Замъглено зрение, когнитивен спад - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Замъглено зрение, когнитивен спад
преди: 2 години, 5 месеца, прочетена 1510 пъти
От доста време ме тормози една нестихваща болка в лявата част на главата ми, около скалпа. Да уточня, че не става въпрос за болка тип "главоболие", а остра непостоянна пронизваща болка, която имам и в момента!
Зрението ми на моменти се замъглява, а в моменти в които не изпитвам болка виждам кристално ясно. Изпитвам затруднения дори с елементарни "мисловни" задачи.
Когато разчопля тази рана, изпадат твърди жълтеникави "струпеи" като от себореен дерматит, но аз нямам такъв.
Дори при натиск с пръст върху въпросното място изпитвам адски силна болка, все едно ме пронизва нещо остро :(
Не знам какво да правя, в безизходица съм! :( Ходил съм на скенер, но там ми казаха, че няма нищо.
Един приятел ме посъветва да отида на ядрено-магнитен резонанс, но нито знам къде нито как :(
Предполагам първо трябва да отида на преглед при невролог и евентуално, ако не съм за него да ме насочи към правилния за моя случай човек.
В тотална безизходица съм, а с всеки изминал ден се влошава. Също когато ми се замъгли зрението, усещам как ми се подуват очите отдолу и се получава така, както например като се разсънваме сутрин и трябва да си търкаме очите в първите секунди, но при мен това е почти постоянно това сутрешно ''замъгляване''. Дори менти усещам как ставам агресивен към околните, но това така ми "чегърта", че си го изкарвам на другите.
Пиша тук, понеже доста от читателите в този сайт са начетени и дават добри насоки. :/

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 5 месеца
hash: ef2b724e63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Ядрено-магнитен резонанс има във всяка голяма болница. Ако на него нищо не излезе, иди на ЕМГ при добър невролог, за да засекат дали имаш някакво прощаване или засягане на берв от шийните прешлени, защото ако усещаш схващане или скованост във врата, когато зрението ти се влошава, може да е от засегнат нерв в зоната на шийните прешлени.
Влошено зрение може да има и при инфекциозни болести като лаймска болест / причинява се от ухапване на инфектиран кърлеж/, мукоплазма пневмония - бактерия с вирусни характеристики, с която можеш да се заразиш по въздушно-капков път или от пиене на несваеено прясно мляко. Влошено зрение може да има при някои автоимунни болести с ревматоиден характер или при множествена склероза, но тя след ЯМР веднага ще отпадне. За Лаймска болест и мукоплазма пневмония се правят изследвания в Цибалаб например
Възможно ли е тази рана да е от ухапване с кърлеж?
Може да отидеш и на очен лекар, защото не е изключено да имаш разлика в диоптрите на очите и едното око да се натоварва повече от другото и затова да боли. Подобни разлики често се появяват във възраст между 40-47 години, когато се появява старческото далекогледство и винаги първо засяга само едно око.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 1d35b50989
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Здравейте, не мога да Ви помогна с " заболяването " или проблема, незнам как да го нарека. Това което описвате е сериозно и трябва да се налагате много повече за да решите проблема. Казвам го защото аз имам дискова херния на ВАТЪТ която предизвиква остри болки, кризи бих нарекла, силен световъртеж, замъглено зрение, липса на равновесие. Нещата се случиха така ходих на невролог при първите симптоми, той ми каза нищо ти няма дай 50 лева. При 5 поредни и един доцент на него обаче пратих 80. След това при още един който каза е щом имаш ЕЕГ и то е добре значи си луда и имаш нужда от антидепресанти. Правих си сама изследвания на кръв урина, както и за важните органи бъбреци, черен дроб... И т. н ( имам предвид че след справка от интернет отивах в лабораторията да дам проба на съответните хормони и елементи, който се изследват чрез кръв и урина а не че сама съм ги вземала ) установих сама че имам нормални стойности на витамин б но специално витамин б12 беше малко високо и най-вече че имам тежък дефицит на витамин Д, което означава че имунната ми система е много ниска и тези симптоми се допринасят и от това ( справка в интернет пак повтарям няма такова незнам къде ) направих си скенер защото всички лекари ми казваха ти си за антидепресанти, скенера беше добре пратих си го сама 120 лева. След това отидох на ЯМР, аз лично отидох в Добрич защото там е най-ефтин, във Варна е 500 на една зона а в Добрич 380 мисля, не съм на 100 процента дали беше 370 или 380, да не кажеш, че лъжа. След него се постанови тежка дискова херния на ватът от c 4 до c 6-7 ( това са дискове ) износване на хрущяла и сколиоза ( забравих да допълня, че цената в Добрич беше за две зони, като аз снимах глава главен мозък и шия ) отидох с изследването при първия доктор който ми каза трябват ти антидепресанти и му се развиках едно хубаво , казах му : виж ми антидепресантите сега, виж какво пише тук, изследвания лекар е написал на ЯМР състояние спешна консултация с неврохирург, и още какво ли не а той така се уплаши, че ще го разкажа на хората, че ми каза ще ти осигуря рехабилитация безплатно каквото трябва. Заключение разчиташ най-вече на себе си, провери ЯМР къде колко в интернет в Омед мисля беше сайта постоянно има валчери за такива изследвания разрови се за дерматолог виж ако трябва и херург

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker