СЕБОРЕЯ-ПЪРХОТ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

СЕБОРЕЯ-ПЪРХОТ
преди: 2 години, 6 месеца, прочетена 898 пъти
Здравейте на 26 съм 70кг, та какво стана мина лятото ужасен пърхот ми излезе. Чесане чесане, падат люспи, и като си тръскам косата пада като пудра захар. И на това отгоре на. Черните ми фанелки се трупа и изглежда ужасяващо.
КАК СТЕ СЕ ПРЕБОРИЛИ С ТОВА НЕЩО.
За къпането плошвам хетен шолдърс ментол зеления, не се къпя с ментеливи шампоани по 50ст че да излезе още пърхут. Но явмо трябва да заменя марката, и да си купя от 10лв някой.
Хич не е йубаво постоанно да сичеша косата като някоя краста, помогнете хора?????????

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 6 месеца
hash: c1fd2fa430
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Да ти кажа пърхот имам откакто се помня, обиколил съм доста дерматолози, какво ли не съм ползвал само и само да се отърва от него. Резултат- никакъв. Може да го намаля, но никога не изчезваше, всякакви шампоани съм ползвал и мога да дам отрицателен отзив за всеки един, пърхот имам не само на косата, имам дори и на веждите. Когато ходех по доктори, обикновено с една лупа ми гледаха косата и след известно време лечение казваха, че пърхота е изчезнал, същевременно аз взимах нещо по-тъмно на цвят, на което ще си личи пърхота когато падне, започвах да си търкам косата и изненада- пърхот валеше като сняг, при такава ситуация всеки доктор ме гледаше като изтърван. След доста време борба, стотици левове на вятъра, и излишни нерви спрях да ходя по лекари, да ползвам някакви специални шампоани или каквото и да било. Не бих могъл да ти дам съвет, но ти съчувствам.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: c9bbefb6a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Имам от две години, едва сега започна малко да се оправя, след като пробвах всичко. Омнибиотик панда използвам, дават го за майки и бебета, но е всъщност за алергии и дерматити. Освен него - антиоксидант задължително, ползвам оксибио. И от скоро - серапептаза, но в малки дози, защото се чувствам уморена от нея. Ако има странични ефекти се намалява или спира за няколко дни. Да не кажа голяма дума, но поне не ми тече кръв от раните вече. Има видим прогрес и мисля, че до 2-4 месеца ще се оправя. Това лечение трябва да се следва няколко месеца, с изключение на серапептазата, нея я пиеш колкото ти понесе, другите две нямат странични ефекти. За шампоан ползвам низорал, хед енд шоулдърс е боклук, не знам как може да се миеш с него, той утежнява положението. Шампоаните не лекуват, но чистят люспите и намаляват сърбежа. Лечението е с добавки/хапчета, това е вътрешен проблем на тялото. Премахни и стреса, защото той е първопричината, ако трябва се премести или смени работа, зависи ккво те натоварва. При мен това се получи от човек, който ме притесневяше непрекъснато. Тялото се окислява от стреса, мастните жлези започват да произвеждат повече себум, съответното гъбичките, които нормално живеят в тях, започват да се размножават с ускорени темпове и така стават раните и люспите. Лекувай се, защото проблемът е в цялото ти тяло, просто на главата вече е видимо. Антиоксиданта ми го изписа лекар, пробиотика е изписан на друг човек з същото нещо пак и действа. А серапептазата се води хранителна добавка, открих я преди два месеца, имах синузит от 4 години, за първи път дишам без спрейове. Това нещо разгражда възпалената мъртва тъкан, за да може здравата да се регенерира по-бързо, това поне прочетох като обяснение. Определено действа, оправи ми вече два други хронични проблема.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 1321188b9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Nizoral 2% Ketoconazole
Това ти е играта.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: c72d502067
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Шампуанът ти е мега скапан. Именно евтините са добри. Ето ти 100% сигурен метод:

1. Подстригваш се колкото се може по-късо. И без това може, но ще е бая по-бавно.
2. Купуваш Кетозал - медицински шампуан. Две седмици с него.
3. Купуваш "Здраве" с цинк (по-малък и по-скъп е от другите на "Здраве" против пърхот). Редуваш него и "Кетозал" през къпане.
4. След месец си купуваш "Евтера" против пърхот - може и да е под 5 лв. и продължаваш да редуваш.
5. Като "Кетозалът" свърши, заменяш го със сапун. Най-добре катранен. Шампоаните по принцип не са добри за косата.

След 3 месеца си като нов. Но трябва да продължаваш редовно със сапун да се миеш и от време на време с останалото от шампоаните.

!!! Много е важно да не се къпеш по-често от 3 пъти седмично. НО е много важно и ВИНАГИ да се къпеш, ако ти се изпоти скалпът.!!!

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 17f82ce7f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Този "хетен шолдерс" преди години ми изкара пърхот. Няма такъв скапан боклук като това! Низорал или подобни, ни не използвай дълго време. После с най-обикновен шампоан от аптеката можеш да минеш.

 
  ...


...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: e2e04da11d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Катранен шампоан, шампоанът на Bioderma против пърхот и себореен дерматит, Vichy-шампоан против пърхот. От това съм доволна. Имам себореен дерматит от 13 години и само това ме оправя.
Дипросалик също помага.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 2d161fc7df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Пробвай с шампоан Selsun Blue. На мен много ми помогна срещу пърхут и себореен дерматит. Откакто го ползвам (вече няколко години), нямам проблеми.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker