Най-ужасната кожа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Най-ужасната кожа
преди: 2 години, 3 месеца, прочетена 1405 пъти
Здравейте. Момче на 23 съм, жестоко комплексиран и разбит от трагичната кожа, която имам. Имам пъпки от различен вид навсякъде по тялото освен по лицето. Да започнем с ръцете. Там имам кошмарът наречен кератоза пиларис (надявам се не греша с името). За тези, които не знаят това са малки червени пъпки, които наподобяват обрив, не можете да си представите какъв кошмар е лятото с това проклятие, пробвах крем cerave, не само, че му трябват часове да попие напълно, но и не прави абсолютно нищо. След като изсъхне им трябват 10 минути да се появят отново. Преди 3 седмици започнах да се мажа с кокосово масло, вечер с рициново и под душа ексфолиация със захар. Аз съм краен песимист и не очаквах резултати, но не очаквах и да стане по зле, както стана. Малките пъпки си останаха, но за сметка на това сега се появиха и от големите, които забелязвам, че изчезват и се появяват на нови места през 2-3 дни.

Най-големият кошмар обаче е на гърба. Ако се погледна без да искам в огледалото там, 2 дена не мога да се отърва от черни мисли. Брутално акне с големи червени пъпки и белези. По-нагоре към раменете са вече малки пъпки все едно са там за да нямам празно място. Нещата са така горе долу 5-6 години вече, но съвсем наскоро ме удари реалността какъв сериозен проблем имам, в пубертета изобщо не хаех. Като си дадох сметка на какво приличам се шокирах. За никой няма да е изненада, че съм девствен на тези години, не бих причинил ужаса на някое момиче да види този кошмар от Чернобил пред очите си. Започна да ми тежи адски много, комплекса е чудовищен, а най-депресиращото за мен беше да изчета десетки мнения от хора с подобни проблеми, които казват, че лек и за двата проблема НЯМА, тези които са направили нещо споделят, че им е отнело години и адски много провалени опити и посещения при дерматолози.

Не съм ходил на доктор все още защото тотално се обезверих след като прочетох всичко това, почти всички казват, че нашите кожни лекари са там да пробутват козметика и кремове, които нищо не правят. По принцип имам възможности и проблема е толкова сериозен, че бих се разорил до стотинка само и само да го реша. Да кажа и за навиците ми, през пубертета бях само на junkfood, коли, пици, бургери и т. н. Качих и килограми покрай това и вече от 2 месеца тренирам 6 пъти в седмицата и съм на хранителен режим, който включва пилешко, картофи, ориз, плодове, зеленчуци. Пия само вода и през тези 2 месеца не съм пипнал нищо сладко, тестено или газирано. Абсолютно никаква положителна промяна нямаше освен свалените до момента килограми. Къпя се всяка вечер, а тялото ми изглежда все едно съм някой клошар, който не е виждал вода от 10 години. В интерес на истината вече се заглеждам като видя някой бездомник по улицата, 1 пъпчица не успях да забележа по ръцете им. Имам колеги, които ходят с едни и същи дрехи по 1 седмица, потни т. н... всичките с кожи гладки като платно.

Не знам какво да правя, бих отишъл и на 5000км от България да се лекувам, ако знаех, че там някъде има някой или нещо, което може да помогне. Звуча като жена (без да целя да обиждам жените), знам, но на тази възраст да не си докосвал жена, може би си представяте какво ми е. Знам, че повечето ще ми се смеете, ваше право е, но толкова съм се отчаял, че си казах, ако до 1-2 години не успея да направя нещо по въпроса ще сложа край на безсмисления си живот. Тези мои проблеми ме обричат на вечна самота, а съм сигурен, че с времето ще започна да се чувствам още по-зле докато един ден не изперкам.

Пиша това защото имам нуждата да споделя. На живо няма с кого, обикновено крия всичко в себе си, но това нещо вече ми тежи твърде много. За тези от вас, предполагам 100%, които четете това, бъдете благодарни, че нямате този проблем. Досега за 23 години 1 път не видях някой с ръце като моите например.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 3 месеца
hash: 1083b1bd1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Изследвай се за гъбички...

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: bbd4c21eff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Разбирам защо се съмняваш в докторите, не е като да няма причина, но другият вариант е да си живееш така завинаги. Не очаквай от първия път да попаднеш на твоя доктор или първото мазило да проработи. Трябва ти търпение и постоянство иначе си обречен.
В огромна част от случаите не иде реч за лоша хигиена, а за кофти гени - приятелят ми си мие г*за и лицето с един и същи сапун за два лева, кожата му е 9. 5/10, ще убия за такава кожа, аз трябва да правя чудеса от храброст и да давам огромни суми, за да изглеждам прилично. Нямам предвид "страхотно", а точно прилично заради дерматити, акне, мазна и дехидратирана кожа и т. н. Та да, не се чуди защо се къпеш редовно и пак изглеждаш по-зле от тия, които не се мият с дни - проблемът е вътрешен.
За гъшата кожа не знам какво да ти препоръчам - чела съм, че е добре да се прави пилинг с груба гъба (луфа) и да се ползва крем с урея. Няма лечение. Както споменах по-рано, не всеки продукт ще ти подейства, така че не се отчайвай. Търси мнения из интернет, ревюта, виж групата "Инфармацки" във Фейсбук, доста е полезна. Именно с много ровене попаднах на крем, който страшно ми помогна за периоралния дерматит, въпреки че обикновено се предписват кортикостероиди и прочее гняс за този случай. Почти не се появява вече, направо съм изумена.
Акнето ми звучи като кистозно. Серията на Акне Аут от Биотрейд е убиец, особено лосионът, който може да ти свали кожата. Почети повече, питай на сайта им, обикновено отговарят. Имат сапун, лосион, крем, даже някакви капсули, които не знам какви са. Използвам въпросния лосион Акне Аут Актив от около 16 години и като изключим, че е много силен, само от него виждам ефект. Оправи ми тийнейджърските пъпки, сега ми излиза хормонално преди да ми дойде и не се справя толкова добре напоследък, но пак съм доволна. Все пак лекува следствието, не причината.
Чети, питай, опитвай и ако не стане, посети специалист. Ако е много тежко, може да ти изпише и хапчета. Пожелавам ти успех!

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: ba0a1e7242
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Всъщност честото къпане премахва защитния филм на кожата, както и безвредните микроорганизми върху нея. И така тя става "добре дошла" за патогенните гъбички и други МО.
Но това, което описваш, много прилича на вътрешен проблем (алергия, хормонален проблем).

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker