Проблем с косата. Косопад. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Проблем с косата. Косопад.
преди: 2 години, 4 месеца, прочетена 1113 пъти
Здравейте! Имам Проблем със косата си. От три месеца ми пада много и повече от нормалното. На 21 години съм. Моля някой да ми напише какви мерки да предприема, защото много се притеснявам. Косата ми е станала много редка и нямам обем, а преди имах. Не използвам никакви маски и балсами. Не е от шамплана, защото го смених и разбрах, че не е това проблема.
Моля да ми напишете с кой да се консултирам (личен лекар или друго не/медицинско лице).

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 4 месеца
hash: 952cd6f03b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Първо отиди при личния, той ще ти каже най-добре, какво ти има, или ще те прати при дематологог.

Колкото за косата - общо взето има три медикамента, които може да помогнат. За всеки един от тях, ще трябва да се посъветваш с лекар.

- Minoxidil - продава се в няколко варианта, като най-чест се ползва Rogaine - който е вид пяна зо каса. Работи, каот стимулира кръвообращението, но трябва да знаеш, че може да предизвика и по-засилен растеж навсякъде където попадне (примерно - на врата ти). Другото е, че отначало ще изпиташ значителен косопад - просто старите и ме толкова здрави космипадат и ще отнеме известно време. Общо взето, трябва да го позваш всеки ден. Провери в интернет, как и защо. Работта е, че за 90 дена, струва около 260 лева.

- Fenisteride (Фенистрад, по нашите аптеки) - освен ако директо не ти каже лекар, че можеш да го взимаш, не го взимай. Хубавото е, че може реално да стопира косопада. Лошото е, че ще трябва да се взима цял живот и ако не внимаваш с дозата, може да доведе до проблеми. Отново - без лекарски съвет НЕ ГО ВЗИМАЙ.

- Nizoral 2mg - Продва се във всяка аптека и е против пърхот, предизвикан от гъбични инфекции. Теорията е, че ако имаш подобни инфекции, те може да убиват коста ти или поне да забързват процеса. Доказателства, че помага, са основно анекдонти.

Това са еиднствените медикаменти, които МОЖЕ да имат някакъв ефект. Може и да нямат. При някой хора, буквално им връъща косата, при други не прави нищо, но повечето са някъде в средата.

Другто, което можеш да направиш е:
- Добра храна
- Пълен набор от витамини!
- Тренировки.
Не няма да ти спре косопада, но ще помогне на цялсотното ти здраве.


И последната опция е т. нар. присаждане. Ако си забелязал дядовците - доста от тях има много коса в задната част на главата, макар отпред да са плешиви. Това е така, защото тези фоликули (бувкално мисли за тях, като за саксийка, в която косъма има корен и израства) са резистенти на оплешиваване и процедурата на присаждае е бувкално, да ги махнат от едната част и да ги сложат в друга.
Ако реално страдаш от оплешивавяне, вероянто доктара ще ти предише Фенистерид, за да тушира оплешивяването, доколкото е възможно. Ако спре, то супер - ще караш на Фенистерид и няма да има проблем. Почти сигурно е, че ще забава много косопада. Ако не го спре, ще се налоцжи, да изчакате докате спре на едно ниво и това, ще може да говорите за транспантация.


И ако това не сработи - споко! Никой не умрял, защото не е имал коса. Освен ако не модел или нещо подобно, едва ли ще ти е проблем.

П. П. - След 6-7 годни, ще имаме клонирана коса, готова за присаждане. Ще струва майка си и баща си, така че ако съм на теб, ще се концентрирам повече над пари, отколкото над коса. Бонусите от парите, са доста повече от бонусите от косата.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 0c0200fbf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Не е от шампЛана вика... ахахахах припадам ритуално...


Братан.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 8f25f20d8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Братане, знам те кой си и се чудя защо не гледаш твоя си живот. Имаш много да оправяш, вярвай ми!

Нищо на въпреки, но не за пръв път те виждам да коментираш абсолютно ненужни неща. Ако няма да помагаш - замълчи! Ако нямаш какво хубаво да кажеш - замълчи!

Други има да те съдят тебе в живия живот!


- Не искам да те нарека по име

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: f100d9b8ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   3, ако не му кажеш името от къде да сме сигурни ние и той, че го познаваш?

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: e0dc76fb56
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Много изчерпателен отговор от номер 1, адмирации ако чете!

Относно косопада, аз съм на 21 и също имах, ползвал същите тези неща които е описал номер 1 и има ефект. Трябва да знаеш обаче, че е малко кофти, като да си миеш зъбите е, трябва всеки ден да се дава внимание.

Относно Fenisteride, категорично търси гел, който се нанася на косата а не хапчета. Хапчетата са силни и могат да имат проблеми, както е посочил номер 1.

 
  ...


...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 952cd6f03b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От 1 - Не знам на кой не му харесао кометнара и защо, но това е. Друго решение в моемнта няма.

Всякакви специални мазила, които не се предписват от лекарите, са си чиста измама.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: daf03661b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Може да е на хормонална основа, може дори да имаш гинекологични проблеми. Според мен първо поговори с личния си лекар, обсъдете ситуацията, само косопадът ли е, имаш ли други проблеми, промени в насторенията, цикъла и т. н. и поискай направление за ендокринолог. Ако хормонално всичко е наред, прегледай си състава на кръвта, чак накрая вече следва дерматолог.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 109463c7f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Благодаря на всички за съветите! Пожелавам ви весело посрещане на празниците!❤

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 9496091ab8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Косата ти може да започне да капе заради здравословен проблем : Тиреоидит на Хашимото / автоимунно заболяване на щитовидната жлеза, можеш да си пуснеш пакет изследвания за щитовидната жлеза заедно с автоимунните маркери TAT, MAT, във всички големи лаборатории ги има или можеш да посетиш лекар ендокринолог/, може да се причини от киста на яйчниците, може да се дължи на прекарано бъбречно заболяване или тежък цистит, може да се дължи на недоимъчна диета с липси на витамини от B групата или желязо, затова може да се пуснат и изследвания за желязо, феритни някой витамини от B групата, може да се дължи на наскоро поставени зъбни пломби -амалгами. За съжаление може да се случи и след прекарано вирусно заболяване, като тежък грип или Ковид.
Косопадът, причинен от тези проблеми е обратим и косата ще се възстанови напълно. Важното е да се открие причината, особено ако е Хашимото. Външните мазила няма да помогнат, ако не се бориш срещу първопричината. ще помогнат само, ако се знае, че вече е излекувано заболяването, например бъбречно такова.
На някои жени косата окапва и след аборт или прекарана бременност.
Понякога може да се случи и от силна боя за коса, съдържаща амоняк.
Ако косопадът стане гнездовиден има някои други заболявания с подобна изява, които са по-трудно лечими.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: c6c0a2f10c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Виж, косата пада когато си под стрес, в този момент не достига кръв до скалпа, тъй като това не е жизненоважно място, приемай храни богати на витамини, плодове и зеленчуци в сурово състояние, ядки, яйца, косата расте сама без нужда от локален стимул и не се фокусирай върху липсата и, това само ще попречи на израстването

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker