Акне по тялото - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Акне по тялото
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 27047 пъти
Привет, читатели на този страхотен сайт :)

Преди да ви запозная с моя проблем само искам да кажа че съм на 20 години - момиче.

На много места в интернет съм търсела как се лекува акне по тялото (рамене, гърди и гръб), защото аз имам само там, по лицето никога съм нямала. То ми се появи преди 5 години. 1-вата не го лекуваx, защото не беше чак толкова сериозно и мислех, че ще се оправи от самосебе си (избиваха по 2-3 пъпки по гърба, вследствие
се появиха и по гърдите и раменете).

Това много е повлияло на самочувствието ми и социалният живот (по разбираеми причини). Работата е, че в града в който живея има само един кожен лакар и не съм доволна, от него, защото виждам, че просто не е добър.

Той ми изписа Скинорен, понеже по-големият ми проблем са белезите, които са ми останали и не знам как да се справя с тях. Но след година мазане с въпросния крем, нямаше резултат и се отказах. Забравих да спомена, че за самите пъпки, които са гнойни, ми беше предписан Даланин Т.

Питах кожния дали храната оказва някакво влияние, а той категорично отрече, това да е проблем. Реших да пробвам за 1-2седмици да ям по-здравословно и наистина за това време не ми беше излязло нищо, но понякога ми е трудно да се храня по този начин, не че ям много мазнини и сладко, в рамките на нормалното, тежа 47 кг и съм 1. 60 (това последното всъшност не знам, защо го написах ).

Пиех Бирена мая и Дермабион, но от Бирената мая, започнаха да ми излизат подкожни големи пъпки по лицето и я спрях. За дермабиона-приемах го 1 година, когато се лекувах със Скинорена, но не видях никакъв резултат сякаш.
Сега ми излизат някъде около менсруацията по няколко, но остават белези, дори и без да ги човъркам, с години се трупат и стават все повече и повече. Повярвайте предпочитам да имах по лицето от колкото по тялото. Ужасно е...

Пиша това, за да помоля, ако някои от вас има този проблем и знае някакво решение, някакъв продукт, които му е помогнал, или не знам, бих се радвала да сподели.

Правя тази тема, тъй като искам да се обърне повече внимание на акнето по тялото. Мисля, че там кожата е по-друга.

Пробвала съм и мазане със спирт, кремове Здраве и Бочко, розова вода, но безрезултатно. Лекаря ми не обръща много внимание на проблема '' Еми... какво да направя.. ", а белезите ужасно много ме комплексират....

Страх ме е да отида в някой друг град, да търся друг кожен лакар, защото не знам при кой ще попадна и може пак да не ми помогне... съвсем ще се отчая :(

Знам, че вие не сте лекари и не знаете как точно изглежда моят проблем, но се надявам, ко някои също е в такова положение да сподели своите знания. И искам да ви се извиня, че стана толкова дълъг поста, дано не съм ви досадила много с него.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 630913d245
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Здрасти, аз имах акне по лицето, което е много по-ужасно - също след 20г.
Излекувах се и ми стана на гърба, но поне си знаех как и пак се излекувах.

Какво ми помогна?
На първо време козметични продукти с Цинк, както и цинк + витамин С като таблетки, таблетки с мултивитамини. Не е нужно да са супер високо дозирани и скъпи - има за 5 лв. мултивитамини, но цинк+С отделно си вземи, не могат да ти навредят, сега за зимните грипове дори са добре.

Изписаха ми Зинерит - това е антибиотик като лосион и не може да се маже повече от 3 месеца, после се прави пауза.
Вземи си продукти за акне за лице - същото си е. Аз си мазах гърба с останалите продукти за лице и ми помогна.

Най-важното обаче беше здравословното ядене. Най-вече спрях почти месото - само 2 пъти на седмица и то висококачествено, никакъв салам, никакви наденици и неща от кайма, никаква луканка, никакви готови храни, фастфуд, полуфабрикати.
Хранех си се с готвено вкъщи, плодове, зелнечуци, два пъти в седмицата пилешки гърди, или филе някакво.
Изчезнаха.
А с тях малко по малко и белезите.
Ползвай за белези Контратубекс, но на мен, и то на лицето, сами се махнаха с годините.
Питай аптекарките за лосиони за акне, те помагат и извън лицето.
Не обвинявай лекаря си, че лечението не е било успешно от първия път - трябва да се пробват много неща. Лекарят не е магьосник, довери му се. Акнето се лекува много дълго, всеки си има различна кожа, различни лекарства, от които се влияе

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: b158cce7a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Иди на солариум. Изгариа папките....

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 915aae2400
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

3.   Яж по-малко мазини, обтривай всяка пъпка със спирт на памуче, купи си цинкова паста от аптеката-тя подсушава пъпките. Пий Калмацин или бирена мая от аптеката. През лятото задължително на море!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 630913d245
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не ходи на солариум и не ги печи на слънце!
Солариумът действа с UVA лъчи, и бръчки, и рак можеш да си докараш. Ефектът от „изпичането“ е временен - просто се забелязват по-малко пъпките, но не помага, напротив!
Морето може да помага, но не заради слънцето, а заради водата.
Вземи си соли от мъртво море, или просто груба морска сол - прави си вани с такава солена вода, щипе, но действа чудесно.
После само се подсуши и спи така.
Много хора заради кожни проблеми ходят до Мъртво море, продуктите от там са с доказано действие. Нашето море е само с 0, 3% соленост, едва ли ще помогне много. То е вътрешно море, само реки се вливат в него и не е солено. Въпреки това и морската сол от нашето си море можеш да ползваш - един пакет е стотинки! ... а, пробвай и с лапи с хума!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 24907b2271
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Имах по лицето и деколтето. Единственото, което ми помогна, е Акне Аут Актив (лосион). Ходих по козметици, дерматолози, чудесии, но едно голямо нищо. Мажеш се по 2-3 пъти на ден и за десетина дни ще почнат да изчезват. Гадното е, че след като се оправиш, трябва да продължиш да се мажеш профилактично през 1-2 дни, защото иначе пак се появяват. :/

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 8822ac5151
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз имам абсолютно същия проблем, но съм момче на 19 години и също вече пробвах какво ли не и резултатите са временни, а мине ли повече време кожата свиква и продуктите спират да действат. Не знам и аз какво да правя, поне при мен пъпките са поносими, но имам чувството, че с излизането от пубертета (е вече мисля че излизам) няма да се махнат. И повярвай пробвал съм страшно много неща, сега последното е серията на себа мед за лице, но и то спира да действа.

Та сега на ум ми е дошло да отида при една хомеопатка, която има толкова много хора, че чакаш месец-два да ти дойде редът и ако те интересува пиши някакъв и-мейл или каквото искаш, ако ли пък не успех със съветите от другите коментари. Мога и да ти кажа аз какво съм пробвал, но ако те интересува както казах пиши тук, едно от добрите неща беше сок от краставица и камфоров спирт се смесват и с това се мажеш, в началото ще ти помогне, но после и то спира да действа, а и ако се мажеш дълго време и трудно зарастват пъпките, но в началото е ефикасно, пробвай го.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f884291550
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм на 13 и имам както по тялото така и на лицето. След като спрях да ги човъркам, да слагам милиард различни кремове и да обръщам невероятно внимание всеки божи ден, работата поутихна. Но сега си имам на гърба някакви сухи пъпки и е ужасно. Говорила съм с майка ми, която е доста наясно със всякакви медикаменти. Тя каза, че доста често се получава от подпушване на порите, т. е. миеш се всеки ден (за да може кожата да е чиста), слагаш спирт на всяка отделна пъпка, както казаха нагоре това за цинка имало някакъв ефект, не съм наясно особено много с него.

Ако не стане, една приятелка ми спомена за козметици. Сестра й имаше адски много пъпки, на всякъде, почти не се виждаше свободно място и наистина си беше работа за подтискане, тя не излизаше и не беше мис популярна. После започнала да ходи на козметик, специално за пъпките, пълно почистване на кожата, някакви пари и какви ли още не неща, накрая изстискване и отново мазила, после цялата беше червена за около седмица, след месец пак отиде и после пъпките се изчистиха. Няма нито 1 белег, кожата й е невероятна. Веднага си оправи самочувствието и всички момчета бяха около нея.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 116ebcac2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Авторката:

Здравейте, радвам се, че сте дали съвети и благодаря за тях. Нека, ако има и някой друг с такъв проблем, също сподели нещо от личен опит.

Искам да ви попитам за маската с хума, как точно се прави, защото никак не съм наясно, ако може някой да ми обясни по -подробно :s? :)

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 0fc764fb65
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

9.   Здравейте, аз съм момиче на 17 и срадам от тежко акне от както съм на 13. Минах през какви ли не дерматолози, всякакви светила в тази област и т. н.

Когато бях на 15 акнето ми беше нещо страшно и болезнено. Имах големи подкожни пъпки, видими гнойни пъпки, петна и какво ли още не. Нямах нито едно чисто място, макар и мъничко.

След използване на всевъзможни мазила, изписани ми от най-големите специалисти (за консултация при които се чака около месец), пъпките се поскриха. Изпила съм толкова много антибиотици - Вибрамицин, Тетрациклин, Змакс, а отделно и Дермабион, Хиявита таблетки за подхранване, витамини и противозачатъчни.

В крайна сметка нищо от това не изчисти напълно лицето ми. След като дори д-р Кадурина ми взе парите и най-безобразно ми сменяше антибиотиците, стигнах до пълно отчаяние. В училище всички ми се подграваха за пъпките, а отделно слушах родителите ми, които буквално си шушукаха колко съм противна.

Успявам сега, за щастие, да контролирам нещата донякъде. Използвам розов гел за измиване на Авен, след това се мажа с Hydraphase Intense Legere на La Roche - Posay. Следва лек фон дьо тен на Авен отново. Вечер пак се измивам с гела, подсушавам и намазвам с Акне БП 5. То е силничко и предизвиква появата на корички и люпене на кожата. Не пия никакви антибиотици в момента, тъй като смятам, че съм достатъчно натровена. Пия много плодови сокчета:]

Знам, че темата е стара, но все пак реших да изкажа мнението си. Надявам се, че ще е полезно.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 52ae26f6c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Към номер 8: Маската от хума се прави като смесиш част от хумата с вода до потигане на смес подобна на кремче. После слагаш на лицето, стоиш така 15-20 мин и отмиваш.
На мен ми помага единствено солариум и лятото на море.

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 116ebcac2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   АВТОРКАТА:Здравейте на тези, които са писали. Благодаря ви.

Номер 9, разбира се, че си полезна, всеки съвет от човек с подобен проблем е не полезе, ами МНОГО ПОЛЕЗЕН.

И на номер 10 благодаря за обяснението.

Аз все още си го имам проблема... сега на зимата ми е толкова по-леко от лятото, поне не се вижда но не искам да мисля след някой друг месец като вземе да се затопля какъв ад ме чака. Поне, които има само по лицето с ф. д. т. до някъде се приктива. А аз по тялото какво да кажа, как да се скрия.. Сега обаче пъпките ми се появяват само преди да ми дойде и после завяхват. Но тези белези... за бога най-големият ми кошмар. Пречат ми на всичко. На самочувствие, на работа. Не знам като се постопли как ще се показвам. Отново ще потъвам в земята от срам. И за гадже даже не си помислям, кой би ме харесал така, а и аз сама не искам да наказвам които и да било с такова нещо до себе си...

Започвам да си мисля за някакъв метод като химичен пилинг, лезерен или незнам точно не съм много наясно. Белезите ми не са дълбоки, но са кафеви и кожата ми е такава, че лесно се наранява и остават трайни.. Вие какво мислите, че би ми помогнало от тези видиве лечение и съответно как са цените, защото си нямам идея. Много ще се радвам, ако някои, които ги е пробвал да каже, защото повярвайте на море не бил събрала смелост да отида. Пък солариум.. отказах се, защото дерматоложката каза, че можело да ми станат дори по-тъмни и не искам да рискувам.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ed424e8464
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравейте, мили хора!
Включвам се малко късно, но темата е актуална при мен.

Имам подобен проблем с пъпките по гърба, раменете и деколтето от няколко години. Всяко лято от морската вода и слънцето кожата се изчиства, пъпките и белезите изчезват напълно, но това е само външен ефект и есента проблемите се появяват отново, като до зимата става неконтролируемо.

Преди около 2 години ми предписаха антибиотик Азатрил за пиене през ден и да се мажа с Акне БП 5 и върху него Зинерит. Излекувах се буквално за седмица, но естествено ефектът беше временен. Сега пак се мажа с Акне БП 5 - избелва белезите и лекува бързо пъпките, но избелва и дрехите, затова трябва да се внимава.
Според мен този проблем е вътрешен и би трябвало да се намери причината в организма, храненето, начинът на живот или може би някакви бактерии. Никакви козметични продукти не са ми помагали досега, освен тези лекарства, но всички знаем, че не може да се пият антибиотици нон-стоп, вредата е по-голяма от ползата. В този ред на мисли, смятам да се насоча към хомеопатични средства, въпреки че повечето мнения, които виждам, също са негативни. Някой има ли опит?

Номер 11, относно самочувствието и гаджетата - смело мога да ти кажа, че това не трябва да ти бъде пречка! Аз досега съм срещала единствено разбиране и подкрепа. Ако някой не те иска заради някакви си пъпки, той не те заслужава изобщо, с тях или без!
Стискам палци на всички, които се борят с този проблем!


Поздрави!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: bb074bb073
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   куписи от аптеката '' Zineryt '' 3 пъти дневно с него се мажи след като си си измила лицето. На мен това ми помогна с акнето :)

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: fe49fdc62d
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

14.   Здравей, как си, има ли подобрение, надявам се да има :)
Аз например имам акне по лицето и то тежко, а съм вече на 24. Нека ти кажа нещо, никога не би искала да имаш акне точно на лицето, повярвай ми!!! Дори не си помисляй да си пожелаеш да замениш акнето по тялото си с такова по лицето, защото ти е бедна фантазията за какъв невъобразим кошмар става въпрос, когато е на лицето. Ти казваш ще се прикрие с фдт, пудри и тн. Докато е там, просто личи и е огромен проблем! Още повече, че аз съм момче и няма как да ходя с фон дьо тени и подобни. Аз ако имах само по гърба, лелееееееее, банкет да съм вдигнал... но стига за мен. Просто искам да ти кажа, че ходенето на море е пълна заблуда и помага, но само привидно, по-късно нещата зазляват още повече, защото когато кожата е продължително време изложена на слънце тя става по-груба и дебела и съответно след това през есента всички тези мъртви клетки запушват порите и става мазало. Така че слънцето създава един йо-йо ефект. Вредно е и НЕ лекува акнето, който ти го каже или те претупва, за да ти вземе парите, или е неук, или не му пука дали ще се оправиш. Освен това се постарай да не мислиш много много за проблема, до колкото е възможно, защото акнето и стреса също имат връзка, която е на хормонално равнище, но е дълго за обясняване. Намали пържено, кафета, газирани напитки, мазни храни. Повече витамини (без да се прекалява). Аз лично за моя гръб, понеже имам и там, освен на лицето, ползвам едно разтворче, което ми го предписа моята дерматоложка - 2% салицилов спирт, в който се разтварят две ампулки гентамицин от по 80 мг. всяка. Това се втрива с помощта на марля. След това нанасям един цинков подсушаващ крем против възпаления на A-DERMA "CYTELIUM". Мога да кажа, че гърбът ми е на 90% чист вече, но приемам и антибиотици, които също влияят. Като пиша всичко това се надявам проблемът ти вече да е решен и стискам палци, като прочетеш написаното, просто да ми отговориш нещо от сорта на "Абе споко пич, вече нямам проблем". Айде бай бай засега :)

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 116ebcac2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Отново здравейте, аз съм авторката. Много отдавна не бях влизала тук, почти бях забравила за темата, а виждам, че има и други посетители в нея. Благодаря ви, за което на номер 12, 13 и 14.

Какво да ви кажа, номер 14, на мен също ми се иска да ти кажа, че всичко е наред, но вече съм загубила надежда в това да се излекувам, защото моя проблем е от години, а и имам чувството, че ще си ходя така цял живот, ама не го казвам ей така, а наистина го мисля. Гледам много да не се задълбочавам, но когато го виждам всеки ден, няма как да не страдам. Благодаря ви отново за съветите, подкрепата и лекарствата, които сте посочили, някои от тях не съм си ползвала.

Номер 12, това Акне БП 5 наистина ли помага за белези, защото на мен това ми е -по притеснителното, имам много и все ми изписват за тях скинорен разни лекари, а им казвам, че не действа и вече ми е дошло до гуша. Не знам дали ще ми отговориш, надявам се ако не ти, поне някой друг ако прочете това и знае за този продукт да каже доволен ли е и горе-долу след колко време има ефект?

Номер 13 и на теб много благодаря за съветите и подкрепата, радвам се когато видя, че има и добри хора като вас.
Поздрави отново и всичко хубаво :)

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ed424e8464
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Здравейте отново!
Аз съм 12. :D
На мен ми помага за махане на тъмните петна, за релефни белези - не.
Иначе моят проблем все още го има- ако спра мазането, се появяват веднага...

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 7a7f117611
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Здравейте, аз съм номер 14. Мога да ти кажа за АКНЕ БП5 малко инфо от опита ми с него, защото виждам, че се интересуваш. Значи това лекарство представлява бензоил пероксид, който се бори предимно с пъпките и по-конкретно предпазва от появата на нови. За да разбереш, защо е така ще ти обясня най-простичко механизма, по който действа. Значи предполагам знаеш, че пъпките се появяват, когато по една или друга причина имаме запушване на порите и вътре в тези запушени пори остава "затворена" така да се каже бактерията пропионибактериум акнес. Тази бактерия нормално си съществува по кожата, но когато остане затворена и започне да се размножава, тялото отговаря като изпраща бели кръвни телца, за да убият натрупалата се бактерия. Така възниква възпалението и пъпката почервенява и се подува. Това което прави бензоил пероксидът е, че след като влезе в контакт с кожата, "окъпва" тези бактерии в кислород, а те са анаеробни, което ще рече, че не могат да живеят в богата на кислород среда и по този начин загиват. Ето така действа, за белези също съм чувал, че помага, тъй като има избелващо действие, но на мен лично не ми помогна за това! Ползвам го вече над половин година и да, помага донякъде срещу пъпките, но за белези поне при мен нямаше никакво действие. А, както е казал 16, за релефните белези и дума да не става, там никое мазило не може да помогне, само козметични процедури с лазери, с пилинги и тн решават проблема. За съжаление обаче от няколко седмици АКНЕ БП5 не може да се намери на българския пазар, за което подозирам, че е нарочно, явно козметиците и дерматолозите са останали гладни напоследък. Иначе аз напоследък спрях да пия антибиотици и минах на ретиноиди (Ретин А), които също не могат да бъдат намерени в България, но така или иначе успявам някак си да си ги намирам от Гърция. Въпросното Ретин А помага много, слава на Бога вече повече от месец нямам кой знае какви обриви, само тук таме по нещо дребно, което изчезва до три или четири дни. Така че прочети си в интернет за ретиноидите, за Адапален, за Ретин А, за Тазорак, консултирай се с дерматолог пак, дали е подходящо за теб и ако си намериш отнякъде пробвай. Може да помогне.
От мен толкоз и успех в борбата, която никак не е лека, на мен лично ми съсипа социалния живот тотално и не знам как ще се оправям, ама с Божия помощ полека лека ще се оправят нещата само търпение и вяра да има, убеден съм в това :)

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 59521260d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Здравейте, аз съм нов във форума и просто исках да споделя как се справих с акнето ми по гърба. Взех си витамини цинк (само цинк) -продават ги във всяка аптека и не струват повече от 6-7лв. Започнах да се къпа със сапун "бебе" и намалих шоколада. При мен това даде резултат и след 2 седмици почти нямах пъпки. Може би някои от вас вече са го изпробвали това. Лично при мен даде резултат. Според мен също е важно как човек се чувства отвътре, затова гледайте да не ви пука много. Излизайте повече (в парка, с приятели) гледайте просто да се чувствате добре. Това е особено важно при борбата с акнето. Това е от мен. Желая успех на всички.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 18 дни
hash: 5149f42562
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Здравейте от мен. И аз от свой опит знам какво е един такъв козметичен проблем да те затвори вкъщи и да подтисне самочувсвието. Но се убедих, че решението НЕ е козетик/ защото от ноктите на последната още имам петна по лицето /; Имам и лосиона на акне аут, но ако понмажеш с него освен пъпката и кожата около нея, става на люспи - толкова суха, че кожата започва сама да произвежда повече себум и лъщи. И скинорена пробвах - не е кой зне какво, а е скъп. Антибиотиците са опасно нещо, да не говорим, че кожата привиква към тях и се губи ефекта / вита-мерфен, гентамицин и т.н./.

Моите проблеми са по челото, гърба и деколтето. Зимата особено, защото се обривам от бодитата, а ми е все студено. Каквото мен ме е оправяло са етеричните масла / но не Икаров или тези българските/; Потърси в интернет има сайтове, които предлагат качествени масла от чаено, лавандула, невен. Цената е между 10 и 15 лв на 10 мл.

Това са масла, които могат да се нанасят директно върху кожата без разредител, но не се показвай на слънце намазана с тях. Ако не намериш такъв сайт, доволна бях от маслото с чаено дърво и розмарин на орифлейм. За човъркането е ясно, че трябва да се спре - размножават се гадовете. Дръж в чантата си редовно мокри кърпички и се обтривай по - често. Маслата можеш да добавяш и в маската с хума. и Моята любима маска да споделя - кисело мляко с натрошен аспирин и лимонож сок малко - върши чудесна работа. Изобщо лимона е универсален лек, дори само с неговия сок да обтриваш ще останеш доволна. Дано да съм била полезна! ;)

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: b2a078c2b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Здравейте,
за всички които имате проблеми с акне и гнойни пъпки. предлагам да опитате следната смес. Приема се сутрин или вечер по избор, като може да се приема и по време на ядене. Приемайте я само по един път на ден. На мен лично доста ми помогна. Не мога да дам гаранция, че ще Ви помогне на всички и че ще Ви излекува напълно, но се надявам поне да намали проблемните участъци, които имате, защото знам много добре, какво е да се бориш с този проблем:

На върха на чаена лъжичка се взема джиндифил,
на върха на чаена лъжичка канела,
на върха на чаена лъжичка куркума,
и трите са подправки с много полезни свойства за организма, които са доста подценявани. Можете да прочетете за всички тях в google. След като вземете с върха на чаена лъжичка от всяка подправка ги слагате в една нормална по големина чаша и наливате вода по избор и разбърквате хубаво. Смятам, че е по добре чашата да е пълна с вода защото иначе сместа ще е по-гъста и ще Ви е по-трудно да я приемате. Преди да започнете да пиете сместа взимате две парченца карамфил и го сдавквате добре, след което веднага започвате да пиете, защото карамфила е доста силен и ще ви е трудно да го приемете без течност след като сте го сдъвкали. Карамфила както и другите подправки можете да закупите от почти всеки магазин. Тази смес се приема 1 седмица след, което спирате за известно време, като след пауза от седмица две може да повторите лечението отново. Ако след първите два три дни се почувствате зле и неразположено спрете за няколко дни докато се оправите, след което можете да продължите. Целта е да я приемате една седмица всеки ден. За по осезаем резултат към сместа можете да добавите спирулина. Препоръчвам ви специално тази, защото при мен дава доста добър резултат, но е около 14 лв. пакета и ако Ви се вижда скъпа можета да минете без нея: http://www.zoya.bg/public/upload/productimage/1585-5023-4.jpg . Моля модераторите да премахнат изречението ми за спирулината, ако им се стори като реклама или да премахнат url адреса на, който показвам как изглежда спирулината.
Допълнителни продукти които можете да приемате през тази една седмица за да усилите ефекта:

1 супена лъжичка ленено семе сурово, което се дъвче около 10 минути преди да се преглътне, след което се приема малко вода. Приема се 1 път на ден.

Прополис - изглежа по следният начин:
http://forbees.blog.bg/photos/129098/original/propolis.JPG
Имайте в предвид, че трябва да си вземете този вид от прополиса а не спиртния му разтвор. Отрязвате малко парченце приемате и дъвчете докато омекне след което преглъщате с малко вода. Препоръчвам да си намерите натурален прополис от някой пазар или познат пчелар.
Приема се сутрин обед и вечер по време на хранене, може и на гладно.

Всяка сутрин на гладно 1 лъжица студено-пресован чист зехтин Extra Virgin, без примеси сока от 1 изстискан лимон.

Яжте повече зеленчуци, при възможност повече зеленолистни.

Спрете всички видове плодове и сладки храни, като шоколад и т.н., през тази седмица, за да усилите ефекта.

Спрете всички видове, хляб и тестени изделия, както и изделия съдържащи мая.


Моля напишете вашите резултати след тази седмица. Ще се радвам да разбера дали при вас е имало ефект.

Поздрави на всички и не губете надежда, винаги има начин!

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 9e041faa1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Здравейте! Искам да попитам как да се премахнат пъпките по дупето? много е неприятно ;( Някои ако знае, моля да пише

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: ddc302ece2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

22.   Здравеи те чета с голям интерес защото аз имам същия проблем. Отидох при един кожен лекар и тои ми каза че този проблем ми е вътрешен че кръвта ми е замарсена и ми предложи да пия чаи от коприва и бирена мая. Бихте ли ме посъветва ли дали ще има ефект и дали има още някакъв лек за тези пъпки? Винаги когато отида на кола маска и след това ми се появяват на всякаде и няма оправия, само с времето ми минават. И като се реша пак да отида всичко на ново почва много е неприятно от хората около мен и на мен самия също СЪВЕТИ?

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: c578d0f712
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Здравейте, аз имам почти същия проблем, прабвала съм какво ли не, ефект имат някои неща като Акне Аута, обаче моята козметичка, ми даде да пробвам един лосион да си почиствам лицето вечер, и съм много удивена от резултатите. Вече 20-тина дни го ползлам и почти не ми излизат. Perfect face Acne lotion for oily skin hard, ми даде. Някаква нейна колежка и го дала от Варна. Иначе до сега ползвах акне аута и от него бях сравнително доволна, но това сякаш е по добро.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: bcd682a0c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Здравей авторке! Надявам се да съм ти полезна с това, което ще ти кажа. Наскоро си купих крем за почистване на кожата на лицето Garnier Pure Nature и наистина помага. Всяка вечер през 2-3 дена преди да си легнеш се мий с този крем и след това мажи пъпките с крем здраве, обаче от онзи със синята капачка малкия, наистина помага! За пъпките по тялото не знам, но ако искаш опитай с крем за отпушване на порите на тялото и пак крем здраве, та дано да помогне. Успех!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 6ca242fb45
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Има един ''докторски сапун'' в магазини DM. Пробвайте го на мен много ми помогна, става за лице и тяло.


в.

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: ccdd640096
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Купих си един лосион Perfect Face, днес. Аптекарката каза, че бил много добър. Изръсих се 23 лева да видим. Каза, че още на втория ден имало видими резултати. Ако е добре ще ви кажа

 
  ...
преди: 11 години, 7 дни
hash: 56e901a6a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   Пробвай маска с прясно или кисело мляко и мая за хляб също и маска с мед и канела вършат страхотна работа!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 036349d7be
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Аз ползвам лосиона Perfect face за мазна кожа и то когато ми излезе някоя пъпка преди цикъл. Преди си слагах паста за зъби, изтисквах я, мажех със спирт и други такива глупости, но само влошавах нещата, обикновено ми оставаше петно. Лосиона е много добър и действа доста бързо. Мъжът ми, обаче има страшно много пъпки по целият гръб. Реших да пробвам и започнах да го мажа с моят лосион. Та се оказа, че ефект има дори и за тяло, пъпките му започнаха да изсъхват и да се скриват. Това е с което мога да съм ви полезна аз, хубав ден!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f616c4a900
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

30.   Освен от сайта на производителя, от къде мога да си купя лосиона Perfect Face?

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 787ca29797
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   И аз имам проблем с акнето, но той не е свързан с гърба ами с частта над капачката на крака (баджаците) и седалищната част. Появяват ми се пъпка след пъпка, а след тях и ужастни белези (кафяви). Мазал съм ги с какво ли не, но ефекта или е супер малък или никакъв - отчаян съм! ;х Гадно е когато дойде лятото, като се потиш почват да те сърбят и какво ли не, но лек досега не съм открил :(

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a8cf9875b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   Здравейте, аз искам да споделя с вас, че също имах проблем с гнойни пъпки по лицето и шията с които се борих почти година. Какво ли не пробвах, бях при дерматолози, ползвах скъпа козметика, различни козметични процедури и най - накрая в отчаянието си реших да пробвам лосион който се прави от фармацефт с 52 годишен стаж и до ден днешен съм благодарна на тази жена, че благодарение на нея имам самочувствие и нямам никакви проблеми с лицето. Наскоро видях, че има и страница в фейсбук, можете да го намерите под името Magnifico. Струва само 18 лева и е супер ефикасен.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 05436bec0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Като че не ви минава през ум, че проблема не е на кожата, а е вътрешен. Защо не пробвате да минете на здравословна храна - много плодове и зеленчуци - сурови, сурови ядки, кълнове, пълнозърнести храни, бобови?
Това е истинския начин за справяне с проблема.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 2c62663859
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   За справяне с акнето е нужно правилно хранене, но относно белезите пробвайте с кремове на Гернетик. Определено помагат при новопоявили се белези (а може би и при по-стари, но ще е нужно повече време).

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 16e738f706
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Здравейте!
Аз съм момиче на 13 години. Аз също имам този проблем имам и по лицето, но имам и по гърба, раменете и скоро ще ходя на море, притеснявам се със тези пъпки... Моля ви ако някои се е излекувал да пише!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 8254911cb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   Здравейте! Отново съм авторката и искам да кажа, че този проблем ми съсипа младежките години и целия живот, нямам за какво до живея. Не мога да водя нормален живот и да имам приятели нито любов, сексуален живот... нищо.

Родителите ми никога не се поинтересуваха от мен, като беше време и нещата сега можеше да са различни. Сега цялото ми лице е в грозни дупки, но по-лошото е, че имам белези и дупки и по тялото, аз не ставам за нищо вече. Знаете добре, че тези дупки са до живот. Всичките лазери и тем подобни са за пари и лъжлива надежда за осакатени хора. Много мразя майка си, че не ме погледна и не и трепна нито веднъж нищо от вътре през тези години, когато я умолявах да не пренебрегва проблема ми. Не е това, че е нямала пари, напротив. Не мога да ви опиша какво е до гледаш такова отношение от собствената си майка, как пред хората се прави на много загрижена и изкарва, че аз не съм искала да се лекувам, а ме караше са ходя по доктори, да се събличам и унижавам и те да ме питат, какво е това с ужас и съжаление. После да не ми дава пори за изписаните лекарства и да казва да съв се примирила, а тя си живее, конти се и си прави каквото си иска, на въпроса защо не ми помогна да ми се усмихва нагло и да заявява без срам"Защото така ми харесва!!! "За мен това е гавра. Баща ми с години нищо не знаеше, тя винаги е криела какво става реално с мен, а ние живеем отделно и от друга страна ми беше неудобно да говоря с него на толкова лични теми, въпреки, че той много не се вълнува от мен.
Не мога и работа да работя всякаква, а и за какво ми са тези пари, след като не мога да си купя нито нова кожа, нито щастие...? !

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d58d26e0cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Здравей мила и аз имам проблем с акнето имам го между гърдите си и стои много грозно отбягвам да правя всякакви неща с които е свързано поява на тяло... много съм притеснена.. преди имах много на лицето и ми минаха като ходих на козметик и ми ги изстискаха след това не ми са се явявали много само по една-две и то по време на менструация... но ме е страх между гърдите да ми ги изстискат тъй като мен ме боли... а аз не търпя на болка... пробвала съм много мазила нищо не действа при мен :( сега съм решила да ходя на лекар.... и там ако не помогне съвсем ще се отчая.. някъде четох че като си слагаш пудра няма да ти излизат слагам сега от днес ще видя какво ще стане... Пожелавам ти успех!


Съжалявам за правописни грешки ама има и пунктуационни, моля да бъда извинена :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 972467135a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

38.   Абе хора зинерити, джинджифили и всякви щуротии забравете! Това акне се причинява в повечето случай, НЕ КАЗВАМ, че във всички от една бактерия, която е анаероб, тоест не може да живее в кислородна среда, следователно тя умира при досег с кислорода! Мажете с кислородна вода и след два три месеца забравяте за проблема! Всеки дерматолог го знае, ама мълчат кат пукали, щото няма пъпки - няма пари! Ай със здраве

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5419c2fddd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   Как точно кислородна вода? Тя не беше ли за изрусяване на косъмчета? И от нея не растат ли по-големи после, защото съм чувала за момичета които казват, че го ползвал за изсветляване на мъх и после той пораствал та и за кислородната вода се питам да не би такова действие да има върху мъхчетата и окосмението...?

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d75b98171b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Кислородната вода случайно изрусява, но тя е същност за дезинфекция на рани преди всичко. Колко дълги и гъсти ще са космите ти обаче не зависи нито от кислородна вода, нито от бръснене (стават само затъпени отгоре и твърди на пипане), а от ГЕНА И ХОРМОНА.
Който има косми ще си има, освен ако не ги обработи с лазер, но не можеш да накараш нови косми да растат с каквото и да е било мазило или с бръснене
Който има акне, да ходи на дерматолог. Кислородната вода сигурно ще дезинфекцира раничките и самите пъпки, но няма да ви излекува. Добре е, но не е решение

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 588394fe91
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

42.   Авторке, сама си видяла, че мазането отвън не помага. Трябва да се пречисти организмът отвътре. Опитай да се храниш изчистено по-продължително време - без продукти от бяло брашно, захар, химии, консерви, при много хора акнето се повлиява и от консумацията на млечни продукти - все пак са пълни с хормони. Пий много вода, чайчете, намали кафето, изключи пържените храни и мазнотиите. Увеличи консумацията на риба и ядки, зехтин - т. е полезните мазнини за сметка на вредните такива. Има по аптеките и магазините билкови чайове и билкови комбинации за пречистване на кръвта, на черния дроб, на бъбреците. Сама си се убедила, че само промяната в храненето дава ефект - няма смисъл да пръскаш пари за всякакви бпоезумни мазила, които в най-добрия случай облекчават временно - дай шанс на тялото ти да се възстанови.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e6aae91022
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   Здравейте,искам да споделя с вас за един продукт ,който ми помогна и съм много доволна.Бях много отчаяна,какво ли не бях пробвала,когато разбрах за него не вярвах,но реших да опитам и резултат беше на лице на втората седмица.Благодарна съм ,че го има и го препоръчвам на всички,защото знам какво е да си изгубил самочувствието си.
http://magnifico.care/

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: cdc7745972
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   Лосион Perfect face това е само спасението

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8ba75ccc92
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   Пробвайте с вода с малко лимонов сок, пресен, и щипка сода за хляб.
Комбинацията е като лимонада на вкус, пие се на гладно всяка сутрин, алкализира мощтно организма и сваля PH и по този начин създава негостоприятна среда за бактериите.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 780c469715
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   Знам, че може би никога няма да прочетеш това, но все пак искам да го напиша. Моля те, пробвай Роакутан. Може да ти оправи целия живот, а относно тия " дупки ", където си имала, хората им правят нови лица, от чудовища ги превръщат в красавци и красавици, ти говориш, че нямало оправия от тия дупки :D. Спокойно, ще се оправиш!!

Пожелавам ти го със ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ! <3

:)

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 2d1176981c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

52.   В никакъв случай не пробвай Роактуан, прочети само страничните ефекти и ще видиш защо. Пробвай с храненето, млечните продукти особено доста влошават акнето. Иначе ползвала съм Зинерит 1 година и лицето ми се изчисти за това време, след това привикнах и пак почнаха да ми излизат пъпки. Няколко години по-късно пак го пробвах и нямаше ефект. Global на Bioderma и Effaclar Duo в комбинация бяха прилични, но за средно тежко акне. Най-доволна съм от Акнатак, опаковката е 45 лева, но стига за половин година. Чувала съм добри отзиви за Акне аут, но не мога да изразя впечатления, тъй като съм алергична към него.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 44d107660f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

53.   Акне Аут освен, че направи по-мазна кожата ми и да се лющи друго не направи

 
  ...
преди: 8 години, 14 дни
hash: c22abbef62
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

54.   Авторке, пише ти момче на 27г. От 13 годишен имам акне, а от 3-4 години и мазна кожа.
Акнето го излекувах така - пих сребърна вода и започнах да се храня с ябълки и храни богати на фибри, всяка сутрин. Задачата на сребърната вода беше да регулира киселинноста в стомаха ми тоест да регулира "ph" баланса. Задачата на ябълките и храните богати на фибри беше да нормализира ходенето по голяма нужда, тъй като по този начин организма се изчиства от токсините и ги извежда от тялото. Сега ходя всеки ден и лицето ми е почти чисто. Казвам почти защото мазната кожа помага за появата на някоя друга пъпчица но за това след малко.

Мазната кожа все още не съм я излекувал, но четох, че доста хора свързват наличието и с наличието на стрес, тоест нивата на адреналин или кортизол влиаят на омазняването. Това се случва поради увеличената функция на надбъбречните жлези, които произвеждат тези хормони. За целта са необходими повече сън и намаляне на стреса. Също в моя случай си мисля, че омазняването се появи поради повишения прием на витамин Ц от грепфрути и намалянето на приема на сол, тъй като всяко лято се опитвам да отслабна, макар, че не съм дебел или дори пълен, но винаги има какво да се свали...

Който иска - да потърси връзката между стреса и акнето или мазната кожа, също така връзката между акнето и приема на фибри. Има доста информация в интернет, но достоверната е на английски.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker