Много съм депресиран - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121349)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18567)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Много съм депресиран
преди: 2 години, 2 месеца, прочетена 1127 пъти
Здравейте!На 26 години и от известно време се чувствам много нещастен. Баба ми умря преди 1 месец. Предполагам,че тя е причината . Спрях да работя , отдадох се на траур. Често ходя на гробищата да ям ,защото така смятам ,че се свързвам с нея. Попринцип нямам любим жанр музика, но започнах да слущам така нареченият DSBM(Depressive Suicidal Black Metal) , групи като:Nocturnal Depression , Suizid , Happy Days , My useless life , Sorry..., Thy light , Hypothermia и др. Не смятам ,че това е нещо адекватно и нормално . Моля за помощ!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 2 месеца
hash: 3240e5d69e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Не я мисли баба ти, не е на гробищата, душата и е някъде другаде, не си проваляй здравето заради смъртта й. Гледай напред и се върни към нормалния начин на живот. Ако усещаш, че музиката ти влияе зле, промени стила.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 6ac59a21d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Аз бях така, но моята баба почина, когато бях на 23. Бях смачкан, депресиран и ми се струваше, че страдах цяла вечност. Реално започна да ме отпуска след малко повече от 2 години. Като имаше остатъчни депресивни и трудни състояние, в които обвинявах всички, обвинявах себе си, обвинявах близките ми, колегите ми. Да, от част може някои от тях да са имали винаги и да не са ме разбирали, но това е била цялостно лична трагедия.

Щом си така сега, значи ще ти трябва поне година и нещо-две да се опомниш. Няма да ти казвам горе главата и да си силен, защото тези неща минават, когато бъдат изстрадани. А не когато се преструваме, че ги няма.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: fac3d40e49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   На първо място ти препоръчвам да се обърнеш към професионалист - терапевт ,психолог. Не забравяй ,че смъртта е естествен процес ,който носи изключително много скръб и нещастие ,но с времето ще става по-малко. Не се затваряй в себе си ,чудесно е това ,че си потърсил помощ ,било то и в този сайт.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: b1d9f084f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Потърси помощ от психолог. Но не искаш ли сам да си помогнеш, никой не може да те извади от депресията. Не се ли стегнеш да тръгнеш на работа, да си между хора, ще затъваш все повече. бог да прости баба ти, но и през цялото време да стоиш на гробищата, няма да я върнеш. Иди на църква и поговори с някой отец, вместо да ядеш в гробищата. Като смяташ, че нещо не е нормално, наложи си волята и спри да го правиш. Пак повтарям- всичко зависи от теб.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 521c7b3f3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторе, не си единственият случай!

През 2020 година починаха чичо ми и двама мои приятели от ковид.

В края на ноември 2021 година баба ми(майка на баща ми)получи тежък инсулт и се наложи да я гледаме на легло. Беше на легло в продължение на 3 седмици. Вложихме големи усилия да я спасим, ама за съжаление почина.

Новината за смъртта на чичо ми ме постави в тежка депресия. Работата, която върша ми изглеждаше безсмислена. Имаше моменти да избягвам разговори с хора. Имаше дни, при които изобщо не излизах от стаята си. Слушах песни на Pink Floyd. Имах всякакви емоции: гняв, мъка, страх и т.н.

Тази депресия продължи три месеца когато един ден случайно попаднах на стоическата философия. Именно тази философия ме избави от ада. Препоръчвам ти Марк Аврелий "Към себе си". Можеш да намериш клипове в YouTube за стоицизма.

 
  ...


...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: df7dee5527
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До автора,
Момче от отчаяние полза няма.Баба ми почина преди три години почти в ръцете ми. Един месец ми трябваше да се преодолее. Съвет прави нещо градивно спорт, учене , здрава работа, срещай се с приятели, приятелки. Не се напивай много, без опиати.Чети книги,слушай музика, разхождай се сред природата на чист въздух 3 до 4 км.Усмихвай се .
Успех

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker