Късогледство и неправилно изписани очила? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Късогледство и неправилно изписани очила?
преди: 2 години, 3 месеца, прочетена 1098 пъти
Здравейте! Преди няколко месеца открих, че зрителната ми острота надалече се е влошила. Изпитвах затруднения с разпознаването на лицата на хората по улицата, трябваше да ги загледам за да се фокусират, виждах ги размазано. Започнах да изпитвам затруднения при шофиране, особено вечер и през нощта. Очите ми се напрагяха ужасно и започнаха да се изпълват с кръвоностни съдове постоянно дори и след работа на компютър, започнах да изпитвам сухота, парене, дразнене при силна светлина, червени са и сутрин макар че се наспивам добре и виждам размазано като ги отворя след събуждане. На първа ръка си взех някакви добавки за очи и овлажняващи капки, но полза никаква. Имам и едно странно замайване когато очите ми са напрегнати, незнам дали е свързано с тях. Реших, въпреки финансовите проблеми да заделя пари и да отида на лекар. Прегледаха ме, установиха че не виждам надалече, разшириха зеници с увещание че уж ефекта трае до другият ден, което си беше лъжа. Цяла седмица ходих с широки зеници и не можех да седна зад волана да си свърша работата. Но този дискомфорт да го оставим настрана, поне да имаше ефект... Предписаха ми очила +0, 5 диоптър, с ъгъл астигматизъм на дясно око. Да, и аз това се учудих защо ми изписват очила за близко, като аз на близо виждам, надалеч не виждам. Попитах лекаря, а той вика ще ги ползваш само за работа с компютър. След като очилата ми станаха готови, ги взех. Ужасно се чувствах с тях, виждах размазано, единствено по-ясно виждах наблизко. Да, намалиха ми до известна степен умората в очите при работата ми с компютъра всеки ден, но очите ми се изморяват и от други активности, най-вече когато седна зад волана. А очилата които са ми изписали ъпсурд да ги използвам извън къщи. Виждам още по-размазано надалеко с тях, за това съм 10000 пъти по-добре без тях. Минаха 2 месеца откакто използвам очилата активно, но проблемите ми със зрението си остават. А не съм дала малко пари за тези очила, които дефактно не ми вършат работа. Изкам да попитам някой с опит и по-компетентен дали е възможно да са ми объркали рецептата за очилата? Необходимо е да кажа, че това са ми първите очила, никога преди не съм имала необходимост от тях. Зрението ми не е чак толкова зле, но вече ми пречи в ежедневието, а съм активна личност, шофирам всеки ден и не искам да представлявам опасност за другите. Освен това очите ми са нон стоп раздразнени, червени, с изпъкнали на бялото кръвоносни съдове, не мога да живея без овлажняващи капки. В момента нямам възможност да посетя друг лекар за второ мнение, но се чудя дали да не звънна в оптиката, където ми предписаха тези очила и да им кажа, че нещо не виждам с тях? Доверието ми към тях и лекарите като цяло е супер нарушено, дори и ще ми бъде трудно да им се доверя този път в предписването на правилни очила. Моля за съвети и ще съм благодарна ако бързо публикувате запитването ми!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 3 месеца
hash: a1920ea0ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Здравей! Този коментар е абсолютно неочакван от теб, знам. Отговор не мога да ти дам категоричен освен винаги и за каквото е да търсиш не второ, не трето, а десето мнение. След това не слушаш нито едно от тях. Дърпаш на две крачки, поглеждаш хубаво ситуацията и сама решаваш кое е най- добре. В такъв свят живеем!



Ако трябва да дам връзка с моя живот, аз също съм с много подобен, може би дори същия проблем. Имам астигматизъм, не виждам добре, лекарите се гаврят. Започна да зазлява, да ми се вие свят, да не мога да се концентрирам, да залитам. Почнах да параноясвам какво по дяволите се случва с мене, споделих с родители, хайде пак на същите лекари, те се оправдават. Родителите им вярват повече на тях, накрая ме изкараха луд и за малко да завърша в някоя психиатрия. Не се майтапя. Бях в чужбина, прибрах се да се лекувам и едва не ме затвориха ненормален. Сега съм тук, без работа, в адски стрес и отпечатък от цялото това нещо, стоя си със същите проблеми и нямам даже психическата сила да се изправя и да си тръгна. Аз съм труп.


Пиша тук само защото забелязах, че друг с опит не е изказал мнение. Моите съвети биха били полезни за случая и за в живота, но нямам отговор да ти го поднеса на тепсия. Още не съм се видял и аз от другата страна. Та:
От близки и от предоверяване в тоя живот можеш да си изпатиш много, много скъпо, бедна ти е фантазията. Най-лошо е когато човек ти вреди, а в неговата си глава мисли, че помага. Тогава и с колани биха те вързали, да ти докажат, че те са там да помогнат. Истината е, че емпатия в днешно време е трудно да намериш, хората гледат единствено през техните си очи и опит.
Не се доверявай и на хора, видимо по- глупави от тебе. Може да ти казват, че знаят, не оставяй това да те подлъгва. Дори и лекари да са. Той глупавия - знае всичко!
Търси повече мнения както ти казах. Много е трудно човек да падне и да осъзнае, че за да стане отново се нуждае от друг. Още по-зле е и с парите. Ние сме на тая земя да си помагаме, но знай, че никой няма да се постави на твое място и да те избави от мъките. Не очаквай нищо от никого. Учи се да си независима. Това означава и за парите. Както се казва "... пари за черни дни"!
Когато си здраво стъпила на земята, намирай не приятели за по кафе и как си, а хора, братя и сестри, готови за тебе света да обърнат. Така знаеш, че дори и да паднеш има кой да те изправи, ти тях също. В днешно време такива хора са тоооолкова рядко. Чакай сано да ти се случи нещо в живота и ще им гледаш гърбовете. Това може да се използва и за доктори. Познавай доктори, адвокати, хора и хора. Имай доверени хора до себе си, но имай и професионалисти, на които въпреки, че трябва да заплатиш, знаеш, че търсят най-добрия вариант за тебе.
Загубих до къде съм. Може би наистина съм луд вече.
Ако ме прочетеш и не ми се вържеш обаче, ще дойде момент - ще видиш, че съм прав. Аз от болка говоря!

За очите сега, което де сещам. Чисто и просто възможно по-малко стрес, екрани, светлини, дори шум, да шум. По на тихо и спокойно, успокой нерви и всичко, намали кофеина ако пиеш. И когсто се намериш с две свободни минути- започваш. Двете очи плътно в ляво, задържаш. После - дясно. Горе, долу. После кръгове. После слагаш ръка да скриеш едното и с другото само. Опитвай се да фокусираш неща на близо и далече, плътно в ляво и дясно. Не задържай много, но секунда, две стигат. Гледай да разягаш мускулите на очните ябълки. В очите не се бърка. Главата не я движиш. Мий ги с вода. Избягвай екрани. Като свършиш упражненията за очите, следва вратът. Бавни кръгове, много бавни. Хууубаво разтягал. Представяй си как кръвта се движи в тебе, как ти насища мозъка, как ти се разтягат мускулите.
Спи на тъмно, ама тъмно. Мрак. Като станеш да пикаеш да се блъснеш поне 5 пъти. Иначе мозъкът не спи и очите работят, макар и затворени - тоест, не почиват. А очите са продължение на мозъка.
Тия неща ги практикувай докато събереш за доктор, опитай да се консултираш с хора и намери правилния, чети по въпроса и не отлагай. Един чифт е за цял живот. Казах без екрани, но... намери начин да се информираш. Повече почивка и не оставяй въпроса на заден план. Здравето е най- важно.
Знам, доста е объркано, това което написах. Пиша ти от смарт часовник, да. Моля да го оцениш.
И успех! Много, много успех!

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 59ec902255
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   До номер 1
Не съм авторката.
Благодаря за споделеното. Един съвет и от мен. Не си казал нищо по-конкретно за проблема си. За какво точно те изкарват " луд "? Нали се е установило, че причината е астигматизъм? Както и да е, т. к. имам опит с това, да споделя: Ако проблемът е, че не виждаш добре с изписаните очила, въпреки че няма по-подходящ диоптър - причината може да е, че са направени с " асферични " стъкла. Аз с такива виждах като разногледа, като ми направиха същите, в същата оптика - всичко се оправи. Но и лекарката твърдеше, че не било възможно това да пречи. А в друга оптика обикновена продавачка ми каза, че изключително рядко, но се случвало. Отделно малко се чудеха какви са тия очила хем с хем за далече, било обратното по принцип.
Другото е - задължително отиди при д-р Любка Димова от Варна - МЦ Младост Варна.
Това е, което мога да ти кажа, макар да не разбрах какъв е проблема, но т. к. и на мен ми се чудеха в оптиките дали не е " на психична основа " доста време. А други нормални очни лекари, освен нея - не съм срещала.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 8e56655f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   С астигматични очила се свиква доста трудно. Някои хора не упсяват и си оставят само диоптъра - примерно за късогледството

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 4e8286f9e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Хахахаха, номер 1 благодаря ти, разсмя ме.
Смея се през сълзи, защото тая реалност я живях и аз.

Човек с астигматизъм съм, а имам и тинитус. Той беше спрял за известно време, но като почна пандемията направих сериозна травма на врата. Бях убеден, че може да е сътресение и рентген трябва да се направи. В болницата искат да ме пишат мъртъв от вируса, отказват преглед. Наще са стари вече, главата не ги слуша, вярват на новините. А аз - не ме свърта на едно място, вие ми се адски свят, с тоя тинитус - пищят ми ушите, не знам ляво от дясно, залитанки, астигматизмът не помага - помня тогава съвсем нищо не виждах. Беше ужас! И никой лекар не съчувства, беше най-неподходящия момент тия нещастия да ми се случат. Накрая вече почнах да си въобразявам, че ми е дошло времето, всички искат да ме трепят. Близо две години по-късно още имам белег и обеца на ухото: Внимавай на кого се доверяваш! Винаги идва момент, в който човек не може да разчита само на себе си! Внимавай кой ще те види докато си паднал!

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: a4f1770662
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Авторката на темата съм, благодаря за коментара номер 1 и съвета. Знам, че в този живот сме като на война, всеки сам за себе си. Лекари у нас няма, има търговци, търгуващи със здраве, нашето здраве. Относно моят проблем решение не съм открила, ходих да се разправям в оптиката - ефект нула. С глупци не се спори, лекарчето дори започна да бърка понятията късогледство и далекогледство. Заради празниците съм в застой, но веднага след тях ще посетя друга лекарка, уж най-добрата в моя град, да видя просто от любопитство какво ще ми каже и ще преценя. Ако нещо не е както трябва ще се върна в първата оптика и ще ги насмета със земята и жалба ще пусна и яко ще ги омърся с отзиви. Влага да им е. И аз си бях контузила врата мин година, схванах се лошо след тренировка, после цяла седмица врата ми беше сключен и болезнен. Може би от тогава ми се отключиха проблемите със замайването. Не знам. Гледам да намалям престоя пред екраните, макар да не ми се получава, все пак това работя. Единствено и само сега за празниците си пожелавам да съм здрава, само това има смисъл. Много си преживял номер 1, ако това ми се случи на мен аз няма да го понеса и само гледай как съм се забила с колата и сложила край на жалкото си съществуване. Силен човек си, бори се. Аз не знам какво да те посъветвам освен да прекарваш повече време навън, сред природата, тя лекува. Далече от психиатри и психолози, още по далече и от психотропните лекарства. Всеки ще те изкара луд в днешно време, но лудите са те. Майната им на всички, сега с тази пландемия им се видяха лицата истинските и много скоро ще дойде и време за разплатата. Надявам се да сме живи и здрави да видим този ден с наслада. Ще пиша допълнително когато открия нещо повече относно проблема си, дано да бъде в полза. Весела Коледа!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker