетел на приятеля ми, който от януари е на кето диета и който ми е казвал неща по темата, идващи от негов приятел фармацевт. Сега доколко аз го предавам точно е друг въпрос но е факт, че до седмица ще се свалят няколко кг от натрупаната вода. Та беше пълничък и в началото сваляше по бавно, но веднъж изчистил се от въглехидратите, тоест спрял да приема нови въглехидратите и изразходвал последните приети , доста се забърза процесът. Родителите му също свалиха по 30 кг на кето режима и от тях същите наблюдения.

Интересувам се от темата и вчера попаднах на един пост на не български нутриционист, според който на тялото са нужни 8 дни, че да се изчисти от захарта.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 3dffe5eb1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   До 5 и 8 от 6 - Човешкият организъм не работи така, няма изчистване и изразходване на въглехидратите, всичко, което не се складира в мускулите и в черния дроб като захар, отива директно в мастните клетки. Общо взето 7 говори верни неща, освен инсулинова резистентност има и нещо наречено лептинова резистентност, което е още по-голям проблем и по-трудно и бавно се поправя, за да се горят по-ефикасно и бързо мазнини. Именно лептиновата резистентност при хората със затлъстяване играе роля в това в началото отслабването да е трудно и бавно. Но такова нещо като "изчистване от въглехидрати" няма, терминът и механизмът, който обясняваш зад него, са неправилни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker