Не искам детето ми да се роди с недъг - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Не искам детето ми да се роди с недъг
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 5081 пъти
Здравейте. Искам да ви помоля за помощ, но колкото се може по бързо. Преди около 1 месец си правих операция на носа под обща упойка (2 часа), но вчера разбрах, че съм бремена в 6 седмица.
Не знам как да постъпя, дали да запазя бебето.

Говорих с гинеколога ми и с докторът, който прави операцията, и двамата ми казаха, че е вероятно да имам проблем с детето, а може би не. Как да постъпя, не искам детето ми да се роди с недъг, но не искам и да го убивам, искам да постъпя правилно! Моля ви, посъветвайте ме какво да правя. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: cb7b0a3758
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   винаги има вероятност бебето да има проблем даже и да не си приемала никакви медикаменти

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 4bbb57bb20
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не! В никъкъв случай не си помисляй да го абортирваш господ си знае работата. Може никога повече да нямаш деца пък и има вероятност да е здрав бебо. Плюс това да не би ние "нормалните" да не сме с различни недъзи ето ти си си правила носа това също е недъг но майка ти не те е хвърлила в коша.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 6735ff8688
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Ако има реална опасност за него заради общата упойка и същевременно нямаш проблеми със зачеването - махаш го!!! Ново дете винаги можеш да си родиш, ама ако това се роди с недъг - ще е ужасно, нали. То е в 6 седмица (а не в 8 месец) - никого няма да убиеш, не се измъчвай по тоя въпрос. Ако аз бях бащата щях да те окуража да го направиш най-бързо. Повтарям - деца можеш да си родиш по принцип не едно и две, но родено дете с вроден недъг не можеш да "поправиш" по никакъв начин, това би било трагедия за тебе и за него.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 4d8179c3bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Била си в много ранна бременност. Доколкото знам от лекари в такъв ранен период въпроса е по -скоро ще го бъде ли или не, отколкото дали ще е увредено. Тогава все още не е била започнала органогенезата, така че не би трябвало да има проблем. По принцип и всички условия да спазваш, нямаш гаранция за здраво дете. Има начини сега да се установи на 100% дали ще има генетични увреждания, но в по късен етап - Биохимичен скрийнг, фетална морфология, амниоцентеза дори. Направи консултация с лекар, който е навътре в тия неща и е специалист. Мое лично мнение е, че нищо няма да му има.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 341b709216
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Съвременната медицина не е като едно време. Ако не си искала това бебе направи аборт, риск почти няма. Но е трябвало да пиеш фолиева киселина преди да забременееш, виждам, че е било случайно. Щом лекарите казват така, а и щом не си пила киселината шанса е голям.

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: f34cbce276
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не рискувай, ако нямаш много пари, имаш възможност да си стоиш у вас и да гледаш цял живот болно дете.
Познавам майки на болни деца, просто е една огромна мъка, почерваща цялото семейство. Говори с бащата и вземете решение, но 2 часа упойка?
И съжалявам, но точно в ранната бременност се определя цялостното по-нататачно развитие. Доказано е, че дори пол, сексуалност тогава се залагат.
Аз ако бях теб, не бих рискувала. Не мога да осигуря на болно дете нито лечение, нито грижите, а кадрите от Могилица показват, че и държавата не може да се грижи за тях.
Вярно, има риск при всяка бременност - тя е 7%, но поне си направил всичко възможно, за да не се роди детето ти болно. Сега ЗНАЕШ, че без да знаеш си се изложила на риск - какво правим?
На Запад не случайно преди такива работи правят на младите жени и момичета тест за бременност, ако не беше рисковано, нямаше да е така! Карат те да подпишеш, че не си бременна и ако си, ти си поемаш отговорността. Помисли, ако нямаше риск, щяха ли лекарите да се застраховат така?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 4d8179c3bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке, това за фолиевата киселина не си го слагай на сърце. Можеш да я почнеш веднага. Има много, ама много бременни, които са забременели случайно и започват да я пият впоследствие. Няма проблем.
Номер 5 съм

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 4d8179c3bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 6, първите седмици са най-рискови, след като започне органогенезата, при нея не е била започнала, така че не е точно така, както го казваш. Тя е била във втора седмица, тогава няма органи, които да се формират. Според мен консултация със специалист наистина, а не тука по форумите, където никой реално не разбира, а прави предположения. Аз лично бих препоръчала д-р Кременски от Майчин дом, има онлайн сайт, в който отговаря, макар той да е за генетични увреждания, но мисля, че той би могъл да даде по-точен и компетентен отговор.
Как може да съветвате една майка, така лесно да махне детето си, без дори да разбирате? Поне да бяхте лекари или нещо подобно, а вие сте просто едни писачи по форумите
Ще се позволя да публикувам имейла на въпросния лекар, напиши му едно писмо, не знам дали е точно в неговата област, но все пак. Иначе прави безплатни консултации всеки ден от 9 до 15 часа в майчин дом на 14 ти етаж

kremensk@medfac. acad. bg

Успех момиче

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 4d8179c3bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 7 - исках да напиша 4 :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: f34cbce276
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   8, нека докторите ? гледат детето, ако е болно. Дори да не се роди такова заради опойката, тя цял живот ще мисли, че е така.
Никой не знае, какво точно се случва при зараждането на нов живот, как взаймодействат гени, външни фактори и т. н. Знаем прекалено малко за това.

7, „това с фолиевата киселина“ се взима ПРЕДИ зачеването, ако искаш да минимализираш риска от отворено гръбче. Имаше тук такава тема, на роден с този проблем човек - това не е живот!
Изобщо - много фактори се събират. Може с фолиевата киселнина да го забравим - лято, есен - яло е момичето сигурно прясен плод и зеленчук, но опойка 2 часа, вие сериозно ли мислите, че нямало риск?

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 3bd0229718
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   6, полът далеч не се определя по време на бременността, сексуалността, въпреки всичките опити, също не е доказано да е тогава, още повече, че при нея ставало въпрос за хормони....
2, за какви недъзи при носове говориш, бе човек? Може жената да е решила да направи някаква малка промяна, а и външният вид далеч не може да се сравни със всичко останало.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 22eca02a85
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен ако ще можеш да заченеш след това отново, направи аборт. Това не е убийство. Та това.. нещо в корема ти е на 1 месец? Ти научаваш сега, така че дори не вярвам да си се привързала. Направи аборт и ако искате бебче се направете ново.. за да няма толкова голям риск. И все пак някакъв процент не ти ли дадоха? Примерно - 15 % риск или нещо такова..

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 6615cbe68f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Мила по добре го махни защото после ще е ти е много болно ако е с недъг а това е вераятно до се случи, моята братовчедка на 14 год направи аборт чрез връзки тва унова упрайхме нещата да не разберът родителите и и сега си е всичко по старо му а и много жени по света са прайли аборти поле пак са забременявали... във Варна имало някакъв лекар който на една жена е направил 7 аборта и на осмото забременяване вече решила да си осрави детето а и хич да не ти пука то още не е на бял свят махай го мисли за себе си след време как ще ти е като стане в тийнеджърска възраст няма да има нито годже нито приятели... пък и аборта ако беше нещо нередно хората нямаше да го правят сега може да те боли че ще го махнеш на тази болка ще спре след кратко време но ако го оставиш и то се роди с недък после ще те боли чи твоето дете не е като другите....

/Марилена/

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 4d8179c3bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   10, искам да отидеш в онази тема отпреди няколко дена, която се казва "щастлива съм" и да обясниш на момичето, което от 3 години копнее за дете, как понеже не е пила фолиева киселина трябва да абортира, понеже детето й ще се роди с отворено гръбче.
а между другото твоята майка пила ли е преди да те зачене?
А да си наясно, че по-голям брой бебета, които се раждат са непланирани, следователно майките не са пили?
Номер 7

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 4d8179c3bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   10, то може да е болно и без упойката. Риска го има винаги, абсолютно винаги. Ти сериозно ли мислиш, че тя няма нужда от консултация с лекар, а трябва да послуша теб, тази, която дори не може да пише грамотно? !

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: abb782dc5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Мили жени, спрете да съветвате жената да убие детето си!! Повечето след аборт имали отново деца и нямало проблеми!!! Преди 32 години еден добър лекар гинеколог каза на моята майка, че също няма проблеми, мен не ме питаха, бях само на 17 години. Вече 32 години гледам след чуждите деца и сънувам своето почти всяка нощ! Това е най жестоката болка, за цял живот!
Спрете, Спрете, Спрете!
По добре увредено дете, отколкото никакво! А и кой ще каже със сигурност, че детето и ще бъде увредено! Или още един съсипан живот! Роди си своето дете, за да не гледаш след чуждите!!!!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 99e1891f2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Тъи за фолиевата киселина не сум пила при първата си бременност . бях и болна и пих сума ти хапчета и инджекции. само от инджекциите детето ми можеше да се роди глухо, но се роди напълно нормално. да не говорим за вероятните странични ефекти. така че си е въпрос на късмет има жени с безпроблемни бременности които раждат болни деца. всяка бременност има определен рискк но ти си решаваш

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: ea36bd2a71
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Ж29: Отиваш в Националната Генетична Лаборатория. Намира се на ет. 14 в Майчин дом, София. Търсиш д-р Въжарова или д-р доц. Савов (Директор на лабораторията), доц. Георгиева или друг генетик там. Информираш ги за състоянието ти. Ще вземат проби от току-що образуващия се плод, ще го изследват и ще ти кажат какви генетични промени е претърпял, какви деформации е възможно да има и т. н. Посещението става без предварителни записвания, без НИКАКВИ такси за консултиране, на място - всеки работен ден от 8-16 ч. МНОГО са отзивчиви. Не връщат НИКОГО.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 8b93c7fde9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Мила, тук никой не може да ти даде категоричен отговор на твоя въпрос, само ти знаеш как да постъпиш. Дори плода да не е увреден. ти през цялата бременост ще се терзаеш и ще стресираш и детето в утробата ти и може т с безпокойството си да му създадеш проблем. Няма проблем да направиш аборт, ако се чувстваш готова за това и не се самообвиняваш после. За мен е по-добре да абортираш, защото все пак си била под упойка за дълго време. Млада си, ще забременееш отново. По-добре да не се терзаеш 9 месеца дали-или и после да носиш чувство за вина цял живот! Изборът е твой. Аз казвам моята гледна точка...

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 1f63385623
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Ако си сега в 6 г. с., тогава си била във 2 г. с., което означава, че това е точно времето на зачеване (овулацията), тъй като седмиците се броят от първия ден на последната менструация.

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 9ed5a52196
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Каквото и когато.. имаш ли Него (Господа), имаш всичко.. И никой и нищо не може да застане срещу теб, щом Той е с теб :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: e664bc26b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Не изчетох всичко, но Н 20 най-добре го каза.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: d4503189c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Благодаря Ви много на всички! Направих аборт и знам, че взех правилното решение.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 9eb3110047
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Съжалявам, авторке, но такъв е животът. Поне си направила всичко, за да не родиш инвалидизирано дете, което да те обвинява цял живот.
Ще имаш друго един ден, сигурна съм в това, но ще си подготвена, ще си пила ако щеш и фолиева киселина, просто ще е планирано. Сега гледай само напред и спри да четеш тук - ще почнат светиците да те разпъват на кръст, ще те наричат убийца и т. н., но нямаше да дойдат да ти гледат болното дете.
Взела си правилното решение!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 4054c6f88d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Благодаря ти много 24!

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: a88e40b5e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Абе майка ми като разбра че е бременна веднага отиде да купи фолиева киселина и бебката се роди без проблеми и без увреждания. За какво плашете жените преди да забременеят и бъдещите майки. Просто майка ми не е знаела че е бременна, разбра че е бременна като забеляза че й закъснява и отиде да купи тест за бременност, чертичките бяха 2 , и след теста отиде на гинеколог за преглед и дали е бременна, оказа се че е бременна и си купи киселината. Майка ми никога не е правила аборт

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: f745e3a427
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   н. 26 - хубаво е направила майка ти, но действително е било вече късно. Най-малко 2 месеца преди забременяването трябва да е пита фолиевата киселина, а в краен случай като при майка ти.
Да не забравяме, че този витамин не се намира само в таблетки, а и в храната и най-вероятно просто майка ти се е хранила и без това добре.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: dc6fcebc01
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Риск има винаги, това е божа работа. А и не вярвам да вземеш това важно решение в следствие на коментарите в интернет и на мненията на хора които не са нито специалисти нито познаваш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker