Защо е така - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Защо е така
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 965 пъти
Като човек, страдащ от дискова херния, забелязах две неща.

Първо - ако 3 поредни дни ям сладко дори в малки количествата, започва да ме боли кръста. Ако спра сладкото дори само за ден, на другия болката е значително по-малка, а ако 2-3 поредни дни не ям, спира напълно. От друга храна не съм забелзал да се полчуава това. Допускам, че същото може да се получи от бял хляб, но не мога да потвърдя, защото по начало не съм по хляба и не ям такъв. В редки случаи ям пълнозърнест и безглутеност. Въпросът ми е какво е обяснението на това. Иначе ако ям пловодове и мед, колкото и да са сладки и в големи количества, няма подобен вреден ефект, макар че пак е захар. Може би е от глутена.

Второ - същото може да се каже и за ходенето. Ако 3 поредни дни ходя пеш по минимум 3 км, болките минават. Ако 2 дни пропусна или ходя по-малко от 3 км, болките се връщат. Ако ходя прекалено бързо или тичам, има обратен ефект, трябва да вървя бавничко като на разходка. Казват, че така се подобрявало кръвообращението и това спомагало за липса на болки.

Ако правя само едното от двете (без сладко и с ходене), има ефект, но не е пълен. Ако ги правя и двете, всички симптоми изчезват напълно, докато не се върна към вредните навици за 2-3 поредни дни.

Просто ми е любопитно какво е обяснението, ако има по-запознати. Специално за връзката между сладкото и дисковата херния не открих нищо в нета.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: bd9f0808e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Интересно. Вярвам на наблюденията ти, уви, малко доктори биха се занимавали с това сериозно. Може да проучиш малко за китайската медицина и за каналите, по които тече чи - база за много практики, като йогата и акупунктурата например. Ако някой канал е блокиран, захарта вероятно увеличава притока на енергия по принцип в тялото, и те кара да чувстваш и блокажа по-силно. С ходенето - вероятно раздвижваш това място. Не би трябвало от бързо ходене да ти става - ако си свикнал да ходиш на пети - както ни учат маратонките - може да имаш проблемо като бвгаш. Пробвай да ходиш бос, скоро ще усетиш, че трябва първо да стъпваш с предната част на крака, после с петите. Ако задвижването става отзад, от от хълбока ти, дори ходенето става много приятно. Иначе в момента ние орем улиците с петите си, нещо което ако ходиш бос усещаш веднага - “потпетваш” си крака - охлузваш си петите. Заради грешният начин на ходене... И така. Всеки случай, нямаш извинение - щом това работи, трябва да го усилиш, за твоето здраве и бъдеще става дума.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: c7b19a1a1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Не съм специалист в тази област, но от всичко което съм чел, редовните разходки, умереното натоварване на моменти (очевидно, ако имаш дискова херния, то търси съвети от специалист и не прави глупости), както и правилното хранен правят "чудеса".
И от личен опит, също мога да кажа, че е така, както и от твърденията на много приятели и познати.
Не вярвам, че има директна връзка, просто състоянието на органимзма ти се подобрява. В момента най-нашумелият в областта на здравословното хранене е Дейвид Синклеър, който е биолог и професор по генетика. и ти предлагам, ако не книгата му, то поне да видиш множеството видеа с него в YouTube (книгата е просот по-прецизно обяснение на всичко, което казва), където се говори именно за хранене, как, какво, колко и кога, тренировки и кое е здравословно. И всичко това е на базата на научни излседвания, в някои от които, взима участие и той. Изложени са редица интересни теории, както и един по-оптимистичен поглем към бъдещето.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 8c680ef6d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Връзката е, че имаш нерви, които са засегнати, а тия шибани храни действат възпалително. И то на цялото тяло. И съответно има ли възпаление - боли те. Аз също съм с дискова. Много движение трябва, ставане от стола и т.н. ако работиш на стол. Упражнения поне през ден. Аз правя и коремни и лицеви и т.н. още най-различни. Да чукна на дърво, правя ли ги, положението е по-добре, иначе не е...
Но за храните, не знам дали е от глутена, но доказано има храни с по-висока киселинност, които вляят, както и такива, които ти възпаляват организма.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: c86240f32f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Ще обърна внимание на това със сладкото. По принцип знам, че захар, глутен и млечни продукти действат зле при възпаления. Също съм забелязала, че като спазвам пости по-рядко ме боли, има някакво облекчаване, но аз и тогава ям захар (сусамки, черен шоколад) умерено.
Беше ми минало за доста време, няколко месеца нямах никакви болки. Постигнах го чрез упражнения, иглотерапия и разни добавки против възпаление - серапептаза, Омега 3 и колаген. Преди това прекарах над 3 години в мъки, болки, физиотерапия, лекарства, накрая бях на по 4 инжекции на ден. Когато намалееше болката гледах да се раздвижвам, обаче все избързвах, претоварвах се и положението ставаше по-зле.
В един момент започнах да слушам тялото си повече, и както казах забравих болката за дълго.
Това лято направих една активна почивка с много, много ходене и 3 седмици нямах никакви проблеми. На четвъртата седмица усетих как болката започва да напомня за себе си. След твоя разказ се сетих, че това ми се случи не след физ. натоварване, а след празнична вечеря, на която ядох убийствено много сладко-баклава и подобни. Даже се чудих как 3 седмици вървях толкова, носих багажи и нищо не ми стана, а през последната, която прекарах в лежане на плажа и ядене, болката пак започна да се появява.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 51a1739200
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Каква е тази дискова херния, при която можеш всеки ден да ходиш 3км, че и бързо ходене и претоварване? Каква точно, ти е диагнозата и какви точно са ти болките?
За мъжа ми , с дискова херния, съм забелязала,че когато има стрес, винаги го схваща. Друго, дисковата херния може да те скове от елементарно движение, не е задължително да вдигаш торби с цимент.Трето, тези болки много се влияят от времето-влага, дъжд, вятър. Четвърто, не забравяй, че състоянието на мускулите влияе на ставите.

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d4e81181ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   5, е, аз все пак не съм в остра фаза. Естествено острата фаза минава с инжекции, но веднъж като мине, започваш да се движиш и да се йраниш правилно и не се повтаря лесно, ако ще и дъжд да вали 24/7. А това, че може да се сецнеш при всяко движение или да ти влияе времето и т.н., при мен става точно когато съм обездвижен и не се храня правилно. И аз съм имал периоди, в които не съм можел да се завъртя в леглото, камо ли да стана, камо ли да вървя. Но това е в острата фаза. Майката му е като излезеш от нея с инжекциите, да водиш здравословен начин на живот и да не се повтаря при всяка глупост като навеждане, дъжд, стрес, спане по корем и т.н.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker