Фитнес за жени - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Фитнес за жени
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 7356 пъти
Здравейте, тъй като от скоро ходя на фитнес, в който няма инструктор, жена на 24 съм, имам купища въпроси, които няма на кого да задам, а живо се интересувам. Моля запознатите жени да ми помогнат:

1. Добре ли е да се тренира 2-3 пъти в седмицата по 1 час и 45 минути някъде?

2. Възможно ли е да сваля 3 килограма, които много ме мъчат отдавна, с фитнес, и как? Може би фитнес съчетан с диета, но каква да е тя?

3. Вярно ли е, че ако тренирам и не пия добавки, като л-карантин за повече потене, резултата ще е по-продължителен?

4. Какво правите във фитнеса, какви уреди използвате? Добре ли е, да съм на пътечка 30 минути, колело понеже се уморявам много 20 минути, и останалите 40 минути някъде силови упражнения и гирички?

5. Сутрин от 9.00 до 11.00 добре ли е за тренировка?

6. На гладно ли се тренира, ако искам да отслабна?

7. Добре ли е да се пие вода по време на тренировка? Има ли значение дали пия по време на тренировка или след нея?

Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 100c9a6b45
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   1. - Зависи от организма ти. Принципно не е проблем.
2- Не е нужно да ги свалиш, понякога не става толкова лесно, обаче тялото ти ще се стегне повечко и дори като маса да е с тези 3 килограма, на вид ще е супер.
3. - Идея си нямам, не съм пила, както и повечето ми приятелки. Освен една тенисистка, която пие витамини, но слаби.
4. - Ами виж сега, изцяло зависи в коя област искаш да отслабнеш. Бягането и ходенето са най-естествените упражнения за човека и са подходящо натоварване за хора от всеки пол и всяка възраст.
5. - Добре е, стига да имаш време. Една съученичка тичаше в 5:30 сутринта по 2-3 обиколки на квартала, започваше с бавно темпо и усилва. Нищо не и стана, само че бяха доста мъки докато организма и свикне.
6. - Не съм сигурна, аз лично винаги хапвам нещо леко, плод или някакъв вид мюсли. Чувала съм, че не е хубаво за стомаха.
7. - Принципно години наред ми говорят, че по време на тренировка не е хубаво да се пие вода, ама те казват е и директно след тренировка не било полезно. Да ама аз си пия най-спокойно на малки количества и гледам водата да не е студена. Ако съм много потна се въздържам, но иначе, преди натоварването да идва голямо, без никакви проблеми.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: f77de4d0be
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм жена, 27 г., имах същите цели като теб, правя фитес от 4 месеца на уреди Technogym

Имах, защото ми се каза да не се концентрирам върху килограмите, а върху това, кой номер дрехи нося, защото с фитнес се стяга тялото, изглеждаш слаб, но мускулите тежат много повече от тлъстините и на килограми може да не смъкнеш, но да изглеждаш по-добре от една много по-лека жена.

Все пак, аз отслабнах 2 кг. (от 65 съм 63), но нося с номер по-малки дрехи почти... почти, защото още не съм свършила... Обеща ми инструктурът фигура като на Синди Каруфорд... другото лято!
Вижаш, не може от днес за утре да се постигнат резултати, но съм опитвала всичко, само с фитенс + здравословно ядене съм успяла да си докарам похвали от хората, които не са ме виждали отдавна...

1. Да, оптимално е да се тренира 2-3 пъти в седмицата по около 2 ч.
2. Горе отговорих на въпроса
3. В началото нямаш нужда от добавки, първо си докажи, че си постоянна с фитнеса, добавките са лесни. Аз сега почвам да пия протеини+L-Carnitine, но не съм чувала да има добавки за повече потене, та кой иска да се поти? Л-Карнитин са аминокиселини, които са важни при разграждането на мазнини. Те транспортират дълги мастни вериги в митохондрийте на клетката, където да бъдат изгорени. Протеините са важни за образуване на мускулните влакна, както и за кожа и т. н. - в момента искам да се постегна, а месо не ям много, затова са ми добавките.
4. Питай човек на място. Моите уреди са много скъпи, не знам дали ги има навякъде, не мога да ти кажа точно, всеки уред си има и специфични настройки. Питай просто по-напреднал трениращ, може и момче - тъкмо ще завържиш социални контакти.
Иначе, препоръчвам три серии карго например 20 мин. пътечка на 7-ма степен (7 км в час) + 20 мин. колело + 20 мин. друг наличен уред за издръжливост (има един с напред дясен крак, назад лява ръка и т. н. )
Останалите 45 мин. инвестирай в мускулна тренировка, само така ще можеш да си изградиш мускули, които да употребяват калорийките в спокойно състояние.
Трябват ти упражнения за дупе, кръст, корем, гърди, множество за бедра - външна, вътрешна част, задна част, предна част.. ръце... Това някой само на място може да ти покаже.
5. Да, добре е
6. Не се тренира на гладно, но не и на пълен стомах. Хапни една филия с мармалад например - веднага идва енергия и няма да ти стане лошо. Може един банан да си хапнеш - тъкмо магнезий ще си набавиш, но никога повече от 1 банан на ден! Ако не си хапнал, може да ти стане лошо. Не повече от това обаче. След тренировкак много хора изпитват вълчи глад към сладко, това можеш отчасти да предотвратиш, ако си хапнал прости въглехидрати преди тренировка.
7. Добре е да се пие вода ВИНАГИ. Не си пълни корема с вода обаче преди тренировка, а си носи едно шише минерална с теб и си пийвай като ожаднееш. Прави пауза м-у сериите и пийвай. Не се лишавай никога от вода - виж учебника по органична химия - във всеки процес трябва вода, как искаш да гориш мазнини, без вода?
Успех, но най-ваче трябва време и постоянство, не глад. Храни се здравословно, не по-често от 3 пъти на ден и не яж сладко и мазно. Не поглъщай повече от 1400 калории на ден, дори да ядеш вечерно време - може, просто като сума недей да трупаш калории.
Не знам дали ще отслабнеш като килограми, но на вид -определено. За две седмици се виждаха вече резултатите. Ако си мека и имаш тлъстини по дупе, корем и т. н., скоро ще се оформиш. Не се панирай, ако кантарът не показва голямо отслабване - като получиш първия комплимент „оле, как си отслабнала“, ще се сетиш, защо е било всичко!
А.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3c63fd79ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   влез в сайта - фитнесинструктор. ком
Там има диети съчетани с упражнения, мисля че ще ти отговори на въпросите

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: e3464df01e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тука няма много разбирачи на тема фитнес!

Препоръчвам ти сайта bb-team

Най-добрия български фитнес сайт. Много ще ти помогне, едва ли ще има нещо, от което да се интересуваш и да не го намериш.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 5a727ef647
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   номер 2, по колко пъти тренираш седмично?
и в колко ти е най-късното ядене вечер?
Благодаря предварително за отговора!

P>S> Аз лично тренирам степ-аеробика от няколко години, много се стегнах и си права за мускулната маса - разликата в килограмите не е голяма, но във външния вид - огромна... Само дето като си видя килцата, все ми се иска кантара да показва мааалко по-малко :).
Иначе предполагам и ти като мен, даваш всичко от себе си, но резултатите оправдават старанията!

Попитах те кога според теб е редно да се яде вечер за последно, тъй като има много спорове по въпроса. Предполагам, че би могла да дадеш компетентен отговор!

А що се отнася до авторката, напълно подкрепям номер 2!
Започни да тренираш!

Успех и ще чакам номер 2 да ми отговори!

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3f4554c00d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От номер 2

... За мен хубавото тяло и тренирането не са самоцел, преди всичко работя, имам семейство и личен живот. Според мен, тренировката трябва да се напасва според живота ми, не обратното, за да може с години да продължа да тренирам. Какъв е смисълът от една усилена тренировка и резултати в рамките на 1 месец, когато после ти се струпват нещата на главата и ти писва?

Затова за мен е оптимално 2-3 пъти в седмицата по 2 ч. да се тренира, но не само кардио (за издръжливост), а и да се тренират поне в 1 ч. и различните групи мускули. Правила съм преди стария класически фитнес и Пилатес, и Аеробика някаква модерна, но резултатите не бяха задоволителни. При фитнеса можеш да контролираш точно движенията си с помоща на уреда и възможността за грешки е по-малка.
При степа ти повече правиш за мен кардио и тренираш само определени групи мускули. Не е достатачно.
...
За яденето вечер вярно има много спорове, но пак важи за мен правилото - не аз съм роб на яденето, а то на мен. Аз ям, за да живея, не живея, за да ям!
Не закусвам, противно на всички теории, защото тялото ми не го понася. Ям обяд към 12-13 ч., яде ми се вечеря към 18-19ч, но ако излизам някъде или съм поканена, може и по-късничко да стане, ако съм на кино си взимам малки пуканки - не се лишавам от нищо! И аз съм човек!
Внимавам в това, колко и какво ям, не кога. Не гладувам. Ако започнат да ми къркорят червата, хапвам плод, но по принцип избягвам да се храня често. По най-новите американски тенденции, съм усетила това, което науката потвърждава - честото хранене води до непрекъснати промени в инсолина, от там и падания и качвания на кръвната захар - ГЛАД. Хората не случайно си ядат по 3 пъти на ден. Това е здравословното. Така се чувствам най-добре. (аз ям 2 пъти, до 3 пъти на ден). Освен това е социално прието така, не трябва да отказваш на колегите обяда в стола да кажем, а 20 мин. по-късно да хрупаш морков зад бюрото.

Колкото повече ограничения и правила си поставяш, толкова по-трудно става да запазиш здравословния начин на живот за повече от месец.
.... ето, бях в чужбина за месец и чак накрая открих фитнес с моите си уреди... сега тренирам по-честичко, за да влезна във форма, но след 4 дни последователни тренировки капнах и не издържах. След ден почивка, бях отново на нивото по издръжливост и тежести като преди паузата!
Влизам в ритъм - 2 до три пъти по 2 часа... не повече.... пия вода, най-вече от чешмата, сменям с минерална и от една седмица след тренировка си позволявам коктейл от 85% белтъчини и Л-Карнитин. Действа добре, а така мъжа ми свали още килце (той свали 25 кг., беше с наднормено тегло). Замествам с този коктейл последното за деня ядене, но САМО СЛЕД ТРЕНИРОВКА. Не го пия, ако в деня не съм тренирала - изкуствено е, не бива да се прекалява.
Вашното е да паднат мазнините, важното е да има баланс между мускулните групи - ако коремните са ти например свръхразвити за сметка на гръбните, ще имаш проблем.
Предупредиха ме, че на тегло няма да смъкна много, но след година ще имам перфектна фигура. Имам и заложбите - висока съм и съм пропорционална като структура. Обещаха ми дори, че няма да загуби гърдите си и изобщо - женските извивки. Няма да се виждат мускули, просто ще стана стегната и ще нося номер по-малко. Изобщо, жените трудно правим мускул. За мен все пак е важно да ги натрупам, защото така и без спорт, в спокойно положение мога да си горя калориите.
Ето, 1 месец без тренировки, ядене на корем (и дюнери чат-пат, признавам си) и пак не напълнях! ...

.... Съветвам те, просто да се храниш здравословно, не много често, но да си сита след всяко хранене... Ако си лягаш късно и ти се дояжда към 21 ч., не към 17 ч. яж си в 21 ч., въпросът е храната да е като цяло балансирана, да не трупаш калории. Към 1400 калории изразходва една млада и здрава жена към 170-178 см, към 60+ кг. на ден БЕЗ ДА СЕ ДВИЖИ (лежейки в покой). Ако искаш да отслабнеш, логично е да си хапваш 1000 калории на ден (2 обилни яденета)+ спорт. Не се лишавай напълно от мазнини, защото няма да можеш да усвояваш витамините в храната. Избягвай животинските такива, МАРГАРИНЪТ Е ЗАБРАНЕН.


Успех

А.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 5a727ef647
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 2, мерси за отговора.
аз съм 178 см, 74 килограма в момента, изглеждам уж добре, но все съм на границата...

Не знам защо, но от години проблемът ми е следният:
колкото и нормално ад се храня през деня, лягам да спя, и например в 5 сутринта се будя, обзета от зверски глад.. и започвам да ям...
не мога да си го обясня...
не се лишавам от нищо.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 5a727ef647
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аа. забравих и да те попитам, мога ли да хапвам сметана - заквасена (много обичам).
и по принцип някакъв хляб мога ли да консумирам?

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 8e8e07e05b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здравейте, дами!!! Искам да споделя с вас моето разочарование. Работя в чужбина от близо 1 година. Преди да замина си живеех в Бг, тренирах си редовно и свалих доста излишни килограмчета. Не бях дебела, но пухкава... За около половин година свалих около 7, 8 килограма. Тренирах сравнително редовно, движих се постоянно насам - натам, не се лишавах от никаква храна, освен от хляб. Мога да кажа че си ядях на честичко, но по малко, което според мен би трябвало да е така, защото така ти е по-бърз метаболизма. Бях постигнала много добра форма, но като заминах спрях. Приспособявах се към новата си работа, а и тук където съм лятото е голяма жега и се отказах от всякакви тренировки. Тук има фитнес, макар и да миришеше на пот, да нямаше климатик и въпреки че се плащаше си го имаше, но на мен като цяло не ми е интересно да ходя на фитнес, а по -скоро да тичам на вън! И така си минаха месеците и върнах обратно около 5 килограма :((( Там където живея е откъснато от града и отделно нямах много движение и така целия ми труд отиде на кино!!! Сега искам отново да започна на чисто редовно да тренирам, но трябва да се съобразявам с работното си време, както и да тренирам минимум 3 пъти седмично. Въпроса ми е достатъчно ли е да правя само кардио ( тичане на вън) за да махна отново върнатите килца, защото преди само така ги свалих. На фитнес също ходих, но избягвах силовите упражнения, много ме изморяваха. Също така с 3 пъти седмично мога ли да постигна за около месец?
Успех на всички трениращи!!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker