Дайте някакъв лек срещу безсъние! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Дайте някакъв лек срещу безсъние!
преди: 2 години, 3 месеца, прочетена 1043 пъти
Здравейте всички! Пише ви една абсолютно измъчена от будуване по цяла нощ жена с надеждата някой да предложи ефикасно средство за заспиване. Всичко започна с минаването ми към работа в къщи. Работех до късно и си доспивах през деня. Така в един момент нощта и денят си размениха местата. След това напълно престанах да спя. Ако успея да се унеса, то е за не повече от половин час. Понякога не спя по 72 и повече часа. Последния месец съм прекарала в сън не повече от 10-12 часа. Натрупва се чудовищна физическа и психическа умора, която ми пречи да живея нормално. Работата ми е умствена и вече ефективността ми клони към нулата. Опитах всичко - билкови чайове, меланин, горещ душ преди лягане, броене на овце, четене в леглото "за приспиване", какво ли не още. Не, не и не. Не мога да мигна до сутринта.
Проблемът е, че имам болен черен дроб и не могат да ми бъдат предписвани силни лекарства. Личният ми лекар ме посъветва да се консултирам с психиатър, което вече ми се струва прекалено. Затова се надявам някой от вас да е успял с народна медицина да пребори проблема. Ще съм ви много благодарна за всеки съвет. Дано все някой от тях ми помогне!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 3 месеца
hash: 829d96d94f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Здравей! Имал съм същите безсънни нощи, както и много други като нас също. Не си мисли нито, че си сама, нито, че си първата.
Как и защо съм се справил аз, няма голямо значение понеже случаите са винаги различни. Трябва да разгледаш проблема - за сега ти се фокусираш само върху симптома. Ето няколко идеи:
Човекът се нуждае от:
- полезна храна, вода и въздух
- здрав сън
- извършване на физически труд
- мисловна дейност
- РУТИНА- много важно. Сутрин ставаш, оправяш легло/стая, хигиена, обличаш се за работа(както ти си знаеш)... ,но схвана. Идеята е, мозъкът чрез функциите на тялото да се подготви за следващата задача. Така и възниква идеята за глад - от стомаха.
Ние всички имаме нужда от комфорт(сигурност), именно към това се стремим всеки ден. И от тук колкото повече константни стойности има в главата ти, толкова мозъкът не трябва да преизчислява потенциални неизвестни(проблеми). Та ако лягаш-ставаш, ядеш, там каквото друго ти включва ежедневието се практикува едно след друго, по едно и също време, ежедневно, то се превръща в навик. Мозъкът свиква и огладнява, доспива му се и тн.
по едно и също време. Не изисква толкова мисловен капацитет и преизчисления колко точно запаси на енергия имаш и в кои депа точно се намира. Мисълта ти може да бъде занимавана от други - по-важни неща, а тези другите се вършат подсъзнателно на заден план.
Тя и сега се занимава мисълта ти с тия работи, но се занимава с всичко наведнъж и това, че не може да се справи, не и дава знак за свършена работа и комфорт. Оттам не може да се успокои достатъчно и да заспи, не знае какво да очаква утре. ( Като референция едно време само сме оцелявали, макар и трудно сме правили едно единствено нещо. Днес - мултитаскинг, това е огромен стрес за мозъка.)
Като жена ти имаш и сложно устроена хормонална система. С това безсъние объркваш цялата си микрофлора и хормонална среда.
Ако не успееш да намериш лек, следват паник атаките. Мисловната дейност е силно затормозена, тялото изнемогва, сънят е абсолютно некачествен дори и да присъства, а мозъкът влиза в режим на оцеляване. Само, че вече не може да функционира и почва да отпуска хормоните на автопилота - адреналин, кортизол и тн. Те обаче са хормони на системата "бий се или бягай", с нищо не помагат на човек в легнало положение, опитващ се да отпочине.
При паник атаки пулсът се ускорява, хора мислят, че ще умрат, получат инфаркт или чувстат, че ще припаднат, започва хипер вентилация и всичко започва да се върти.
Преди да ме вземеш за откачен или ти да откачиш от страх, знай, че това е чисто информативно и е важно да се знае. Когато на мен ми се случваха тия "приказни нощи", аз вече пределно се познавах, въпреки, че нямах идея какво се случва. Бях уплашен въпреки, че съзнавах и знаех причината и първоизточника на всичко това. Просто изискваше време да се реши проблема и някак трябваше да се изтърпят симптомите. Мозъкът ми обаче, беше на друго мнение. Опитвайки се да се сетя сега, дори не съм сигурен, че знам какво точно му беше мнението. Страх, ужас, гняв, умора, еуфория и каквото още се сетиш.
Та и като си помисли човек - хората защо полудяват? - нали всичко е от стрес. Навсякъде агитират "не на стреса", а ежедневието ни е инфарктно. Коли, трафик, работа, проблеми, финанси, данъци, закони, организации, семейство... И сега отгоре на всичко служи и нещо неочаквано като личен проблем или болен близък, неща дето все не можем да предвидим... и кулата се катурва.

Като обобщение: Не се плаши, всичко горе-изброено е с цел да ти даде идеи над какво точно работи мозъкът ти, докато ти смяташ, че е време за сън. Показал съм ти, че човекът е сравнително прост организъм, но това не значи, че нещата не могат да бъдат с краката нагоре. Оттам страда ли мозъкът, страдаш и ти. И все пак - храна, сън, физическа активност са решения на всеки проблем. Не бъди наивна и не разчитай на медицината. Един проблем бива решен, когато бива разбран, а не заровен. Хапчета и мазила с нищо няма да помогнат, те са на принципа на плацебо.
Някъде там в тебе има дилема или нещо дето те човърка, в моменти когато ума трябва да казва "Бре, че работа свърших днеска. Най-после заслужена почивка." Може да си максималист и работата вкъщи да отваря възможността за работохолизъм. Може да си мързелива и сега вкъщи като не отговаряш пред никого съвсем да си се занимарила. Може би имаш твърде много време да мислиш за глупости. Може би, може би...сядаш и пишеш на един лист какво те притеснява. Какво и кога можеш на направиш нещо по въпроса? Ако не зависи от теб - не е твой проблем, смъкни си го плещите. И знай, че тоя живот ни е даден за да се учим, никой не е съвършен, успокой топката.
За паник атаките съм ти споделил не да те плаша, а да очакваш. Не сега, но ако някога си под стрес, много, много стрес че организмът има защитни мерки и някога са толкова радикални, буквално разтърсващи. Но ако знаеш какво да очакваш, няма какво да те плаши. Тялото си знае работата и независимо какво му причиниш, то винаги търси начини да уравновеси нещата - природата си знае работата!

С това се надявам, че ти и който чете, никога няма да се надява от психотерапия, успокоителни и така нататък. Важно е да се познаваме и да се разбираме сами какво се случва в нас! Един жокер за проблемни моменти, сексът помага много! Евтина алтернатива е здрав фитнес! А за бистър ум - бягане!


*ДАЖЕ АКО НЕ ПРОЧЕТЕШ ВСИЧКО, А ТОВА ТИ ПРИВЛЕЧЕ ПОГЛЕДА ДИРЕКТНО - ИЗЛЕЗ И БЯГАЙ КИЛОМЕТЪР, ДВА, ТРИ. Ще ми благ после. Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 15eab838a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Минавате в състояние на свръх възбуда за нервната система. Не е ок, следва свръх изтощение. Заместване на причинителя/дразнителя с друг, още по-добре нещо да напомпа ендорфинчета по естествен път и сте готова. Това никак не е изолиран случай в нашето съвремие.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: f995c7dea3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Възможно е дългото стоене пред компютъра да ти пречи. Забелязала ли си нещо да ти пречи на съня,
имаш ли тревожност
Най - добре ще е да се обърнеш към психиатър може би, ако не успяваш да се справиш сама

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: b27c1909de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ако наистина си опитала всички билки и няма резултат, най-добре се консултирай с невролог или психиатър, така описано безсънието е доста тежко наистина. Неврологът ще прецени има ли нужда от допълнителни изследвания хормонални или други. Изписват се лекарства успокоителни и/или приспивателни, които са със специална рецепта, може да се пият известно време и да се спрат. Като цяло наистина е по-добре да се избягват такива лекарства, но в някои случаи се налагат. Аз съм пила за известно време преди и ми помогнаха и успях да ги спра после. Но Трябва задължително Консултация със специалист щом имаш и друг здравословен проблем. Избягвай компютър вечер, замени с четене на хартиена книга, това също може да помогне. Успех.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker