АЗ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

АЗ!
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 2302 пъти
Първо ще помоля модераторите да публикуват това! Извинявам се,че досаждам,но ми е много важно! Благодаря ви за търпението
Здравейте! Ще започна с това,че съм едно притеснително и срамежливо момиче на 19 години. Тази година завърших,засега няма да следвам,защото както казах съм срамежливо и притеснително момиче. (Боря се с това)
През февруари 2017 ми откриха инсулинова резистентност. Започнах диета и хапчета и свалих от 125 кг до 89 за 8 месеца.
Преместих се в ново училище и уж да си намеря приятели намерих хора,които ми се присмиват зад гърба... Затова че нищо не става от мен,че съм тъпа и грозна,че няма да мога да си намеря работа и как съм щяла да стана майка един ден. Чувствителен човек съм и го приемам твърде лично ( знам че не трябва да ми пука какво казват хората,но не мога да се справя...) и отново започнах да качвам кг и от средата на 2018 до сега съм стигнала 135 кг. През октомври правих излседване и захарта беше 4.1 ( рефирентна стойсност 6 ),сега през юни отново правих,бяха и кръвни след прекаран ковид и беше 5.1,много ме е страх да не се разболея от диабет,не е много захарта,нали?! Сега с другото заболяване.. Страдам и от ОКР от 2012 година. Мисля,че и това ми пречи от една страна,знаете ритуали,мании,ужас.... Постоянно правя,няма спирка. За да започна отново да отслабвам трябва всичконда е перфектно число,ден от седмицата дори и час. Не мога да започна нищо на ново ,искам да започна да уча нов език,но не мога,въпросните мисли ме спират.....Също така,мисля че имам и друго психично заболяване - причини за това съмнение е,че постоянно си говоря с въображаеми хора, които и да са,дори известни личности,представям си,че имам гадже и се целуваме и натискаме,правим уж секс. Моля да кажете решение на всичко това( без психолози и психиатри) . Просто не издържам вече.. Искам да се справя сама. ИЗВИНЯВАМ СЕ,ЧЕ Е ДЪЛГО! БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО НА ВСЕКИ ЕДИН,КОЙТО ИЗКАЖЕ МНЕНИЕ!!! <3

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 8bd28db610
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Искрено ме накараха да ти съчувствам. Всичките ми гаджета са били с ОКР досега. Първо за ОКРто, защото мисля , че то е доста важно и е корена на проблемите ти. Първо трябва да си наясно какво е това. То е неспособноста да ЗАДЪРЖАШ серотонин. Т.е. ако се почувстваш щастлива , то е само за миг . Забележи ! Не че не си способна да бъдеш щастлива , а че си щастлива за кратко. Има голяма разлика . Това разбира се означава рязка смяна на настроенията . Хората го наричат че е психично заболяване а всъщност е хормонален дисбаланс. Обикновено причинен от насадени комплекси в детството. На дълбоко психологическо ниво ти самата не си позволяваш да си щастлива , защото си си втълпила че не заслужаваш такова нещо.
Как да се отървеш от тази мания незнам . Само знам, че не бива в никакъв случай да вземаш SSRI инхибитори. Те ще влошат положението в дълготраен план и ще станеш зависима . Да не говорим за физиологическите последствия.

Има много клипове в тубата за ОКР. Има даже и международна организация за борба с това. Знам че е клише ,но ако видиш как други хора се справят ще повярваш че и ти можеш.
Реално човек може всичко , просто има страх и задръжки преди да го почне.
---------
Колкото до килограмите . Мога да те посъветвам да бягаш сутрин . Но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО след закуска. Иначе наистина може да развиеш диабет. Почни с ходене. После бързо ходене. Накрая бягай по малко , редувай с ходене Накрая само бягай . Поставяй си цели. 1 км ходене , 1 бягане . После увеличаваш цифрите За една година ще забележиш огромен резултат. За две години ще си чук . За три години ще си тупалка , след която мъжете си чупят вратовете.
Само че ако не почнеш СЕГА , нищо няма да се случи. И така ще си откараш докато умреш. Трябва да събереш целия си кураж , мотивация и целеустременост и да го правиш. Като отидеш да бягаш си изключи ума . Превърни се в немислещо животно и копай ...метър след метър... км след км.
ПРАВИ ГО ЗАРАДИ СЕБЕ СИ И ЗДРАВЕТО СИ ! Не заради мнението на хората. Те си имат своя път , ти - твоя.
Ела тук като се превърнеш в тупалка . Сигурен съм че когато и самочувствието ти се вдигне и ОКРто ще отшуми. Да не говорим че спортуването си е мина за ендорфин , серотонин и какво ли още не.

Пожелавам ти успех , мотивация и непукизъм от все сърце !

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 0090c9c95f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Тази тема, поне аз, я чета за втори път. И до луната да пишеш, няма магическо решение -трябва да си лекуваш психиката. Как? Състоянието ти е сложно и ти трябват консултации със специалисти.
За ИР мога, обаче, да ти дам съвет. Ти имаш инсулин в излишък, който сваля кръвната захар.Така, че ниска кръвна захар при теб, не е за радване, защото проблемът ти е инсулинът. За това говори и голямото ти тегло. При такива случаи е важно диетата да бъде с малко въглехидрати. Но, не мога да ти кажа как да се справиш с ОКР, за да стартираш хранителния си режим. Тук се връщам на първото си предложение за консултации със специалист.Ама, не да отидеш веднъж, той да ти даде лекарства, ти да не ги пиеш и пак да се чучнеш тук за питаш какво да правиш. Необходима ти е продължителна работа, за да си възстановиш психиката.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 6714d708ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   (1) Почти винаги когато изглежда, че човек саботира сам себе си, всъщност е саботиран от тези около него. Толкова е лесно да накараш човек да се чувства глупаво и като загубеняк, когато той/тя се опитва да се подобри. И д Как те карат да се чувстваш хората около теб - семейството например? Чувстваш ли се истински подкрепяна от тях, или усещаш снизхождение и ехидност от тях? Когато направиш стъпка в опит да се подобриш, как реагират, как те карат да се чувстваш - подкрепена, че да продължиш да опитваш, или напротив?

(2) За да не си това, което наричаш „срамежлива“ и за да не ти „пука какво мислят хората“ по този нездравословен начин ти е нужно да имаш собствена представа какво е достойно. Да имаш стабилна философия, етика. Да знаеш кои са истинските добродетели. Човек, който има стабилни причини да приема честта, честността, куражът и трудолюбивостта за добродетели, и знае, че ги има в прилична степен, и че работи по себе си, за да ги има в още по-голяма степен, не може да се трогне много-много от това, че пасмината около него му се подиграва, че е, примерно, нисък, или че носът му е голям, или че не пие водки и не върти кючеци в дискотеките.

(3) ОКР-то е комплексен феномен, но голяма част от решението му, какзвам от опит, се припокрива с това, което казах току що в (2) - философия, грубо казано. Аз имах ОКР. Преодолях го просто като постепенно все по-пълно (ама наистина пълно. Едно е така да го знаеш, като фраза някак си, друго е да го живееш това осъзнаване) осъзнавах колко нерационално е.

Да вземем за конкретика един пример за обсесивна компулсия. Да кажем, че включваш и изключваш по 7 пъти лампата преди лягане, за да не умре чичо ти. Осъзнаваш, че е абсурдно, но може би някак си чувстваш, че нямаш храво да рискуваш живота на чичо си в опит да спреш. Да кажем, че аз съм чичо ти. Аз би трябвало да съм изверг, ако считам, че е редно да “не рискуваш“. Ако считам, че ти следва да продължаваш вечно с лампата, за да не ме излагаш на „опасност“.

И още нещо много много важно, може би още по-важно и дефинитивно. Ами ако включването и изключването на лампата вреди на чичо ти, вместо да го опазва?

(3) Най-важното. Казваш „помогнете, ама без психолози и психиатри“. Това е като „трябва ми бъде опериран апандисита, ама без хирурзи, моля“. Ти изрично правиш така, че да не може да ти се помогне. Дали случайно родителите ти не ти внушават, че да се ходи на психолог или психиатър е долна работа? Че са западнярски глезотии за хора, които нямат приятели за тая работа? Че е за луди хора? Ако има нещо такова от родителите ти, прочети (1) отново още по-внимателно. Ако не - отговори ми защо казваш „ама без психолози и психиатри“.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 5d390664bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Ами н1 е прав/а ,трябва да започнеш тренировки и по конкретно бягане. Като се има предвид теглото ти , започни с пътеките в фитнеса(там е нормално,пълни хора да тренират и няма да се чувстваш странно,както ако бягаш в парка). Бягането е страхотно,ще се почувстваш много добре,гарантирам ти!
Окр се появява когато човек е под голям стрес,то ти дава измислен контрол и спокойствие,замисли се над това. Ти ако си спокойна ,окр-то няма да се появява.
Пробвай с бягането! Първо в фитнеса,после на чист въздух,ще има ефект и то голям!!!!
Айде успех!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 7c9cd0a379
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей.
Както е казал народът споделената мъка е наполовина мъка. Поздравления за решителността да си споделиш за проблема. Първата стъпка е предприета.
Препоръчвам ти да се присъединиш към групата MindBalance в фейсбук. Има доста с това име, тази ще я познаеш по аватара, който е снимка на наредени един върху друг камъни върху вода.

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 1f4f811502
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Съгласен с 2, че имаш проблем с въглехидратите. Въглехидратите не са задължителни за оцеляването на човешкия организъм, докато мазнините и белтъчините са. Съветът ми е да намалиш много въглехидратите дори до ниво кето (хранене без въглехидрати). Яж повече мазнини, за да се засищаш за по-дълго. Самото ти мислене също ще претърпи промяна. Яденето на бързи въглехидрати вдига кръвната захар рязко, мозъкът отделя допамин и се чувстваш добре, но само временно, защото при рязкото вдигане на кръвната захар рязко се отделя и инсулин, който да я премахне от кръвта и да я вкара в клетките най-често като мазнини (ако остане прекалено много захар в кръвта това вреди на много органи). Затова се чувстваш "яко" само за малко, а после пак искаш да ядеш бързи въглехидрати, за да се чувстваш пак "яко". Та, ако можеш да избегнеш този захарен пик чрез ограничаване на въглехидратите, самото ти мислене също ще стане по-спокойно и е вероятно и ОКР-то ти да намалее и дори изчезне. Ще започнеш и да сваляш килограми, ако не прекаляваш с храната, а и с нисковъглехидратно/кето хранене се сваля много по-лесно.

Най-лошите бързи въглехидрати са захарта и глюкозо-фруктозния сироп (в напитките). Тези ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да ги разкараш. Натуралните сокове са пълни с концентрирана захар от плодовете и също са вредни, но самите плодове не са вредни, защото там захарта е комбинирана с фибри. Имай предвид, че в много неща дето уж не трябва да имат захар производителите слагат захар, за да зарибяват на вкус. Захарта е като наркотик и има и емоционален ефект точно като наркотик.

Също така няма нищо срамно да отидеш на психолог и/или психиатър. Аз самият ходя на психотерапия вече години. Помогнало ми е за много неща. Повечето ми познати въобще не знаят, че ходя. Според мен е силно препоръчително да отидеш.

Та, препоръчвам ти: високо-мазниннно ниско-въглехидратно хранене (ВМ-НВХ или направо кето) и психолог.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 0090c9c95f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Aбе, как ще бяга 135 килограмова жена ?! За сведение, отслабнах с 20 кила за 8 месеца , седейки пред телевизора крак връз крак, ядейки пържоли и макарони. Всички бяха потресени, вкл и мъжът ми, не разбираха как се случва това.
Авторката, гледам, че си писала в друг форум, но казвайки само 1/3 от което тук си написала. Не се прави така, колко пъти ти ще го пишеш и ще чакаш някой да ти забърше проблемите. Започни с проклетото ОКР, за да си стабилизираш психиката, за да започнеш и хранителен режим.Моля те!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 99607891ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Категорично забрави за бягане на тоя етап. Какво бягане, какви пътеки на 135 кила, нали ще остане без стави? Като за начало трябва да обърнеш внимание на храната, спираш всякакви преработени боклуци, менюто ти трябва да включва само истинска храна до колкото е възможно в 21 век - месо, яйца, риба, млечни, плодове, зеленчуци, ядки, масло, зехтин, маслини, бобови. Никакъв джънк, никакво олио, не диета, а нов начин на хранене. Няма да е лесно в началото, но с течение на времето ще започнеш да се чувстваш и да изглеждаш по-добре. Пий много вода и започни да ходиш, купи си фитнес гривна или си следи крачките на телефона, започни с 6-7 хиляди на ден и ги увеличавай, ако трябва ги докарвай с няколко разходки, а не наведнъж. Съветвам те и да посетиш ендокринолог за съответните изследвания. Захарта ти е в норма, защото инсулинът ти хвърчи в небесата и не й позволява да се покачва (засега). Тичане и фитнес запази за по-натам, в твоята ситуация ще се изтощиш психически, ако вкараш тежката артилерия още в началото и ще се откажеш бързо. Приеми, че те чака дълга борба.
Започни да работиш с психолог за ОКР-то, той ще ти помогне и за хранителното разстройство, което при тези килограми съм сигурна, че имаш. Тоя живот е твой и е един, стегни се и го вземи в ръцете си.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: d4678017a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Давате съвет да бяга на човек 135 кг, имате ли представа какво ще се случи със ставите му? И че цял живот няма да си оправи ставите ако сега бяга със 135кг?
Моля съветващите жената да бяга да опитат те да бягат натоварени до нейните килограми. Ако сте 60кг опитайте да бягате с още 75кг на гърба, ама така по продължително, за няколко седмици. Ако не можете се осъзнайте, че без да имате лекарска степен съвети на човек който е толкова зле не може да давате.
Да си пълен е едно да си 135кг е нещо съвсем друго и с това могат да се справят само специалисти.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 0804e24fec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Здравей. Моля ти се спри да пишеш едно и също в този форум!
Отивай да си пиеш хапчетата и да се лекуваш, защото ставаш банална с това, повече от половин година ти чета публикациите, качваш през 3 дена и то едно и също. На никого не му пука, съветите ни към теб са и си остават едни и същи- отивай на лекар, препоръчвам психиатър! Вече толкова много пъти ги чета тези твои писания, че си мисля, че имаш нова обсесия от това да пишеш в този форум едно и също нещо. Хубава вечер! Жива и здрава!

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 5156659f74
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Благодаря на вскчки Ви! Осъзнавам,че ставам нахална и досадна с моите постове,за което се извинявам изключително много

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker