Случва се нещо странно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Случва се нещо странно
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 925 пъти
Здравейте, темата се отнася до мен. Тъй като съм доста пълен, започнах да тренирам и да спазвам диета, но един ден стоях гладен до следобяд когато вече наистина не можех да търпя глада си и взех 1 парче кекс че имаше и исках да хапна нещо (започнах да правя големи палзи от гладуване) и след това всякаш не изпитвах глад, пиех си вода но не бях толквоа гладен някак като почти наял се от 1 парче кекс което за мен не е нормално. Иначе за справка, обичам да похапвам и винаги имам апетит, дори да съм се наял пак бих ял и си ям стабилно, просто това ми се стори странно и дори се изплаших да не съм болен нещо, но пробвах 3 дни да си карам както преди (да вярно върнах малко назад с прогреса си) и всичко си ми беше наред. Стигам до заключението че просто на мен всичко ми е в главата и ям заради психиката си а не защото съм гладен и явно мога и със малко. Пиша темата защото отчасти си ме притесни но после като се замислих какво са ми казвали че човек може и с малко храна осъзнах че може би проблема ми е бил психологически през цялото време а не толквоа телесен. Също да спомена че за няколко дни без да се тъпча и с тренировките свалих рязко сигурно 5 килограма което също ме изплаши доста, особено последния ден, но вероятно се дължи на това че беше същия ден за който пиша тук и не бях пил повече от 200 милилитра вода за деня а изхвърлих доста вода от себе си. Знам че не сте здравни лица, просто исках да споделя някъде, вероятно ще ме посъветвте да посетя лекар, но мисля че просто съм с няколко килограма над това което реално съм само защото се тъпча постоянно. (дължи се на една гадна история която прецака психиката ми, но се опитвам да се оправя и продължа напред). Да направих си експеримент дали ще кача ако съм си с стария начин на живот за няколко дни само защото ме беше страх от рак след толквоа бърз спад в килограмите (буквално за 4 дни 5 килограма). (на 19 съм, момче)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 48e104a85d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Спаднал си защото си изхвърлил задържана вода от тялото, нормално е, не се шашкай.
Опитай да ядеш храни без глутен, особено белият хляб- съдържащите глутен...съдържат и "пристрастяваща" химия. Забелязал ли си например, че ако хапнеш нещо от евтините сладки, вафли например, изведнъж ти се отваря апетита за още и още? Ако замениш обаче за натурални плодчета, мед, или дехидратирани плодове (запазват всичките си нутриенти) си хапеаш нормално и не изпадаш в съсътояние на "вълчи глад" за още от същото.
Можеш да замениш белият хляб за царевичен, оризов или интегрално просо. Не пишаш на колко години си, но можеш да се научиш да си ги приготвяш сам- ще се "преродиш".
Тъй-като оризовото интегрално брашно е скъпо, а не е нищо повече от смлян ориз, можеш да си вземаш интегрален ориз (мноооого по-евтин) и в къщи да си мелиш в момента колкото е нужно в блендер.
Продължавай да тренираш спокойно, като си изхвърлил водата, сега ше смъкваш вече и кг/мазнини. Включи и задължителна разходка от поне половин час. Знаеш ли, че 20 мин бързо ходене се равняват на 1 час каране на колело?! Ще се появятв началото може би и някои болки- мускулна треска, ако си натоварил повечко коленете или гръбнакът особено щом си и пълен, не си внушавай, че си болен, а ърениряй през ден за да има време тялото да асимилира и си почива.
Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 7a8d774b3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Яж повече мазнини и белтъчини, и по-малко въглехидрати. Така ще се засищаш за по-дълго и ще имаш по-малко апетит за джънк фууд. Въглехидратите (особено такива със захар като кексчета, вафлички, кроасани, както и силно преработена скорбяла, например чипс) вдигат кръвната захар рязко, чувстваш се добре за кратко, защото се отделя допамин в мозъка при повишаване на кръвната захар, а след малко инсулинът се отключва, вкарва излишната кръвна захар в мазнинните депа и мускулите, съответно кръвната захар ти спада, спада допаминовия пик и пак искаш да ядеш още от същото. Това е еволюционен механизъм, който в миналото е карал нашите предци да търсят въглехидратни храни, защото са калорийно наситени, но в днешната цивилизация имаме непрекъснат достъп до такива храни и мозъците ни още не са се адаптирали. Същото е и с някои други вещества, например кокаин - кокаинът отделя рязко големи количества допамин и се чувстваш супер яко, но после следва краш и искаш да вземеш пак. Същото, макар и с по-малка сила, е с бързите въглехидрати и особено захарта. Захарта е още по-опасна и заради това, че е 50% фруктоза, а черният дроб се претоварва от големи количества фруктоза. Затова е по-добре да изядеш един плод с всичките му фибри които ще забавят усвояването на захарта (в това число фруктозата), вместо да го изпиеш под формата на плодов сок, в който нямаш фибри и претоварваш черния дроб.

И добре си осъзнал, че понякога човек яде от скука, а понякога и по емоционални причини (поради гореспоменатото покачване на допамина храни с повече захар често са вид "comfort food", т. е. карат те да се чувстваш добре, само дето от много "comfort food" накрая не ти е комфортно на тялото от мазнини).

Аз лично следвам диета, в която съм ограничил добавената захар до 15-20 грама на ден, а въглехидратите до 100-150 грама нето на ден (зависи дали тренирам). От както го започнах теглото ми взе да спада (бях с наднормено тегло) и се чувствам много по-фокусиран. Ако вземам опаковани неща от магазина гледам табличката с хранителните вещества и си правя сметката. За снаксове през деня ям фъстъчено масло, разни други тахани, има кето барове в разни магазин (без захар), плодове, маслини, кашкавал, шпеков салам, скариди, сладолед без добавена захар и др. Без кексчета и тортички, те са фрашкани със захар обикновено и си оставям само за специални поводи.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 764eb0a026
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Благодаря много на коментар 1, говорих и с лекар и той каза общо взето същото, че съм бил задържал много вода. Нормално от толквоа ядене. Та от няколко дни го карам по леко, в началото да, свлаих доста, и сега от 110 съм 104, ям повече плодове, избягвам хляба и месото, пърженото или такива полуфабрикати и снаксове като вафли, газирани неща, чипсове и т. н. Ям основно плодове и зеленчуци, и се чувствам по добре, не ям често и тренирам доста. Мисля да продължа така и известно време да я карам без никакъв хляб.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker