Гълтане на сперма + противозачатъчни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Гълтане на сперма + противозачатъчни
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 22723 пъти
След няколко дена ми предстои започване на първа опаковка противозачатъчни "Ясмин". По общо съгласие с приятеля ми обаче решихме дори и с хапчетата еякулация вътре в мен да няма, а да поглъщам семенната му течност, в което не се опитвайте да ме разубедите с коментари че е гнусно и т.н.

Главното ми питане е: понеже спермата съдържа хормони, и противозачатъчните- също, мога ли с това гълтане да променя по някакъв начин действието на хапчетата? Не искам предположения, искам сигурни отговори!

А вторият ми въпрос е в кои точно дни Ясмин предпазват, гинеколожката ми ми каза да ги почна на първия ден от менструацията си и на седмия мога да правя секс без предпазни средства, обаче нищо не спомена за седемте дена почивка. През тях предпазена ли съм или не?

А когато почна нова опаковка, налага ли се да чакам пак 7 дена? Ще се радвам дами, пили Ясмин или друго противозачатъчно със същата схема на приемане, да ме насочат. :)

17g.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: 2b647373b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

1.   Аз на твое място бих помислила много хубаво какви противозачатъчни да взимам. От опит го казвам - пих Ясмин и тримесечният резултат спи в другата стая. По време на 7 дневната пауза си предпазена (уж) и не е необходимо да взимаш допълнителни предпазни мерки (Проверено в рамките на 8 месеца, само че с други противозачатъчни). На листовката е указано, че предпазват от 1-вия ден на менструлания цикъл. Ако по стечение на обстоятелствата започнеш приема на таблетки в рамките на втория-петия ден, тогава се ползват други контрацептиви. Такъв е принципът на повечето перорални контрацептиви.
По въпрос 1 - няма да окаже влияние.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 141feae8db
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   Семенната течност съдържа мъжките полови клетки - сперматозоидите и простатен секрет. По принцип - белтъчини. Ако има хормони някакви, това ще е тестостерон, но не е в някакви релевантни количества. Чела съм, че съдържа нещо като болкоуспокояващо, дори при менструация и бременност жената се чувствала добре, ако свърши мъжът в нея. Това не знам сега дали е вярно, само знам, че гълтането на семенна течност няма влияние в-у противозачатачните.

Все пак, ще ти кажа да не почваш с тях. Това са хормони, да - най-сигурното средство за контрацепция, но все пак... Противозачатачите симулират бременност в организма и не позволяват да се загнезди оплодена яйцеклетка. Номер 1 сигурно е направила някаква грешка, знам ли - друго характерно е, че като спреш да ги взимаш, веднага забременяваш.

По принцип ти препоръчвам да ползвате кондоми. Гинеколожка ми го е казвала - това е най-доброто за жената. Иначе, си е чиста глупост хем да взимаш противозачатачно, хем да не свършва момчето в теб. И без това не можеш да забременееш. Ноооо - ако искаш, веднага можеш - само пропускаш едно хапченце.... така, че разбирам мъжът, че не иска да свършва в теб - достатачно мъже са хванати така в мрежите на брака.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 8ef8f0ec32
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Докато през тези 7 дена чакаш да ти дойде и съответно не пиеш хапчета ти не си предпазена, защото не взимаш дневната си доза хормони и предпазващи вещества, това е логично няма хапчета няма предпазване.
Аз пия фемоден вече 5 месеца и за тях по погрешка моят човек свърши 1 път в мен и нищо не стана защото ги пия всеки ден в определен час.
Относно за гълтането все едно питаш:Ако гълтам мога ли да забременея? Пълни глупости. хапчето се разтваря и отива в кръвта и още не знам си къде, но явно където трябва, а спермата отива в стомаха. Ако ставаше нещо до сега всички да сме забременели или да сме станали мъже в рокли

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: da712fe3e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Благодаря ти, номер 1. Наясно съм, че дори и при точно приемане хапчетата не предпазват на 100%, обаче загатнах, че ще ги комбинирам с прекъсване на половия акт и мисля, че рискът се свежда до 0. Освен това няма да ги пия по самоинициатива, предписани са ми от гинеколог.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: da712fe3e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Номер 4, не си ме разбрала. Ясно ми е кое може да доведе до забременяване и кое не, не си позволявам задаване на такива въпроси. Питах дали малкото количество хормони, съдържащо се в семенната течност, може да взаимодейства с хормоните от хапчетата, тъй като няма как да нямат пресечна точка в организма ми, и дали не може да стане някой гаф, като не визирам забременяване, а проблеми, които промяната на нивото на хормоните може да причини. Иначе, благодаря ти за отделеното време, както и на останалите коментирали (забравих да спомена, че номер 5 също съм аз - авторката).


Относно седемте дена - май клоня към използване на презервативе през тях, макар че те почти изцяло ще са заети от цикъла ми. Хрумна ми още нещо - когато почна втората опаковка, ъм защитена още от първия ден, нали?

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 2b647373b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (134 гласа)

7.   До номер 2 - Е професорка си няма що :-))) Много ми е интересно от къде я черпите тая информация. Противозачатъчните хапчета НЕ симулират бременност, а възпрепятстват овулацията, т.е. блокират пукането на фоликула и излизането на яйцеклетката от яйчника. Освен това пречат и на увеличаването на слизестата вътрешна повърхност на матката (правят секрета по-гъст, за да не може сперматозоидите да достигнат евентуално излезналата яйцеклетка), т.е. дори и по някаква причина овулацията да се случи, оплодена яйцеклетка не може да се прикрепи. Това е принципът на ВСИЧКИ противозачатъчни хапчета.

Другото, което искам да ти кажа е, че не е нужно някой да прави грешка, за да забременее, ползвайки противозачатъчни. Те НЕ са 100% сигурно средство. КАкто Ескапел предотвратява 88% от случаите на бременност (демек при 12 на всеки 100 жени не действа), така и с тия бонбонки е същото. Жената е споменала, че е пиела хапчета месеци наред.

Трето - това, че след пиене на противозачатъчни е МИТ, а не характеристика. Всичко е до организъм. Познавам двойки, които след прием на хапчета все още правят опити и не се получава, познавам и такива, при които се е случило от раз.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 099625f78a
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Въпрос 1 - не, няма никаква връзка гълтането с хапчетатата, нищо не се променя.
Въпрос 2 - казала ти е на седмия, защото толкова е ориентировъчно продължителността на средностатистическия цикъл и се предполага, че по време на цикъл не се прави секс. Иначе хапчетата започват да действат веднага, но за всеки случай се предпазвай, ако ще го правиш първите 3-4 дни. През дните, в които не взимаш хапчета, не си предпазена.
Когато почваш нова опаковка няма нужда да чакаш 7 дена.Тва е.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: fb1e1e50f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Номер 8, благодаря ти! Беше най- кратък, но до тук най- полезен.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b5ff2dec2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Уважаеми дами гълтайте, ще се предпазите от много болести :) а и повдига настроението на мъжа :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 45326c554e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   не мога да повярвам колко много глупави момичета има-как реши, че с гълтане на спрема ще промениш действието на противозачатъчните???
четете си листовките на лекарствата-там е описано подробно как се пият!! много жени объркват схемата на пиене, което винаги е предпоставка за забременяване.
четете!! и питайте гинеколога си!!

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 21a31c109a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И през 7-те дни почивка си предпазена точно толкова, колкото и през останалите. Не знам тия дето пишат, че не си, къде са го прочели това. Все пак, докато не приемеш една цяла опаковка, за да се завърши цикъла, не рискувай.

Когато си започнеш новата опаковка, си предпазена от първия ден. Т. е. когато ги пишеш по схема 21+ 7 почивка + 21 + 7 дни почивка + 21... и т. н. и си точна, си предпазена във всеки един ден!

Хапчетата са полезни заради това, че вкарват всичко с хормони, цикъл, овулация в ред. Но все пак не разбирам щом няма да свършва в теб, защо ще си го причиниш?

Аз съм пила точно Ясмин повече от 3 години, нямала съм никакви проблеми и винаги са свършвали в мен. Единствената нежелана странична реакция, която получих, беше спадане на либидото, което всъщност си е доста кофти и доведе до раздяла поради липсата на желание за секс. А на мен ми отне много време, за да осъзная, че е именно от хапчетата, щото бях по-малка и неосведомена, та...

Д.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 2cea1f6b60
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   7, малко късно пиша, за което съжалявам. Кога организмът отделя хормони, които възпрепиятстват отделянето на яйцеклетка? По време на бременност, разбира се. Противозачатъчните симулират именно този ефект. Действието, което имат, се постига по естествен начин по време на бременността.
По време на "почивката" не би трябвало да може да се забременее. Ако можеше щеше да означава, че има отделена яйцеклетка, при което щеше да може да се забременява нормално по всяко друго време. Не мислите ли дори малко преди да се блъскате хормони, които променят нормална работа на организма? Да не говорим, че като ги взимате нямате и менструация.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b119466aab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Прочети упътването на Ясмин, вместо глупави въпроси!!!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 346766726b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   И аз като теб пия противозачатъчния Мойте са Артизия предписани ми от лекар специалист. Пия ги по схемата 21 7 дни почивка. Единственото неприятно в случая беше че ми изместиха цикъла. Почнах да ги пия от първия ден на менструалния цикъл и след около 6 - 7 дни ми свърши, само че след още два дни ми дойде и така изкарах още един цикъл в рамките на един календарен месец. Но после всичко се оправи и сега съм си добре, идва ми навреме не ми закъснява а и това с гълтането ми е ежедневие така да се каже.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 9ed22e6d3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Аз само искам да вметна едно въпросче... Ясно е, че хапчетата предпазват от бременност. Също така е ясно, че състава на спермата не може да има вредно действие върху организма на погълтащата.

Интересно ми е обаче какво се случва с вирусите ХИВ и ХЕПАТИТ (съдържанието в спермата е много високо) когато биват погълнати и попаднат в стомашно-чревния тракт, а от там през черния дроб та в кръвта.

Секс без презерватив е руска рулетка. Потресаващо е колко хора не си дават сметка за това.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker