Понякога - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Понякога
преди: 2 години, 4 месеца, прочетена 847 пъти
Накратко, от две години имам неустановен здравословен проблем, започнал следствие от много тежък стрес. Обикалях лекар след лекар - всички заключиха едно и също - на нервна почва, нищо не могат да направят. Един от проблемите е, че имам много лошо оросяване/кръвообращение и вечно ми е ненормално студено, много често лицето и ноктите ми стават лилави / бели. Да съм се обличала (още) по-дебело... Това просто не ми помага. Дрехите само задържат топлината, отделяна от тялото, при мен просто няма какво да се задържи.
Да се върнем на "побесняването" - едната ми колежка пие хормони и заради това все й е топло. Другата има високо кръвно и на нея все й е топло. Моето кръвно понякога е 70/40. Хормони не пия, защото на изследванията излязоха наред, но кой може да каже кога какво става в организма. Климатика на работа е повреден, парното е слабо, но на двете не им пука особено, а лятото два пъти ме разболяха да се охлаждат със същия климатик, ако тогава се беше повредил, още на другия ден щеше да се намери начин да се оправи.
Проблемът е, че на моменти побеснявам - ето например от тази случка. Побеснявам заради лекарите, че не ми откриха проблем. Побеснявам заради това, че и аз ако гълтах хормони, нямаше да ми е студено "на нервна почва" и щях да съм като две от колежките.
Преди известно време бях изпушила, защото ми се бяха случили невероятни каръщини за много кратко време, в много труден и натоварен период. Тогава една друга колежка взе да ми говори как трябвало да приемам всичко с любов или нещо подобно. Принципно беше права. Но се оказа, че това май не са нейни думи, а на ксанакса, с който се друса.
Не знам, просто на моменти побеснявам, когато ми говорят хора, при които нещата стоят по съвсем различен начин. Нормално ли е да побеснявам така, когато прекалят с коментарите как едва ли не сама съм си виновна за всичко, само защото уж съм здрава?!
Знам, че темата е странна, но хем смятам, че никой не е прав, хем си мисля, че и аз не трябва толкова крайно да реагирам...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 4 месеца
hash: ffc76f5520
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   От авторката: Понякога "побеснявам" беше заглавието. Моля мод да го оправи, за да е ясно за какво е темата.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: b6c75a32a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Ако можеш да си смениш работата и да бъдеш сред жени, които не са в климактериума и те охлаждат, вероятно симптомите ти на студ ще се подобрят.
И аз имам ниско кръвно и когато съм изложена на студ, но
едновременно с това съм гладна, ноктите на пръстите ми посиняват, но има степени на посиняване. При кръвно 70/50 на мен ми причернява, а с долна граница 40, се чудя как се справяш.
Има един синдром на Рейно /Raynaud's syndrome/, който е свързан с лошо оросяване и посиняване на пръстите.
Добрите лекари у нас са малко, затова слабите лекари могат да си запазят елементарното обяснение на нервна почва за бабешката седянка пред блока.
Тъй като през сърцето минава цялата кръв, трябва да отидеш на ехокардиография - образно изследване на сърцето. Кардиограмата не е достатъчна. Добре е да си направиш и доплер на цялото тяло, за да се види състоянието на вените.
Трябва да се провери нивото на кръвната захар - кръвно изследване за гликиран хемоглобин.
Ако състоянието ти относно чувствителност към студ, се засилва вечер и особено при климатик от 25 градуса нагоре, по всяка вероятност имаш скрита хронична инфекция. Например има и някои инфекции като лаймска болест и мукоплазма пневмония, които не дават отражение върху кръвните показатели на Ц- реактивния протеин /CRP/, който е маркер за възпалителен процес в организма, но се откриват с тестове за антитела.
Възможно е да имаш и алергии
Мога да ти препоръчам много добри лекари в София, ако имаш нужда.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: ffc76f5520
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторката:
Благодаря, н. 4. Колежката, която пие хормон, е млада. Просто е отишла на лекар, поставили са й диагноза и пие тироксин (хормон на щитовидната жлеза), който кара целия организъм да е активен, да отделя топлина. Другата може и да е в критическа, но познавам много хора, които са с нормално или високо кръвно и ако им е 110/70 тичат в спешното или на лекар. Не знам как не ги отсвирват. Аз нямам избор за ниското, просто явно съм свикнала и мога да карам така. Защото при мен не е ден или два, при мен са стотици дни, организма ми е бил принуден да свикне.
Всякакви изследвания са ми правени, включително гликиран хемоглобин, което сама си назначих, и по ендокринолози ходих - всичко перфектно. Да, засилва се вечер чувството за студ, но нямам инфекции, CRP ми беше много нисък, а и нещата се отключиха от стрес все пак, а не след боледуване от нещо.
Синдром на Рейно знам, че имам, защото и майка ми го има, но единственото, което казват, е просто човек да се облича по-топло, да носи ръкавици. Но при мен е изцяло нарушена физиология и кръвообращение.

Засега съм си дала почивка от ходенето по лекари, защото ми писна само да ми обясняват, че нищо ми няма и няма какво да направят. Не мисля, че в София е по-различно. Живяла съм там 4 години и имах личен лекар, както и бях ходила при няколко специалиста - същата работа.

Не мисля, че проблемът е в колегите, работата или лекарите. Щом само при мен така се получава.
Но има моменти, в които ме вбесяват коментарите как всичко било на психична основа и зависело от мен, само защото нямам открит физически проблем. Ясно е, че ако имаше неоткрит такъв, досега да се е разбрало, но това не променя усещанията. Просто понякога ми идват в повече коментарите на някои, които без химията, която приемат, ще са по-зле и от мен.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker