Как да сваля 80 кг.? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Как да сваля 80 кг.?
преди: 2 години, 5 месеца, прочетена 1297 пъти
Имам сериозно затлъстяване и трябва да сваля 80 кг.
Имам и много здравословни проблеми - метаболитен синдром с всички екстри и съм на една шепа хапчета.
Обиколих доста лекари, никой нищо не ми казва като съвет, само ми изписват още повече хапчета или ми дават визитката на някой диетолог, но нямам никаква възможност да дам пари за това, от доста месеци съм без работа и от притеснения още повече качвам.
Моля, без съвети от сорта на "спираш сладкото, газираното, тестеното", защото съм преддиабетно и няма как да ям такива неща от доста време логично.
Уж съм на някакъв режим от всичко прочетено в нета, но килограмите си стоят и не мога да си помогна сама каквото и да правя, а това вече не е живот, почти не излизам, защото вървенето е буквално болезнено, отделно приятелите ми ме забравиха вече и никой не звъни или не вдига.
Някой има ли опит със свалянето не на 5-10-20 кг, ами много... 80-100кг?
Мерси

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 4 месеца
hash: 224ffd9d6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Теглиш някакво приложение и си броиш калориите. Това е цаката. Малко ще ти е тегаво, докато разбереш кое колко има, някои храни трудно се и измерват, но ако ти си готвиш, ще станат нещата. Залагаш си да си на калориен дефицит, т.е. да изяждаш по-малко, отколкото изразходваш и действаш. Трябва постоянство обаче, няма да стане бързо, макар че с добро движение, можеш да свалиш и по-бързо кила. Но, ако не ядеш повече отколкото изразходваш, а обратното, ще сваляш. Най-простата математика. Също, трябва ти и движение. Аз също съм в такъв процес, но бях 113 кила, сега съм 108, тука за около месец и половина съм ги свалил, като ги свалям плавно. Пия си и алкохол по малко, движа и тренирам колкото мога, но не съм на фанатична диета. Та, идеята ми е, че ти можеш и повече да свалиш. Хубаво е, че си решил да го правиш, пиши тук и ще опитам да следя и да ти помогна.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 4b7324fd9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Ще ти го кажа направо - ще бъде трудно.
Направи, както ти е казал номер 1.
Брой ВСИЧКО, коеото ядеш. И всеки ден се гледай в огледалото и си пропомня, каквко си яла, какво не е трябвало да ядеш и се опитай, да си по-добра другия ден. И най-важното е, да си честна със себе. Всяка калория!
Само тогава, ще имаш ясна картинка над това, колко точно ядеш. След време, зпаочни да следиш за мазнинтие, протеините и въглехидратите. Важното е, да не минаваш 1300 калории.

Защо ходенете, е болезнено? Това от теглото ли е или от друго здравословно състояние? Ако е от теглото, само по-зле ще става. Буквлано те съветвам, да говориш с лекар, дали може да ходиш и ако ти каже, че е безопасно, да започнешкратки разходки, въпреки болката. Целта е, да ходиш повече и повече. В един момент, ако можеш, дори да започнеш с тичане. И не, не ти кавам, да бягаш маратон... поне не в началото. Казвам ти, ако днес минеш 1000 метра, утре гледйа, да минеш 1100. Ако 1100 са много, мини 1050. На други ден, пробвай с още 50-100 метра огрое. Като стигнеш 2 км, оптиай се, да минеш 200 метра. А ако можеш да зпаочнеш с тичнае, започни с тичане. Няма значение, колко ще пробягаш пръвият път. Гледай вторият, да е повече. Както и третият.

И ако ходенет/бягането е невъзможн - вземи си велоаргоматър. Така ще имаш по-малко извинения, да не го позлваш, защото е у вас.

Зашпчнещ ли да спазваш хранителния си режим (забрави за думата диета - от днес нататък не си на диета, а ядеш здравословно), тренираш ли редовно, резулатите ще дойдат, но ще има много спънк и ще има мнгоо моменти, в котио ще искаш, да се откажеш. ТОгава е важно, да си припомниш, че го правиш, защото не харесваш дебелият си задник, защото жовът ти е скапан, заради моментото си състояние и че яко не направишп нещо по-върпоса, вината ще е само и единствено твоя.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 3c131d3a72
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Спри да се тъпчеш като свиня, започни да се движиш по много и истински и ще стане.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 187f87860e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Винаги ще има някой като Н3, който не е прочел темата и не се е сблъсквал с такъв проблем и ще пише "не се тъпчи като свиня".
На хората наистина не им се вярва как е възможно някой почти да не яде и пак да не остлабва, а дори и да качва.
Нищо не разбират и си мислят, че е много лесно.
Бях писала, че сладко не ям, нито хляб, нито картофи, ориз, нито след 19ч. Захарта ми на прага на диабета, а инсулина ми е 160. ТСХ също е много високо.

Благодаря Н1 и Н2. Ще се вслушам в съветите ви.
Просто е толкова депресиращо да не си живееш живота и да разнасяш цялото тегло навсякъде с теб.
Да, Н2, не мога да вървя много, защото болките са от тежестта. Само преди 5 месеца, не ме болеше нищо, а сега ако съм седяла по-продължително на дивана, после едвам ставам и куцам. :(

Н1, какъв е твоят режим? Може ли едно твое примерно меню за деня?

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: bc726646ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Много ще е трудно, но скоро въпрсът ще е на живот и смърт! Не пишеш точно колко кг си, но щом имаш 80 излишни си много, ама много над нормата! За това, взимай мерки докато още можеш, защото някой ден ще си на легло и... абе, гледай "моето 300 кг тяло", е това те очаква!
Това, че не ядеш сладко и не пиеш газирано е супер, но не е достатъчно! Съвет ми е ударно да намалиш калориите и да спреш напълно с всякаква джънк фуут. Никакви пици, бургери и т. н.! Ядеш зеленчуци, най - добре на пара, намаляваш солта и подправките, за енергия ядеш чисто пилешко и понякога някое варено яйце, десертътнти да е от плодове и ако ядеш по 1 или 2 пъти на ден, ще почнеш да сваляш. Освен това се движи! Знам трудно е, но започни с кратки разходки и постепенно увеличавай разстоянието, а един ден ще можеш да помогнеш дори с някое леко упражнение. Обаче за начало и дълга разходка ти върши работата. Целта е да имаш калориен дефицит. Да гориш повече отколкото поемаш.
Аз също имах за сваляне, макар и много по-малко и само така се справих. Намалих храната, а увеличих движението.

 
  ...


...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 224ffd9d6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Същия човек от коментар номер 1 съм.
Само ще ти кажа, че от началото започваш грешно. "Примерно меню" и подобно неща са грешна насока. Тук не става дума за диети от разни сайтове, които лелките четат, а за начин на живот и по-точно за промяната му. Няма "примерно меню". Аз ако ти кажа своето, никаква гаранция, че ще ти е вкусно, че ще можеш да го ядеш и т. н. Изтегли приложение и си брой калориите. Можеш да ядеш абсолютно всичко. Давам ти пример. Пицата е много вредна и калорична. Аз ям вредна пица, ти ядеш ориз с броколи. Аз изяждам 1 пица, която е по-малко от калориите, които изразходвам = аз отслабвам, независимо от това, че ям пица. Ти ядеш ориз с броколи, но правиш повече калории, отколкото изразходваш = ти напълняваш още. После влизаш тук или там и пишеш теми "ям здравословно, само ориз с броколи, но дебелея, помощ". Трябва да вникнеш, че не храната те прави дебела, а количеството ѝ, плюс заболяване, ако имаш. Но ядеш ли по-малко, отколкото изразходваш, математически е невъзможно да не сваляш. Бавно или не, ще сваляш. Най-лесно е да броиш калориите, иначе е много трудно да прецениш колко да ядеш, а за теб ми изглежда направо задължително. И като цяло, надали ще ядеш пици, защото ще си постоянно гладна. Яж като за начало по-нискокалорични храни, с по-голям обем. Кои са, ще ти кажа ако искаш. И отделно, олиото за подправка на салатката също са калории и то много. Всичко е калории, без водата, общо взето. Най-важното, което трябва да следваш, е да не гладуваш, да броиш калориите, да се движиш колкото можеш и да се заредиш с търпение. Ако следваш тия неща, за година ще свалиш немалко килограми. Няма да си идеална, но ще е супер насока. Ще можеш да ходиш, да тренираш и ще придобиеш кураж. Само започни. Тегли приложение и смятай. Мериш се сутрин на гладно, след тоалетна. Записвай килата и за седмица усреднено смятай. Ще ти дам още насоки ако искаш, но идеята е да започнеш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 187f87860e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Да. Н5 и Н6 искам още насоки. Благодаря. Мотивират ме.
Само че откъде ви хрумна, че ям джънк? Какви бургери и пици? В тях има бяло брашно от което се вдига захарта...

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 224ffd9d6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ще давам още насоки, само кажи, че си изтеглила приложение и, че си започнала. Ако имаш въпроси, питай!

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 187f87860e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Изтеглих го! Много е готино.
Но истински се депресирах. Висока съм 163 см и тежа 140 кг.
Изобщо дали ще успея някога. Това не са 10, не са 15/20 кг....
Много отчайващо изглежда. :(

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 4f11103719
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте, бихте ли споделила какво ядете, напишете едно примерно ваше меню. Проблемът е сериозен, но вероятно нещо диетата не е както трябва.

 
  ...

...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 9fafd23a52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Здравей, най - важното е да си упорита и да не се отказваш. Аз свалих 30 кг за 9 месеца някъде. Мислих, че никога няма да успея и правех доста неуспешни опити преди това. Спрях сладкото, хляба, ориза, картофите, намалих драстично млечните продукти и почнах да пия повече и редовно вода. Не съм пазила определени режими, не е за мен. Общо взето дневното ми меню е без закуска, но ако съм гладна ям около 20 гр. някакви сурови ядки или барче, не гладувам. Барчетата много засищат, въпреки скромните си размери. Гледам да ям повече месо, защото преди почти не ядях, филийка черен хляб с нещо - това си го позволявам от скоро. Другото е варени и печени неща, зеленчуци, не се оливам с плодовете. Предпочитам простите гарнитури, т. е. вместо примерно шопска салата, бих си нарязала малко домат и краставица, но без подправки, олио и такива. Като цяло е добре да не се мешат много неща на едно хранене. Ако между храненията огладнея, хапвам нещо дребно и нискокалорично. Трябва и движение, това е страшно важно или някакви упражнения да включиш. Настройваш се за един дълъг процес, без бързане и очакване на светкавични резултати. Тегля се веднъж седмично - сутрин. Ако съм свалила нещо - ок, ако не съм - няма проблем, продължавам в същият дух и резултата все ще дойде. Дано нещо от моят опит ти свърши работа. Като свалиш килограмите, ще се чувстваш много по - добре. Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 224ffd9d6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Пак съм човекът от коментар 1 и продължаваш с тая нагласа. Депресираш се, викаш? Дали ще успееш? Еми, аз ще ти кажа в другия случай какъв ти е най-вероятният сценарии. Диабет, сърдечно съдови и още куп други. Да не говорим за болките в кръста, ставите и т. н. Непълноценен живот, няма мъж, няма деца, няма секс, няма приятели, няма нищо, няма живот. Колко по-зле може да стане? Най-много да се обездвижиш тотално и да умреш. Така че, трябва не да мислиш за крайния резултат, не е важен само той. Важен е пътят, който ще извървиш и как ще се чувстваш все по-добре с всеки смъкнат килограм. Днес е 1-ви Януари, добър ден да започнеш ако вярваш в тия глупости. Но най-добрият ден да започнеш е ВЕДНАГА, ако ще Маркурии да е ретрограден, а Луната да е в седми дом(не, че изобщо знам какво значат тия неща :D). Но както казах, броене на калориите, ти започна ли? Прочетох ти пак поста и ми стана смешно "от притеснение още качвам". Не, мила, не качваш от притеснение а от тва, че гньетеш папкане, защото то те успокоява и е единственото хубаво в живота ти. Трябва да се лишиш от него или ако не, то поне да се ограничаваш в калориите, които приложението ти определи. Ти си избираш дали ще хапнеш нещо вкусно и по-калорично, но по-малко или ще рупаш 2 тенджери със зеле и моркови. Или пък златната среда, което е най-добре. Но ти казвам, никой не може да ти помогне, ако ти сама не желаеш да направиш тази крачка. Нито диетологът ще яде или няма да яде вместо теб, нито хапчета биха ти помогнали. Някои потискат глада, но като цяло в много от тях, особено някои нелегални или непредписани от доктори, съдържат най-различни боклуци. Някои от тях дори амфетамини, бях го чел някъде, честно казано и го вярвам. Но както и да е, чакам да кажеш, че си започнала, да кажеш от колко кг и височина стартираш, за колко време и колко калории имаш за деня да ядеш, ще ти предложа и какви храни, ако искаш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 187f87860e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Аз съм авторката:
Благодаря за отговорите на всички още веднъж.
Май преди да отслабвам или паралелно с това ще трябва да си лекувам и депресията, която се оказа, че имам, а не знаех.
Н12 ми отвори очите. То се оказа, че "вероятният сценарий" който описа вече наполовина се е сбъднал - без диабета и сърдечно съдовите Слава Богу, само преддиабетно засега, иначе всичко друго си е точно така. Едвам се изправям, когато седна замалко.
Знам, че ще прозвучи адски тъпо, но на моменти ми изглежда толкова безсмислено да правя каквото и да било. В момента нямам нито един приятел, никой и нищо, по цял ден сама, вече години наред. А дори и да отслабна, ще вися отвсякъде, кой изобщо ще ме погледне..
Изтеглила съм приложението, но засега с него само се гледаме, а аз се боря с вътрешни демони, като дори не подозирах колко жалка гледка съм била.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 224ffd9d6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Двете неща са ти взаимно свързани. Няма как да си "оправиш депресията", а след това да отслабваш, защото след това може да няма. А и освен това, едното ти поражда до голяма степен и другото. Затова първото и най-важно е да започнеш със свалянето на кила. Въобще, ако мислиш крайната цел, тя ще ти изглежда по-далечна. Трябват ти малки крачки и малки цели. За приложението не ми отговори. Намирисва ми, че някой си търси оправдание, за да не започне, м? :)
Щото и аз съм бил в това положение бая пъти, но не с толкова кила за сваляне и не само за килата. Търсиш си причина да отложиш още малко, страх те е и т.н. От това полза няма, точен момент няма да има и винаги ще има нещо като оправдание. Опитай да отстраниш тези неща и просто действай. Ако не можеш цел да си поставиш, аз ще ти поставя. Да изтеглиш приложението, да се научиш да мериш храната и да записваш всичко. Цел 1. Като цел 2, за 2 седмици да свалиш 2-3 кг. Ти имаш доста да сваляш, така че ще е лесно, даже повече могат да идат. Хайде, почвай!

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: e076dc1a87
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Сега започни да се движиш. Вкъщи дори -малко повече обиколки из апартамента. Простички упражнения - единия крак напред и настрани от изправено положение, после другия. И аз цял живот се боря с излишните килограми, към които съм предразположена, въпреки че са доста по-малко. Физическата активност води до отделяне на ендорфини и серотонин - хормонът на щастието. Така че движението ще те прави щастлива. Намери в ютюб уроци по йога за начинаещи на Светла Иванова. Аз правех упражненията за бременни (скоро родих) - изглеждат и са доста прости, но те карат да се чувстваш по-добре. Не си бременна, но със сигурност си трудно подвижна и затова смятам, че ще са ти от полза. Има в Замунда едни видеа от програма Insanity - упражнения със собствено тегло в домашна обстановка. И много важно - започни с внимателна и хубава загрявка, дори само това ще ти е от полза за начало. Когато решиш започни да излизаш - разходка 200 метра, на другия ден 300 и така. Толкова за движението.
Относно храненето: никога не оставай гладна. Трябва да приемаш достатъчно протеин: яйца, месо, извара, мляко. Млякото -2 или 3% масленост. Нискомасленото е пълно с нишесте за да има вкус, а нишестето не е диетично. Пий чай - с джинджифил или с глухарче (детокс про -български е), или ментов. В мазнините се складират токсините на тялото. За да разкараш безопасно мазнините, трябва да махнеш токсините от тях - това става с пиене на чай и много вода - поне 2л вода дневно. Закуска: 2 варени яйца, 2-3маслини, краставица или друг зеленчук, чаша чай. Друг вариант -овесени ядки с мляко- прядно или кисело по избор. Междинна закуска: плод - ябълка или праскова, портокал, кайсия, грейпфрут, чаша чай. Когато пак огладнееш -половин кофичка кисело мляко. Обяд - месо или риба със салата и филия пълнозърнест хляб или с ориз или картофи, като внимаваш с количеството. Междинна закуска по избор, може и извара. Аз чистата извара не я харесвам, но я смесвам с кисело мляко. Питай ако имаш още въпроси, ще помагам и аз с каквото мога.

Ана

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 187f87860e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Н14 и Ана, благодаря ви за съветите.
От около 10 дни съм започнала да следвам съветите ви, да се храня по-малко, до тук съм направила и 3 леки тренировки, много ми се вдигаше пулса, а съм на бетаблокер и внимавам.
Чувствам се много по-добре, само като се погледна в огледалото и се отчайвам. Всичко това по мен дали и как ще се махне?
Не съм се качвала на кантара и мисля да се кача чак след няколко месеца, за да са повече свалените килограми.
Ако продължавам така, би трябвало да започна да свалям.
Иска ми се до лятото да сваля 30-40 кг, но това едва ли е възможно.
Започнах много да се мотивирам от мисълта да ми е по-леко, да ходя повече, да се облека различно, дори да отида на море или дори само да изляза в центъра и да седна в някое хубаво кафене.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 224ffd9d6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Здравей, отново съм номер 14 и там останалите номерА ;)
Радвам се, че си започнала. Това да мислиш какво ще е след това, как ще идеш на кафе, как ще имаш приятели, приятел, семейство, забавления и т. н. е супер. Мисли го и нека това те мотивира. Искам да ти кажа, че и аз бях на бетаблокер след прекаран ковид, застояване в нас и повечко алкохол и вредни храни. Ами, спрях го от няколко месеца. Както казах, имам да свалям още кила, но се движа много, пия по-рядко, не ям много сол и ям читава храна в повечето случаи. И си броя калориите, за да съм сигурен, че няма да си кажа "е, какво пък, само 100 грама сладко" и да започна отново да качвам. Кръвното тая сутрин ми беше 111/68. Вдигах като получих тая криза и ми дадоха хапчето 180/110, мислех, че всеки момент ще пукна. Да ти кажа, дори с хапчета, е възможно да не избягаш от нещо подобно, затова продължавай! Леките тренировки дори в момента не са ти толкова нужни, но в никакъв случай не са от вреда, ако наистина са леки. Просто бъди в калориен дефицит, без значение малко или много се храниш. Ползвай приложението. Мега досадно е, особено в началото, обаче за под месец се свиква и после дори знаеш коя храна колко калории г/д е, а и то си помни. И една друга много голяма грешка е да не се мериш. Нали гоним цели, примерно 8 килограма до края на Февруари. Имаме месец и 10 дни. Напълно постижима цел. Затова трябва да се мериш и да записваш в екселски файл или всъщност, където си искаш. Може и на стената, като затворниците :D
Та, мерИ се всяка сутрин след тоалетна, на гладно и на жадно. Имай предвид, че един ден може да си да кажем 130 кила, другия 129, а след 3 дни 131. Това не трябва да те отказва и не си качила нови килограми. Причините може да са много. Цикъл, задръжка на вода, особено ако си яла по-солени неща, качване на мускулна маса от части и т. н. Най-добре е ежедневно мерене и записване и гледане на средна стойност за седмица. Примерно, събираш килограмите от тия 7 дни и ги делиш на 7, така ще я получиш средната стойност. Мога да ти гарантирам, че е много по-мотивиращо като видиш че 5-10 кила ги няма, а ти не си направила нещо чак толкова трудно. Не си умряла, не си гладувала толкова, защото ако ядеш храните, които трябва, няма да ти е гладно. В огледалото е рано да се оглеждаш. Тук е въпрос на постоянство. Дори някой, който 2 години съвсем по малко сваля, по 1 кило на месец, това за 2 години са 24 кила. А ние можем да сваляме по 1 кило на седмица, особено с тия килограми, които си. Тук съм, следя темата, ще се опитвам да ти помогна, но ти самата трябва да го искаш и сама трябва да си помогнеш преди всички и всичко. Само действай, аз ще съм тук и ще отделям по малко време да помагам. И ще държим връзка тук, стига модераторът да одобрява коментарите, че го няма много :D

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 14d5b47c97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Моля те, напи в гугъл хранене в зоната!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 14d5b47c97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Зоната! Ядеш и отслабваш без стрес. Влез в сайта www.kakvodaqm.bg и ЧЕТИ. Моля те. Пише ти човек, който от диети стана слон. Сега се чувствам щастлива, красива, енергична и отслабнах без никакъв стрес. И то с МНОГО ядене! Всички болести и проблеми ще ти изчезнат с това хранене.
Моля те! Прочети. Не ме карай да съжалявам, че ти писах напразно...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker