Депресията май не се лекува... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Депресията май не се лекува...
преди: 2 години, 5 месеца, прочетена 2132 пъти
До този извод стигам след дълга битка с това ужасно заболяване.

Къде ли не ходих и какво ли не опитвах, пих какви ли не лекарства...единствената разлика е, че преди плаках всеки ден, сега не мога да плача, но и нямам емоции, освен че съм все така нещастен и самотен.

Развалих си стомаха от тези лекарства, качих доста килограми...и май не си заслужаваше. Сега не мога и да ги спра, вероятна ще ги пия до края на жалкия си безсмислен живот. Всичко и всички около мен ме карат всеки ден да съжалявам че съм жив. Прекарах тежко белодробно заболяване още като бях на 7г. и често си мисля че по-добре да бях умрял тогава, толкова страдания и мъки щях да си спестя, а родителите ми тогава можеха да направят опит да имат второ и нормално дете.

Абсолютно пропилях живота си, понякога ми се иска просто да познавам някой толкова счупен, колкото мен, за да можем поне да си споделяме мъката взаимно. Но срещам само хора, които съдят отстрани, без да са живяли твоя живот и без да са наясно как всъщност се чувстваш.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 5 месеца
hash: c36e276f72
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   От личния си опит мога да кажа, че с лекарства ще стане по-зле, но не и по-добре. Поставиха ми такава диагноза и ме лекуваха с терапия, лекарства, хипнотерапия, какво ли не. Има причина за това състояние и трябва сам да я откриеш. От нещо не си удовлетворен. От среда, финансово състояние, успех в живота, някаква травма от миналото, работата, самотата, сам знаеш отговора със сигурност, но не искаш да признаеш пред себе си и търсиш решението, където не е. Ако разбереш какво те прави щастлив, имаш правилните очаквания за това и го постигнеш, ще се оправиш.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: b754260c0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   трябва да бръкнеш дълбоко в себе си и да промениш тази единичка в нула или нулата в единица за да излезне вярна аритметиката.
И аз имах и имам депресия от няколко години.
Имах и ПА, но поне те изчезнаха с лечение с асцетил.
Моя генератор за депресията са жените. Харесвам мацките, мъча ги, но явно не мога да вдигна нивото си че да ги привличам. Това ме влудява.

А бе аз знам как ще стане.
Яко нацепен до лятото трябва да стана и баварец за 20 бона : ).
По добре добра дума и солидно оръжие, отколкото само добра дума!!!

Та така , и ти виж за теб си къде е проблема. И просто работи на малки стъпки

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: b2762554b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не си написал най-важното - защо си в депресия. Няма вълшебно хапче, което да ти оправи живота. Определи проблема - липса на любов, липса на приятели, липса на пари, липса на разнообразие - и работи по отстраняването му. Когато отстраниш причината за депресията, тя ще бъде заменена от щастие.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: bb247aee31
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Не си сам, човече. Аз също се боря доста дълги години с депресията, зависима съм от страшно много антидепресанти и от 40 килограмова кукла Барби с изваяно тяло се превърнах в дебелана която се задъхва след 5 мин тичане и си седи дебела. Също като теб и аз съсипах стомаха си и всеки ден повръщам и ме боли. От година насам ходя всяка седмица на психолог и като съм там се чувствам окей, но като изляза от кабинета съм намусена, кисела, депресирана, само рева, само говоря за самоубийства и имам 1 опит зад гърба си. Като цяло нон стоп се чувствам кофти, все нещо не ми достига, за да изляза от това състояние. Всеки ми казва, че като родя 2 деца и тичам след тях, няма да имам време да се депресирам, но аз нощем пак мога да рева и да съм нещастна. И мен ме съдят постоянно. Казват ми да не се филмирам, да се стегна, че самоубийството не е начина, че антидепресантите също не са начина. Мислила съм си много пъти за дрога, но знам че и там само ще се закача и няма да се почувствам добре и се отказах. От това което ти написах, искам да ти кажа, че не си сам в тази битка, аз също я изживявам и то доста тежко. Стигала съм до спешното заради паник атаки и какво ли още не. Много нощи съм прекала обляна в сълзи, сърцебиене и не знам как да спре тази депресия, как да се зарадвам, как да съм щастлива като другите хора. Много бих искала някой да ми сподели, че е в същото положение, за да можем да си помагаме, да се ускопояваме един друг, да се виждаме на живо и да сме си полезни, да минаваме заедно през това, но и аз като тебе удрям на камък. Никой покрай мен няма депресия, не знае какво е и как се чувствам. Аз го описвам, но те не го разбират. Ако модераторите разрешат и ако ти искаш, остави имейл за връзка и можем да си говорим с часове на тази тема. По имейл ще решим дали да си разменим номерата и да сме си взаимнополезни без да се съдим. И да попълня, аз също съм страшно самотна.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 0b78b9e61f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Номер 5
Като не знаеш какво е нямаш право да говориш.

 
  ...


...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: f643923ad9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Пак съм номер 1. Като минал през дългогодишна депресия мога да кажа, че тя е чисто и просто разочарование от живота. Дали е от грешни очаквания, дали е, защото съдбата е против нас, но това е истината. Аз спрях да я лекувам и просто се примирих, че цял живот ще съм депресиран. В един момент след дълги години на страдание животът ми най-после тръгна в желаната от мен посока. След още няколко години случайно се сетих, че 10-15 г. някога съм бил в депресия. Дори не съм се замислил, че вече нямам депресия. Нищо не съм правил, просто живота ми най-после тръгна на някъде в добрия смисъл. Сега даже не се и сещам, че някога съм бил нон-стоп депресиран. А аз бях много зле, сутрин едва ставах от леглото и елементарни ежедневни неща бяха предизвикателство. А с колко антидепресанти са ме тъпкали психиатрите и колко терапии съм минал, не е истина. Аз тогава се чудех как точно хапчето ще накара шефа ми задник да се държи нормално с мен и да ме оцени като служител (примерно). Ами истината е, че няма магическо хапче, което да ти оправя проблемите.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 5dee3ccf41
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Номер 5, нищо не разбираш.
Нищо глезено няма в мен, изнесла съм се на 18 и не съм получила 1 стотинка даром от който и да е, цял живот се боря и въпреки това аз също страдам от депресия.
Лекувам се с антидепресанти, при мен имаше подобрение от тях. Също чета всякаква литература за самопомощ, когнитивно-поведенческа терапия и каквото още се сетиш, работя върху проблема си с всички сили.
Но е факт, че още страдам от депресията. Но вярвам, че ще се оправя!
Хора, които не са го преживели няма как да го разберат - очевидно е.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 11a2605c89
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Депресията се лекува с промяна на мисленето, на онези твои "закони"по които живееш, на тези възприятия които са ти вменини. От там идват проблемите. Ако се тръшкаш как може, ако имаш очаквания, не очаквай някои да ги покрие. Затова, четете, слушане на видеа, разместване на стари вещи, боклуци от жилището ти, за да отвориш път за новото. Спорт, правилно хранене и осъзнаване, че само Ти и само Ти си отговорен за живота ти и това, което става с него.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: f643923ad9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   5, точно обратното е. Хората, които ен срещат подкрепа и се оправят сами по трудния начин, са повече депресирани. Хората, които чакат наготово на мама и тате, си денсят по дискотеките, живеят си живота, ходят си по екскурзии и ги болят хуйовете. Казвам го като човек, който от 16-годишен се оправя сам, без родителите му да ги ебе за него и който до над 30 г. възраст е страдал от депресия. Аз докато се гърбех, съучениците и състудентите ми си денсиха по чалготеки и нямаха и наченки на депресия, а аз се чудех от какво да се лиша и на колко места да бачкам, за да си платя наема. Зимата вътре ми замръзваше мивката от студ, понеже нямах пари за отопление. Колко студ съм брал зимите, не е истина. Е, как няма да се депресираш, когато живееш като скот и нямаш ничия подкрепа, файда, че си "полезен", като не можеш да свържеш двата края и физическото ти оцеляване е под въпрос. И сега като гледам богаташките синчета и дъщерички как си карат новите коли, разхождат си адниците по Дубай и Малдивите и си живеят в мезонетите, някои без ден трудов стаж, изобщо не ми се виждат депресирани.

Не казвам, че е хубаво като тях, но говорим за депресията конкретно, че не е от това.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 0541567fce
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   А дали е депресия, щом антидепресантите не ти помагат???
Аз се чувствам по същия начин и имам проблем с дишането и знам, че депресията ми е от това, че физически не се чувствам добре.
Сподели как се чувстваш чисто физически, аз мога да те разбера (евентуално да ти помогна, много бих се радвала, по същия път съм), повярвай ми, но опиши по-подробно за физическото си състояние. Също и откога е "депресията", съвпада ли с нещо?

 
  ...

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: c4ebaf56c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А защо ходи по "доктори" да те тъпчат с антидепресанти, като има толкова информация как реално действат? Естествено, че лекаство не може директно да лекува психично заболяване. Целта му е просто да те превърне в "зеленчук" и да не си толкова опасен за пред другите. Съжалявам, но психиатрията отдавна се знае че е много тъмна дисциплина, която граничи с експериментите на др Менгеле... И това не е преувеличение, от там идва лоботомията, електрошоковете и много подобни неща. Методите им днес пак са по-облагородени.... Обществото се интересува само от тези, които могат да работят за него в някаква форма. Разберат ли че си ненужен, подготви се да влезеш в истинският обречен цикъл. Единствено на теб ти пука да се оправиш и ако нямаш мотивация в себе си, няма какво да те спаси...

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: f643923ad9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Лекарствата само потискат симптомите. И да се почувстваш по-добре ще е временно. После става по-зле, защото свикваш изкуствено от вън да потискаш симптомите, без да се напъваш и мозъка се омързелява още повече. Трябва да се увеличи дозата, за да се постигне същия ефект, което води до още по-голямо омързеляване на мозъка и така до безкрай. А истинския ад започва като ги спреш, което все някога трябва да стане.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 99d1f28c53
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Номер 9
Човек нищо не си е "вменил" сам, както ти твърдиш. Всичко е заложено, програмирано в тебе от природата. Например нуждата от любов, както и нуждата от социален живот, всички тези потребности са ти заложени, а не са някаква твоя измишльотина. Много ясно, че ако тези твои "очаквания", както ти се изрази, не бъдат покрити, то човек усеща липсата и страда. Това е не случайно- отново болката, която да кажем депресията и самотата ти причиняват, я има с цел да обърнеш внимание на проблема и да направиш нещо за разрешаването му. А не да блееш и да си внушаваш, че едва ли не си длъжен да си си самодостатъчен. Няма лошо човек да умее да е сам, но не и самотен.
Липсата на пари пък също е напълно оправдан повод за депресия защото тогава е заплашен не само душевния ти комфорт, както е при липсата на любов например, но и физическият такъв, както и самото ти оцеляване. Така че нито една от причините за депресия не е лично твоя "измислица".

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 2fc9667a0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Депресията е реална болест, но трябва да се прави разлика между депресия и скапан живот. Много хора бъркат скучния си и скапан живот с депресията, което е голяма грешка. По този начин заблуждават себе си и лекарите и може да си докарат нещо лошо с пиене на лекарства които първоначално не е трябвало да взимат.

Другото което е, че депресията има различни източници. Понякога не е на психологическа основа, а нещо свързано с тялото, примерно липса на витамини, проблем с щитовидната жлеза.

Иначе като цяло трябва да промениш начина си на живот. Да намериш същността на депресията си, ако имаш проблем с комуникацията с жените има книги и клипове в нета, ако нямаш интересни хобита, намери някакво което да ти дава искрица живот в дългосрочен план, а не краткотрайни удоволствия.

И колкото и да ти се струва изтъркано, Не се отказвай никога. Докато си жив имаш шанс за промяна.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 39a2af505c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   И аз съм бил в по тежка депресия, кулминацията й бешв 7/8 години, в гимназията. Изпитвах тотална апатия, нямах желание за нищо, в душата ми беше пълна тъма. Така се насочих към църквата, където преоткрих вярата си, намерих добронамерена среда и това ми помогна да се справя до голяма степен с депресията. След това започнах редовно да спортувам и да се разхождам, това също много помага. Вярвам и в езотериката и съм на мнение, че депресията е карма от предишни животи.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 849c02d754
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Всичко е в главата ти само! Изследвай си вит Д, вит Б12, щитовидни хормони, полови хормони! Иди на невролог, ако всичко това е ок, тогава почни с самовнушение, спорт, хоби, молитви, правилно хранене! Биохимично си прецакал нещо, забрави как си мислил до сега, почвай да мислиш положително само се стягай! Имаш ли чувствителност при промяна във времето, зимата ли ти е по-зле! Скучаеш ли, скуката отключва такива заболявание, бездействието!? Купи си терапеврична лампа да те нагрява по 2ч на ден мин 10 000 лукса! Това е, стагай се, с мисли си се разболял, така ще се й оправиш!!!

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 93ee488f1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Като човек, минал почти умрял от мъка /буквално/ и все още борещ се с депресия от дете, мога д ти кажа, че спасението идва от смяната на обстановката /работа, приятели, токсични роднини и всичко, което ти влияе зле/ Да, никога няма да е както би било без депресия, но до голяма степен помага.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 953f05e301
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Опитай хапчета Ашваганда-натурален антидепресант и чайове от билки. Ако почнеш с истински антидепресанти няма да спреш никога. На лекарите им трябват хора, които да лекуват и да си прилагат, , знанията, , от следването. Опитай и със спорт и разходки в природата. Късмет.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 9adbd694ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Здравей, Приятелче! ...
Пише ти човече, преживяло депресия. Приличаме си, а!? ... затова си позволих да те нарека мое приятелче и да ти пиша. :)
Депресията не е доживотна присъда. И лечението й не са антидепресанти, които с(т)имулират щастие. Решението на проблема си ти! ;) Съветвам те да се промениш, като престанеш да си мислиш, че не заслужаваш пълноценен живот и започнеш да живееш с мисълта, че заслужаваш да бъдеш щастлив, въпреки всичко лошо, което си преживял. Кажи го: "Аз заслужавам себе си, щастието си, живота си! " и... действай - направи нещо, каквото и да е, което те прави щастлив, дори то да е извън 'зоната ти на комфорт', изненадай се. А и трябва да си горд със себе си, Човече, хора, като теб, които преживяват заболявания, които, въпреки че ги белязват за цял живот не ги сломяват наистина, са герои. Ти си герой!
Грижи се за себе си! ...

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: b2bdc1b6ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   При психиатър е голяма грешка да ходиш. Ако не става въпрос за сериозно заболяване като шизофрения, ще ти лепнат, че си с Биполярно и т. н., при мен от лепната такава диагноза след години се разбра, че страдам от огромна липса на витамин Д, което влияе пряко на състоянието. Никой от лекарите, а те не са един, в началото не ми препоръча да направя изследване на хормони, щитовидна и витамин Д Този, който ти го препоръчва в коментарите е изключително прав, пия и лекарства и ми ги натресоха до живот, но от както набавих витамин Д, състоянието е коренно по-добро. Избягване на стрес, природа, природа и пак природа ще ти препоръчам, както и седене на слънце когато и както ти е възможно, влияе на серотонина. Почни спорт, избягвай сладки и пържени храни, изгради си режим на сън, лягай максимум в 10 вечерта, намек по възможност избягваща стрес работа, прави редовно секс, радвай се на малките неща, чети и литература, с която можеш да си помогнеш. "Ти не си твоят мозък" е книгата, която ти препоръчвам.

 
  ...

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 3358ba1ea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   15 Човек се ражда "бял лист" и нашите родитери точно ВМЕНЯВАТ много от наши днешни проблеми. Вменяват страх, вина, комплекси. Това е ка8ано и доказано многократно. Едни унижавате, мачкащи родители съсипват психиката на децата и после те страдат, като големи. Прочети книгата 5те рани на Луиз Борбо. Чрез самообразоване и усилия, излизане от позицията на жертва, на горкия аз и стъпване здраво на краката си, само тогава човек може да излезе от този кръг. Ако родителите ти цял живот ВМЕНЯВАТ обиди, че си идиот, некадърен, неуспешен, грозен.... ти 100 % вярваш, че си това, защото цял живот са ти го вменявали. Изведнъж пораставаш и си казваш, абе май не е така, но си смачкан, трудно е да си повярваш и приемаш, че да те мачкат в живота е нормално. Има и обратната страна, родители изстрелващи отрочетата си в небесата, колко са добри, умни, браво, браво и същите тези рухват при първият сблъсък с действителността, защото май реалността която са им създали в затворената семейна общност е друга.
Но каквото и да е, разчитайте само и единствено на себе си, не обиждайте, не мрънкайте, не правете ненужни коментари, забележки, концентрирайте се върху собствения си живот и просперитет. Има хора на които им харесва да са вечните неудачници, все съдбата, някой виновен. На такива никой не може да помогне. Осъзнаване и действие това е пътя!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 95c69e826a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Виж ще ти дам един съвет може и да помогне нищо не губиш. Не знам религията ти, но ако си християнин отиди в църква и помоли за кипрянова молитва трябва да се чете три пъти три поредни дни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker