Ще свърши ли някога тази мъка... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Ще свърши ли някога тази мъка...
преди: 2 години, 5 месеца, прочетена 1753 пъти
След преживян силен стрес преди две години всеки ден е мъка за мен.
Ако приема по-малко от кафяна лъжица сол на ден съм пред припадък. Ниско кръвно и слаб пулс. На работа ме мислят за куку, защото не говоря с никого. Не говоря, защото нямам въздух, не ми стига дори за супер леката работа, на която имам късмета да съм. В другия случай се подувам като балон, не мога да се понасям и пак не мога да дишам, заради подуването, корема ми става като на бременна в 6-ти месец.
Изследвания са ми правени повече от на космонавт, заключението на всички лекари е, че съм в цветущо здраве, не били виждали по-здрав човек. Казаха ми да се спра вече, да се успокоя, спрях се, разбрах, че съм здрава като бик и че съм еталон за медицински учебник, но това грам не ми помогна и не промени нищо. Всеки ден си налагам да свикна, да се примиря и постепенно да се науча да не се "вглеждам" в "симптомите", но не мога... Медицината няма обяснение за състоянието ми, освен че е на психична основа, но не желая да пия такива лекарства и това е. Дори с ровене в интернет не можах да намеря нещо за точно такова състояние... И се чудя докога мога да я карам така...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 5 месеца
hash: db3d6dcdaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Алергия към глутен

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 6d4b49ddc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Хипохондрия. Твоето подсъзнание има нужда да те види болна, имаш нужда да бъдеш болна. Събери пари и посети добър психолог. Това не е табу, има нещо, което пречи на твоето човешко тазвитие, някакъв камък те е блокирал и ти не може да продължиш пътя си в живота. Това притеснение е крайно ненормално за животите на другите хора, въпросът е, защо имаш нужда от него, какво ти осигурява то.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: a83c95abda
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Вземете си Атаракс. Взима се по половинка на ден при леки случаи като вашия. С бяла рецепта е, отлично при страхова невроза каквато имате. От нея правите пристъпи на задух и прочее. Ефектът му се появява след 2-3 седмици. Успех

Фармацевт

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 7679a86ed5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Изследвана ли си за болест на Адисън?

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: a4816fa271
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не разбирам, защо избираш да страдаш ежеминутно, но да не приемаш лекарства. При това положение, какво очакваш от другите като съвет?
Все пак, какви изследвания са ти правени? Щитовидна, инсулинова резистентност, недостиг на Б2, Вит Д, кръвно? Къде си преглеждана?

 
  ...


...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 31cb89e2e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Отиди на психолог, ние не изписваме лекарства. При добри изследвания и оплаквания се касае до психосоматика. На прима виста, без дори да знам възрастта ми прави впечатление желание да задържаш в себе си и неспособност да поемеш повече. Вероятно смяташ, че нещо те задължава да си сдържана, да попиваш всичко в себе си, но същевременно просто не можеш повече да го правиш, ето разболяваш се. Целият този товар, тази тежест да останеш издръжлива така те прититискат, че въздух не можеш да си поемеш. Усещам и един страх от придвижване и промяна. Само ти си знаеш за какво става въпрос, но има нещо, криеш се от нещо. Ти имаш някакъв ход, знаеш какво трябва да направиш, но явно ти се струва... не знам твърде трудно, твърде опасно да действаш. Чувстваш се малка за това все още. Обаче сигурно никой не разбира как така точно ти ще се чувстваш мъничка, сякаш нямаш право на това. А, аз виждам, че от това имаш нужда - от грижа, сякаш от родител, сякаш нужда като едно дете да бъдеш подхранена и подкрепена, за да се справиш с тази слабост в момента. Оо, сега ми светва и една идея за желание да можеш да понасяш и задържаш всичко, но да оставаш някак си чиста, хем да можеш да го правиш, както досега цял живот си правила, хем вече си усетила, че това те трови и искаш да го изчистиш. Според мен ти си имаш вече всички парчета от пъзела, според мен кристално знаеш решението. Точно, както всички знаем кое е здравословно (условно), осъзнаваме го и не го прилагаме. За това и ще си спестя - ставай рано, движи се, храни се, не мисли за дискомфорта. Нали, знаем ги тия неща, въпросът е кое подсъзнателно ни спира да прилагаме такива знания.
Това са индивидуални специфики, тук няма универсални рецепти, но с цел лесно разбиране, ето един сценарий.
Жена, която едва издържа на работа, ходи с мъка пряко волята си. Ходи за да оцелее, ходи защото е длъжна. Тя просто няма право да не иска да ходи там, няма право да се оплаква. Всички работят, нейната работа на всичко отгоре е "лека". Лека отстрани, а всъщност непосилен кошмар. Тая жена, вече едва издържа и ще се пръсне от вътрешно напрежение и смазващи изисквания. Обаче няма право да иска друго. Да, тя иска един път да се почувства като любимото дете на Бога, да е лека, да е чиста, да има пак тонус и ентусиазъм към живота, иска да е по-подкрепяна. Може да иска правото да бъде понякога мъничка, да е слаба. Но нещо, или пък много неща в живота й дълбоко са я убедили, че не е приемливо да се чувства такава и да иска такива неща за себе си. И тук идва на "помощ" подсъзнанието, което само иска да запази жената жива и да й даде право на тия неща, които тя не си дава (не разбира, че може и ги търси отвън) по приемлив според дълбоките й убеждения начин. Начин, който отговаря на критериите:
1. Оставам жив, не умирам веднага. (Мога да имам болест, зависимост и двете ще ми "помогнат" да не си тегля чертата още днес)
2. Оставам вярна на дълбоките си вярвания.
3. Оставам приета от обществото.
Ако жената дълбоко вярва, че няма право да е слаба, няма право да се оплаква, няма право да направи промяна, няма право да се постави на първо място, няма право да иска грижи, няма право да се глези. Няма право да не издържа и да не задържа в себе си (викове за помощ). Ако тази жена няма право, коя жена има право? Болната жена. Една психосоматична болест може да й осигури това, което е нямала право да иска. Тя я обслужва. Психосоматичната болест винаги има тайна вторична полза. Аз не казвам, че това е твоят сценарий, задавам един шаблон за личен самоанализ, нищо повече.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 5b25f3eaf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Ми поне иди на терапевт щом не ти се пият лекарства.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 9c08dab18c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Фармацевтчето тука ш'ме съсипе. Едно винаги съм се чудил - защо всички фармацевти си мислят, че след като са учили в медицински университети, имат капацитета да предписват лекарства наляво и надясно? Изумително...

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 05b3fadf86
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От АВТОРКАТА
1. - Пробвах да изключа глутена за един месец да видя как ще ми повлияе - никак, същото - не е това. Пробвах и с млечни и много други - не е от храна.
2. - И защо да имам нужда да бъда болна - за да ме обвиняват постоянно, че всичко ми било в главата и зависи от мен? Полза от тази "болест" нямам. Никой не ме съжалява, а и аз не това искам. Искам си енергията.
3. - За Атаракс пише да не се приема, ако пулсът е слаб. Аз ако намаля солта пулса ми е 50у/мин, кръвното 80/40 или въобще не го хваща апарата.
4. - Да, надбъбречните жлези и кортизола също са перфектни.
5. - Щитовидна - да, ОК е, инсулинова резистентност - също нямам, недостиг на Б2, Вит Д - не съм ги изследвала, но ги приемам профилактично, кръвно - на лекар е към 110/70, но предполагам това ми е максималното, защото не знам къде се намирам от адреналин, имам фобия от лекари, но въпреки това ходих много само и само да разбера къде е проблема и да го лекувам - дали с лекарства, дали алтернативно...
6. - Не разбирам много поста ти, но това не е временна преумора/временна слабост, за която да не си позволя почивка. Стреса, който го причини не е бил свързан с работа изобщо. Освен това мина отдавна, преди цели две години. Ами не, не е нормално човек да няма сили за толкова дребни неща. Нормално е, ако е временно и винаги си има конкретна причина.

Давах си всякакви почивки. Не помага.
Видях си перфектните изследвания. Не помогна. То даже от това ме беше и страх - че нищо няма да се открие и няма да имам представа какво да лекувам, "невидим враг" един вид.
Имах периоди, в които имах много ангажименти/проблеми. Не, не ми "отвлякоха вниманието".

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 6d4b49ddc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер шест, chapeau. Невероятна интерпретация, независимо доколко е вярна или не. Бих добавил - този страх от слабост, страх от неадекватност, задържането - това са белезите на властен баща, изискващ непосилно много от дъщеря си.

facetious

 
  ...

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 9c67baf9ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Авторке, н 1 съм.
Чувствителност- непоносимост- алергия (три етапа са, не винаги се стига до крайният) към глутен е от най-трудно откриваеми/доказуеми дори с лабораторни изследвания- проучи.
Обикновено си върви с непоносимост към лактозата.
А един месец е недостатъчно време за изчистване на тялото от последиците! Да, за това време че се изчисти глутенът, но НЕ последиците! Тоест- трябва си повече време.
Реално можеш да ядеш всичко ЗДРАВОСЛОВНО- никакъв купешки хляб обаче освен ако не е без глутен или си приготвяш сама. Аз си правя смес от царевично брашно с оризово брашно (оризът не съдържа глутен) и просо.
Всякакви зеленчуци сурови които да си приготвяш ти, ако е с масло-зехтин. Месо- никакви заготовки, салами т. н! Купуваш си къс сурово месо и си го приготвяш домашно.
Изключваш и особено прясното мляко! Сирене има без глутен, но от качествените.
След като ти прочетох коментара, си мисля че, е възможно да имаш затруднение с кръвоснабдяването- пробвай и две седмици с чай от гинко Билоба, купи си сухи листа и си го приготвяй сама. Не превишавай две седмици употреба, те са достатъчни да се види ефекта, но е задължително да почиваш поне две седмици след същото време употреба.
Трети вариант който не изключва горните, а даже може и да ги подсилва. Кръвни групи с негативен резус обикновено сме с по-ниско кръвно, по-нисък пулс, по-ниска температура, организмите ни реагират негативно на всякакви химии измислени от човека... това включва и фарма лекарства. За нас са от природата-лекарства, храни т. н

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 92aba870e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хипноза.
По мое мнение ще помогне.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 27 дни
hash: 69d515e171
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Вегетативна дистония и аз съм така! Помага спорт, пробвай! Мисля, че сме така родени, след стрес се отключва.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker