Нямам воля - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Нямам воля
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 5636 пъти
Здравейте, пише ви майка на 2 деца, второто родих преди 7 месеца.
Аз по принцип съм едра, но добре сложена, но при втората си бременност напълнях много. Много ми е тежко болят ме краката, кръста, коленете-много, не ми се прави нищо и нямам желание за нищо, много искам да отслабна но помисля ли си за упражнение или да не ям след 18 ч (защото кърмя за фрапираща диета) и все не ми се почва и си викам от утре.

Искам го но не помръдвам. Около 90 кг съм, разхождам се много с количката, занимавам се с 2 деца все пак, но нямам сили за нищо друго...

Само един пълен човек може да ме разбере предполагам. Не искам да видя нито кантар, нито огледало, нямам желание и за грим или прическа защото е безсмислено.

Моля ви за съвети не за упреци от рода на "що си решила да раждаш'' или обиди. Ако някой знае как да се настроя както физически така и психически ще бъда много благодарна на всякакви съвети и обещавам да пробвам...
Благодаря!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1abc0a881c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всичко е до храненето. Значи все пак си родила скоро, нормално е това напълняване, аз бях така, сега след време не можеш да предположиш, че имам 2 деца. Първо спрях да закусвам, ако ти се яде много изпий чаша айрян или банан, на обяд се наяж добре но хляба да не е над 2 филийки, вечеря не докосвай, ако ти се вечеря пак посягаш към мляко или плод. В началото е гадно но после се свиква и не ти прави впечатление. Второ правило, когато семейството ти се гощават обилно ти не сядай с тях на масата, не ги гледай защото ще почнеш да се тъпчеш. Това е моя начин и съм си добре, висока съм 1. 68 и тежа 63 кг.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: a0c89dea42
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здрасти, не разбирам, защо си мислиш, че тук хората ще те нападат....както и да е.
Аз съм 176 см. висока и тежа 63 кг.
Но това не винаги е било така. На мен всичко ми се лепка - на 14 почнах да гладувам - резултатът беше - припадания.

После заради стрес и работа отслабнах до 57-58 кг. и си бях тамън, но доста отпусната, защото никога спорт не бях правила. Преди 2 години заради страшна депресия качих 12 кг. - до 72 кг. Тогава реших, че е време да направя нещо!
Много литература изчетох, много диети направих - включително белтъчни, от тях след това напълнях още.

Сега съм 63 кг - значи съм отслабнала доста, но си нося дрешките от преди, когато бях 58. Как става това?
Много лесо - с фитнес! Стегна ми се тялото, засили се метаболизмът и сега хем си хапвам, хем изглеждам много слаба, защото мускулите тежат, но нямат маса като тлъстините.

Като човек, които цял живот е внимавал ще ти дам съвет - ако не можеш да се насилиш да ходиш на фитнес, макар че е много готинко след 3-тия път, само началото е трудно, то продължавай с разходките. Обувките трябва да са много удобни. Като си навън, не можеш и да си похапваш между другото.

Не са вярни митовете за неяденето след 18 ч. - важното е колко калории поглъщаш по принцип.
Яж не по-често от 3 пъти на ден. Аз не мога да ям закуска, но задължително в 12 ч. си похапвам добре на обяд, в 18-19 ч. трябва да ям просто пак обилничко.
Не ям между другото. Това правило е много важно. Който яде често, винаги е гладен! Играе инсолинът в кръвта и си гладен.

Забрани си следните неща - кола, както и всякакви захарни напитки, натурални сокове (само фрешове може, но с мярка), сладки неща - ако съвсем не можеш, то с мярка се наслади на един бомбон, но не на цяло шоколадово блокче....
Забранени са - салам, луканка, кашкавал. Бялото сирене с мярка, хляб до две филийки...

Яж - готвено, но без хляб, салата всякаква, извара, кисело мляко, мляко много (и заради кърменето), картофки също може, но и при тях с мярка, ориз, месо - пилешко (може и кожата, съдържа полезни мастни киселини + цинк), риба, немазно месо...плод и зеленчук на корем, НО САМО В РАМКИТЕ НА ТЕЗИ ДВЕ ЯДЕНЕТА - когато на теб ти харесва си ги прави, но да са само два пъти на ден!!!!

Гледай да не поемаш повече от 1400 калории на ден. Толкова харчиш в покой горе-долу, а ако ходиш на разходки, играеш си с децата, ще отслабнеш.

Имаш и друг проблем - кърменето. Ти чисто хормонално трупаш вода и течности. Като спреш с кърменето, ще почнеш да отслабваш.

Просто мисли за тялото си - не се тъпчи с преработени и сладки храни. Не е мит - храни се здравословно, но не гладувай. Мит е, че не трябва да ядеш вечер - ти вкарвай в тялото си 3000 калории, та макар и преди 18 часа, та да видим дали няма да напълнееш.

НАУЧИ СЕ ДА СЕ ХАРЕСВАШ И ДА ОБИЧАШ ТЯЛОТО СИ!!! Отиди на фризьор, гримирай се, поддържай се! Тялото е нещо чудесно и перфектно, то е дар Божий, ако сме здрави. То те е дарило и с децата ти. Погрижи се за него и го поглези - масажче, дълъг душ, мажи се с тоалетно мляко и си повтаряй - обичам те, красива си, чудесна си.

Психология е всичко. ПОВТАРЯЙ СИ
- ИМАМ ВОЛЯ ДА ОТСЛАБНА
- ЩЕ ОТСЛАБНА, НО СЪМ ПРЕКРАСНА ДНЕС И СЕГА
- АЗ СЪМ ПЕРФЕКТНА, ИМАМ ЧУДЕСНИ И ПЕРФЕКТНИ ДЕЦА
-ОБИЧАМ СЕ, ОБОЖАВАМ СЕ, ОБОЖАВАМ И ТЯЛОТО СИ......
както си ходиш с децата...„обичам се, прекрасна съм, отслабвам....“

Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1f0ce5f60a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Започни с малки промени в храненето. Например без хляб и сладко. След това е хубаво да се пренастроиш за здравословна вечеря в 18, обилна засищаща и здравословна, като първо ядеш зеленчуците до напълване добре на стомаха и след това белтъчините. За около 2 седмици става насройката на организъма.ще започнеш да имаш повече енергия, ще ти се ядят здравословни неща и постепенно ще ти дойде и желанието за спорт. Не си слагай срокове, те много убиват желанието и мотивацията... на малки стъпки. УСПЕХ.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 0eca334e52
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ж: Аз съм 1, 68 см и 58 кг и ми се струва множко, а № 1 се и хвали...
За физиката - честото, разделното и правилно хранене е в основата на добрия външен вид. Храни се често, от всичко - количеството е до полузасищане на глада. Кърмиш и не бива да се лишаваш от НИЩО. А дори и да не кърмиш, пак така.
За психиката - личната мотивация, поддръжка на външния вид и подкрепа от най-билзките би трябвало да те стимулира за живот.
А и в края на краищата, важното е да си симпатичен, привлекателен и добър човек; обичан и уважаван от близки, познати и колеги, а не с какво тегло си...

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: a0c89dea42
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   4, номер 1 е с точно нормално според медицината тегло. Зависи от съотношението мазнини/мускули. Мускулите тежат повече, но са стегнати и изглеждаш по-слаб. Има спортисти по 100 + кг. само мускулна маса, а изглеждат слаби.

Мит е честото хранене и храненето над 18 ч. Най-новите американски тенденции в диетологията, доказани и имперично са, че не бива да се храни често, защото хормонът инсулин се отделя след всяко похапване, особено на сладичко (дори плод и зеленчук) и после пада бързо и си гладен. Хапни една ябълка на гладно - след 20 мин си страшно гладна. Хапни я с основното ядене - нищо.
ВАЖЕН Е СБОРЪТ КАЛОРИИ, КОИТО ПОЕМАШ НА ДЕН.
Човек не бива да поглъща храна безразборно, дори и да кърми. Авторката е натрупала 90 кила, 30 от които са минимум резервите - може да си кърми без проблем и с по-малко ядене.
Най-важното ПИЕНЕ. Трябва да пие страшно много - поне 3 литра чиста вода на ден!
Доказано е, че хората с наднормено тегло бъркат чувството за жажда с това за глад - просто организмът им дава грешен сигнал. Като ти се дояде, пий първо чаша вода. Също, трябва да се наспиваш или поне с това бебе да се опитва да спи максимално дълго...

Пак съветвам авторката да тръгне на фитнес да трупа мускулна маса, която и в покой да си гори енергия.
Жената на братовчед ми е бивша плувкиня - напълня до 90 кг. по време на бременността и след 6 месеца си беше нормална. Не е кърмила, защото имаше проблем със зърната де - а кърменето забавя процеса на отслабване, но като спреш да кърмиш след месец-два...
Също- не кърми детето си повече от 9 месеца, противопоказно е.
Браво, че си успяла да го кърмиш цели 7 месеца!!! Респект, но е време да го захранваш и да почваш да го отбиваш. Така и твоите хормони ще се нормализират, ще изхвърлиш и течности и ще почнеш да отслабваш, цикълът ще ти дойде нормално и т. н.... Успех!

П.П. не е вярно, че бременни, родилки и кърмещи могат да се тъпчат с каквото си искат, трябва да ядат за двама и т.н. - това са бабини-дивитинини. Смята се за нездравословно напълняване по време на бременността над 10-15 кг. - 8 са бебето и околоплодата вода.
Съвсем спокойно всеки, включително майчетата, може да се лиши от сладкото, прекалено много хляб, чипса, кебапчетата, кюфтетата. Плодът в корема ви ще ви благодари дори, а и е по-малко вероятно да хванете диабет!

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 215860af5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аз не съм майка,но съм си пълничка и лакома и мързелива.Пия някъв чай за отслабване евтин е но има ефект -той всякаш ми убива апетита за ядене.ходя и доста пеш,тъй като ме мързи да правя упражнения,а и нямам време за това.Пробвай с чай,в аптеките го продават за 5.40

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 42e1fe13be
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря за съветите и ще опитам да си направя някакъв комплекс от тях и да ги спазвам. Аз също много обичах да ходя на фитнес... но преди, а сега всичките тези килограми ми тежат толкова, че не мога да помръдна на бягащата пътечка например... :( Аз също не вярвам в това да ядеш за двама, след първото си раждане, бях на килограмите в 3тия месец от бременноста т. е. 2-3 кг по тежка, но с втората бременност бях на работа през повечето време и доооста ми се хапваше, най вече сладичко, което разбира се не е добрве и за плода и вдигаш 1 кръвно и правиш албумин и става страшно... ама докато се усетя и вече бях наближила стотака...

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 403f2b0b97
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Стига де, авторке! Ще се справиш! А бягащата пътечка има и скорости за ходене.
Но ти ако не ядеш по-често от 2 пъти на ден и ако излизаш с малките навън, няма начин да не отслабнеш. Трябва търпение.
А сега, стегни се - почни отново да се грижиш и да ОБИЧАШ тялото си! Гримирай се, наконти се, отиди на фризьор. Нака това да е началото. И не от утре, от днес започваш да се храниш здравословно, и не заради килограмите, а заради здравето си и това на малкото ти дете. Като кърмиш, то яде това, което ти ядеш. Сега е есен, наблягай на плодовете като ябълки и круши. Ако имаш възможност, направо от селата или от търговец, на когото имаш доверие пазарувай. Никакво сладко, ако не можеш съвсем без, то си определи едно количество всеки ден.
Ще успееш!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 8e58c0e6fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   За затлъстяването е важно движението-постепенно да изминаваш все по-голямо разстояние всеки ден, но и съобразено с режим на хранене. Понякога се стига и до 10 км дневно. Сега си родила, уморена си от цялата бременост и дандания около бебето-нормално е да се чувстваш уморена и натежала. Но си майка и си имаш хубаво бебенце! Дай си време да вработиш в новата ситуация и след като се успокоиш, започни с елементарни неща, но редовно-примерно сутрин малко раздвижване на всички стави-всяка сутрин. Първата сутрин-ръцете нагоре, встрани, малко имитиране на каране колело с краката, наклони встрани. Първата сутрин-2-3 минутки, после увеличаваш с по 2 минути докато стигнеш до твоите възможности, до лека приятна умора, която тонизира. Не може да пиеш лекарства за отслабване и да пазиш диета, защото кърмиш и сега бебчето е по-важно от теб! Но за тези лекарства за отслабване съм чула и негативни мнения-разтреперване, нервност, главоболие-кой знае с какво са натъпкани! Като спреш да кърмиш може сама да си изготвиш режим на хранене, който да ти допада, за да го спазваш. Ако го правиш с нежелание-бързо ще се откажеш и няма да има желания резултат. Диетата ти може да изглежда така:Сутрин-чай, филийка със обезсолено сирене и банан. На обяд-парче печена риба, или задушени с малко мазнина зеленчуци. Междинно хранене-плод-ябълка, киви, портокал, солети. Вечеря-Печени картофи на фурна. Може и да правиш разтоварващи дни-примерно-хапваш си 2 пакетчета солети и някакъв плод през целия ден. Постави си за цел примерно-спазвам това 3 дни и го спазвай наистина. Така ще се научиш на режим и дисциплина. Ходенето пеша сваля килограми-ако имаш възможност си купи бягаща пътечка. И нека поне веднъж седмично за няколко часа някои да поеема грижите по бебето, за да се почувстваш глезена жена-време за книга, вестник, маникюр или на кафи и клюки с приятелка. Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1abc0a881c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 4, аз съм номер1, хваля се разбира се, хваля се защото съм родила 2 деца, бях 78 кг, сега съм си просто идеална за мен си, имам си хубави гърди, изглеждам така че да се харесвам. Какво ме интересува че си 58 кг, кой ви насажда че ако сте хърбави и сте непременно идеални. Важното е наистина да се чувстваш добре, да не ти тежи пълнотата и жената трябва да си има от всичко.

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 42e1fe13be
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   А тези бисквитки Белвита, някой пробвал ли ги е?
Чувала съм че с 3 бисквити за закуска и не огладняваш до следобед

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 0eca334e52
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ж: №1 взе да я гризе злобата и зае отбранителна позиция :)))
А момичето търси съвети, за да влезе във форма... Тук не е панаир за "надпяване"!!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 446fd2a9bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Здравейте,
малко късно се включвам. Случайно попаднах на темата ви. Аз съм на 28 (165cm, 52 кг). От първи клас спортувам, родителите ми са спортисти, почти само със спортисти съм излизала и т. н. Като цяла бях много активна... докато не заминах за Щатите, за да уча. И изведнъж, за 4 месеца, на 18 годишна възраст качих 10 килограма. От 48 станах 58. В следващите 4-5 месеца още 10 килограма до 68. Много неща се бяха объркали в режима ми - драстично бях намалила движението, но най-важното беше, че си бях сменила начина на хранене. Отначало винях само движението и започнах да ходя на фитнес, да тичам, да вдигам тежести и т. н. Единственият резултат беше, че станах едно силно пълно момиче. Не отслабнах, а продължавах да качвам. Пробвах какви ли не радикални диети - 10 дни само на плод и чай, 10 дни само на домати и целина, диети само с месо, диети само с въглехидрати и положението ставаче от лошо по-лошо. През цялото време четях книги, форуми, зарибявах се по едно или друго нещо и се отчайвах, когато не видех резултат или когато след драстична диета си връщах килограмите обратно с няколко в повече. И така 3-4 години. Тогава се запознах с една възрастна американка, която ми препоръча една книга. Казва се Французойките не напълняват (French women don't get fat). Не знам дали я има на български, но е страхотно сладка книга или поне на мен езикът много ми пасна. В моите спомени от преди 4 години е останало сравнението между една французойка и една американка пред едно парче торта. Американката го изяжда за броени секунди и през цялото време се тюхка колко калории са това и как ще и се лепне не знам си къде. Французойката си хапва по малко в продължение на час и накрая оставя половината недокосната. Като през цялото време се наслаждава на живота.
Чувала съм, че отнема 20 минути на сигнала, че си сит, да стигне до мозъка -> че е важно да се храниш бавно (и се наслаждаваш на всяка хапка).
Аз лично, след като рпочетох книгата, спрях да ям неща, които не са ми любими- т. е. неща, които не са в моя най-любим списък- например: много обичам еклери, крем-пита, плодова торта, но към разни други торти съм безразлична. До тогава без значение какво е, щях да се налапам с него. Вече 4 години не се лишавам от любимите си неща, но не се изкушавам нито за момент да хапна нещо, към което съм безразлична, само защото някой друг го яде. Наумила съм си, че харесвам определен сладолед (в халите на Феникс пианедите) и само тогава ям насипен сладолед. Можете да си представите, че не минавам често през халите, т. е не ям много често сладолед. По същия начин с шоколади, хляб и т. н.
Някой по-нагоре беше написал за течностите- много е важно и според мен. Когато започнах целенасочено с балансирана храна успешно да отслабвам, пиех по 2-3 литра вода на ден. За мен беше много важно да не се чувствам гладна. Стомахът ми се беше разпънал сериозно и имах чувството, че съм гладна нон-стоп. Започнах да си готвя и да си нося храна на работа. Задължително закусвах - две препечени филии с нещо мазничко (крема, фъстъчено масло), към 10-11 ядях печени бадеми или сушени червени боровинки, към 12-салата, към 2-3 нещо по-сериозно (с протеин и въглехидрат), към 5 овесени ядки, към 7 салата, и към 8 хапване. Постепенно стомахът ми се посви, започнах да се засищам по-бързо, да огладнявам по-бавно и да отслабвам. Движението е важно, но най-важно е храненето и пиенето на вода :)
А най-най-важно е как се чувстваш в тялото си и как се радваш на живота. Не мисли за това колко килограма ти остават да свалиш, а за това колко си успяла да свалиш. Радвай се на успехите и избирай от какво да се лишаваш (но го прави с мисълта, не че се лишаваш, а че избираш това, което обичаш повече).
Пожелавам ти успех. Аз вече от нищо не се лишавам - ям ябсолютно всичко, което обичам.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: fd099cce58
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   15, чудесен съвет! Ще следвам това, което си ми написала, но книгата като торент на английски дори не я намерих. Както и да е.
Нямам време за книги.
Аз лично отслабнах с фитес и с по-малко и здравословно ядене. Бях в САЩ наскоро и се ужасих от масовото затлъстяване там. У нас изобщо не е така и смятам, че българите си се храним като французи - правим си софри, хапва се бавно и с часове. Останали са ми 3. 8 кг. до моето перфектно тегло и само за това мисля, вместо за загубените 7 кила. Правилно мислене е позитивното, ще правя като теб от сега!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker