Психично здраве - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121355)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6481)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Психично здраве
преди: 2 години, 2 месеца, прочетена 937 пъти
Здравейте,първо да отбележа,че съм момиче,което страда от ОКР - не съм онова,което досаждаше постоянно с въпросите си. Към нея и всички с ОКР - всичко ще се оправи !
Да започна с моята история. Както разбрахте страдам от ОКР, доскоро се лекувах с лекарства и като че ли поотшумя,но и не ми помогнаха много. Ходих при психолога ми,но и той с нищо не ми помогна. И така реших да ги спра,чувствах се по-добре няколко месеца но сега отново се завърна въпросното ОКР. Станах по тревожна по отношение на моето семейство,притеснявам се от най-малкото,мисля си какво ли не и най-лошото идват ми много натрапчиви мисли,които всъшност не ги мисля и искам,но ме карат да се чувствам много зле психически. Пример : взеха телефон на братовчедка ми и аз веднага започнах да мисля, че не го заслужава,че е тъпа и грозно ( което не го мисля всъщност,аз много си я обичкам). Другото,което гледам все на мен да ми е добре,на другите да им е зле ( това си го мисля, и никога не бих го направила) но това ОКР - направо ме съсипва. Има ли хора,които са се лекували с хапчета и да не е имало ефект и ако да,как сега се справяте? Знам,че са само мисли,но исках да споделя,за да видя лелуващите се и излекували от това,какво мислят.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 2 месеца
hash: 3e19013da5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Това не е ОКР,това е Завист.Щом много я "обичкаш",защо завиждаш за телефона?????Както и другото-може и моята плевня да изгори,ама че запалим плевнята на Вуте.Не си добър човек. Никакво ОКР.Завистлива си.Помисли си малко и се стегни.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: ee1575fd35
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Защо не пробваш медитация? Една от основните цели е да закалиш волята си и да заглушиш вътрешния поток на мислите - много добра техника е да се концентрираш в една точка (или горящия пламък на свещ) и да не мислиш абсолютно нищо, като дишаш бавно и дълбоко, за да се успокоиш и отпуснеш.
През останалото време през деня също можеш да пробваш да не мислиш наум, а да си спокойна и концентрирана в дейностите си.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 87acdc307c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Но това не го мисля,нали това обяснявам...... Че не искам тези мисли. Четете и след това коментирайте.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 8a8773404d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Просто не онръщай внимание на тези мисли-те не са твои ,а на Окр-рвагирай с пълно безразличие и ще излезнат ! Ще си позволя да напиша нещо от психолог,което прочетох във форум :лъжите които може да ти пусне ОКР-то са безброй.То може да те лъже, че не може да правиш каквото и да е, например да гълташ, да дишаш, да чуваш, да говориш, да ходиш и каквото и да е.Това е неговото естество - един лъжец в собственият ти мозък. Може да те лъже и че може да направиш каквото и да е, че може да полудееш, да спреш да имаш чувства, да започнеш да харесваш жени, а не мъже и така до безброй варианти.

За съжаление, лъжите му изглеждат като истина и ти им вярваш/ както и всеки с ОКР/.

Основното правило е, да не се правят никакви проверки в истинността на тези лъжливи мисли.Просто всеки път когато имаш мисъл която ти създава дискомфорт и се повява няколко пъти в съзнанието ти трябва да си казваш ,,Това е една натраплива мисъл, тя е продукт на моето ОКР и е лъжа.,, След това никакво разсъждение по нея и търсене на логика - нея няма такава. Разбира се, мисълта няма да изчезне и пак ще се връща, но всеки път това трябва да е поведението ти.

Много мощно средство е съгласяването, за него се иска доста смелост, но то е по-ефективното. Например, ОКР то те лъже,че не може да четеш.Ти му отговаряш всеки път -,, да така е,, и повече нищо не правиш. Номер 1 - не знаеш нищо за състоянието окр, очевидно, коментара ти е безмислен

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker