Вадене на всички зъби.... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122778)
 Любов и изневяра (30155)
 Секс и интимност (14526)
 Тинейджърски (21994)
 Семейство (6598)
 Здраве (9692)
 Спорт и красота (4744)
 На работното място (3261)
 Образование (7376)
 В чужбина (1673)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18925)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Вадене на всички зъби....
преди: 2 години, 6 месеца, прочетена 4572 пъти
Здравейте,
На път съм да звънна в първата ми попаднала дентална клиника.... Искам да си извадя всички зъби наведнъж под анестезия ( на 49 год. съм. )... Не е нужно да обяснявам защо, гледката не е приятна и в 80% не подлежи на лечение... Въпроса ми към хора минали през това - увериха ме, че никой не би се наел, и зъбите се вадели по два или три най- много, което би се проточило доста във времето....
Благодарна ще съм за всякакви насоки и мнения!
Поздрави и бъдете здрави!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 6 месеца
hash: ee012376e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (302620 гласа)

1.   Понеже наскоро минах през това, ще ти дам съвет от препатил човек - направи всичко възможно да запазиш колкото може повече зъби. Да, знам, че понякога каквото и да направиш е невъзможно да се спасят. Така стана и при мен-дълго и скъпо лечение, хубави, скъпи коронки и накрая пак се стигна до вадене. Трябваше да ми извадят 6 зъба наведнъж. Но на четвъртия вече ми стана лошо, не издържах повече. Ходих и втори, и трети път.
След вадене то обаче ида големия проблем. И най-хубавата протеза, не може да замести естествения зъб.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: c514b4af9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220497 гласа)

3.   Абсурд. По 1-2 максимум. Рискът от усложнения и инфекции е огромен, никой няма да се навие и въобще си го избий от главата.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 16454f815e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Имам позната, тогава беше на около 40, с много напреднала пародонтоза, на която й извадиха всички зъби и си направи ченета. Трябва да търсиш, ако е възможно в твоя случай, все някой ще се наеме.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 06611974ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Това не е вярно за зъбите, че се вадят по 2-3. Ако наистина искате да ги извадите, ще стане бързо. Сигурна ли сте обаче, че ще се чувствате по-добре с протези и че зъбите наистина не подлежат на лечение? За изваждането на зъбите си има определени показания, ако можете да съхраните част от тях според мен е разумно да го направите. Обеззъбяването в ранна възраст води до големи изменения във външния вид на човека, в речта и в самочувствието също.
Понякога лечението отнема повече време, но за мен си струва да се опитва винаги, ако има шанс да се запази собствения зъб, пред това да се извади.

Също моят съвет е да си направите още консултации по повод лечението/ваденето. Ако живеете в някой от градовете, в които има медицински университет, може да се обърнете към някой студент там. Работата ще се свърши за незначителна сума, а по качество едва ли ще отстъпи на тази на лекарите със стаж, защото се върши със старание!

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 2891e29d94
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ако след това ще си сложиш импланти е важно да ти ги извадят на мястото, където ще ти сложат имплантите.
Ако искаш, питай в Мидент. Те са много добри в имплантите. Намират се в София, на бул. Арсеналски срещу мол Park Center.
Знам, че на една жена за няколко часа и поставиха импланти в цялата уста, но това беше последната процедура, преди това колко време е отнело, не знам.

 
  ...


...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: abfb53a0bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   По принцип е възможно и наведнъж да се извадят, само че си представи болката, когато действието на упойката спре. Сигурно има и други рискове, пък и на повечето стоматолози (и тези със специалност хирургия) не им се поема риска да те слагат под пълна упойка и т. н. Ако положението е поправимо, си заслужава да опиташ, а не просто да ги вадиш. Знам че изисква много време и средства и е досадно всичко това, а ти искаш бързо да се отървеш от проблемите, но това все пак са си твоите зъби и по-добри никога няма да имаш. Ако зъболекарите са категорични, че са за вадене, започвай на етапи.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 1281b7003e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   А проучи ли колко струват имплантите?

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: c0b74ba01b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Извади ги с клещи по-малко болезнено ще е...

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 968c36ac04
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Не съм чувала за подобен случай - само зъболекар може да ви каже какво е ОК и какво не. Според мен си спасете 20% зъби. Вижте какво може да се налрави с останалите - денталната медицина е много напреднала в момента и има освен пломби, корони, овърлеи, фасети и т.н.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 1705295692
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ни доктор ли си? Отиди при специалист, дори няколко,чуй мнение на професионалисти и вземи решение тогава. Ако зъбите отпред не са наред, маже да се извадят само предните да се сложат импланти, а задните така важни зъби да се лекуват. Като ги извадиш какво ще постигнеш? Проблемът е явно естетичен. Но по-големия е в твоите възприятия. От къде си? От 6ой град? Сигурна съм, че ще ти препоръчат специалисти в района. Давай са вадим и да влизеш в още по-голям проблем.

 
  ...

...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: ea8d398540
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   До номер 8 - имплантите са скъпи, но ако може човек да си позволи са в пъти по-добро решение от мост или от изкуствено чене, ако се налага да се извадят всички зъби.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 3aa73010e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От 8 до 12: То е ясно, че е най-доброто решение, но вероятността някой да е сред тези, които могат да си го позволят, е много малка. Може би точно затова са толкова скъпи - защото от тях имат нужда хора, за които другият вариант е точно мост или чене, което е много голямо неудобство. Тоест това си е нужда, особено за млад човек, но парите, които наливаме в здравната каса, не отиват за хората в нужда...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: cf6e96a7bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Интересно колко от коментиращите носят изкуствено чене, че са преценили че било неудобно че било по зле от личните зъби?????
Аз нося изкуствено чене и да ви кажа от както го имам се родих.
Собствените ми зъби нямаха кой знае колко кариеси, но толкова болезнени корени, че не минаваше месец да нямам абцес на различен зъб, тъкмо излекувам и се появи на друго място.
Извадих зъбите направих чене, от тогава нямам абцеси, нямам постоянни болки, мога да се храня без да кривя физиономия от болка.
Не знаете положението на автора, понякога решението да се извадят зъбите е по доброто решение.

Авторе нормалните зъболекарски кабинети няма да рискуват да ти извадят повече от два зъба наведнъж. Само скъпите стоматологични клиники където работят специални хирурзи вадят зъбите наведнъж, но работата на хирурга е много по скъпа, така че ти си преценяш. Ако избереш клиника ваденето на всички зъби излиза около 6-8 хиляди лева, ако избереш да ги вадиш в стоматологичен кабинет по два зъба на всеки 10 дни ваденето ще е под хиляда лева. В циганските махали има смелчаци роми, които бият упойка и вадят зъби за по 10 лева на бройка, кой според вас се занимава със зъбите на циганите? Вадят им ги такива "спецове" от техните хора.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 9eaab831e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Случайно попаднах на канадски стоматологични клиники където вадят до 8 зъба наведнъж. С 3 флакона упойка. За два месеца вадят всички зъби и слагаш ченета или импланти. Като предупреждават че имплантите не са за всеки. Режат и шият венци, пилят кости с фреза. тече много кръв. Показват и видеа. От личен опит знам че "лечението" на зъбите е само временно решение! Целта е да ти вземат парите и да ти загубят времето! Щом има кариес - само клещите са решение! Защото след кариеса следва пулпит, гангрена и гранулом. Не дай си боже абсцес! Ако имаш лоши зъби по-добре да си извадиш болните зъби докато си по-млад и с по-силен имунитет. Защото на стари години имунитетът отслабва и може до имаш проблеми с инфекции. Най-добрият вариант е да ти израснат нови зъби. Преди доста време японски учени са правили успешни опити с израстване на нови зъби на опитни животни. Но моята зъболекарка каза че това никога няма да го позволят защото зъболекарите ще станат излишни и ще си загубят доходоносната работа.

 
  ...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: af0868c60f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Сега попаднах на темата, изчетох я и искам да Ви кажа че аз съм от хората на които преди три месеца извадиха всички 28 зъба наведнъж.

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 1 ден
hash: e54da8ceea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Въпросът ми е към номер 16. Моля Ви, разкажете повече. Как протече самата манипулация. 28 зъба наведнъж е сериозно, на мен ми предстои нещо подобно. На кой лекар и клиника се доверихте?

 
  ...
преди: 6 месеца, 29 дни
hash: 5e619cb819
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Мога да ви препоръчам клиники ЕО Дент. Има ги в София и в Перник. Докторите са изключително внимателни и гледат всичко да минава възможно най -леко за пациентите. След дълго ходене по мъките тук понесох с лекота и без странични реакции вадене на 3 мъдреца и поставяне на имплант. Понеже си тежък случай отиди за консултация в клиниката на Черни връх (там си е специализирана хирургична, в другите клиники също вадят ама ако не си тежък случай ) и там ще ти обяснят всичко подробно от самата процедура до цените. Ако много те е страх могат да ти ги извадят и под седация -това е упойка с, която си в полузаспало състояние и после нямаш травмиращи спомени.

 
  ...
преди: 6 месеца, 21 дни
hash: af0868c60f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Отговор към номер 17
Здравейте! След много четене и ровене, запитвания до различни клиники в България и чужбина, се Доверих на турска клиника. Ваденето на зъбите и поставянето на имплантите отне около 2 часа и половина. Последващия период от около една седмица беше доста кофти заради болката, но минава и даже се забравя. Имам сложени 14 импланта и 28 циркониеви корони и вече всичко е наред. Не съм си и мечтала за по-красива усмивка!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker