Треперят ми ръцете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Треперят ми ръцете
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 6879 пъти
Хора помогнете ми, вече не мога да се контролирам. На 15год. съм, много ме е страх при изпитване, когато ме изкарат на дъската. Започвам да треперя цялата, не питайте какво става, когато ме накара да пиша нещо :(.

Всички ми се смеят и се стресирам повече и не мога. Опитвам се да се контролирам, но за съжаление не става. Бях на лекар. Нищо не помага. Пробвах с йога пак нищо. Моля кажете нещо, не мога да контролирам тялото си. ;(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 4e17da1f0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Трябва да говориш с класната си, после с училищен психолог - да те изпитват само писмено. Нека психолог ти изкара медицинско, на което да пише, че имаш някаква си психоза и можеш да бъдеш изписван само писмено, има си начини.... говори с родителите си да търсите решение! Не се мъчи излишно.
Иначе, бори се с този проблем. В университет и работа ще трябва да можеш да презентираш пред хората.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 44fc92ea27
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е от притеснение, покачва се адреналина, затова се тресеш. И аз бях така, но го преодолях частично.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: cf91e18b54
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ж29: Съжалявам! И аз бях така като ученичка.
І-во: информирай родителите си и помислете по въпроса, те, лично, да настояват психолог + училищният психолог + директора да ти дадат предписание за изцяло писмено изпитване. Така ще имаш възможност да се съсредоточаваш и показваш знанията си, но това не е всичко.

ІІ-ро: Обърни се към способен и известен невролог. Може би ще ти смени няколко курса на лечение, докато установи точно какво се случва в организма ти. Най-вероятно ще ти даде някакви ЛЕКИ успокоителни. Помагат! Това в никакъв случай не означава, че ти си луда и т.н.

ІІІ-то: За да овладееш поведението си в подобни състояния, имаш нужда от МНОГО обществени прояви, от МНОГО общуване с познати, непознати, от МНОГО мероприятия (в чиято организация да участваш). Поогледай се... Но в никакъв случай не се забърквай с йога, УЖ здравословно дишане или хора, които чрез странни практики ти бърникат мозъка и психиката.
Изключвам и влизането и приобщаването към всякакви секти, фирми, провеждащи обучения, курсове и представяния за реализация на козметика.

Първоначално трудно ще се приобщаваш, трудно (дори никак) ще комуникираш, трудно ще се отпуснеш... Аз, лично, го преодолях като станах инкасатор във фирма за топлинно счетоводство. Всеки месец трябваше лично да посетя 980 семейства през уикендите и в извънработно време, да отчитам уредите и водомерите, да събирам такси и т.н. Щеш-не щеш трябва да се "отракаш". Сега вече притеснения от обществени прояви нямам. А иначе дори не можех да говоря от притеснение и треперене...

ІІІ-то: Да не забравяме и ролята на личната мотивация. След всеки провал, помисли какво щеше да стане, ако беше действала по друг начин... Как да действаш при друга подобна ситуация и т.н. Във всяка ситуация, обмисляй как да постъпиш, какво да кажеш и т.н. Едва тогава, ще се овладееш... Мотивирай се - Ти си една от всички. И ти си човек, и ти имаш права и мнение... Не стигай до крайности, но цени себе си...
Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 351d606fc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Номер 3, е права. Няма да збъркаш, ако е послушаш. УСПЕХ! <ЛУДКАРКАТА>

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 3ebf189363
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Това идва от нервната ти система. Както казаха по-горе нивото на адреналина се покачва. Трудно се контролира, случва ми се по математика, като изляза на дъската, но е леко и не мисля, че се забелязва, понеже е само в краката.

Така аз го преодолявам само по 1 единствен начин, понеже не е особено хубаво на тези години да те изкарат с някакъв вид заболяване на нервната система. Ако се случи после и в работата може да имаш проблеми и навсякъде, няма да те вземат.

Като за начало, щом всичко опира до нерви, психолог би ти казал да промениш начина на мислене. Да се отпуснеш и да не гледаш на изпитване като края на света, а като нещо незначително, проста задача, от обичайното ниво. Психиатъра би ти изписал някакви леки успокоителни, което си е напълно в нормата, доста хора са с такива.

И аз така си помагам, взимам си една почивка, ден изцяло похабен за мен самата, за вида и самочувствието ми. Нали знаеш като имаш тяло се грижи за него като за храм, така нервите се отпускат, чувстваш се по-добре, мислиш спокойно и изцяло можеш да накараш мозъка ти да приеме, че изпитването е нормално.

Ако все пак не става с психология и всичко това продължава няма начин освен да искаш бележка да те изпитват писмено. Но това има доста минуси, като цяло е супер готино да си спокойна и да те изпитват писмено, да си имаш време и все пак да не трепериш, обаче изцяло формално, като документи е зле за теб.

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c08a735150
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Най-добрия лек-започни да поздравяваш и да се усмихваш любезно на хората от спирката, от магазина, съседите-лека полека ще го преодолееш това притеснение. Заговори някои съсед-да питаш колко е часа, кака са внуците, децата.... Лека полека ще успееш!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 5238fde330
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Навремето и аз имах същия проблем като ме дигнаха по химия на дъската неможех да държа епруветката от треперене на ръцете от притеснение доста гадно чуство пробвай едни хомеопатични гранули има Гелсемиум помагат 4 лева ли коко бяха

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 49c22de767
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ако си ПОД 7-ми клас, просто трябва да знаеш, че оценките не ти трябват за АБСОЛЮТНО НИЩО! ИЗЛИШНИ СА. Пишат се оценки само за портокола!! Но само от 1-ви до 6-ти клас!

Така че спокойно! Докато те изпитват мисли, че не ти трябват тези оценки и дори да имаш 2 - кво те ебе...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker